Şimdi Ara

P 3 kasayı P 4 e çevirmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bilgisi olan var mı?
    P3 kasayı P4 e çevirmek mümkün mü? bildiğim kadarı ile 4(2X2) lü bir konnektör eksik P4 için. Güç kaynağını açsak ta o konnektöre oradan uygun bir yerden bağlantı yapsak. sanırım 12 Volt o 4 lü konnektör. Yapan, uğraşan yada bilgisi olan arkadaşlar var mı bu konuda.
    teşekkürler.

    (Asus T10 kasamdan ve Sparkle Power güç kaynağımdan çok memnunum.(Asus T10 ama P3 modeli). Kıyamıyorum kasama ve de güç kaynağıma.



  • Merhaba,
    Aslında olmaması çok ilginç olur. Hatta bazı anakartlar p3 güç kaynağı ile bile çalışıyor. Senin olay ise daha güzel bir yöntem. Arızalı bir p4 güç kaynağı bulup oradaki bağlantı kablosunu kendi güç kaynağına bağlayabilirsen olur sanırım. Sana kolay gelsin. Ayrıca sonucu buraya bildirirsen ahaliye faydalı olabilir.
  • evet yeni öğrendiğim 1-2 bilgiyi aktarayım.
    Öğrendiğim kadarı ile o konnektör işlemciyi beslemek içinmiş. Ve sanırım 12 değil 1.8 volt. o yüzden riskli olabilir üzerinde oynamak.
    işlemciyi közlemeden vazgeçeyim ben bu işten...
  • o p4 çıkış soketlerini bazı bilgisayarcılar satıyor. ankarada bu iş ile ilginenler olursa bimel elektroniğe bakabilirler. orda bulamazlarsa itimat elektronik.

    ama benim tavsiyem 10 verip 350 watt bir PIV power almaları. ilerde power yüzünden sorun çıkması hatta sistemi kaldıraması daha pahalıya patlar....
  • Yanlız Asus T10 PSU'su 10$ değildir. 40-45$ verip FSP marka psu almak daha mantıklı gibi geliyor.
  • bu işler şakaya gelmez... :))
  • saglam bir power supply ise 300 wat sana yeter de artar bile.. asus t-10 power supply p3 kasa soket ilavesi ile pt calistiriyorum :p

    konfigurasyonu yazmiyorum, yasarsam dudak ucuklatir :-))))
  • bu arada ilginç gelişmeler oldu arkadaşlar,
    ben AMD işlemci anakart ve ram aldım ve doğal olarak o konnektöre ihtiyacım kalmadı. (biraz pahalıya patladı ama...!) Ancak su an sistemimi kurabilmiş değilim kurulum sırasında birbirinden farklı hatalar alıyorum. (ne 98 ne ME ne de XP kuramadım) Çizgi elektronikten bir yetkili ile görüştüm ve bana güç kaynağımın sorun yapabileceği ihtimalinin olduğunu söyledi. Bendeki T-10 da güç kaynağı 300 watt (FSB300-60GT). Ve +5vsb için 0.85 A veriyor. Anakartta özellikle 1-2 kere +5vsb nin en az 1 A olması gerektiğini yazmışlar. Farkeder mi bilmiyorum ama deneyeceğim. Ayrıca +12 V, +5 V, +3.3 V ...vb için güç kaynağımın beslediği akım değerlerinde ufak tefek farklılıklar var.

    Elimde sıfır bir kasa var p4 için. bugün o güç kaynağını söküp deneyeceğim. Sonuçları sizlere yazarım.

    Eğer sorun çözülürse sanırım güç kaynağımdan feragat etmek zorunda kalacağım.

    kalın sağlıcakla




  • evet arkadaşlar,
    P4 güç kaynağı ile yaptığım denemeler başarısız olmuştur. yani sorun PSU dan değil. Disk i de değiştirdim o da hüsran. Yani ram, mainboard ve işlemci kaldı değiştirmediğim. Onuda bugünlerde yapıyorum.
    selamlar,
  • bu tür hatalar daha çok ram yüzünden olur sanırım
  • evet yeni gelismeler mevcut sizleride bilgilendireyim. (sorun islemcideymiş arkadaslar)
    sistemimi kuramadığım için Kasamı komple ram (kingston DDR 400)+islemci (AMD Athlon XP 1800+) ve anakart (asus A7V8X-X) aldığım yere göndermek zorunda kaldım. islemcim zarar görmüs arkadaslar. Çatlak ve çok küçük kırılmalar olmuş. BU AMD LERİ STRAFORDAN MI YAPIYORLAR ACABA? Soğutucuyu takarken o kadar nazik davrandım ki inanamazsınız (eşime bile bu kadar nazik davranmıyorum). AMD nin sitesinden de bir sürü checklist falan al(mış)dım. 30 sayfa döküman okudum konu hakkında. Ve tam 3 saatimi vererek dikkatlice topladım kasamı. Ama sanırım ise yaramamıs. Ben 10 yıldır intel kullanırdım. Bu süre zarfında bizzat kendim belki 15-20 PC topladım. İlk AMD denemem hüsran. İşlemciyi garanti kapsamında değiştirecekler sanırım. Haber bekliyorum. Ne olacak bakalım!!!
    kalın sağlıcakla.
    (konu güç kaynağıydı ama tartısma baska bir konuya döndü. Baslığa bakıp foruma giren arkadaslardan özür dilerim)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.