Şimdi Ara

P0170 arıza kodu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar
    2003 clio2 1.2 benzin LPG aracım var
    Aracı ilk aldığımda aracın acemisi olduğum için pek farkedemedim ama şimdilerde motor arıza lambası yanıyor ve sürekli bu P0170 kodunu veriyor.

    Araçtaki arıza su şekilde
    Araç sıcak sogu farketmeksizin ilk marşta hiç sorun yok hemen çalışıyor.
    Araç rolantideyken sorunsuz benzin ve LPG farketmeksizin
    Şehir içi benzinde kullanırken ilk kalkışlarda bazen isteksiz
    Şehir içi LPG deyken 2000 devre kadar bi isteksizlik tekleme yapıyor.
    Araç boştayken LPG'de yavasca gaza basarsam 2000 devre kadar patirdama sersem çalışıyor anı basmalarda ve üst devirlerde sıkıntı yok
    Araç benzinde boştayken yavaşça ayağımın ucuyla gaza basarsam devir bir aşağı bir yukarı çıkıyor bazen stop ediyor 3000 devre gelene kadar patirdama bariz devam ediyor 3000 devirden sonra hiçbir sorun yok.
    Arıza kodu sadece P0170 başka kod çıkmıyor

    Bujiler yakıt filtresi değişti.
    Bobinden olsa üst devirlerde de yapar diyorum ama yapmıyor.
    Kanister kabı kırıkmış tamir edildi kanister valfi çalışıyor kanister hattı sökülüp manifold tıkanarak denendi çalışma düzelmedi.
    Emme manifoldu ve hortumlar kaçak kontrolü yapıldı sorun yok.
    İki oksijen sensöründen birincisi 0.5 ile 0.95 arasında sürekli değişiyor, ikinci oksijen sensörü benzinde iken 0.2 civarı lpgye geçince 0.9 civarı gösteriyor. Motor güce ihtiyaç duymadığı anda ikisi de 0 değerini gösteriyor. Aracı soğukken ikisi de 0.4ü gösteriyor. Sanırım sorun yok.

    Stft değerini takip ediyorum %25in hep üzeri veya altı %5 civarı olması gerekirken.
    Map sensörü değiştirildi yine arıza devam ediyor.
    Hızlanma ve 2000 devir üstü motor güce bindiğinde hiçbir sorunum yok. Suratlenmesi çok iyi. Yakıt biraz fazla gibi ama tam ölçmedim.
    Bu arızayı herkes cozemiyor her ustaya bunu anlatamıyorum bile. Anlayabilecek bir usta bana beyinden olma ihtimali çok yüksek dedi ama ben birde burada paylaşmak istedim.
    Konu hakkında yardım edebilecek birisi varsa sevinirim.

    Bu arada bugün LPGyi tanktan kapattım sigortasını söktüm. Sonrası benzinde araç boşta iken 3000 devre kadar yine düzensiz çalışıyor. Rölanti normal gaza ilk basıştaki devir dalgalanması çok azaldı. Arıza kodunu sildirdik. Henüz yanmadı ama hala sıkıntılı







  • P0170 Arıza Kodunun Nedenleri Nelerdir?
    - Motorun fakir çalışmasına sebep olan; arızalı yakıt pompası, tıkanmış yakıt filtresi veya arızalı yakıt basınç regülatörü gibi her türlü koşul,
    - Motorun zengin çalışmasına neden olan; Kütle Hava Akış Sensörü, Mutlak Basınç Sensörü veya arızalı yakıt basınç regülatörü gibi her türlü koşul.
    - Arızalı veya yazılımsal sorunları olan PCM


    P0170 Kodunun Belirtileri Nelerdir?
    Bu kodun belirtileri araca ve mevcut diğer koşullara bağlı olarak değişebilir. Oluşabilecek bazı belirtiler şunlardır:

    - Fazla yakıt tüketimi
    - Motorda güç kaybı
    - Motor arıza lambasının yanması
    - Katalitik konvertörün hasar görmesi (eğer kod çok uzun süre yanarsa)
    - Egzozdan siyah duman çıkması
    - Boşta veya yük altında tekleme
    - Ani hızlanmalarda tereddüt
    - Bazı durumlarda aracın zor çalışması ve çalıştıktan hemen sonra stop etmesi görülebilir.
    - Mercedes-Benz, Audi, BMW ve Volkswagen araçların arıza belirtileri daha hissedilirdir.


    P0170 Arıza Teşhisi
    Arızanın teşhisine başlamadan önce, OBD-II tarayıcı ile başka kodlar olup olmadığına bakılmalıdır. Eğer varsa önce bu kodların nedenleri bulunmalı ve çözülmelidir. Başka arıza kodları P0170 kodunu tetikleyebilir. Diğer arıza kodlarının problemleri çözüldükten sonra motor arıza lambası söndürülerek PCM sıfırlanır ve motor çalıştırılır. P0170 kodu geri gelirse başka bir sorun var demektir. Tüm kontrol ve testler neticesinde bir arıza bulunmazsa PCM'nin kendisi arızalı demektir.

    Bu koda en yaygın olan nedenlerden biri Kütle Hava Akış Sensörü'dür. Yapılacak en büyük hata, hiçbir kontrol ve test yapmadan sensörü değiştirmektir.

    Potansiyel nedenler arasında yakıt basınç regülatörü, vakum kaçakları, eğer varsa turbo hava şarj hortumlarında sızıntı, arızalı O2 sensörü (Mercedes araçlar için adaptasyon gerekebilir), MAF konnektöründe veya O2 sensör konnektöründe yağ kirliliği sayılabilir. Ayrıca ateşleme bobinleri, yağ sensörü, kam ve krank sensörleri de kontrol edilmelidir. Yanmış, kısa devre yapmış, hasar görmüş veya paslanmış kablo ve konnektörler değiştirilmelidir. Oksijen sensörlerinin referans havasını kirletebilecek ciddi egzoz sızıntıları da bu soruna yol açabilir.



    P0170 Kodu Ne Kadar Önemli?
    P0170 kodunun önemi, beraberinde yanacak diğer kodlarla beraber değişiklik gösterir. Bu kod tek başına herhangi bir belirti göstermez. Ancak diğer koşullarla birlikte çok sayıda sürüş sorununa yol açabilir. Bu koda müdahale etmeden PCM'de uzun süre kalırsa, motorda ciddi hasarlar oluşabilir. Beraberinde başka bir arıza kodu oluşmamışsa, kısa bir süreliğine pas geçebilirsiniz.

    P0170 kodunu düzeltmek için, motorun zengin veya fakir karışımına neden olacak tüm olasılıkları ortadan kaldırmanız gerekir. Her şeyi doğru yaptığınıza eminseniz tek çare PCM'yi değiştirmektir.

    Alternatif olarak çözüm;

    http://www.sbugra.com/2015/10/03/araclarda-p0170-hata-kodu-ve-cozumu/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.