Şimdi Ara

P150HM KULLANICILARI KULÜBÜ (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
904
Cevap
4
Favori
32.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HN3565

    Öncelikle biraz geç olduğu için üzgünüm,

    Kart geldi yaklaşık yaklaşık üç hafta oldu hatta geleli. Toplamda kargo ile beraber 693tl ödedim. DHL kargo kapıya kadar getirdi, gümrüğe falan takılmadan. Paketlemeyi de gayet güzel yapmışlar eğer bulabilirsem fotoğraflarını da gönderirim.

    Kartı taktım ve herhangi bir bios işlemiyle uğraşmadım direkt çalışmaya başladı ve şuan hala stabil bir şekilde çalışıyor. Bios işleminin de satıcı sayesinde olduğunu düşünüyorum zira CLEVO P150HM için kullanacağım diye çokça kez satıcıya bahsetmiştim. Muhtemelen onlarda CLEVO uyumlu biosu yükleyip göndermişler. Fakat şöyle bir sorun la karşılaştım; kartla birlikte gelen xbracket in vida delikleri bendeki amdnin deliklerinden daha geniş olduğu için bendeki vidalar yeni karta uymadı. Ardından bende bir bilgisayar tamircisinden brkaç vida alıp uydurdum. Şuan için herhangi bir sıkıntı yok.

    Fakat tabi oyuna girince ısınma yine eskisi gibi çok fazla 97 dereceleri gördüm en yüksek ama amd de 103 dereceyi gördüğüm için artık normal geliyor bu sıcaklıklar bana. Tabi bunun en büyük sebebi de soğutma sistemi tasarımınının sıkıntılı, boşluklu olması.

    Nihayetindebu iş şans işidir, ben şanslıydım belki kart çalıştı ama kartın 1-2 ay sonra bozulmayacağının garantisi yok çünkü sonuçta bu kullanılmış bir kart. Sizin alacağınız kart direkt bozukta gelebilir veya kargoda başına bir şey de gelebilir. Yani kısaca vereceğiniz parayı gözden çıkarmış olmanız gerekiyor.

    Bir diğer husus da alışveriş yapmadan önce farklı birçok satıcıyla konuşun anlaşın, vergi olayını aranızda faturalandırmayla halledin eğer lazım olacaksa xbracket ide isteyin çünkü braketin kendisi ayrı almaya kalksanız 40 dolar oda tabi ki aliexpress den.

    Buyrun buda ürünün linki:http://www.aliexpress.com/item/For-Dell-Original-Laptop-Parts-Graphics-Card-VGA-Card-2GB-GPU-GTX580M-For-NVIDIA/32399134134.html
    Göreceğiniz üzere ürün Dell M17x M15x vs. uyumludur yazıyor, fakat bizim bilgisayarlarda da gayet çalışıyor. Benim en çok takıldığım nokta buydu oyüzden bilginiz olsun.
    İyi forumlar.
     P150HM KULLANICILARI KULÜBÜ P150HM KULLANICILARI KULÜBÜ P150HM KULLANICILARI KULÜBÜ



    Hocam emeginize saglik bize lazim olan sadece x bracket bunu da temin ederiz insaallah yalniz diger bi onemli hususta vbios guncellemesi...

    Eger yuksek bi kart alirsak 670m vs gibi mutlaka bizden bu guncelleme istenecek bilen bi arkadas bu konuda detayli bi anlatim yapabilirse cok sevinirim....




  • arkadaşlar merhaba konuda aktif olan arkdaş varmı bilmiyorum ama benim laptobun ekran kartı gittdi çalışmıyor elinde ikinci el olan var sa atmayı düsünen varsa iletişime gecebilirmi acaba? yada yedek parça isteyen varsa:)
  • HN3565 kullanıcısına yanıt
    arkadaşım aynı konudan bende de olsu bende gtx560m varı senin deiğin gibi 5 yılın sonunda bozuldu sorunu nasıl çözdün biryardımcı olurmusun?
  • game83 G kullanıcısına yanıt
    Hocam o arkadaş Aliexpress'den kart alarak çözmüştü durumu. Zaten detaylı bir şekilde anlatmış süreci inceleyebilirsiniz.

    Demek gtx 560 da gitti ha. Ben sadece 6990'larda sorun var sanıyodum. Bunlar benim için iyi bir tecrübe oldu bir daha oyun amaçlı dizüstü bilgisayar almam. Masaüstü her anlamda daha iyi oyun için. Yalnızca multimedya amaçlı orta seviye dizüstü bilgisayar alırım. Bir kere denedim bu işi ağzım yandı, çevremdeki insanlardan da görüyorum bu işin sıkıntılarını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azengin kullanıcısına yanıt
    aynen hocam birlikte aynı dönemde almıştık zaten benim monsterda iptal parçalarını satıp (cpu, şarj aleti, ram vb. ) parçalarını ikinci el olarak sattım 3/1 gibi bir getirisi oldu ama zararım yinede çok büyük bir daha asla oyun için notebook almam çünkü alırken herşey iyi ama garanti bittikten sonra parçaları bilgisayarın kendisinden daha pahalı ve ikinci elde de çok zor bulunuyor bulunsada onlarda pahalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 15 Şubat 2019; 0:9:8 >
  • zafer135 kullanıcısına yanıt
    Evet parçalar pek dayanıklı olmuyor, çabuk bozulabiliyor, biraz daha hassas. Dediğiniz gibi parçalar da çok pahalı, parça değişimi epey maliyetli oluyor. Masaüstünde daha ucuza çok daha performanslı sistemler kurulabilir, hem de dayanıklı olur, mobil parçaların performansı masaüstüne göre daha düşük ve fiyatları da daha pahalı. Şimdi gtx760'la, 760m arasında ciddi anlamda fark var, aynı şey işlemciler için de geçerli. Ayrıca istendiğinde masaüstünde kolay bir şekilde upgrade imkanı da var.
  • Merhaba arkadaşlar, elimde 128gb ssd li, 580m gtx li, 2820qm işlemcili ve 16gb 1600mhz ramli bir model var. malum artık kasa çok eskidi. elektronik aletleri fazla yaşlanmadan elden çıkartmak lazım. yurtdışındayım ve bir siteye ilan koydum, fiyat olarak da türk lirası 1800 tl ye felan geliyor, arayan arayana kafam karıştı.

    Nedir benim cihazın gideri türkiye de bilgisi olan varmı? ucuza mı koydum acaba, soranlara yarın arayın dedim.
  • Arkadaslar iyi forumlar ben ekren karti siparia etdim ama benim bilgisayar yinede calismadi sizce problem ne olabilir baska bir fikri olan varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana katta sorumsuz vardı

    Bebek onun yüzünden P150hm nin ekran kartını yaktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • p150hm anakart arıyorum . Elinde olan varsa pm ile iletişime geçebilir. İyi günler
  • Merhabalar, biraz hortlatmak gibi olacak ama var mıdır halen kullanan arkadaşlar? Benim canavar 2 yılın sonunda hakkın rahmetine kavuşmuştu, HD6990'ın azizliğine uğramıştım. Ben sorumluluğu karta yüklemiştim, kronik problemli çıkmıştı diğer arkadaşlar da bu kartla sıkıntılar yaşamıştı, yabancı forumlarda da benzer şeyler görmüştüm. Bunun dışında bilgisayardan genel olarak memnundum, Fokus da ilgiliydi ama garanti süresi bitince maalesef bir şey yapamamıştık.

    Şu anda bir yakınıma dizüstü bilgisayar araştırıyoruz ve bu piyasa şartlarında daha uygun bir marka bulamadım yine f/p ürünü olarak görerek Monster'a yöneldik. Ben sorunu AMD gpu'ya atfettiğim için bunun dışında bilgisayar hafızamda başarılı olarak kaldı, şu anda da zaten tüm modellerde NVIDIA gpu kullanıldığı için o açıdan içim ferah diyebilirim.

    Siz bu uzun süreçte neler yaşadınız? Var mıdır bilgisayarı hala iş gören veya AMD tarafındaki bu gpu sıkıntısı dışında bir sorunla karşılaşan? Uzun zaman oldu ama cevaplayabilecek olan varsa çok sevinirim, ben çok uzun süreli kullanma fırsatı yakalayamadığım için dayanıklılığını merak ediyorum markanın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: azengin

    Merhabalar, biraz hortlatmak gibi olacak ama var mıdır halen kullanan arkadaşlar? Benim canavar 2 yılın sonunda hakkın rahmetine kavuşmuştu, HD6990'ın azizliğine uğramıştım. Ben sorumluluğu karta yüklemiştim, kronik problemli çıkmıştı diğer arkadaşlar da bu kartla sıkıntılar yaşamıştı, yabancı forumlarda da benzer şeyler görmüştüm. Bunun dışında bilgisayardan genel olarak memnundum, Fokus da ilgiliydi ama garanti süresi bitince maalesef bir şey yapamamıştık.

    Şu anda bir yakınıma dizüstü bilgisayar araştırıyoruz ve bu piyasa şartlarında daha uygun bir marka bulamadım yine f/p ürünü olarak görerek Monster'a yöneldik. Ben sorunu AMD gpu'ya atfettiğim için bunun dışında bilgisayar hafızamda başarılı olarak kaldı, şu anda da zaten tüm modellerde NVIDIA gpu kullanıldığı için o açıdan içim ferah diyebilirim.

    Siz bu uzun süreçte neler yaşadınız? Var mıdır bilgisayarı hala iş gören veya AMD tarafındaki bu gpu sıkıntısı dışında bir sorunla karşılaşan? Uzun zaman oldu ama cevaplayabilecek olan varsa çok sevinirim, ben çok uzun süreli kullanma fırsatı yakalayamadığım için dayanıklılığını merak ediyorum markanın.
    Ben hala kullanıyorum canavarı. Ekran kartım HD6990M'dı ve o kronik sorunu garanti bitmeden keşfedip servise yolladım. Yerine 7970M takıldı. O günden bu güne taş gibi çalıştı. Pilin ömrü bitti tabi. Zaten ekran, klavye, mouse takıp kasa gibi kullandım.
    Dayanıklılığına gelince o yıllar ki amatör parça seçimi ve dandik plastiklere rağmen iyi dayandı diyebilirim. Şimdi hem yazılım hem donanım seçimlerinde daha başarılılar.
    Bu arada masaüstü kasa topladığım için emektarı satıyorum. Düşük bütçede perf. laptop sayılır. Mevcut orta halli laptop fiyatlarına bakınca yenisini almak bi hayli tuzlu mağlum.




  • altu1656 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevapladığınız için.

    O sıralar yeni kart takmak neredeyse yeni bilgisayar fiyatına geldiği için onu öylece bırakıp masaüstü toplamıştım ben de. Yeni kart takacak olsam da bir kez ağzım yandığı tekrar AMD'den kaçınırdım. Ancak 7970'te sorun çıkmamış olmasına ve zamanlamalı değişiminize sevindim sizin adınıza.

    Dün Abra A5 siparişimizi verdik. Umarım onlar da bir şanssızlık yaşamadan sizin kadar uzun süre kullanabilirler cihazlarını. Mahçup olmak istemiyorum onlara karşı, kendi cihazımda bir sorunla karşılaşınca o kadar üzülmem ama benim tavsiyemle alınmış bir cihazda olursa daha çok üzülürüm. Bunu bize o aldırdı diye düşünmelerini istemem.
  • azengin kullanıcısına yanıt
    Bende 6990 azizliğine uğramıştım ve ekran kartı gidince cihaz çöp olmuştu bilgisayarı parçalatıp her parçasını ayrı ayrı sattım verdiğim paranın 3/1 çıkmıştı sonradan masaüstü topladım kendim kurdum çok huzurluyum biliyorum hiç sorun çıkmayacak çıksada sorunlu parçanın yerine ikinci el ve sıfır oldukça geniş yelpazede seçeneklerim olacak. 6990m bu konuda fokusa da çok kızmıştım bu sebepten dolayı ben çevremden 3-4 arkadaşımı monsterdan vazgeçirdim çünkü yeni ekrankartı fıyatını cihaza verdiğim fiyattan daha yüksek fiyat söylemişlerdi hemde dövizde artış falan yoktu madem ekran kartı fiyatı o kadar yüksek i7 işlemci 16 gb ram ekran kasa anakart bunların parası nereden çıktı ben bu bilgisayarı alırken üstüne birde kar payıda var yani ben hiç müşteri odaklı bir yaklaşım görmedim ya mecbur ss kuralı o parayı verip yeni ekran kartı alınacak ya biraz uzmanlığınız olacak yurt dışından ekran kartı getirtip takacaksınız yazılım olsyını uzmanlığınızla halletsenizde şansa artık uyar ve çalışırsa ben fokustan daha farklı bir yaklaşım beklerdim bu sonuçta kronik bir sorun yani aslında ayıplı mal sattılar bize bilgisayarına hiç yüklenmeyen benimde ekran kartı gitti çok oyun oynayanında yani bu sorunun kullanıcı ile uzaktan yakından bir ilgisi yok belki bir olup mahkemeye verseydik kazanırdık kronik olduğu için en azından işçilik kar ücreti almadan geliş fiyatına hatta daha aşağıya özür babında geliş fiyatındanda kırarak idare edecek zaten seçenekler azdı üç beş ekran kartı vardı en düşük fiyatlı hangisi ise bir ekran kartı sunmalarını beklerdim bunu yapmadılar bu yüzden uzak duruyorum yabancı bir marka olsaydı kesinlikle garanti bitmiş bile olsa ya cihazı piyasadan toplar yada her müşteriyi arar kronik bir sorundan dolayı gelin ekran kartında değişim yapmamız gerekiyor derdi bundan eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 15 Şubat 2019; 0:6:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ksl43 K kullanıcısına yanıt
    Hala p150hm yi kullaniyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar p150hm kullanıp ta hurdaya ayıran var mı?Eğer varsa benimle iletişime geçebilir mi?anakarta çok ihtiyacım var.5353639749



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.uyumaz -- 3 Ocak 2020; 19:37:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,elinde kullanmadığıniz P150HM cihazı olan versa benimle iletişime geçebilir mi?5353639749

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahim_koparal

    quote:

    Orijinalden alıntı: HN3565

    Öncelikle biraz geç olduğu için üzgünüm,

    Kart geldi yaklaşık yaklaşık üç hafta oldu hatta geleli. Toplamda kargo ile beraber 693tl ödedim. DHL kargo kapıya kadar getirdi, gümrüğe falan takılmadan. Paketlemeyi de gayet güzel yapmışlar eğer bulabilirsem fotoğraflarını da gönderirim.

    Kartı taktım ve herhangi bir bios işlemiyle uğraşmadım direkt çalışmaya başladı ve şuan hala stabil bir şekilde çalışıyor. Bios işleminin de satıcı sayesinde olduğunu düşünüyorum zira CLEVO P150HM için kullanacağım diye çokça kez satıcıya bahsetmiştim. Muhtemelen onlarda CLEVO uyumlu biosu yükleyip göndermişler. Fakat şöyle bir sorun la karşılaştım; kartla birlikte gelen xbracket in vida delikleri bendeki amdnin deliklerinden daha geniş olduğu için bendeki vidalar yeni karta uymadı. Ardından bende bir bilgisayar tamircisinden brkaç vida alıp uydurdum. Şuan için herhangi bir sıkıntı yok.

    Fakat tabi oyuna girince ısınma yine eskisi gibi çok fazla 97 dereceleri gördüm en yüksek ama amd de 103 dereceyi gördüğüm için artık normal geliyor bu sıcaklıklar bana. Tabi bunun en büyük sebebi de soğutma sistemi tasarımınının sıkıntılı, boşluklu olması.

    Nihayetindebu iş şans işidir, ben şanslıydım belki kart çalıştı ama kartın 1-2 ay sonra bozulmayacağının garantisi yok çünkü sonuçta bu kullanılmış bir kart. Sizin alacağınız kart direkt bozukta gelebilir veya kargoda başına bir şey de gelebilir. Yani kısaca vereceğiniz parayı gözden çıkarmış olmanız gerekiyor.

    Bir diğer husus da alışveriş yapmadan önce farklı birçok satıcıyla konuşun anlaşın, vergi olayını aranızda faturalandırmayla halledin eğer lazım olacaksa xbracket ide isteyin çünkü braketin kendisi ayrı almaya kalksanız 40 dolar oda tabi ki aliexpress den.

    Buyrun buda ürünün linki:http://www.aliexpress.com/item/For-Dell-Original-Laptop-Parts-Graphics-Card-VGA-Card-2GB-GPU-GTX580M-For-NVIDIA/32399134134.html
    Göreceğiniz üzere ürün Dell M17x M15x vs. uyumludur yazıyor, fakat bizim bilgisayarlarda da gayet çalışıyor. Benim en çok takıldığım nokta buydu oyüzden bilginiz olsun.
    İyi forumlar.




    Hocam emeginize saglik bize lazim olan sadece x bracket bunu da temin ederiz insaallah yalniz diger bi onemli hususta vbios guncellemesi...

    Eger yuksek bi kart alirsak 670m vs gibi mutlaka bizden bu guncelleme istenecek bilen bi arkadas bu konuda detayli bi anlatim yapabilirse cok sevinirim....

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar elinde P150HM nin anakartı olan var mıdır?varsa bana ulaşabilir misiniz?




  • Boyle bir grup mu varmis 2011 yilinda elder scrolls taraftari bir kisi olarak yeni oyun skyrim ciktiktan sonra almistim hala da ara ara oynarim firin gibi isinmasi ve ucak motoru gibi sesi disinda hala gumbur gumbur calisiyor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar, bu cihazda 1 TB hdd bulunuyor, ekstra 2.5" SSD takma şansım var mı? slot var mı yani?
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.