Şimdi Ara

p170em batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar, laptopu aldım alalı çoğunlukla prize takılı olarak kullanıyorum, birkaç gündür bataryanın üzerinde kırmızı x çıkıyor ve bataryanızı değiştirmeniz iyi olur diye bir uyarı veriyor, bunun sebebi ne olabilir, batarya değiştirmekten başka bir çözümü var mı ve bataryayı nereden temin edebilirim? teşekkürler



  • tek batarya sorunu yaşayan ben miyim :D
  • Bilgisayarı ne zamandır kullanıyorsunuz? 2013 yılı ocak ayında almıştım aynı makineden. Halen kullanıyorum. Bataryam 2-2.5 saat civarında dayanıyor. Ben de çoğunlukla prize takılı kullanırım. Ama haftada bir ya da iki kez bataryadan kullanıp %15 e kadar indirir sonra tekrar şarja bağlarım. Bu arada asla bataryayı çıkarmak gibi bir alışkanlığım yoktur. Muhtemelen siz benden daha yoğun kullandınız. Kapasitenin zamanla azalması normal.

    Batarya simgesi üzerinde kırmızı çarpı görünmesi batarya şarj kapasitesinin azalmasından dolayı oluyor. Eski Dell laptupumda olmuştu aynı durum. Bunu pil simgesinden kapatabiliyorsunuz ama sonuçta değişen bir şey yok çünkü kapasite azalmış durumda. Batarya full şarj ile en fazla yarım saat falan dayanır belki de daha az. Hatta şarjda ani düşmeler falan görülür. %90 dan hop %50 ye 60 a falan inebilir. Yeni bir batarya almak gerek. Monster de bulunması lazım.

    Şöyle bir durum var. Aynı bilgisayardan kullandığımı söylemiştim. İlk aldığımda dikkatimi çeken bir durum olmuştu. Hatta bunun çözümünü çok aradım ama bulamadım ve bu şekilde kullanmaya alıştım. Kalan pil seviyesi yüzde olarak görünüyor da saat dakika cinsinden görünmüyor. Bütün sürücü ve uygulamalarını kurduğum halde bunun çözümünü bulamadım. Hatta yine aynı şekilde Huma model bilgisayarda da bu durum söz konusu. Batarya durumunu kullanıma göre süre cinsinden hesaplayan işlev çalışmıyor yani. Bu nedenle pil simgesi üzerinden bu kırmızı çarpı kapanmayabilir. Bilemiyorum emin değilim. Henüz ben karşılaşmadım ama daha önce kullanıp eskittiğim iki noetbookda görmüştüm bu kırmızı çarpıyı. Çaresi yeni bir batarya almak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.