Şimdi Ara

P2P tabanlı güvenli iletişim platformu Tox (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
6
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gorkemq kullanıcısına yanıt
    Standart paket senelik ödersen $80 yani $6.67/ay. Aylık ödersen $8.

    Bahsettiğin özellikler için en iyisi Riot.im gibi bir açık kaynaklı paketi alıp modifiye etmek. Status (Bitcoin benzeri bir sistem) öyle yaptı, Riot.im'i kendi gereksinimlerine göre modifiye edip status.im adı altında yayınladı.
  • Gorkemq kullanıcısına yanıt
    Eğer öğrenci mailiniz varda slack studente kayıt olabilirsiniz.https://get.slack.help/hc/en-us/articles/206646877-Slack-for-Education

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Gorkemq 
    Riot.im 'i hiç kullandın mı? Aradığın özellikleri tam incelemedim fakat üyelere puan atanıp puana göre çeşitli ayarlar, yetkilendirme vs yapılabiliyor. Örnek SS. riot.im 'de direkt kendi adınıza oda açıp URL'i de belirleyebiliyorsunuz. Hesap açmak için GSM, e-mail aktivasyonu dahi zorunlu değil ve proxy'den falan da ziyaret edilebiliyor, oldukça esnek bir platform. ve tabi ki tüm kaynak kodları açık, yani istersen al değiştirerek kendi sunucuna kur. Status.im öyle yaptı zaten, riot.im 'i kendi gereksinimlerine göre değiştirerek kendi sunucusuna kurdu ki Status.im 'in de kaynak kodları açık, riot.im üstüne değişiklikleri Clojure adında bir JVM dilinde yaptılar.
    P2P tabanlı güvenli iletişim platformu Tox




  • Hocam kusura bakamyın geç yazdım. Riot.im'i denedim ama bir özellik istiyorum o yok. Onu nasıl halledeceğim bilmiyorum.

    O özellik de şu:

    Dediğim gibi Proje1 var Proje2 var. Proje 1 50 Puanlı, Proje 2 49 Puanlı

    Proje1'e atadığım 50 Puanlı kişi Proje1 odasına girebiliyor ancak aynı zamanda 49 Puanlı Proje2 odasına da girebiliyor çünkü hiyerarşi sistemi yüzünden. Böyle bir şey istemiyorum A kişisi A grubunda kalacak, B kişisi B grubunda kalacak, karışıklık olmamalı. Ben hiyerarşi sistemi ile değil etiket sistemiyle çalışan bir sistem veya Riot'u etiket sistemine dönüştürebilecek bir eklenti arıyorum.
  • Gorkemq kullanıcısına yanıt
    Riot 100% açık kaynak kodlu, yani ilgili özelliği kodlardan ekleyebilirsin.
  • Update.

    Corona gerekçesi ile çıkarılan yeni yasa ile Whatsapp Facebook Messenger gibi popüler iletişim programları merkezden takibe başlanacak. Her bir mesaj, her bir dosya incelenecek ve şahsi bilgileriniz artık şahsi olmayacak. Merkezde görevli alelade kişiler tüm mesajlarınızı görebilecek. Bununla kalsa iyi. Mesajlarınızda yeni düzenlemeye ve yeni ceza yasalarına aykırı en ufak birşey bulunduğunda hakkınızda işlem yapılabilecek ve yeni yasalarda bu tür durumlarda paraya cevrilemeyen hapis cezalarından bahsediliyor.

    Whatsapp, Faceapp, Telegram vs tüm kapalı kaynaklı yazılımlar zaten güvensizdi, bu güvensizlik artık resmileşti.

    Açık kaynaklı, 100% özgür yazılımlar bu tür sorunlara karşı en iyi alternatif.

    Tox 100% açık kaynaklı yazılım olarak 100% p2p iletişim sağlar. Arada sunucu yoktur ilettiğiniz mesaj ve veriler geçici olarak dahi hiçbir sunucuda tutulmaz.

    Masaüstü için qTox, Android için Antox'un son sürümlerinde tüm eksikler giderildi. Sesli görüşmede bazı problemler vardı, onlar giderildi.

    Dosya iletimi de hızlandırıldı. Arkadaş cebiyle cektiği cok yüksek çözünürlükte 7MB resimler gönderiyor, onları cok kısa sürede alabiliyorum. Verinin 100% şifrelenerek gönderildiği düşünüldüğünde oldukça iyi hızlara sahip.

    qTox'un son versiyonu ve Antox 'un yeni versiyonları oldukça sorunsuz.
    Android client olan Antox'un son sürümü Version 0.25.515 ve tarihi 26.Mayıs.2018https://pkg.tox.chat/fdroid/repo'dan .apk dosyası olarak indirebilirsiniz. Google Play zorunluluğu yok.
    Android SDK kapsamındaki adb ile , adb install C:\Users\win10\Downloads\antox.apk gibi komut ile direkt masaüstünden Android cebinize kurabilirsiniz.

    Şu anda hem qTox hem Antox'un tek eksikleri görüntülü görüşme. Onun için de geliştirme yapılıyor.




  • Hocam Antox ne kadar güvenilir ve yaratıcısı siz misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu içinde Tox protokolü ve Antox (Android) ve qTox (Windows masaüstü) güvenirliğine dair bayağı bir bilgi ve yorum var. Onlara bakmadınız mı? Burada tekrar etsem duplike bilgi olacak. Ancak kısa başlıklar altında:

    100% açık kaynak kodlu ve GPL lisanslı %100 özgür yazılım
    100% dağıtık / distributed iletişim platformu. arada hiçbir merkezi / yönetici sunucu olmadan peer to peer / p2p iletişim
    p2p iletişim şifrelemesi Libsodium gibi yeni kütüphaneler ile sağlanıyor.
    qTox'u masaüstüne kurduğunuzda, masaüstündeki chat kayıtlarınız da şifreli şekilde kaydedilir.
    yani laptop'unuzu çaldırdınız diyelim, qtox log kayıtlarını açan biri

    vonder.tox.LA3888 gibi chat kayıt dosyalarını bulabilir ancak içeriğine baktığında crambled / şifreli bir içerikle karşılaşır.

    Laptop'taki qTox veya Android cebinizdeki Antox'u kaldırdığınızda C:\Users\win10\AppData\Roaming\Tox altındaki verileri de silerseniz, o hesabınız tüm chat kayıtlarıyla sonsuza dek silinir, siz bile isteseniz, eski kayıtları göremezsiniz.

    Ancak tox üzerinden alıp gönderdiğiniz dosya, resim, video mp4'leri kaydettiginiz klasör hangisi ise onlar silinmez tabi ki. Onlar sizin genel cihaz sorumluluğunuzdadır. Antox veya qTox cihaz geneline karışmaz, müdahele etmez.

    2. soru:

    Tox protokolü ve Tox client'ları olan qTox ve Antox'un altyapısı ve özelliklerini cok iyi biliyorum fakat sıfırdan geliştirmesini ben yapmadım. Tahminen Kanada , İskoçya , İsveç gibi kuzey ülkelerinden bir kişinin liderlik yaptığı ve bir başka kişinin de en az onun kadar katkıda bulunduğu , sponsorsuz bir proje. Yani bu projeye destek olan büyük/küçük firma ve finansör yok. Ki bu daha iyi. Proje 100% bağımsız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel bir uygulama kurdum ama kimse yokki ☺️
    Hiç bir arkadaşıma kurduramadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PM'den 76 karakter uzunluğunda tox id'ni gönderirsen seni geçici olarak listeme eklerim, oradan biraz denemiş olursun.

    Not: PM'de tox id'im gibi not düşmeksizin sadece id'ni ilet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @en1gma Facebook grubuna davet etmişsin fakat üye olmam imkansız. Tox, Ring ve Riot gibi yeni nesil ve 100% açık kaynaklı yazılımlar kullanan biri olarak Facebook'u kullanmamın imkansız olduğunu tahmin edersin. Tox üzerinden iletişime geçmek istersen Android'te Antox, Windows'ta qTox kurup yeni bir Tox ID alıp (76 karakterli Private ID) ni bana gönderirsen seni oradan eklerim.
    Private ID old için buradan değil PM veya email ile gön dermelisin. Email tercihimdir:

    elektroniker@elude.in

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim amacımız burdaki arkadaşları ve otomobil severleri aramıza katmak hocam,kullanmadığınızı bilmiyordum öğrendim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Face güvenli bi yer değil. Yeni cıkan yasayı biliyor musunuz? Artık en ufak aykırı birşey yazdığınızda ertesi gün polis kapıdan sizi alabilir ve 3-6 ay hapis yatabilirsiniz. Böyle dönemde Face , Tivit, vs kullanmak pek iyi değil. Bence kimsenin bu güvensiz yerleri kullanmaması gerekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pek yazmam zati hocam otomobil sayfasıyız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torrent mantığı ile çalışan . Her cihazın sunucu olduğu bir yazılım lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani torrent mantığı ile çalışan veya daha doğrusu P2P tabanlı özel bir uygulama ihtiyacınız mı var?

    Durum öyle ise, halihazırda P2P tabanlı çalışan ve onun üzerine birçok özel uygulama geliştirilebilen IPFS

    https://en.wikipedia.org/wiki/InterPlanetary_File_System

    i incelemenizi öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen süre içinde özellikle AB'de hükümetler E2EE End-to-End Encryption konusunda yeni bir teklif sundu. Bu teklifie göre 2 kişi E2EE bağlantı kurduğunda hükümet "sizin veri güvenliğiniz bizim için önemli" gerekçesiyle E2EE bağlantıyı izleme yetkisine sahip olacak. Sözkonusu yasaya ProtonMail ve Tutanota gibi E2E mail hizmetleri sunan firmalar başta olmak üzere birçok kuruluş ve kişiden tepki geldi.

    Önce Whatsapp rezaleti şimdi E2EE 'bağlantılar ortak olma girişimi... Tox, E2EE bağlantısı ile çalışıyor. Yani bu teklif yasalaşırsa Tox ile AB içinde güvenli iletişim yasadışı kalacak.

    https://www.cyberscoop.com/encryption-europe-tutanota-protonmail-threema-tresorit/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1984 George Orwell tarafından yazılan roman




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 13 Mart 2021; 12:52:36 >
  • Bilgisiz olduğun kadar aynı zamanda hep irinin yanında poziyon alırım diyorsun yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 30 Ocak 2021; 12:23:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.