Şimdi Ara

P35c-ds3r + Kingston HyperX DDR2 1200?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte P35C-DS3R anakart almayi dusunuyorum. Bulabilirsem v2.1 olacak. Kingston HyperX 1200 Mhz DDR2 ramlerinde siparisini verdim. Merak ettigim konu su:
    Bu anakartin bilgilerinde 1200 Mhz DDR2 ramler icin "OC" ibaresi mevcut. Eger ben yanlis anlamadiysam max. destekledigi 1066 Mhz ramleri oc altinda 1200 olarak destekliyor. Peki ben fabrikasyon 1200 olan bu HyperX ramleri alip kullansam nasil olur? Bu kombinasyonlarda tecrubesi olan kullanicilarin yorum ve tavsiyelerine ihtiyacim var.
    Birde ileride DDR3 gecmeyi dusundugum icin bu anakarti tercih ettim. Lakin DDR3 icin genis yelpazede destek vermiyor (Anlayabildigim kadariyla). 1333 Mhz DDR3 ramler su an almaya calistigim 1200 Mhz HyperX ler tarafindan tarumar edilmekten kacislari yok. Ileride durum ne olur ve cas degerlerindeki degisimler ne getirir bilemem. Lakin giris seviyesi bu frekanslarda kalan urun grubu ramlere genelde pek agirlik verilmiyor. Surekli daha yuksek frekans degerleri ve daha dusuk cas hedeflendigi icin bu anakartin su an icin dogrudan destek verdigini iddia ettigi gruptaki DDR3 ramlerle saniyorum bir yere varamam.
    Bu konularda yorumlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkurler.







  • 1200MHz'lik HyperX ramler default 800MHz'de çalıştığı için almayı düşündüğün anakartta hiçbir sorun yaratmayacaktır. OC ile kendin 1200MHz'e çıkartırsın.
  • Tesekkur ederim. DDR2 ram kendi sistemimde ilk kez kullanacagim. Uzunca zamandir kullandigim s939 3800x2 + epox 9npa ultra + 4x512 ocz ddr400 + winfast 6800 gt ultra tdh sli premium pack gibi zamanin efsanelerinden sayilabilecek sistemimi sattim. Hos bilgisayarsiz kalmiyorum. Sektorun icindeyim. Lakin malum piyasa sartlarinda satabildigimiz sistemler buralarda inceledigimiz sistemlerin cok cok altinda kaliyor. Malum rakamsal maliyetler goz onune alindiginda bu tarz parcalardan olusturulan bir sistemi sirkete gelen 100 kisiden 3 tanesine satamayacagimiz asikar. Dolayisiyle elimize gecen malzemeler arasinda bu tarz urunler ancak kendimize ozenip bezenip her seyimizden kisip aldigimiz cihazlar sayesinde gorebiliyoruz. Yasadigim sehir Bursa. Sehrimizde oc meraklisi cok hatiri sayilir bir kesim yok ne yazikki. Istanbul'un uygun semtlerinden birinde cadde ustu kosebasi tabir edilen bir muhit olmadikca bu tarz urunlerin cok fazla alinip satilabilirligi zaten pekte mumkun olmuyor. Hal boyle olunca da birebir elime gecip tecrubesini etmedigim cihazlar noktasinda teknik olsa dahi pratik bilgi eksikligi boyle sorulari sormaya yoneltiyor insani. Ilgin iciniz icin tesekkur ederim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: sarppy

    1200MHz'lik HyperX ramler default 800MHz'de çalıştığı için almayı düşündüğün anakartta hiçbir sorun yaratmayacaktır. OC ile kendin 1200MHz'e çıkartırsın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.