Şimdi Ara

P8P67 REV 3.1 Anakart problemi (Bir anakartla ekran kartının aşkı sonucu yanan devreler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ben bilgisayar Mühendisiyim, her ne kadar bu işlerden anlasamda tıkandığım noktalarda oluyor. Tecrübelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var. Sorunumu açıkça şöyle anlatabilirim:

    Problem: Bilgisayarın açılmaması.

    Hikaye: Windows işletim sisteminde slayt hazırlamakla uğraşıyordum. Ekran bir anda karardı, 15 saniye sonra açıldı ve nvidia driverı alttan uyarı çıkardı: "ekran kartı ciddi bir hatadan kurtarıldı." gibi birşey dedi. 5 dakika sonra tekrar kapandı ekran, ama bu kez bir daha açılmadı. Yeniden başlattım aleti. 5 dakika sonra yine kapandı. Ve bir daha hiç açılmadı.

    Makina: Anakart:P8P67 Rev3.1 Ekran Kartı:GTX580 Ram:Corsair4x4GB HDD:WD_2x1TB

    İşletim Sistemleri: Disklerin 1inde windows diğerinde MacOs kurulu.

    Hikayenin devamı: Bilgisayarı açmaya çalıştığımda Bios Romu okunurken ekranda gereksiz birsürü ünlem işareti çıkıyor(eskiden yoktu bunlar) ve sonra Windows açılırken mavi ekran hatası veriyor, MacOs açılırken loading ekranında takılıyor. CD Driveden ubuntu CD si takıp Test et diyerek devam edince Ubuntu açılıyor. (Evet yanlış okumadınız UBUNTU açılıyor)

    Sorun sizce nerede?

    Resimler:

    Ünlemler:

    https://store.donanimhaber.com/78/42/f4/7842f47c2257932c6d1b4a330c954383.jpg

    Windows hatası:

    https://store.donanimhaber.com/da/4a/cc/da4acc0b868d5ecafbcd188efc277465.jpg

    Benim görüşüm: Biosta gereksiz ünlemler çıkması anormal bir durum olduğundan, ve Anakart daha öncede problem çıkardığından (farklı bir problemdi ama servise gönderdiğimde sıfır anakart yolladılar) Anakartımın bir modülünün yandığını düşünüyorum.

    Sizin görüşleriniz nelerdir? Teşekkürler.

     P8P67 REV 3.1 Anakart problemi (Bir anakartla ekran kartının aşkı sonucu yanan devreler) P8P67 REV 3.1 Anakart problemi (Bir anakartla ekran kartının aşkı sonucu yanan devreler)







  • resimdeki gibi çizgilermi çıkıyor? 2.ci resimde çizgiler var.. Benim en eski kartım asus x1650 pro idi. ondada aynısı oluyordu kart mefta olmuş. Ekran kartını çıkartıp. onboard var ise onda denermisiniz?
  • Onboard ekran kartı malesef yok. Resimdeki çizgiler windowsun hata sayfasında çıkıyor sadece. Makina Ubuntu işletim sistemini düzgünce açabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.