Şimdi Ara

Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
8
Favori
153.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kimse Windows 8 kullanmıyor mu arkadaşlar? Windows 8 logosundan sonra siyah bir ekran çıkıyor bilgisayar bir süre bekliyor, ondan sonra metro arayüz geliyor. Bu şekilde sorunu olan var mı aramızda?
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Ben windows 8 ile kullanıyorum tj75 118tk'yı eylül 2012'den beri ve o bahsettiğin bekleme bende de vardı. Daha doğrusu bekleme değil de bişeyler yüklüyor sanki arka planda. (Tahminim catalyst control center çünkü ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra oluyordu) Beklemek deli ediyor hakikaten de bende o süre bazen 20 saniyeyi bulabiliyordu ve metroyu geçip masaüstü geldikten sonra daha yüklemeler kendine gelmesi bi 3-5 dakika sürüyordu. O yüzden hazırda beklet modunu kullanmaya başlamıştım son çare olarak.
    Sonra kafam attı paraya kıyıp sandisk ultra plus 256gb aldım ve yaklaşık iki aydır onunla kullanıyorum. Dünya varmış dedim :) Şimdi windows logosu geçtikten sonra o bekleme olmuyor ve direk metro arayüzü geliyor. Zaten biosu geçtikten sonra metro arayüzünün gelmesi 10-15 saniye arası. Kapanış da hızlı ama eskiden yapmak için düşündüğüm restart ise bugün hiç sorun değil çünkü masaüstünün geri gelmesi 1 dakikanın çok çok altında. Ssd nin sisteme katkısını göstermesi açısından windows deneyim dizinini de koyuyorum. Daha önce bu değer mekanik harddiskten ötürü 5.4 idi. [simage]
    [/simage]




  • Windows 8 kullanıyorum TJ75 üzerinde arada sırada siyah ekranda bekleme oluyor. Hatta dün Windows 8.1 e yükselttim o bekleme devam ediyor.

    Benim touchpad kafayı yedi bir türlü verim alamadım hangi driveri kurayım hangi programı kurayım bilemedim ne önerirsiniz?
  • bluetooth'u çalışan var mı?
  • @incinerator

    Benim Windows 8'de 25 - 30 saniyede metro arayüzüne geliyor, sizin bilgisayarda ssd ile tam olarak ne kadar sürüyor metro arayüzüne gelmesi?

    @-AhmtOzdmR-

    8.1'i ben de kurdum ama siyah ekrana bi' fayda etmedi. Zaten format attığınızda hemen başlıyor sorun, sürücüler ile ilgili bir durum değil sanırım. Touchpad için buyrun aşağıdaki sürücüleri deneyin, ben bunları kullanıyorum Windows 8'de.

    http://www.fileswap.com/dl/1YFW7UwwwD/


    @Regionella

    Bende çalışıyor, bir sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 5 Ağustos 2013; 8:25:37 >
  • @Black_Wolf14 Daha önce hiç kronometre ile ölçmemiştim ama sen sorunca bir deneyeyim dedim. Bilgisayar tamamen kapalıyken düğmesine bastıktan sonra şifre girme ekranına gelme süresi (Ben şifreli kullanıdığım için direk metro gelmiyor. Gerçi şifreli olması bişey değiştirmez şifreyi girer girmez metro geliyor) tam olarak 12,8 saniye.
  • @Regionella Bende de çalışıyor.
    @-AhmtOzdmR- Ben ssd'yi taktım takalı o siyah ekranda bekleme sorunu falan kalmadı. Yukarıda dediğim gibi çok hızlı açlıyor. Touchpad'e ise birşey diyemem çünkü ben touchpad ile bir sıkıntı yaşamadım.
  • SSD şart yahu, uygun bir şey bulsam alacağım hemen.
  • @incinerator

    Sağ olun cevap için, bizim anakart sata 3 desteklemiyor biliyorum, ssd'nin performansı nasıl peki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 6 Ağustos 2013; 18:37:50 >
  • @Black_Wolf14 Evet sata 3 desteği yok anakartın ama ben bunu sorun yapmıyorum. Çünkü Sata 2'nin sınırlarında dolaşıyor ssd. Saniyede 250 mb civarında okuma yazma hızlarını gördüm. Ama ssd'nin en güzel özelliği erişim hızının mekanik diske oranla çok düşük olması. Bu da bilgisayarın genel tepki ve hızını arttırıyor. Program açılış ve yüklenme süreleri düştü, ara beklemeler neredeyse yok oldu. Virüs taramaları artık çok kısa sürelerde bitiyor, fıtık etmiyor. Virüs taraması yaparken sistem neredeyse yavaşlamıyor ve hiçbirşey yokmuş gibi tepki veriyor. Multitasking kabiliyetleri de arttı doğal olarak. Bu saydıklarım mekanik diskte hayaldi.
  • @incinerator

    Anladım, sağ olun tekrardan cevap için.
  • Boşu boşuna sata 3 almaya gerek yok o zaman, sata ii nerelerden bulabiliriz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ua_anil

    Boşu boşuna sata 3 almaya gerek yok o zaman, sata ii nerelerden bulabiliriz acaba?

    Sıcak fırsatlarda ucuza ssdler olabiliyor, senkron/asenkron durumları varmış sanırım ssdlerin, onlara dikkat ederek bir ssd alınabilir diye düşünüyorum.
  • Sonunda karar verip Sandisk Extreme aldım Eksen'den, bugün kargoya verilmiş geldiğinde bilgisayardaki değişimi gösteren grafikleri paylaşırım

    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=94380&ttype=Details#pt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ua_anil

    Sonunda karar verip Sandisk Extreme aldım Eksen'den, bugün kargoya verilmiş geldiğinde bilgisayardaki değişimi gösteren grafikleri paylaşırım

    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=94380&ttype=Details#pt

    Hayırlı olsun, incelemeyi paylaşmanızı bekliyorum.




  • Henüz vakit bulamadığımdan tam geçiş yapamadım ama Win7 kurup CrystalDiskMark ile ufak bir test yaptım. Öncesinde 7200rpm 500GB Seagate vardı. Fark şu şekilde:


    -
  • @ua_anil

    Memnun musunuz üründen?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 21 Ağustos 2013; 3:53:44 >
  • Arkadaşlar bilgisayarım açılmıyor. Sistem kurtarma cd si ile onarım yapmam gerekiyor, windows 7 64bit için sitem kurtarma dvs si lazım, biri oluşturup yüklerse çok memnun olurum, bilgisayarı açamıyorum.

    Boot menüsüne nasıl giriliyordu bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

    @ua_anil

    Memnun musunuz üründen?

    Merhaba, evet yaklaşık iki haftadır kullanıyorum ve çok memnunum. Açılış-kapanış hızı eskisine göre mükemmel denebilecek seviyeye geldi, ki benim için en önemli kısım buydu. HDD kullanırken program yükledikten sonra yeniden başlatmamı istememesi için dua ediyordum, yaklaşık 2,5dk sürüyordu yeni format atılmış olsa bile. Şimdi açılışa Steam vb programları da koymuş olmama rağmen 30sn içerisinde kullanıma hazır hale geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ua_anil

    Boşu boşuna sata 3 almaya gerek yok o zaman, sata ii nerelerden bulabiliriz acaba?

    Sata 3 alsak sorun olmaz dimi, uyum sorunu yaratır mı

    arkadaşlar dün hardi diskim bozuldu, c tamamen silindi, hatta windows yüklenemiyor bile

    ssd almayı düşünüyorum şimdi

    f/p oranı iyi bir kaç tane önerebilir misiniz

    2.5 inç alacağız değil mi

    acil :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 30 Ağustos 2013; 20:22:14 >
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.