Şimdi Ara

PAL - NTSC

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bir şey merak ettim bu iki ( PAL ve NTSC ) arasında ne fark var. Yani genel olarak biliyorum ama benim asıl merak ettiğim. Benim makinem de video kayıt seçeneği sunuyor ve aynı ayarlarla aynı sürede aynı yerin görüntüsünü çektim. Gözle görülür bir fark bulamadım arasında PAL da 1 dk görüntüyü 640X480 30 fsb dosya boyutu 102.940 KB aynı görüntü NTSC de 109.670 KB oluyor... Hangisini seçtiğimin bir önemi var mı? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim...



  • Anlaşılan bu konuda kimse cevap ver(e)meyecek...
    Tamam,

    PAL - 768 x 576 25 fsb
    NTSC - 640 x 480 30 fsb

    Ülkeler kendince farklı, Türkiye de PAL kullanıyoruz... Bunlar ve benzer şeyler bildiklerim.

    Bilmediklerime gelirsem, ben Sayısal fotograf makinesiyle çektiğim görüntü zaten en fazla 5-10 dk bir şey onu da Tv de değilde Bilgisayarda seyrediyorum. Dolayısıyla uyum sorunu yok gibi. Peki bu ikisi arasında boyut ve kare/sn den başka fark var mı? Siz ne yapıyorsunuz? kamera ne çekiyorsa çekiyor demiyorsunuz umarım... Bazen kalite bu ayrıntılarda gizli olabiliyor ve 5 dk cık bir görüntü de olsa insan en iyisini istiyor.
  • PAL
    Avrupa, Avustralya, Ortadoğu ve Afrika'nın bazı kısımlarında kullanılan bir renkli TV sistemidir. 625 yatay tarama satırı ve saniyede 25 kare görüntüsü vardır.

    SECAM (Sequential Couleur A'Memorie)
    Fransa, Rusya ve NTSC ya da PAL sistemini kullanmayan ülkelerde kullanılan bir sistemdir. 625 yatay tarama satırı vardır ve saniyede 25 kare resim görüntüler.

    NTSC (National Television Standarts Committee) sistemindeki video kasetlerin, uyumlu PAL TV'lerde oynatılabilmesini sağlar.

    Ayrıca NTSC ve PAL dünyada kullanılan iki temel standart olma özelliğini taşıyor. NTSC PAL'dan daha yüksek framerate'e sahiptir(29fps-25fps) fakat PAL'ın daha yüksek çözünürlüğü vardır ve daha keskin görüntüler elde edilir.

    Umarım yeterlidir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.