Şimdi Ara

PALİT GEFORCE RTX 3070 GAMİNG PRO OC 8 GB-Kullanıcı İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
17
Favori
19.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 gün önce aldım bu kartı maalesef benim kartta coil whine başladı üçüncü günde. AC valhalla' da 1080p ultra high da 74 120 fps arası ötüyor kart. Alt tab yapınca sıkıntı yok kesiliyor bir anda. Üzdü bu durum.

  • Ürünü teslim aldıktan sonra 1 ay içinde arızalanması durumunda ürünün değişimini yapmaları gerekiyor diye biliyorum. 1 ay süreyle kutu dahil bütün aparatlara sahip çıkmak gerekiyor. Bu konuyu araştırmıştım yinede tam emin değilim. 5 yıl kadar önce teknosadan aldığım bir leptop 5. Gününde bozulmuştu. İade edip parasını geri almıştım. Hiçte problem yaşamadım. Aslında konu basit vaadedilen ses düzeyinin üstünde çalışıyor kart. Satıcı firmanın bu konuya genel olarak nasıl tepki verdiği önemli. İnş sorunu bir şekilde çözebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zarbo257 kullanıcısına yanıt
    Yüke girdiğinde bende de coil whine var, kasanın ve cpu fanları bile bastıramıyor, çok rahatsız edici olmasada inceden inceye kulağıma geliyor, sadece bu sebepten iade etsem mi diye düşünüyorum başka hiç bir sıkıntı yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rustem1905 kullanıcısına yanıt

    Ben karttan ziyade PSU dan geldiğine emin oldum ya, baya PSU dan geliyor ki zaten 650 watt PSU az bu karta hata bende yani PSU değişicez mecbur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zarbo257

    Ben karttan ziyade PSU dan geldiğine emin oldum ya, baya PSU dan geliyor ki zaten 650 watt PSU az bu karta hata bende yani PSU değişicez mecbur.

    Geçici olarak kartın power limiti azaltın, mesela -5 yapın (değişik eksi değerleri yük altında deneyin). Yük azalınca PSU coil whine gidebilir, bu şekilde coil whine kaybolursa, aradaki performans farkı çok değilse sizi bir süre idare eder.

  • Zarbo257 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 500w psu ile kullanıyorum, 240w falan çekiyor, hatta karta oc yapıp power limit artırınca 275w değerini gördü kart ona rağmen çökme olmadı, 650w psu'n sağlamsa yeterli gelir bence hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rustem1905 kullanıcısına yanıt

    Sizin psu iyi bir psu o zaman 500 yettiğine göre bendeki 650 watt kasa içinde gelen rampage in 650 watt psu su normal yani sorun çıkartması iyi bir psu ile değiştireceğim.

  • Psu konusunda ahmet de sorun çıkmadı diye mehmet de de sorun çıkmayacak şeklinde bir yaklaşım olmaz. Fabrikadan aynı banttan bile çıkan ürünlerde verim ve arıza oranı farkı var doğru düzgün önerilen psuların altında psu ile kullanmayın.


    Seasonic 650w Gold 717tl

    https://www.teknobiyotik.com/seasonic-core-gc-650-650w-80plus-gold-atx-guc-kaynagi-ssr-650lc.html


    High power 750w Gold 790tl

    https://www.teknobiyotik.com/high-power-750w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j750gd-f12s.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Kasım 2020; 2:5:27 >




  • Kartın soğutma kapasitesi ve en üst düzey overclock yapılınca bile serin kalması oldukça etkileyici. Yani bu kartı aman ısınacak aman çok ses yapar, sorunu olmadan overclock yapabiliyoruz.


    Şimdi gelelim undervolt olayına, ben uzun süredir Nvidia'ya uzak olduğum için, yeni yeni öğreniyorum. Kartımızda amd ekran kartları gibi undervolt yapamıyoruz bunun yerine voltaj/hız eğrisi ile oynayarak undervolt işlemini yapıyoruz.


    Örnek olması açısından ben kartımı undervolt ile 1 volta sabitledim, buna rağmen kart rahatlıkla 2070MHz'e sabit olarak boostluyor ve sıcaklıklar 3-4 derece daha düşük, güç tüketimi nadiren 200 wattları geçiyor.


    Uygulaması MSI Afterburner programı ile oluyor. Bu program açıkken ctrl+F yaparsak bahsi geçen eğrinin olduğu pencere açılıyor. Oldukça basit bir işlem. Öncelikle core clock kısmına -250 (tüm değerlerle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz) yazıyoruz. Yani kart normalden 250MHz yavaş çalışacak, sonrasında Ctrl+F kombinasyonu ile ilgili grafiği açıyoruz. Burada alt taraf voltaj, sol taraf hız. Diyelim ki biz en yüksek 1 volt hedefliyoruz, 1000mV'a tekbül eden kutucuğu, yukarı doğru kaldırıp, solda istediğimiz hızın hizasına getiriyoruz, diyelimki 2000-2100MHz ortasına yani 2050Mhz'e. Bu durumda kart yük altında en yüksek 1000mV uygulayarak 2050Mhz'e boost yapıyor. Bunun yanında memory hızımızı da ayarlayıp, örneğin +1000, MSI Afterburner'dan apply yapıyoruz. Daha önce core clock için -250 yazmıştık, voltaj/frekans eğrisinden sonra artık orada Curve yazacak. İşlem tamamdır.



    PALİT GEFORCE RTX 3070 GAMİNG PRO OC 8 GB-Kullanıcı İncelemesi




  • Yeni oyun testlerini hazırladım ve ilk mesajla 2.mesajdaki oyun testlerini güncelledim.İlk mesajda sadece Ray Tracing ve/veya DLSS destekli oyunlar 2.mesajda ise diğer oyunlar ait RTX 3070 performans videoları yer alacak şekilde düzenlendi.Oyun testlerini yenilerini ekledikçe güncelleyeceğim.Önce Shadowplay ile kayıtlarını alıp ardındanda yüklemeye bırakıyorum.Bu nedenle hazır olanları ekledim.Yeni eklediğim oyunlar ;


    Death Stranding 4K DX12 Ultra DLSS 2.0(Quality)


    Red Dead Redemption 2 1440P Vulkan Ultra/High Benchmark


    DOOM Eternal 1440P Vulkan Ultra Nightmare


    DIRT 5 1440P DX12 Ultra High


    Wolfenstein Youngblood 4K Vulkan Mein Leben ! DLSS 2.1(ÜberPerformance) Benchmark




    Eklediğim oyunlar arasında Wolfenstein Youngblood Nvidia'nın yeni nesil teknolojileri olan Ray Tracing,DLSS 2.1 ve Adaptive Shadingi bir arada bulunduran tek oyun ayrıca DLSS 2.1 desteği olan ilk ve tek oyun olma özelliğide taşıyan yapımda DLSS 2.1 ile birlikte gelen ÜberPerformance seçeneği bulunuyor.Bu seçenek ile özellikle 4K ve 8K gibi yüksek çözünürlüklerde daha fazla performans kazanımı sağlanırken test videosunda görebileceğiniz üzere 4K da Ray Tracing açıkken ortalama 140 FPS üzeri bir performans elde ediliyor.DOOM Eternal ile birlikte 3070 in belleğini tamamen kullanan bu oyun için ayrı olarak bir oynanış videosuda hazırladım ve yüklemesi tamamlandığında video listesine dahil edeceğim.PALİT GEFORCE RTX 3070 GAMİNG PRO OC 8 GB-Kullanıcı İncelemesi 


    Oyun testlerini oynatma listesi olarak yeniden düzenledim.Bu nedenle sadece Ray Tracing ve DLSS oyunları için ayrı diğer videolar içinde ayrı bir video listesi oluşturdum.Bu linkleri 2.mesaja ekliyorum böylece tüm oyun testlerine ve yeni eklediklerime oynatma listeleri üzerinden ulaşabileceksiniz.PALİT GEFORCE RTX 3070 GAMİNG PRO OC 8 GB-Kullanıcı İncelemesi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 17 Kasım 2020; 1:46:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rustem1905

    Hocam ben 500w psu ile kullanıyorum, 240w falan çekiyor, hatta karta oc yapıp power limit artırınca 275w değerini gördü kart ona rağmen çökme olmadı, 650w psu'n sağlamsa yeterli gelir bence hocam.

    Ben 600w dandirik bir psu ile asiri ses aliyordum (1080ti ile); bunun PSU dan oldugunu bilmeden 850w a gectim ses tamamen kesildi.


    Karttan olmama ihtimali cok yuksek.


    Bu arada Palit Gamerock 3080 kullaniyorum.

  • cuoresportivo kullanıcısına yanıt
    Hocam doğrudur belki psu kaynaklıdır, @Zarbo257 hocam benimki psu kaynaklı deyince bende acaba benimki de mi psudan dedim, psuyu net duymak için kasanın dışına çıkardım denedim, ekran katından geliyor hala, birde nasıl bir sorundur bilmiyorum ama vramler dolunca cw sesi geliyor, özellikle vram doldurmayan sentetik testlerde %100 de çalışıyor ses yok furmark ve 3dmark'da ama vram dolduran oyunlarda başlıyor ötmeye, örneğin furmakta Oc'li 270w çekerken Cpu'da %100deyken ses yok, oc'siz 240w çeken Rdr2 ve Pubgde ses var, ben vram kaynaklı olduğunu düşünüyorum, yanılıyor da olabilir tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rustem1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam bakit kaybetmeden iade veya degisim isteyin bence...cunku aglamayana emzik yok bu memlekette zorlayin kaganiz rahat etsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cuoresportivo kullanıcısına yanıt
    Bugün iade ettim hocam, 2 gün böyle kullanabilir miyim diye kafa yordum, dediğiniz gibi kafam rahat etmedi, iade işlemi tamamlanınca n11 11.11de kullandığım 675 liralık kuponu tekrar veriyor, belki asus dual o.c modeline geçebilirim hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 15 günlük Palit GeForce RTX 3070 Gaming PRO OC deneyimim ;


    -Kart test ettiğim(1440P ve yukarısı) bütün oyun ve benchmarklarda varsayılan fan eğrisinde en yüksek 67 C ye ulaştı.


    -1440P Ultra ayarlar ve Ray Tracing en yüksek kalitede DLSS aktifken hiç bir oyunda 60 FPS ve altına düşmedi.4K da ise bazı RT destekleyen oyunlarda 60 FPS ve üzeri, desteklemeyen bir çok oyunda ise yine bu çözünürlükte akıcı bir performans gösterdi.


    -Bellek kullanım değerleri 4K çözünürlükte birkaç oyun dışında 7 GB civarlarında gezindi ve 8 GB belleği tamamen dolduran sadece iki oyun(DOOM Eternal ve Wolfenstein Youngblood) oldu.


    -Kullanım sırasında herhangi bir coil whine,oyunlarda çökme yada masaüstüne atma tarzı bir sorun gözlemlemedim.


    -Kart için bu süreçte eksi olarak değerlendirebileceğim herhangi bir sorunla karşılaşmadım.


    Yeni eklediğim oyunlar ;



    Metro Exodus 1440P DX12 Extreme Grafik ayarları(Gelişmiş fizikler ve Hairworks Açık) Ray Tracing Ultra DLSS Açık


    Deliver Us The Moon 4K Epic Grafik ayarları Ray Tracing Epic DLSS 2.0 Performans


    Wolfenstein Youngblood 1440P Vulkan En yüksek Grafik Ayarları Ray Tracing Açık DLSS Kalite


    Quake II RTX 4K Vulkan En yüksek Grafik Ayarları Ray Tracing Yüksek


    GRID (2019) 4K DX12 Ultra High Variable Rate Shading(VRS) Benchmark


    Mortal Kombat 11 Ultimate 4K DX11 En Yüksek Grafik Ayarları


    DIRT 5 4K DX12 Ultra High


    Videoların tamamına 2.mesajdaki oynatma listelerinden ulaşabilirsiniz.






  • Palit tüm RTX 3000 serisi kartları için BIOS ve ThunderMaster yazılım güncellemesi yayınladı.Sitesinden kart modelinize uygun olan sürümü indirip yükleyebilirsiniz.


    BIOS güncellemesi standart flashlama ile aynı yöntemde,kartınıza uygun olan BIOS u indirip setup üzerinden yeni sürümü flashlıyorsunuz.Elbette bu süreçte elektrik kesintisi yada sistem kapanması olmaması gerekiyor.Yükleme esnasında mevcut bıosu yedeklensin mi şeklinde soracak ve her ihtimale karşı yedekleyin ve ardından işlemin tamamlanmasını bekleyin.Sistemi yeniden başlattıktan sonra bıos güncellemesi tamamlanmış olacak.BIOS sonrasında sürücüyü yeniden kurmanıza gerek olmadığınıda belirtmek isterim.Yeni BIOS power limitlerde herhangi bir değişikliğe yol açmıyor muhtemelen fan hızlarıyla ilgili bir güncelleme yapıldı.PALİT GEFORCE RTX 3070 GAMİNG PRO OC 8 GB-Kullanıcı İncelemesi 


    Yeni BIOS sürümü 94.04.3A.40.85


    PALİT GEFORCE RTX 3070 GAMİNG PRO OC 8 GB-Kullanıcı İncelemesi




  • bios guncellemesi hakkinda bir rehber var midir ana kart bios guncellemesi hakkinda bilgim var fakat ektan karti hakkinda bir bilgim yok.
    ayrica 2145 mhz sabit kaliyoe demişsiniz thunder master oc uzerinde manuel ayar mi yaptiniz yoksa otomatik oc scan yapip programim kendiai mi yapti(ben otomatik oc scann dan sonra oyunlarda çökme yaşadim) acaba bende mi bir sıkintı var onu çözmeye çalışıyorum.
  • aredyak kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın çipi oldukça iyi, benim ki de fena değil yük altında 2100 MHz görüyor. Ayarlar Core +150 Mem +1000, bunlar manuel olarak thundermaster yada msi afterburner'a girince.

  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    bende manuel olarak 2070 2100 leri goruyorum fakat otomatik olarak yapinca oyunlarda cokmeler oluyor aksama gidince test edip ayrintili bilgi paylaşırım
  • Cyberpunk 2077 1440P DX12 En Yüksek Ayarlar-Ultra Ray Tracing DLSS 2.0 Performans



    Videoyu E3 oynanış videosundaki sahne üzerinden kaydettim.Böylece hem oyunun grafiksel gelişimini görmek hemde bilinen bir sahne olması nedeniyle spoiler olmamasını amaçladım.Tüm ayarlar en sonda,kalabalık yoğunluğu yüksek ve yavaş HDD modu kapalı(oyun SSD de kurulu olduğu için),Ray Tracing Ultra ve DLSS 2.0 Performans modunda,tüm değerleri oyun içindeki gösterge üzerinden gözlemleyebilirsiniz.PALİT GEFORCE RTX 3070 GAMİNG PRO OC 8 GB-Kullanıcı İncelemesi 





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.