Şimdi Ara

panasonic plazma mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asimor

    lg nin yeni plazmaları haftaya geliyor, onların multimedia özellikleri cok güzel,pj ve pk serisi,panasonicin krallığı sona ermek üzere.plazma alacaklar 1 hafta daha beklesinler derim.

    Panasonic'in plazma tv krallığı hayatta bitmez hele ki pioneer mühendislerini eklediler kadrolarına, albani üstadın dediği gibi yatmaya gelmedi bunlar herhalde Plazma tv alıcaklar elektrik sarfiyatına hiç takılmasın bunu binlerce kez forumda yazdık.Neticede bir kullanıcı olarak yazıyorum bunu.Ekran parlaması oda ışığında hiç sorun olmuyor bende.Fakat gün ışığında yansıma can sıkıcı oluyor (evim aşırı derecede güneş ışığı almaktadır tv nin yanında ve tam karşısında büyük bir pencere bulunmaktadır)Zaten koca semtte bizim bina kadar pencereleri olan başka bir bina görmedim Buna rağmen plazma aldım neden diyecekseniz pioneer kalitesini zaten tartışmaya gerek yok ve bizim evde gündüz kimsenin olduğu yok dolayısıyla tv her zaman akşamları ve gece çalışır.Bu yüzden bu sorunda benim için problem teşkil etmiyor Az güneş ışığı alan bir evde durum farklı olabilir, bunu özellikle yazıyorum evim sabah ve öğlen saati aşırı derecede güneş ışığı alır.




  • Arkadaşlar bi kaç gündür forumu takip edemedim,daha doğrusu açtığım konuya fazla rağbet olmamıştı.Bu durumu normal karşılıyorum çünkü,panasonic hakkında bi çok konu yazılmış ve bu işi iyi bilenler için zor oluyodur tekrar tekrar pannyi anlatmak ,hatta plazmanın lcd karşısında ki üstünlüğünü anlatmak.
    Ama hep şu durumu görüyorum,plazma farklı bi olay özellikle birde panny olunca :)
    yorumlarını paylaşanlara teşekkür ederim.

    Benimde kafama elektrik ve gündüzleri olan yansıma takılıyodu,fakat gördüm ki eleektrik sarfiyatı ayda 3-5 liraysa önemli değil.Parlama olayıda aslında önemli değil çünkü tv genelde akşam saatlerinde izleniyo,çok sorun olursa perdeleri çekeriz:)

    Benim bi önemli sorum daha olacak,acaba panny v10 modelinin devamını ya da 2010 modelini ne zaman çıkarır,panny lerin 2010 modellerini beklemek gerekir mi?




  • plazmalar da kontrast ve parlaklık ayarlarını yarıya düşürüldügü zaman tüketim yarıya düşer ,benim samsung plazmada 400 w yazıyor ama ayarları kısınca 200 w a kadar düşüyor bu ölçülmüş ve sabittir ,lcd de bu olay yoktur arkasındaki lamba devamlı yanar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan69

    plazmalar da kontrast ve parlaklık ayarlarını yarıya düşürüldügü zaman tüketim yarıya düşer ,benim samsung plazmada 400 w yazıyor ama ayarları kısınca 200 w a kadar düşüyor bu ölçülmüş ve sabittir ,lcd de bu olay yoktur arkasındaki lamba devamlı yanar


    Yanlış. LCD lerde de voltaj ayarlama seçenekleri var. Benim LG 32LH2000 de görünt 5 farklı modda seyrediliyor. Enerji tasarruf modu kapatıldığında görüntü çok parlak oluyor. Mağazalarda kullanıldığı gibi. Fakat tasarruf modu maksimum yapıldığında görüntü karanlık oluyor. Ben orta seçeneğini kullanıyorum. O da gayet yeterli. Ne şiş yanıyor. Ne kebap.
  • en basiti biri plazma digeri el-si-di lambası yansa neolur yanmasa neolur ,karşılaştırmak bile yanlış defalarca konuştuk ,tartıştık
  • Defalarca konuşulmuş evet haklısınız,forumda ki hemen hemen lcd-plazma karşılaştırılmalarını okudum .Plazma hep ön planda,bu konuda bende hem fikirim....

    Ama şimdi benim kafama başka bir konu takıldı ,o da şu;full hd mi,hd ready mi?bu konuda da şu kanıya vardım,uzun uzun teknik ayrıntılara girmiycem.Çünkü forumda bu konu çok güzel anlatılmış.

    Benim düşünceme göre,sizde biliyosunuz,şu anki yayın teknolojisi,hatta oyun konsolları,blueray diskler bile 1080p yayın vermiyo.Yani bu durumda çok pahalı olan full hd plazma ya da lcd almak mantıksızlık değil mi?
    Ben bu durumu şuna benzetiyorum biraz abartarak örnek vericem,türkiye yollarında kullanmak için formula 1 deki aracı alıp kapının önüne koymaya benzemiyo mu bu durum.Yani biz ne kadar üstün teknolojik alet alırsak alalım şu anki teknoloji yüzünde plazmalarımızı ya da lcd lerimizi tam performansıyla izleyemiycez ,sizce de bu durum doğru değil mi?

    ben şunu sormak isterim sizlere;

    Neden büyük firmalar peki ,teknolojilerini full hd üzerine kurdu.Madem biz 5-10 sene hd yayın izleyemeyeceksek neden bu kadar yatırım.bu firmaların ticaret politaksımı?
    çünkü şu anki evdeki digital platformlarımız bile hd yayınlarını 1080p vermiyor.

    kısaca full hd almak galiba şu anki araştırmlarıma göre boşuna masraf.
    Lütfen birisi bana açıklayabilir mi ,bu anlattıklarımı çürütecek bi fikir söyleye bilir mi?




  • TV yayın istasyonları Full HD yayın yapmıyor. Bu doğru. Çünkü çok yüksek geniş bant istiyor. HD yayın yaptıklarını iddia eden digital platformlar ise 720p yayın yapıyor. Fakat iş HD DVD ve Bluray'a gelince. Onlar gerçekten 1080p çözünürlük sunuyor.

    Bu bilgilere göre en mantıklı düşünce sanırım HD Ready LCD almak olsa gerek. SD yayınları HD Ready ler daha iyi gösteriyor. 720p yayınları da yine bu TV ler daha iyi gösteriyor. Bluray ve HD DVD seyretmiyecekseniz en az 10 sene daha Full HD almaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    TV yayın istasyonları Full HD yayın yapmıyor. Bu doğru. Çünkü çok yüksek geniş bant istiyor. HD yayın yaptıklarını iddia eden digital platformlar ise 720p yayın yapıyor. Fakat iş HD DVD ve Bluray'a gelince. Onlar gerçekten 1080p çözünürlük sunuyor.

    Bu bilgilere göre en mantıklı düşünce sanırım HD Ready LCD almak olsa gerek. SD yayınları HD Ready ler daha iyi gösteriyor. 720p yayınları da yine bu TV ler daha iyi gösteriyor. Bluray ve HD DVD seyretmiyecekseniz en az 10 sene daha Full HD almaya gerek yok.

    sonuna kadar katılıyorum
  • sanırım ileriye dönük olarak 1080p almak daha iyidir. ancak önümüzdeki yıl 4800*2700 çözünürlükte UltraMultiSuperHD Ready 2700p televizyonlar çıkınca bu tartışma anlamsız kalacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoca05 -- 27 Ocak 2010; 21:26:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoca05

    sanırım ileriye dönük olarak 1080p almak daha iyidir. ancak önümüzdeki yıl 4800*2700 çözünürlükte UltraMultiSuperHD Ready 2700p televizyonlar çıkınca bu tartışma anlamsız kalacak :)

    tyeknolojide tartışma bitmez.Ben lafımı şöyle bi iliştireyimde ''teknolojide ilerisini düşünmek olmaz, ancak günü kurtarabilirsiniz'' hergün bişeyler çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoca05

    sanırım ileriye dönük olarak 1080p almak daha iyidir. ancak önümüzdeki yıl 4800*2700 çözünürlükte UltraMultiSuperHD Ready 2700p televizyonlar çıkınca bu tartışma anlamsız kalacak :)


    Bunun sonu yok ki. Panele ne kadar piksel sığdırabilirsen. Bir zaman gelir. Nanopiksel TV çıkar. artık çözünürlük 1.920.000.000.000.000x1.080.000.000.000.000 olur. sınıra dayanırız gibime geliyor.
  • 3820x2460pixel yayını bugün Japonya da özel seçilmiş(gizli) 100 Şanslı Ev izliyor hemde 2,5 senedir!!!

    ++

    Bu format için ilk çıkış tarihi 2020 idi ancak 2 sene önce bu süreyi 2012/14 lere çektiler!!!

    ++
    Kimse boşuna koşmasın özellikle bu panel görüntü teknolojilerini yakalamak için,dünyanın en iyi Sprinteri olsanız
    yine yetişemezsiniz!!!

    Siz ona yetişirseniz zaten herifler dükkanı kapatırlar sonra,bu uyanık çekik-gözlüler bilir işlerini sizden hemde çok fazla olarak

    +


    Bu arada geçtiğimiz son 6 ayda sürekli Pany/TR için bekleyin demiştim ve sonunda herifler gelebildiler!şimdide 2010 Pany PDP leri
    bekleyin artık,bu eskiler "OUT" oldu bile


    ++++



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Ocak 2010; 0:56:33 >




  • hocam 2010 paniler pioneer kırması olacak mı haber var mı
  • selam
    hocam bu dediğine katılmıyorum .yaklaşık 8 aydır Paosonic 42g10 plazma kullanıcısıyım televizyonu 16saate yakın aynı kanalda yanlışlıkla tuttum ancak en ufak bir leke bırakma olayı olmadı. Artık plamalarda bu olay aşılmı. Üstelik HD high gaming oyunlarda lcd demişssin ancak dün 1080p mkv filmde Samsung 52B750 nasıl judder oldu inanamassın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kator -- 28 Ocak 2010; 17:19:03 >
  • arkadaşlar ben de bugün media markt a gitim orada bana PANASONIC TX-P42G15E i önerdiler ben adama plazma istiyorum demedim direk onu gösterdi özellikleri şunlar ;

    içinde kendi uydusu var
    eternet kablosu takdığında youtube picasso ve istediğin video sitesine girebiliyor
    ileride çanak antenler kalkıcak ve size bi kart vericekler o kart girişi var
    SD kart girişi var 32 GB a kadar destekliyor
    kontrast 2000000:1
    600 HZ (LCD ler en fazla 200 HZ)

    Yalnız teknosada aynısını gördüm adam dediki abi Plazmalar güneşte yansıma yapar bende salona koyacağım TV yi ve salon da hep güneş alıyor. sizce ne yapmalıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fturan8

    arkadaşlar ben de bugün media markt a gitim orada bana PANASONIC TX-P42G15E i önerdiler ben adama plazma istiyorum demedim direk onu gösterdi özellikleri şunlar ;

    Sizi görmüş olmayayım,balçova Mediamarkt'ta.G15in önünde

    Neyse,ben de dün mediamarktaydım,bir g15e bir de V10 baktım durdum.Blueray filmlerdeki görüntüler gerçekten çok akıcı 600hz sayesinde.Fakat normal tv yayını kesinlikle yetmiyor.Hd uydu alıcı v.s şart.
    Diğer taraftan nedense V10 diğer televizyonların yanında puslu gösteriyordu.Ama ayarlarının doğru yapılamadığını düşünüyorum(yani benim için sıra sıra dizilmiş tvlerin arasından seçim yapmak mantıklı değil,en iyi bu ve buna benzer forumlardaki kullanıcı tecrübeleri)




  • @ytkn panasonic iisne ne yaptın alabildin mi? seni bekliyorum ardın da ben alıcam bak :)
    Bu arada plazmaların lcdlerin iki misli elektrik sarfiyatından bahsetmissin de o eskilerde kaldı bildigim kadarıyla.
    Panasonic plazmalar aynı ekran Lcd'lerle yaklasık aynı sarfiyatı yapıyor olmalı degil miydi?!
    g15e ile g10 arasındaki fark nedir pekii? ben g10 almak üzereyim de :)
  • arkadaslar bende gecen hafta uzun arastırmalardan sonra panasonic 42s20 aldım.gonlum g20 deydı ama arada cok korkunc fıyat farkı vardı ve degmezdı dıe dusundum.teknosadan 1399 tl ye aldım g20 ler 2399 du.arada ne kadar fark olursa olsun 1000 tl vermeyı goze alamadım.sd yayınlarda goruntu nerdeyse hd gıbı duruyor.oncekı samsumg tv full hd ama 50 hz dı ve goruntu cok kotuydu.ps3 oynuyorum aktıf olarak ve kesınlıkle cok guzel ve akıcı.sadece lcd bıraz daha parlak gıbıydı pany ye gore.ama cokta umursamıyorum acıkcası belkı ayar yapamamısımdır.tam 4 metrelık bır camın onunde tv im.aralarında da 4 mt var .ewt parlama var gıbı lcd ye gore ama ben sadece kanal degısırken goruyorum cam ısıgını cokta rahatsız etmıyor.eco modu cok guzel ortam ısıgını algılayıp ona gore parlaklık verıyor.ben kapatmıs kendım ayar yapmıstım ama sonra hata yaptıgımı anladım acınca gunduz cok daha bı goruntu aldıgımı farkettım.aklımda su an bunlar var eger sorunuz varsa cevaplayabılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAYHAN53

    arkadaslar bende gecen hafta uzun arastırmalardan sonra panasonic 42s20 aldım.gonlum g20 deydı ama arada cok korkunc fıyat farkı vardı ve degmezdı dıe dusundum.teknosadan 1399 tl ye aldım g20 ler 2399 du.arada ne kadar fark olursa olsun 1000 tl vermeyı goze alamadım.sd yayınlarda goruntu nerdeyse hd gıbı duruyor.oncekı samsumg tv full hd ama 50 hz dı ve goruntu cok kotuydu.ps3 oynuyorum aktıf olarak ve kesınlıkle cok guzel ve akıcı.sadece lcd bıraz daha parlak gıbıydı pany ye gore.ama cokta umursamıyorum acıkcası belkı ayar yapamamısımdır.tam 4 metrelık bır camın onunde tv im.aralarında da 4 mt var .ewt parlama var gıbı lcd ye gore ama ben sadece kanal degısırken goruyorum cam ısıgını cokta rahatsız etmıyor.eco modu cok guzel ortam ısıgını algılayıp ona gore parlaklık verıyor.ben kapatmıs kendım ayar yapmıstım ama sonra hata yaptıgımı anladım acınca gunduz cok daha bı goruntu aldıgımı farkettım.aklımda su an bunlar var eger sorunuz varsa cevaplayabılır.


    hayırlı olsun. bende aldım. henüz kurmadım....




  • tesekkurler senınkıde hayırlı olsunnn..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.