Şimdi Ara

Panel fiyatları ne zaman düşecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LCD ve Plazma panel fiyatlarını çok yüksek buluyorum. Bu cihazlar için ayrılan bütçeler oldukça kabarık. Şu an 2000 TL verip bir cihaz alsanız, yine de sizi tam olarak tatmin etmiyor. Sanırım panel üretiminde sorun var. Ya da talep patlaması var. Şahsen daha yüksek meblağları bu cihazlara bağlamak bana çok mantıklı gelmiyor. (Tersini düşünen arkadaşlar lütfen alınmasın)

    Fiyatlar makul bir hal alıp, kaliteli panel fiyatları 2000 TL civarına iner mi?
    Bekleyebilecekler için beklemek mi, bütçeye göre en uygun cihazı almak mı mantıklı olur?

    Sizler de bu konuda görüşlerinizi ve geleceğe dair öngörülerinizi paylaşırsanız sevinirim.



  • Hemen hemen her gün üreticiler yeni bir model çıkarmaya devam ettiği , tüketiciler olacaksa iyisi olsun diye düşündüğü ve paneller bu fiyatlarla kapış kapış satıldığı sürece boşuna beklemeye gerek olmadığını düşünüyorum.
  • Siz diyelim bir modelin fiyatının düşmesini bekliyorsunuz, bu modelin fiyatı düşüyor ama zaten eski yüksek fiyatına aynı seri yeni bir model çıkmış oluyor ve aklınız yeni modele kayıyor.
    Veya satın almaya karar verdiniz, yeni modelleri önemsemiyorsunuz diyelim. Fiyat düşüyor ama fiyatlar düştüğünde de zaten stok kalmamış oluyor. Piyasadaki firmaların stratejisi bu malesef.
    Yani bir yerde dur denerek bir şekilde satın alınması gerek. Yoksa beklerseniz kolay kolay hiçbir tv satın alamazsınız.
  • Eskiden her gün LCD PLAZMA kampanyaları olurdu, artık kampanya devri de bitti panellerde.Demek ki satıcılar hallerinden memnun ..
  • İş satıcı memnuniyeti değil ... Hiçbir markada düzenli ürünü yok 50 tane istiyorsunuz 5 tane geliyor istediğiniz her modeli her an vermiyorlar ayrıca peşin çalışılmaya başlandı artık çekle senetle kimse toptandan ürün satmıyor dolayısıyla ürünler kıymete bindi müşteri var ürün yok konumunda piyasa ... ayrıca başta samsung ve sony olmak üzere kendi şhoplarında extra iskonto yapanlara pirim cezası veriyorlar bunlar piyasanın bu durumunun birkaç sebebidir ...

    selamlar...
  • Beklemenin sonu yok. Zaten eskiye göre fiyatlar daha makul seviyede. Geçen yıllarda 40' ve 100 Hz bir paneli 3.000 liradan aşağı bulmak zordu. Şimdi 2.000-2.500 liraya alabiliyorsunuz.
  • Ülkemizde ucuzlaması zor bazı ülkelerde de durum böyledir.Kriz firmalar için bir yerde avantaj oldu.Devlet kredileriyle ayakta kalmak işlerine geliyor malum zarar gösteriliyor işci cıkarmak bahanesiylede devletlere baskı yapıp ayakta kalmamamızı işci cıkarmamaızı istemiyorsanız kolay mazeretlere sıgınılıyor.Devletlerde bu baskıya mecburen boyun eğiyorlar.Avrupada dahi her 100 kişiden 10 u işsiz!!!Lcd Plazma piyasası bana göre 2010 sonuna dogru indirim olur Sony Samsung Mitsubishi Sharp oled ve Led tvlere yöneldiler hem maliyet açısından daha ucuz hemde üretimi Plazma ve Lcd lere göre daha kolay olması bu firmaları led ve oled üretimine yöneltti.Dİkkat ederseniz firmalar Lcd ve Plazmalarda artık yeni panellere üretime ağırlık vermiyor.
    Avrupadada olay aynı insanlar şikayetci panel fiyatlarının düşmemesinden tam tersi yükselmesinden farklı ülkere yöneliyorlar ingiliz tüketicilerin hollandaya yönelmesi gibi 1500 paund olan tv hollandada 1000 euro civarlarında.Ülkelerin ithalat yasalarıda buna faktor!!!Ülkemizde ithal ürünler için vergi oranı %40 tır!!!Distribütor firmalarda bu krizde fazla ürün ithal edip riske girmek istemiyorlar haklı olarak!!!
    Paralet ithalat yapan firmaların getirdikleri ürünler var biraz daha ucuz!!!Ucuz diye alınırmı bana göre hayır risktir sebebine gelince kendi firma isimleri altında garanti verirler 2 senelik.2sene sonrası ürün bozuldugunda servis hizmeti verirlermi bana göre hayır cunki resmi satıcı degildirler yani distribütor firmalardan cok farklılardır.Distribütor firma yasal üreticisiyle sözlesme yapar panasonic takofax gibi.Yani Panasonic hizmet ve yedek parcasını aksesurını distributıor firmasına temin etmek zorundadır.Paralel ithalatta ise böyle birşey söz konusu degildir.
    Üretici firmalarsa ortaklıga yada berababer ürün üretmeye yöneldiler.Sharp sony gibi japonyada Sharp sony nin %66 hissesini satın aldı biryerde sony batmaktan kurtardı.Özetle 2010 dan önce indirim beklemek zor ne yükselir nede pahalanır.Bu fiyatlar ortalamasında alan razı satan razı durumunda piyasa.Firmalar nabız yokluyor inatlaşıyor tüketici ise ya ingilteredeki gibi firmalara baskı yapacaklar baska ülkelerden alacaklar (malesef bizim böyle şansımız yok) inglizler portekiz hollandadan ürün almayı tercih ediyorlar.
    Türkiyemizde ithalat yasası degişmedikce çöpte gelse almaya mecbur olan bir tüketici kitlesi olmaya devam edecek.
    Saygılarımla




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.