Şimdi Ara

Panel led armatür beslemesi pır pır ediyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Panel led armatür beslemesi pır pır ediyor.


    Panel led armatür beslemesi pır pır ediyor.


    Panel led armatür beslemesi pır pır ediyor.


    Panel tavan led armatürlerin içindeki besleme devresini değiştireyim dediğimde ( Ledlerin bir kaçını kısa devre edip şeriti sağlam , çalışır hale getirdim, hepsini tek tek kontrol ettim ) titreşim yapıyor. Şerit led zarar görmesin diye eski tip lamba taktım. Düzgün yanmasını sağlayamadım. Üstündeki U1 entegresini internetten bulamadım ama araştırdığımda bunun tıpkısı başka entegreler olduğunu gördüm. Devre de hepsinde aşağı yukarı aynı. SMD dirençler alt tarafta. Biraz direnç değerleriyle oynadım. Diğer devrelerde başka değerler var. Ama hiç bir değişiklik olmadı. Uğraşmış olan meraklılardan yardım rica ediyorum.








  • 4.7 uf kondansatörün yenisini takın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 18 Aralık 2023; 21:54:22 >
  • Muhsin bey teşekkürler ilginiz için. Değiştirdim, maalesef olmadı . Zaten bir tek o kalmıştı değiştirmediğim.Girişteki ve çıkıştaki kondansatörleri değiştirmiştim. Hem takviye olsun diye hem de kontrol için. Onca lede kıyamadığım için nasılsa yaparım diye 2 sene evvel almıştım. Ancak elim değdi.Anlamadım niye kırpışıyor? Buna benzer çok entegre var. Devre neredeyse standard gibi. ( Bu arada elimde bundan 4 tane var,hepsi öyle ).LC osilatör katında bir şey var sanki.

  • Elektronik merak konusudur. Kafayı buna takmayanlar öğrenemezler. Hiç kimse -Muhsin bey dışında - cevap vermediğine göre herkes bir okuyup geçiyor belli ki. Koskoca 1 m. boyunda panel led tavan armatürleri hooop çöpe gidiyor sanırım. 96 tane Led çöpe. Boşu boşuna ithalata para ziyanlığı. Bu devrenin adı STEP DOWN NON ISOLATED BUCK CONVERTER imiş. Çok basit ama çoğu merdiven altı montaj. Çözemedim daha neden yanıp sönüyor, flaşör gibi ??? Çekilen akıma göre hesaplanmış gibi. LED ampüllerde de bir sürü farklı isim altında aynı entegre devreler var. Hala yardım bekliyorum. :)

  • Burası forum anlık cevap beklemeniz yanlış olur sonra hayal kırıklığına uğrarsınız.  

    Ayrıca konuyu okuyan herkesin bu problem hakkında bilgisi veya söyleyecek sözüde olmayabilir.


    Benim önerime gelince:


    İlk mesajda bazı ledleri kısa devre ettiğinizi söylediniz. Cihaz çıkışı 100...124V ve 300mA


    İptal ettiğiniz ledlerden dolayı ledler için gerekli voltaj 100V un altına düştüyse, 300mA den fazla bir akım çekebilir, bu da güç kaynağı tarafından kısa devre olarak algılanıp çıkışı kesiyor, sonra tekrar veriyor olabilir.


    @muhsin kamer beyin önerisi doğru ve güç kaynağı tarafındaki yaygın ve potansiyel arıza çeşididir. Birde yük (led) tarafının sağlamlığını ve uyumluluğunu kontrol ediniz.

  • Benim de başımdaki dertlerden. Bi iki yıla çortluyorlar aldıığım bant armatürler, güç devresi de diğer led trafoları gibi ayrı satılmıyor. Bozuldu mu çöp. Ve illa ki bozuluyor. Bozulsun ki yenisi alınsın. Çinli işi biliyor caaanım.  


    Neyse, buraya kadar geyik kısmı idi. İlla o zıttirik güç ünitesini tamir etmek zorunda mısınız? Baktınız olmuyor, muadili birşey uydurulamaz mı? Ben elektronikten anlamam (hadi az anlarımda anlaşalım) ama şöyle bir şey buldum. Numunelik bir tane yapıp (malzeme bulduğumda) Bozuk bant armatürlerde deneyeceğim. İnadına atmadım armatürleri. Bilenler belki peşin peşin yorumlar. Ona göre hareket ederiz biz de. Zafer Yıldız diye elektronik üzerine videolar yapan birinin kanalından. Umarım click bait değil de işe yarar birşeydir.



    ZAFER YILDIZyoutube
    TRAFO OLMADAN 220 DEN 3 / 6 / 12 / 30 / 60 / 90 /120 / 180 V LED SÜRÜCÜ -TEK DEVRE FARKLI ÇIKIŞLAR Merhaba bu devre 220 volt Ac gerilimi farklı voltajlara dönüştürebileceğiniz bir devre devrede kullanılan bileşenlerin hepsi kritiktir ve devreyi bire bir yapın ayrıca devre çalışırken çıplak el ile dokunmayın risklidir. Devrenin akımı 50/100 ma seviyesindedir bu sayede çıkışta çekilen akıma göre voltaj kendisi çökmektedir.
    https://www.youtube.com/watch?v=EqrjE3K87eA&list=WL&index=17

    Hmmm. Açıklamaya dikkat: 100ma teoride eder 22W. Üstü çalışmaz. Peki bileşenler değiştirilerek daha güçlü armatürler için bi şey yapılamaz mı?





  • rafet32 kullanıcısına yanıt

     


    Arkadaşın serzenişinde haklı taraflar da var ama...


    Eskiden buralar cumartesi akşamı Taksim Meydanı gibi şenlikli idi. İmdü kazan konu dışında kaynıyor, ama içinde karın doyuracak bi nane yok. Buralar ise Pripyat oldu.

  • Rafet 32 binbaşım :) haklısınız. voltaj ve akım ikazınızı deneyeceğim. Benim de aklıma geldi ama fazla da zarar vermemek için , bol malzeme ne de olsa yok. Bakamadım daha. Hemen cevap beklemiyorum ben de ama böylesine çok kullanılan bir alet biliyorum çöpe gidiyor. Elektrikçiler tabii iş derdinde ne yapsınlar. çöpe giden en ufak şeye üzülüyorum,

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Rabitelli kardeşim, bu devre bütün şebekeden beslenen röle kullanan devrelerde var. Kondansatörün reaktansından faydalanıyor. Kondansatör büyütülünce çekilen akım da büyüyor ama tabii ufak bir trafo boyutuna ulaşınca olmuyor.

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    zafer bey yapmışta 1 tane led ile 30tane led içinde aynı voltajı veriyor öyle ise 1 led 30ledin voltajına nasıl dayanıyor.?

  • oguzerdal O kullanıcısına yanıt

    devrede 3-4 tane eleman var şunu dene denilecek durumda yok ledleri iptal etmişiniz öncelikle led tarafına sağlam bir besleme ile deneyip sağlma çıkarmanız lazım sonrasında ise devredeki kapasitörlerin kapasiteni ölçmeniz lazım malum çinliler dışarda yazan ile içeri aynı olmayabiliyor bazen bir arızayı çözmek hiç ihtimal vermediğiniz bir eleman ile çözülebiliyor.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Elektronikten çok iyi anlamamakla birlikte, videoda multimetre ölçümleri var. 1 ledde atıyorum 2-2,5V ölçülürlen 5-6 ledde (artık kaç taneyse) 12V ölçülüyor. Yani gördüğüm kadarıyla yük artırılınca akım yerine voltaj artıyor. Dolayısı ile seri bağlı ledlerde de işe yarayabileceğini düşündüm. Voltaj hep sabit, akım değişken olaydı, ledleri paralel bağlamak gerekecekti, bu heralde işimize gelen bi şey olmaz, zira böyle bir armatür yok sanırsam.


    Bilgim çok çok iyi düzeyde olmadığı için bunu beslemesi çortlayan bant armatürlerde kullanmayı düşündüm. Zira bunların güç devreleri ayrı olarak satılmıyor ve çok çabuk bozulup çöp oluyorlar. Panel armatürleri pek dert etmiyorum, zati onların spekleri yazıyor üzerinde, hiç bir şey yapamazsam 3 kuruşa alırım trafolarını, piyasada zibil gibi.


    Bu arada konu ile ilgili olarak ve @rafet32 nin mesajına istinaden, iptal edilen ledlerin yerine çıkma smd led ya da yoksa da direnç konsa???





  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    siz deneyin buraya yazarsınız videoya göre voltaj düşecek görünyor.

  • Değerli arkadaşlar, Zafer Yıldızın devresini ve bir hintlinin devresini denedim. Gayet güzel çalışıyor. Kondansatörün reaktansı devreye giriyor. Panel led armatürün başından sonuna kadar istediğiniz yere deydirince ışıl ışıl yanıyor. Bir de pozitif çıkışa 2k2 direnci taktım ,neme lazım akımı sınırlasın diye. Benim üstteki hakiki devreyi deneyemedim daha bir takım evsel sorunlardan :) . Üstte rabitelli arkadaş 3 kuruşa alırım demiş. Ben de öyle yaptım ama çalışmadı işte. Elimde hepsi sağlam bir panel var. Onda deneyeceğim eksik led,voltaj ,akım falan rol oynuyor belki de. Kondansatörlere baktım, ölçtüm , değiştirdim, büyüttüm , vs... vs.. direçlere baktım...Entegrenin çalışma prensibinde bir şeyler var sanırım. Bakacağım. ilgilenenlere teşekkür ederim.

  • Arkadaşlar dün panel lambanın yanmayan ledlerini kısa devre ettim.Şeritlerde 2-3 bozuk led var. Hepsi 3 voltluk. Bildiğiniz gibi bunlarda 2 şerit var. 2şer olarak paralel bağlı 48 çift led var.Toplam 96 led. 2 şeriti de paralel bağladım. Ve Devre düzgün çalıştı. Şerit başına 140mA 'den fazla akım çekti. LED için bu akım fazla değil mi ? Ama kılıfta dediği gibi 100-124V değil 150 V verdi. Baktım , sanki haddinden fazla parlıyor ledler. Seri direnç bağladım ( 1 ohm- 470 ohm arası ) Hiç birinde doğru çalışmadı yine pır pır etmeye başladı. Yani anlaşıldı ki böyle olmayacak. Şimdi devredeki Rs direncini büyüteceğim. Sonuçta anladım ki devre çekilecek voltaja ve akıma göre ince bir şekilde hesap ediliyor. Seri ledlerden biri açıkdevre olunca hepten yanmıyor, kısa devre olursa voltaj, akım değiştiği için yanıp sönüyor. Rafet32 arkadaşımız haklı.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Ben denedim. Şerit ledlerde 2 led , 5 led, 10 , 20 vs... ne yaparsan çalışıyor. Kondansatörün değeri çekilebilecek akımı belirliyor. 1mikro farad kond. tüm Şerit için yeterli.

  • oguzerdal O kullanıcısına yanıt

    teşekkürler dönüş için.Panel led armatür beslemesi pır pır ediyor. 

  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    "buralar ise pripyat oldu" teşekkürler, bir yerlerde birileri işyerinde kendi kendine gülüp duruyor şu an :)

    durum gayet acıklı o ayrı.

  • çaycı Ç kullanıcısına yanıt

    Boşveriniz efeem, gülelim ağlanacak halimize Panel led armatür beslemesi pır pır ediyor. 


    Hep ağla hep apla nereye kaa di mi??Panel led armatür beslemesi pır pır ediyor. 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.