Şimdi Ara

Panorama fotoğrafları işleme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar ben 360derece panoramik fotoğraflar çekiyorum, ancak bu fotoğrafları işlerken, "fotoğrafları birleştirmeden tek tek işliyorum" her fotoğraf arasında az da olsa ton parlaklık gibi farklılıklar oluyor bu fotoğraflarıda birleştirince pek hoş olmuyor.

    Fotoğraflarımı raw olarak +2 0 -2 şeklinde çekiyorum ve hdr olarak işlemeye çalışıyorum. ama ne yaptıysam bir türlü renkleri tutturamadım. fotoğrafları birleştirince renk cümbüşü oluyor. bunun üstesinden gelmek için denediğim yöntemler;

    Tüm fotoğraflara aynı değerleri verdim olmadı.

    Yaklaşık olarak diğer fotoğrafa bakarak onun renklerini tutturmaya çalıştım yine beceremedim.

    Photomatix programının çoklu hdr oluşturma özelliğiyle tüm fotoğrafları işledim yine olmadı.

    En sonunda hdr den vazgeçip yine tek tek fotoğrafları işledim ama bu sefer tek fotoğrafı işledim camera raw da. bunda biraz oldu gibi ancak hdrdeki gibi gölgeleri fazla yok edemediğim için pek işimi görmüyor. Bu yöntemle işleyip birleştirdiğim fotoğraf. fotoğrafın boyutu 6000x3000 dir.

    http://500px.com/photo/77887763/g%C3%B6k%C3%A7ek-park%C4%B1-panorama-by-sami-suntay?from=user_library

    Ben bu fotoğrafları hdr olarak nasıl işleyip aralarındaki ton renk farklılıklarını nasıl tutturabilirim ya da en aza indirebilirim?

    Fotoğrafları önce birleştirip sonra hdrye çevirme gibi bir tercihim yok.
    Biraz uzun oldu okuyan herkese teşekkürler.







  • Autopano giga programi bu konuda çok başarılı, tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım sen HDR ile panorama fotoğrafı karıştırıyorsun.RAW formatında çektiğin fotoğrafları photoshop'ta Camera RAW ile işleyebilrisin.Tek tek fotoğrafları işleme işine HDR Tone Mapping denir.Ancak çektiğin 3 fotoğrafı tek fotoğrafa çevirmeye ise HDR fotoğraf tekniği denir.Panorama'ya gelirsek tamamen farklı teknikler Panorama çekmek istiyorsan öncelikle makineni M moduna alıp en iyi diyafram ve enstantene değerini bulup bütün fotoğrafları aynı ayar ve değerlerde çekmen gerekir.Bu fotoğrafları yine Photoshop yazılımında Photomerge özelliğini kullanarak panorama haline çevirebilirsin.Kısaca belirtmek gerekirse HDR tone mapping yapılmış fotoğraflarda pozlama,kontrast vb. değerler farklı olacağı için panorama yapılamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brsyni

    sanırım sen HDR ile panorama fotoğrafı karıştırıyorsun.RAW formatında çektiğin fotoğrafları photoshop'ta Camera RAW ile işleyebilrisin.Tek tek fotoğrafları işleme işine HDR Tone Mapping denir.Ancak çektiğin 3 fotoğrafı tek fotoğrafa çevirmeye ise HDR fotoğraf tekniği denir.Panorama'ya gelirsek tamamen farklı teknikler Panorama çekmek istiyorsan öncelikle makineni M moduna alıp en iyi diyafram ve enstantene değerini bulup bütün fotoğrafları aynı ayar ve değerlerde çekmen gerekir.Bu fotoğrafları yine Photoshop yazılımında Photomerge özelliğini kullanarak panorama haline çevirebilirsin.Kısaca belirtmek gerekirse HDR tone mapping yapılmış fotoğraflarda pozlama,kontrast vb. değerler farklı olacağı için panorama yapılamaz.

    Hocam cevap için teşekkürler ancak siz beni anlamamışsınız. Ben panorama ile hdr arasındaki farkı çok iyi biliyorum ama yinede zahmet edip anlatmışsınız. Benim demek istediğim bir panoramik fotoğraf oluşturmak. bunun için gereken her şeyi yapıyorum ve panoramik fotoğrafın her karesi +2 0 -2 şeklinde çekiyorum. Yani panoramik fotoğraf oluşturmak için diyelim 6 kare çektim ve her bir kareden 3 tane var. Ben bu çektiğim 6 kareyi birleştirmeden işlemem gerekiyor ve bunu yaparken her fotoğrafın ayarını aynı yapmak için yardım istedim.


    @çekomastik hocam bilgi için çok teşekkür ediyorum tam istediğim bilgiye nokta atışı yaptınız gerçekten. Ben ptgui programı ile birleştiriyorum fotoğraflarımı onun da hdr özelliği varmış direkt ekliyorum 24 kareyi bana 8 kare olarak birleştirip hdr yapıp üzerinde oynama imkanıda veriyor. Diğer hdr programlarına ihtiyaç duymadan burdan halledecem heralde çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arşivci_06 -- 29 Temmuz 2014; 0:38:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • arşivci_06 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Ben şöyle yapıyorum, bracked olarak çektigim ( çoğu zaman tek kare raw dan yaparım aslında, daha kolay oluyor) fotoğrafları photomatix programı ile hdr hale getiriyorum, program icinde yaptığın ayarları kaydetme var, aynı ayarları diğer fotoğraflara da uygulayarak panoramayı oluşturacak diğer fotoğrafları hdr olarak oluşturuyorum, tüm fotoğrafların tonları pozlamaları, renkleri birbirine çok yakın oluşuyor.
    Daha sonra autopano giga ile bunları birleştiriyorum, kareler arasında ton farklılıkları varsa program bunu eşitliyor, dengeli güzel bir panorama elde etmiş oluyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.