Şimdi Ara

PANY 46G20 Mİ? 42V20 Mİ? YOKSA PHİL 42PFL7665H/12 Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu 3 tivi arasında kaldım. Genel kullanım odaklı panel arıyorum, hafta sonları maç seyredeceğim ve oyun oynayacağım, hd, sd, mkv, divx vs. ne varsa hepsini seyredeceğim.

    Bu gün philips 42PFL7665H/12 yi baya inceledim, sd görüntü kalitesi de beni tatmin etti. Hd görüntü kalitesi zaten tartışılmaz hiç bir tv için ama birde bu tv nin kullandığı panelin sharp'ın 4 renk pixelli paneli+ ambilight özelliği (bu özellik pek değil)+ görüntünün netliği+ 14 bit panel olması beni cezbetti.

    G serisini hem uygun, hem iyi olsun hemde büyük olsun diye tercih ediyorum. Zaten aylardır da panasonicleri takip ediyorum. phil aklıma bugün girdi.

    V serisi de tartışılmaz bir panel fiyat olarak da phil le aynı sayılırlar.


    G ile V serisi arasında kalmıştım ama kafamda plazmalardan yana bir takım sıkıntılar var ve 7 ay takip etmeme rağmen gitmiş değil.
    Plazma tercih sebebim hareketli sahnelerde lag+flulaşma olmaması+tepki süresi düşük olması. Lcd tercihim ise ısınmaması+çok dikkat gerektirmemesi + daha uzun ömürlü ve kullanışlı olması. Yani logo mu yapışacak ekran mı yanacak, full ekran seyret yarım ekran seyretme gibi davalarının olmaması (albani hocanın değimiyle bas gaza kullan) Yani panele çocuk gibi sürekli bakmak ta istemiyorum ama iyi bir görüntü versin de istiyorum. max.-3000-3200 TL bütçem var


    Zaten araştırıpta kafası karışmayana arkadaş kalmamıştır, ne zaman bir panel alıcaz ondan sonra bu işleri tövbe bırakıcam :D 1,5 hafta sonra bir banel alıcam arkadaşlar fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

    http://www.philips.com.tr/c/televizyonlar/7000-led-serisi-42-inc-full-hd-1080p-dijital-tv-42pfl7665h_12/prd/

    http://panasonic.net/avc/viera/eu2010/product/comparison_plasma.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 20 Eylül 2010; 22:53:59 >







  • Philipsler hakkında hiçbir bilgim yok . LCD leri nasıldır , iyi midir , kötü müdür bilmiyorum . Bildiğim tek şey Panasonic Plazmaların V serisinin en üst düzey olduğudur . Ama film izlemek istiyorum demişsiniz , o zaman tercihiniz geniş ekrandan yana olmalı . 46" yani . Sizin bütçenize uyan da 46G. Evet plazmalar fazla ilgi istiyormuş dediğiniz gibi .. Olsun varsın . Sonuçta lcd ye de siz en azından aynı özeni gösterirsiniz ister istemez ... Aman bak yeni aldık , şöyle şöyle yapmıyım . Aman dikkat .... Elinizde olmaz . LED serileri forumda takip ettiğime göre genel kanı henüz var birazı daha ülkemizde . Tam oturmadı mı , teknolojisi tam LED mi onu bilmiyorum . Benim size tavsiye edeceğim , film izlemek için geniş ekran o sebepten de G20 .
  • Görüşün ve tavsiyen için teşekkür ederim jackosman, plazmadan yana takıntım elektronikten yana biraz şanssız olmam, bu kadar özen göstererek kullanacağım cihaz da elektronik olunca kafam da hep bir kurt kalıyor yoksa aylardır bu seriyi fiyat ve kullanıcı yorumları olarak forumda ve mağazalarda her fırsat bulduğumda inceliyorum.

    Henüz bir sıkıntı yaşayan veya bir olumsuzluk yaşayanı duymadım G serisi hakkında. Geçen gün de V ve G serisini yan yana koymuşlar ikisine de baktım ve aralarında ki renk farkını direk aldım.

    G seirisini düşünün, işte V serisi ondan daha iyi renklere ve özellikle siyaha sahip. 46G mi yoksa 42V mi derken bir de bu phil girdi aklıma dediğim gibi 1,5 haftam var. Dediğin doğru plazma alacaksan alabildiğin kadar büyük alacaksın. Hatta paneli aldıktan sonra gözün alışacağı için kusur da arayıp bulamayacaksın. Ama dediğim gibi kafamda hala soru işaretleri var.

    He bu işaretler sadece plazma için değil lcd için de geçerli onda da acaba mac veya aksiyon filmi seyrederken takılacağım bir husus olurmu diye de düşünüyorum.

    Bu başlığı da sizlerden fikir ve görüş alarak ikna olmak için açtım. Ne yapsam bilemiyorum 3 de de gönlüm var ama birisini alacak param var.




  • Aylardır tv arayışında olan birisi olarak mağazalardaki gözlemime dayanarak söylüyorum, şu ana kadar panasonic v serisi kadar iyi görüntü veren bir panel görmedim. Hele ki film izlemek isteyen birisi için bence ilk tercih olmalı. Plazmalardaki hassasiyet benim de kafamı kurcalıyordu ama işin bir de şu yönü var, panasonic en iyi servis kalitesine sahip markalardan birisi Türkiyede. 2 yıl garantili tv arıza yaparsa muhattabınız olur. 2 yıl sonraya zaten kimbilir neler çıkar. Onun için bence kafanızı fazla takmayın alın bir panel keyfinize bakın.
  • Bir de ek olarak 2011 de yeni model gelir mi acaba ? Eğer böyle bir şey olursa , işimize gelir . Hem yeni modeli görmüş oluruz hem de G ve V serisinin fiyatı düşer bana kalırsa . Bu arada 2 yıl garanti plazmalar için biraz az , çünkü çok ilgi gerektiriyor . Biraz bebek gibiler yani , 2 yıl bana az geldi ne bileyim .. V ye maddi durumum el vermiyor ne yazıkki ben G serisi düşünüyorum , kısmet olursa .
  • Bende 46" G serisi veya phil 7000 serisi arasında kaldım. V serisi de çok iyi ama "şu anda" phil biraz daha ağır basıyor. Hele hele 9000 serisindeki renk netliği ve derinliğini merak ediyorum açıkcası, 6 renk pixelden renk ve resim oluşumu var ve 17 panele sahip miş. Çıplak gözle henüz göremedim eminim çok iyidir.

    Phil den önce de sharp quattron serilerine bakıyordum ama 40" için 3200 tl biraz fazla geldi bana onu da geçtim 4 ms tepki süresi ve hareketlerde oluşan lag beni caydırdı. Yoksa görüntü netliğine diyecek hiç bir şey yok bence.

    phil 7000 serisi yeni sayılabilecek bir seri olduğu için pek bir bilgiye veya kullanıcı yorumuna rastlayamadım ve pek araştıramadım, eğer net bilgilere ulaşırsam kararım bu hafta pazar gününe kadar netleşecek umarım. Umarım iyi, güzel ve sağlıklı bir karar veririm.
  • dostum iillabu panellerden biri alıncaksa öncelikle v serisi daha sonra büyüklük bakımında 46g n son phil gelir bnm icin kolay gelsin v seri panel mükemmel ötesi
  • Yokmu arkadaşlar bu konuda başka yorumu olan?
  • Darty de v20 fiyatı düşmüş...2,799 + bluray hediye...
    az önce satın aldım.
    yanılmıyorsam 3 tane daha vardı...

    ilgilenenlere duyurulur
  • Bu arada müşteri hizmetlerinden teknik servise ulaşarak rgb+y olayını sordum. Aldığım cevap ise panelin sadece rgb olduğu idi, yani standaki eleman bana gazladı, panel üstündeki ve broşüründeki 4 rengin oraya ne amaçla koyulduğunu oda bilmediği söyledi.

    Panelin sadece 4 tril. renk ve 14bit olduğunu söyledi.

    Panel sharp mı yoksa lge mi olduğunu sorduğumda ise genel olarak sharp kullanılıyor 2010 modellerde ama lge de var, hangi tv ye hangi paneller koyuluyor onu biz bilemeyiz hatta tam olarak hangi paneller şuanda hangi serilerde onlarda bilemeyiz, onu çoğu kimse bilemez aynı seriye bile bir sharp bir lge panel de koyulabilir ama dediğim gibi 2010 model tv lerimizde genel olarak sharp panel kullanılmaktadır dedi.

    Zannederim ki 42" serilerin lge panel olsa gerek çünkü sharp ta 42" e hiç rastlamadım, ama kafama takılan bir nokta daha var.

    Bu panellerin 8-10-12-14 vs. bit olmaları panelin kendisine mi bağlı yoksa onu montajlayıp tv haline getiren firmanın yaptığı elektronik kart veya işlemcisine mi bağlıdır?

    Eğer panele aitse ben 14 bit panel henüz görmedim bu paneli kim üretti?

    Eğer üstüne entegre edilen donanımlarla 14bit vs. oluşuyorsa neden diğer firmalarda bunu yapmıyor/yapamıyor yada bu değer sallamamı? (Ben seyrettiğimde giderleriyle arasında bariz bir görüntü farkı vardı)

    Hala karar veremedim panel konusunda, birde kafama vestel'in 8000 serisi takıldı tv hem full led hemde local diming, istanbula gelince onuda inceleyip bir kara bağlayacağım artık.




  • panasonic plazmaları tavsiye ederim önce v serisi olmazsa g serisi tabi ki.
  • Söylemiş olduğum panelleri son defa inceleyip ondan sonra karar vereceğim, fakat kullanan yada her hangi bir tavsiyesi olan varsa paylaşım amaçlı bilgi toplamaya çalışıyorum.
  • Arkadaşlar 42v20 bugün darty de 2599 a inmişti acaba bu fiyat sizce uygunmu yoksa biraz daha araştırmaya ve beklemeğe devammı edelim daha uyguna bulunabilirmi ne dersiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ağcemi

    Arkadaşlar 42v20 bugün darty de 2599 a inmişti acaba bu fiyat sizce uygunmu yoksa biraz daha araştırmaya ve beklemeğe devammı edelim daha uyguna bulunabilirmi ne dersiniz

    bence cok uygun bi fiyat dahada inerse ztn teşhir malı olur bu fiyatı dikkate almalısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ağcemi

    Arkadaşlar 42v20 bugün darty de 2599 a inmişti acaba bu fiyat sizce uygunmu yoksa biraz daha araştırmaya ve beklemeğe devammı edelim daha uyguna bulunabilirmi ne dersiniz


    Beylikdüzü darty'den bahsediyorsan eğer o ürün teşir ve 300 saat den fazlada dinamik modda kullanılmış, ben almaya cesaret edemedim açıkcası.

    Hafta sonları media markt da güzel indirimler oluyor, ben 2999 tl ye aldım. Sharplarda da kampanya niteliğinde - karmarjı satışilar vardı bir göz at derim.
  • phil 7 serisini tavsiye etmiyorum
    5 gün kullanıp iade ettim
    hd dahil görüntü başarısız.. sd de başarısız.
    hem çok net değil hem hızlı sahnelerde karelenmeler oluyor.
  • Bak kardeşim yaklaşık 4 aydır panasonic 46 g20 kullanıyorum..!

    42 v20 mi?46 g20 mi deseler kesinlikle üstüne biraz daha korum 50 g 20 alırım yerimde müsait ise eğer ...kesinlikle 46g20..


    birde burdan tavsiye almak durumunda deilsin su saat itibari ile gidecen tv leri yerinde inceleyeceksin sd hd blue ray filmlere bakcaksın deneyeceksin son kararı dükkanda verip alıp çıkacaksın.. kafanda zaten oturmuş karar aşamasındasın yani biz ne desek boş sen mağazada vereceksin son kararı

    ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun diorum ama 46g 20 yi sd ve hd yayınlarda görmeden cihazı incelemeden başka cihaz bakma üzülürsün..
  • Bu arada evdeki internetimi kapattırdığım için belirtmeyi unuttum, tavsiyeleriniz için sağolun 2999 a 42v20e aldım.

    İnşallah pişman olmam. 2 - 3 haftadır digi nin karakutusuyla kullanıyorum ve aldığım görüntü 2,5 - 3 mt den izlememe rağmen tatminkar ve rahatsız edici değil. Bl kalitesi çok iyi ama şu pro siyah meselesini anlamadım, bana simsiyah gibi gelmedi pek. Belki yayımdam dır yada başka bir ayarından.

    Darısı alacak olan arkadaşların başına diyelim ben 8 ay araştırdım bunu aldım ve kurtuldum :) iyimi ettik kötümü ettik artık orasını bir kaç sene sonra görürüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH

    Bu arada evdeki internetimi kapattırdığım için belirtmeyi unuttum, tavsiyeleriniz için sağolun 2999 a 42v20e aldım.

    İnşallah pişman olmam. 2 - 3 haftadır digi nin karakutusuyla kullanıyorum ve aldığım görüntü 2,5 - 3 mt den izlememe rağmen tatminkar ve rahatsız edici değil. Bl kalitesi çok iyi ama şu pro siyah meselesini anlamadım, bana simsiyah gibi gelmedi pek. Belki yayımdam dır yada başka bir ayarından.

    Darısı alacak olan arkadaşların başına diyelim ben 8 ay araştırdım bunu aldım ve kurtuldum :) iyimi ettik kötümü ettik artık orasını bir kaç sene sonra görürüz.


    Hayırlı olsun hocam güle güle kullan inşallah dediğin gibi darısı başımıza
  • Sağol ağcemi teşekkür ederim.

    Zannedersem sende panel araştırıyorsun, umarın sende en kısa zamanda bu dipsiz kuyudan çıkarsın :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.