Şimdi Ara

para mı karşılıklı yardımlaşma mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • insanlar geçim derdine düşüp mutsuz yaşarlar mydı??veya en önemlisi suşlar işlenir mydi??bi düşünün bi yorum getirin bana!!ben böyle olsun demiyorum acaba böyle olursa bazı şeylere çözüm olur mydu??dha mı kötü olurdu,yoksa hayat cennet mi olurdu??sizce ne olurdu??
    bunu ciddi anlamda merak ediyorum..dikkat edilirse mutlu olmanın yolu herşekilde paradan geçiyo
    ..sağlığın bozulur,önce Allah a sonra paraya bakar şifa bulman..bi sevgili bile,mutlu olman için ne kdr da olsa para gerekir,bunlarla günlük hayatta sıkça karşılaşırız..ya saymakla bitmez ama insan gün içinde yaşadaığı zaman içerisinde para konusunu en aşağı 20 defa söz konusu eder..lütfen bana fikirlerinizi kısa ve öz bi şekilde söyleyin.şu olurdu veya bu olurdu!


    şunu da ayrıca belirtmek istiyorum bunun gerçekleşmesi olanaksız..yaşamın kanunu bu!!biliyoruz yanii ahkam kesmeyin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basbug_kaos -- 27 Eylül 2005, 22:00:08 >







  • Bana göre paranın olmaması imkansız. Neden derseniz? İnsanlar önceleri, ihtiyaçlarının büyük bir kısmını kendileri karşılıyordu. Dolayısıyla başkalarından birşey almalarına gerek yoktu. Fakat zamanla ihityaçların artması ve çeşitlenmesi sonucu insanlar kendi üretmedikleri nesne veya hizmetleri birşekilde edinmek zorunda idiler. Bunu zamanla takas olarak yaptılar. Fakat takas işlemindede bir sürü zorluğun olması, insanları "para" diye adlandırılan metalleri kullanmalarını sağladı. Öze gelirsek başkalarının ürünlerine ve hizmetine ihtiyacımız olduğu sürece "para" mutlaka kullanılacaktır.
  • para diye bişi olmasaydı yaşam çok zor olur,medeniyet bu kadarilerleyenez suç oranları da katlanırdı çünkü:

    takas usulü çok zor

    şimdi mesela ben terzi oliym:

    hizmetim karşılığı biri buğday getirecek biri peynir birisi beni tedavi edecek falan komik dimi
  • yorumun için teşekkürler gayet mantıklı kısa ve öz bi yorumdu bu..bunun imkansız olduğunu bende biliyorum,ama olmasa neler olurdu gerçekten çok merak ediyorum;)
  • Sanırım para olmasa; şuan hepimiz çiftçi olurduk bu kesin. Arabamız olmazdı belki ama atımız olurdu(Malum benzin fiyatları). Elektrik olmazdı sanırım zaten elektrikte olmazsa hayatımızdaki %90 şey olmazdı.
  • Şimdi para olmasaydı takas olurdu diyeceğim yani birşey farketmezdi , para = mal olurdu sadece.. Peki bunların ikisinin de olmadığı durum nedir?
    Medeniyet olacak ama para olmayacak....

    Şöyle ütopik bir fikir atayım ortaya: Devlet insanları sınıflandıracak üretim yaptıracak ve üretilenleri eşit olarak dağıtacak . Alışveriş olmayacak sadece koyun sürüsü gibi yaşayacak insanlar.
    Bu durumda paraya ihtiyaç olmaz. Ama insandaki doyumsuluk ve hırs olunca bu monotonluk insanları çok daha önce suç işletmeye yöneltir. İnsanı hayata bağlayan umut olmayınca her şey belli olunca suç ve ahlaksızlık da artar.

    Aman yorum yapmayın bunla ilgili "komunizim" e benzedi , siyasi konu diye kapatırlar .Şimdi moda bu....
  • İnsan kendine ait kusuru başkasına yüklemek ister hep.Kendinde aramaz hatayı.Ama bazen karşısında herhangi bir muhatap bulamaz.Mesela merdiven altından geçer, kafasına ya merdiven düşer ya boya damlar ve kabahati kendine değil merdivene ve merdiven altından geçmeye bulur.Derken merdiven altından geçmeyi uğursuzluk addeder ve türlü yollarla insan bu yaptığını diğer tüm nesnelere de uygular.At nalına, sarımsağa, muma ve çaputa, cansız birer madde ve nesne oldukları halde sorumluluk yükler.
    İnsanın paraya karşı olan tutumu da bundan farksızdır.Para tüm kötülüklerin sorumlusudur.Ama hakikat şudur ki para aklı, mantığı ve hissi olmayan cansız bir nesnedir.

    (Not : Para kötüdür diyenleri eleştirmiyorum.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.