Şimdi Ara

Para sınırı yok, Oyuncu Laptop Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Legion 7 'de fanlara bile logo çakmış lenovo yakışıklı dursun diye :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Son birkaç nesildir Acer' ın Aspire serisinde de güvenlik bandı bulunmuyor hocam. Ne soğutma bloğunda ne de anakartında. Artık firmalar da güvenlik bandını önemsemiyorlar.


    Özellikle gaming laptop üreticileri laptoplarının içini açıp baktığınızda dahi premium hissiyatı oluşturabilsin diye üst segment cihazlarının içinin görünümüne fazladan bir çaba sarf ediyorlar. En basitinden sizin de benim de kullanmakta olduğumuz L5 Pro' nun alüminyum alt kapağında ufak bir easter egg var bilmiyorum dikkat ettiniz mi. "Ark of Legion" tarzında bir şey yazıyordu cihazın içerisinde. Bunun dışında ramlerinin üzerinde gereksiz, metalimsi bir kapak var. Soğutma blokları da siyaha boyalı. Bunların hepsi aslında cihazın içinin açılmasının bir sorun olmadığını gösteriyor, kimse açıp görmeyecek ise neden cihazın iç bölgesinin görselliği için yüksek meblağlar harcıyorlar neticesinde değil mi?

    Hocam son yıllarda ABD'de çıkan yasalar nedeniyle bu çıkartmaların anlamı kalmadı ancak AB ve diğer ülkelerde devam ettiğini sanıyordum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.


    Yalnız bu siyah kaplama size güzel gözükmesi için değil, heat pipe assembly'nin daha efektif bir şekilde çalışması içindir. Siyah olmasının sebebi dışarıya ışıma yoluyla enerji kaybını önlemek, ısı enerjisinin enerjinin olabildiğince fazlasını fana iletebilmektir. Ayrıca çıplak elle dokununca eldeki yağın yapışarak enerji tutmasını önlemiş olur.


    Ram, nvme ve diğer kare parça ise metal ise soğutma amaçlıdır.


    Magnezyum alaşımlı bir oyun ürünü var mı acaba legion serisinde? varsa thinkpad yerine ciddi düşünebilirim.





  • Ben aynı durumda, alienware tercih ettim, m51

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • U011E kullanıcısına yanıt

    O siyah boyamanın dediğiniz amaçla uygulandığını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.


    Pasif soğutma yüzeyinden bahsetmiyorum hocam. Bir araştırın isterseniz Legion 5 Pro 2021' nun iç tasarımını ve bahsini ettiğim metalimsi siyah kutu şeklindeki parçanın belleklerin soğutulmasına hiçbir katkısı olmadığını, sadece görsellik için oraya konulduğunu görürsünüz. Hatta soğutmaya zararı bile olabilir ısıyı hapsettiğinden dolayı.


    2021 yılı laptop modellerinde full magnezyum alaşım sadece ASUS Zephyrus G14/G15 2021 ve Tongfang' in 2021 yılı kasalarında var diye biliyorum. Belki 2021 yılı Aorus laptop modellerinde de vardır bu durum. Lenovo' da ise keyboard deck ve panelin çerçevesinin size bakan tarafı ne yazık ki plastik, bunlar haricinde full alüminyum kasa.


    Genelde çoğu firma panelin arka yüzeyini alüminyum gibi bir malzemeden imal ediyor ki panel bölgesi oldukça ince olduğundan hiç olmazsa sağlam olsun, gerisini de plastik yapıyorlar. Örneğin ASUS Strix 2021 modellerinde durum böyle.





  • Boşuna tartışma yaratılmış. Stok sıkıntısı yalanından dolayı, ekran kartı fiyatları uçtuğu için şu anda laptop f/p olarak daha önde. İhtiyaç varsa gayet alınabilir. Ama masaüstüler, hâlâ performans için en iyi seçenek. Tabi güçlü bir masaüstü için 15.000 gözden çıkarılacak yine.

    Normalde laptoplar performansına göre daha pahalı olurdu, şimdi başa başlar gibi bir şey. Laptopun pahalı olma sebebi de üretici kârı, maliyeti, webcam klavye ekran gibi etkenler sayılabilir bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U011E kullanıcısına yanıt

    Bu siyah boyayı ben de böyle düşünüyordum doğruymuş demek ki. Araştırmamıştım fikir yürütüyordum sadece. Hatta bunları özel bir şeyle kaplasalar ısı transferi daha mı başarılı olur acaba diye düşünüyordum hep.


    Ben içini sökmedim ama dediğiniz gibi o metaller eğer termal padler ile bileşenlere tutturulmuşsa soğutucu görevi görüyor.



    Discord kanalından.

    Para sınırı yok, Oyuncu Laptop Önerisi
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    cihazdan memnun musunuz? çevremde de kullanan yok ki. alienware x17 almayı düşünüyorum ama markaya mı para vereceğim yoksa gerçekten pişman etmeyecek bir marka mı emin olamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    2 yıl kullandım, şuan Apple tarafına geçtim, m51 masaüstü parçalarının mobile geçtiği ortada kalmış bir cihaz, performans üst seviye ama omzuma atayım gideyim dediğinde ortalama dizüstüne göre bir tik yorucu oluyor, şarj ederken iki tane pil takiyorsun, çok güç çektiği için tek batarya pek yetemeyebiliyor, oyun vs söz konusu olunca, son modeli ne durumda bilmiyorum ama hevesimi almasam yine aklımda olurdu, alienware aldığınızda kaliteye de markayada para veriyorsunuz, sanıyorum ki şuan tr özelinde fiyat olarak msi asus alienware aynı fiyatlara satılıyordur, alienware yeni işlemcili modelleri tanıyalım çok olmadı haliyle fiyatlar olması gerekenin üzerinde olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda 5900x + RTX 3080 Laptop satan vardı, 25000 TL tabi.


    5900x ve 6800m veya 5900x ve RTX 3080 laptop lazım size. 15 inç genelde.

  • Razer in yeni laptop i cikiyor 14'' amd 5900hx + rtx 3080, onu al, tabi once incelemeleri bir ciksin ona gore...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armegon33 -- 15 Haziran 2021; 16:16:38 >
  • Kesinlikle bundan almalısınız, kalitenin elitlikle kesiştiği parça.

    https://www.goldgenie.com/product/24k-gold-macbook-pro/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Kim satıyor hocam, ben göremedim, link atabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak istekleriniz son nesil donanımlar ve 17" bir ekran gibi geliyor bana. Lenovo falan atılmış konu başlarında ancak bu taşınabilir bilgisayar piyasasında elime aldığım beni yıllarca götürsün diye istiyorsanız kesinlikle tercihiniz MSI olsun.

    Ek olarak alacağınız laptop TR de satılsa bile yurtdışından alıp getirmeniz sizin için daha uygun olabilir. Çünkü orada 3070, i7 10875H, 32 Gb ram, 1 tb ssd MSI laptop 2000$ fiyatında iken TR de aynı markanın aynı ismine sahip olan aynı modeli 2070, i7 10870H, 16 Gb ram, 500gb ssd ile satılıyor

    Bahsettiğim bilgisayarı tam olarak hatırlamasam da G70 serisi bir üründü galiba.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke babadan kalma petrol rezervlerim olsa Para sınırı yok, Oyuncu Laptop Önerisi 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: digi_boy2006

    Kim satıyor hocam, ben göremedim, link atabilir misiniz?

  • https://www.monsternotebook.com.tr/monster-semruk-s7-v8-1-2/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana 8000 TL olan ısınmayan ve rahat oyun oynatan laptop arıyorum önerisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce monster de msi de kullandım. İkiside sorunlu. Hem servis hem ürün hem de satış sonrası destek zayıf. Oyun laptopları en sonunda çöp oluyor. Masaüstünden vazgeçmeyin.

  • Asus ROG Strix Scar G733QS-HG156
    AMD Ryzen 9 5900HX 32GB 2TB SSD RTX 3080 Freedos 17.3" FHD Taşınabilir Bilgisayar

    https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-scar-g733qs-hg156-amd-ryzen-9-5900hx-32gb-2tb-ssd-rtx-3080-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000008SRH5

    Çeşitli konfigürasyon seçenekleri var bu modelin. Ürün kodundan alternatifleri çıkıyor zaten ancak şu an en uygunu bu. Yalnız amerika piyasasında 3000/3500 dolar civarı. Her halükarda tr’de üstüne vergisi falan biniyor yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.