Şimdi Ara

Parası İle Bile Alınamayan Klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlığından da anlaşılacağı gibi ben bugün param ile klima alamadım. Ne yaptıysam olmadı. Dün de bahsettiğim üzere bugün mitsubishi electrik yetkili satıcısına gittim. Yetkili satıcı Bursa Nilüfer Ticaret Merkezinde. İsmini vermek istemiyorum. Bursada oturan arkadaşlar anlamışlardır. Neyse fazla uzatmadan anlatayım, satıcı ile görüştüm fiyatını zaten biliyordum almak istediğim modeli de daha önce de kafamda belirlediğimden dolayı ayrıntıya girmeden almak istediğim modeli ve ödeme şartlarımı belirttim. Buraya kadar herşey güzeldi. Yalnız iş montajının Avşa Adasında yapılacağı konusuna gelince iş değişti. Oraya kesinlikle gelemeyiz dediler. Neden dedim, klimaplus ve bilirkişiler ile yaptığım görüşmede Türkiye genelinde ücretsiz montaj yapıldığını ve benim buna dayanarak firmaya geldiğimi söyledim. Bana bir tam gün harcamalarının mümkün olmadığını yolun uzunluğunu, gemi masrafını falan söylediler ve oradaki arkadaş bir liste çıkardı km başına 0.20 Euro alınıyormuş. Montajın ücretsiz olması gerektiğini bildiğim halde hepsini kabul ettim yine ikna edemedim. Klimaplus' ın KDV indirimi yaparak zaten kar marjlarını düşürdüğünü birde Avşa Adasına gelmenin onlar için zarar olacağını söylediler. Kısacası bu yağmurda taaa Bursa' ya gidip yarım saat dil döktüm resmen yalvardım olmadı. Başka bir firmaya yönlendirdiler ben kızdım gitmedim ve geri döndüm. Bu işi bir şekilde halledicem yalnız burada değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Beni yönlendirirseniz buna göre hareket edicem. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Bu zamanda paranla rezil olmak bu olsa gerek. İşin garibi avşa adasındaki diğer sakinler evlerine ya da işyerlerine nasıl klima taktırmışlar onu merak ettim. İşin bu kısmı bir yana siz eğer marka olarak mitsubishi electrikde karar kıldıysanız klimaplus merkezi arayın. Durumu izah ederseniz size yol göstereceklerdir.

    Bu arada ücra yerlerdeki montajlar için ekstra para talep edildiğini bende bir çok kez gördüm. Bu bir yerde kar zarar hesabına dayanıyor. Bu bakımdan koşullara göre alıcı ve satıcı arasında ortayı bulmak da fayda var. Ama işi yokuşa sürmek de hiç esnaflığa yakışmaz. Yazınızdan anladığım kadarıyla siz ortayı bulmaya çalışmışsınız ama karşı taraf yanaşmamış. Kolay gelsin.
  • keşke gitmeden önce telefon etseydiniz..yol parası istemesi normal olabilir zira avşa adası bursaya bağlı değil.bayağıda mesafe var.benderim ki arayın klimaplusı en yakın servisi size yönlendirsinler.aynı durum arçelik vestelde de olabilir,bursadan avşaya gelmek istemeyebilirler,balıkesir servisi sizin için daha mantıklı olur.feribota atlar gelir.arayın klimaplusı,üstelik aklınızdaki soruları oradaki teknik arkadaşlara da sorarsınız,ısıtırmı ısıtmazmı hangi modeli tavsiye ederler,hangi servisi ve satıcıyı yönlendirirler vs..
  • Esnaf bu krizde zaten ne kazanıyoruz birde yol parasımı vericez demişdir bana kalırsa
  • avsa adası eger bursaya baglı degılse bayi kendı bolgesı dısına servısını yollarken gıdıs donus ucretını alır ama bu durum garantı dısı durumlarda cıhaza mudahale ıcın gecerlıdır yada bulundugunuz bolgenın servısını degılde baska bır yerden servıs ıstedıgınızde ozel ıstek e gırdıgınden parasını odersınız....satıs bayısı bulundugu sehrın dısına cıkacak cıhaz ıcın montaj organızasyonu yapar en yakın servısı ayarlar eger en yakın servıs satıs bayısının kendı bunyesındekı servıs ıse mecburen ekıbını montaja yollar gereklı masrafların odemesınıde fırmanın merkezı karsılar yanı bu durumda musterı cebınden 5 kurus para odemez...sanırım fırma tum gununu sıze harcamak ıstememıs...ama pahalı bır cıhaz alıp ustune bırde masraf yaparsanız kımse o klımayı almak ıstemez cunku once hızmet polıtıkası onemlıdır...klımaplus musterı hızmetlerıne durumu bıldırdıgınızde emınım sıkayetınızı goz onune alacaktır bırde boyle durumlarda klımaplusun bayısıne hesap sorabılmesı ıcın sızın yazılı bır sıkayetınız olması daha ıyıdır...




  • klimaplus ve bilirkişiler ile yaptığım görüşmede Türkiye genelinde ücretsiz montaj yapıldığını

    Demişsiniz Eee madem böyle yapıyorlar sizde gidin şikayet edin bildigim kadarıyla merkezden parasını alıyorlr yol masrafları vs için

    Onlar sadece zaman harcamamak için kabul etmemişlerdir
  • işin diger kötü yanıda eger klima arızalanırsa ne olacak?Biz bakmıyoruz der herkes sıyrılmaya çalılşır.Sizin işiniz gerçekten zor.Eger klima almayı düşünüyorsanız,şirketin merkezini arayıp durumunuzu izah edin ve garanti olayınıda netleştirin.
  • bende yalovada oturuyorum. yalovada klimaplus yetkili satıcısı yok diye bursadaki nilüferdeki ana bayiye gittim. tam begendiğim modeli alacaktımki yalova şehir dışı dediler ilave ücret alıcaz dediler. gidiş dönüş yol parası 70 tl istediler. bende olmaz dedim. klima plus merkezi aradım. şehir dışına ücret alıyoruz dediler. bende yalova dan daikin alırım dedim bozuldular bu cevap karşısında kapattım telefonu.
  • Klimaplus' a mail attım bakalım cevap bekliyorum. Olmazsa Daikin alırım Bandırmada servisi de var satıcısı da. kendileri bilirler. İllaki mistubishi alıcam diye bişey yok. Yalnız bu kafayla çok müşteri kaybederler. Klimaplustan gelecek habere göre sonuçları paylaşmaya devam edicem. şikayet sitesine yazsam acaba bir sonuç alırmıyım arkadaşlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tankan

    bende yalovada oturuyorum. yalovada klimaplus yetkili satıcısı yok diye bursadaki nilüferdeki ana bayiye gittim. tam begendiğim modeli alacaktımki yalova şehir dışı dediler ilave ücret alıcaz dediler. gidiş dönüş yol parası 70 tl istediler. bende olmaz dedim. klima plus merkezi aradım. şehir dışına ücret alıyoruz dediler. bende yalova dan daikin alırım dedim bozuldular bu cevap karşısında kapattım telefonu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratekdi

    Klimaplus' a mail attım bakalım cevap bekliyorum. Olmazsa Daikin alırım Bandırmada servisi de var satıcısı da. kendileri bilirler. İllaki mistubishi alıcam diye bişey yok. Yalnız bu kafayla çok müşteri kaybederler. Klimaplustan gelecek habere göre sonuçları paylaşmaya devam edicem. şikayet sitesine yazsam acaba bir sonuç alırmıyım arkadaşlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tankan

    bende yalovada oturuyorum. yalovada klimaplus yetkili satıcısı yok diye bursadaki nilüferdeki ana bayiye gittim. tam begendiğim modeli alacaktımki yalova şehir dışı dediler ilave ücret alıcaz dediler. gidiş dönüş yol parası 70 tl istediler. bende olmaz dedim. klima plus merkezi aradım. şehir dışına ücret alıyoruz dediler. bende yalova dan daikin alırım dedim bozuldular bu cevap karşısında kapattım telefonu.



    Daıkin varsa zaten Mitsubshiye gerek yok.En kaliteli klima arasında Daıkin.Hem gidip paranızla rezil olacagınıza Daikin alıp paranızla kral olun.




  • Aslında tam Reklam kuruluna şikayet edilebilecek bir konu bu...
    Alacağınız yanıtı bende merak ediyorum doğrusu..
  • Murat Bey benim şahsi düşüncem mitsubishiden vazgeçin derim.Birincisi klimaplus size Bursa servini gönderse bile adamlar mecburiyetten geldikleri için yapacakları montajdan hayır gelmez,ileride bir arıza durumunda aynı servis gelmem diyebilir.İkincisi ise bu krizde klimaplus gibi küçük firmalar zor durumdalar ileriye dönük servis ihtiyacında zorluk çekebilirsin.Zaten Daikin(ısısan) alma şansın varmış,hiç düşünme daikın al gitsin....
  • arkadaşım siz mitsubishi elektrik çi değilmiydiniz . ben rast gele kendi düşüncemi söyledim arkadaşın verdiği değerlerin sizlerin verdiği değerelerle tutmadığı için . klima plus iflasa mı gidiyor dedim. ama gayri samimi söylemiştim batan bankaları örnek göstererek ..kesinlikle bu durumu olmaz umarım. klimaplus un arkasında atako holdingte var diye biliyorum. sizde küçük firma demişsiniz bilemem siz daha iyisini bilirsiniz ama şahsen üzülürüm bu durum olursa. umarım böyle birşey yoktur çünkü malının ardına düşen bir firma ve çok ilgililer klimalarını sırf satmakla kalmıyorlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cool82

    Murat Bey benim şahsi düşüncem mitsubishiden vazgeçin derim.Birincisi klimaplus size Bursa servini gönderse bile adamlar mecburiyetten geldikleri için yapacakları montajdan hayır gelmez,ileride bir arıza durumunda aynı servis gelmem diyebilir.İkincisi ise bu krizde klimaplus gibi küçük firmalar zor durumdalar ileriye dönük servis ihtiyacında zorluk çekebilirsin.Zaten Daikin(ısısan) alma şansın varmış,hiç düşünme daikın al gitsin....




  • Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Mitsubishi almaktan vazgeçmiş değilim. Klimart ile görüştüm. Bi yanlış anlaşılma olmuş aramızda düzelttik. Bakalım hayırlısı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratekdi -- 16 Şubat 2009; 14:24:14 >
  • başlık tam Aziz Nesinlik. olayın kendi de öyle.
    bakalım ne cevap verecekler..
  • Diyelimki h,ç bir ücret almadan taktılar,ya yarın arıza vasıl olursa ne yapacaksınız.Şuna sakın inanmayın''bu klima arıza yapmaz'' mainadır nihayetinde düşükte olsa arıza riski var.İşte ozaman yandınız,ben size söyleyeyim en za 150 TL yi çıkarın gözden.Kaldıki garanti bitince ne yapacaksınız.Vay halinize derim.Bence önce hizmet şart.Yazın temmuz sıcagında parayıda verseniz gelen olmaz.Zaman en değerli şey o mevsim klimada.Akıllı davranın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 16 Şubat 2009; 17:19:07 >
  • Sayın Hilmi Bey Mitsubishi Electric firts class bir klima fakat,Murat beyin içinde bulunduğu durumdan dolayı Daikın almasını önerdim.Mitsubishi klimaya kötü demem fakat Daikın,Daikındır.Birol Bey'de benim anlatmak istediklerimi söylemiş.Klimaplusa gelince benim söylediklerim sadece kulağıma gelen söylentiler,bir atasözü derki; Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool82 -- 16 Şubat 2009; 19:10:19 >
  • üzüldüm şayet doğru çıkarsa. sonuçta burada yorumlarını okuyoruz hiç bir müşterisini mağdur etmemiş bir firma umarım bırakmazlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cool82

    Sayın Hilmi Bey Mitsubishi Electric firts class bir klima fakat,Murat beyin içinde bulunduğu durumdan dolayı Daikın almasını önerdim.Mitsubishi klimaya kötü demem fakat Daikın,Daikındır.Birol Bey'de benim anlatmak istediklerimi söylemiş.Klimaplusa gelince benim söylediklerim sadece kulağıma gelen söylentiler,bir atasözü derki; Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
  • Peki ne yapıcaz o zaman mbirol arkadaşım. Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Ama ısınmak (soba harici) için bir öneri sunun bana hemen klimadan vazgeçicem. Avşa adasına tek hizmet sağlayıcısı Arçelik-Beko. Onların klimaları da alınmaz diyosunuz, ben ölmüşüm ağlayanım yok.

    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    Diyelimki h,ç bir ücret almadan taktılar,ya yarın arıza vasıl olursa ne yapacaksınız.Şuna sakın inanmayın''bu klima arıza yapmaz'' mainadır nihayetinde düşükte olsa arıza riski var.İşte ozaman yandınız,ben size söyleyeyim en za 150 TL yi çıkarın gözden.Kaldıki garanti bitince ne yapacaksınız.Vay halinize derim.Bence önce hizmet şart.Yazın temmuz sıcagında parayıda verseniz gelen olmaz.Zaman en değerli şey o mevsim klimada.Akıllı davranın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    üzüldüm şayet doğru çıkarsa. sonuçta burada yorumlarını okuyoruz hiç bir müşterisini mağdur etmemiş bir firma umarım bırakmazlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cool82

    Sayın Hilmi Bey Mitsubishi Electric firts class bir klima fakat,Murat beyin içinde bulunduğu durumdan dolayı Daikın almasını önerdim.Mitsubishi klimaya kötü demem fakat Daikın,Daikındır.Birol Bey'de benim anlatmak istediklerimi söylemiş.Klimaplusa gelince benim söylediklerim sadece kulağıma gelen söylentiler,bir atasözü derki; Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.




    pardon.. memnunsuz kalmamıştır mı dedin..?? yoksa ben mi yanlış okuyorum..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.