Şimdi Ara

Parça sorguda yazanlar kesin değişmiş midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, araca ait bir erp çarpışmalı hasar kaydı var, o tarihteki hasarı parça sorgulama yaptığımda değişen diye yazan parçalar kesin değişmiş midir yoksa sigortadan parasını alıp yan sanayi, çıkma parça ile toplatmış olma ihtimali var mıdır?




  • Erp çarpışmadaki hasar kaydı, hasarın olduğu bölgeye experin gelip değişmesi gereken parçaları yazdığının bilgisidir. Aracı alan kişi atıyorum exper kazayı inceledi arabayı inceledi baktı ve dedi ki sağ ön çamurluk değişmesi gerektiğine kanaat getirdi. Aracı alan kişi yetkili servisin yolunu tutmadıda gitti "ben bu arabayı dışarda çok daha ucuza yaptırırım" diyip arabayı sağ ön çamurluğu değiştirmedide düzelttirme yaptırdı. Buda olabilir.

    O yüzden erp yazan hasar kayıtlarında detaylı sorgulama yaptığınızda İŞÇİLİK TOPLAM TUTARda meblağ yazması gerekir. Bu aracın yetkili serviste onarım gördüğünü gösterir.

    Mesela benim erp ağır hasar kayıtlı tarihi sorguladığımda değişmesi gereken tüm parçalar çıkıyor. Hepsininde yanında parantez içerisinde (orijinal) yazıyor ama gel gelelim öyle değil. Alan adam dışarda toplatmış işçilik tutarı 0 tl gözüküyor. Sağ ve sol ön çamurluğa orjinal değişim yazıyor ama sağ ön çamurluğum çin malıyken sol ön çamurluğum düzeltme yapılmış orjinal.

    Anlatırken yanlış bilgi vermiş olabilirim affola ben sadece böyle biliyorum. O yüzden 2. El araç alırken her daim kenarda bi 15-20 bin lira tutmak gerekiyor... benim gibi uzunca seneler binici olan bi profil için kazalı araç almak tam riskli. 8-9 sene binmeyecek olsam bende satın aldığım arabayı almazdım ama o kadar yıl sürücem almışkende kaliteli bişey alıyım dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 22 Temmuz 2021; 3:57:44 >




  • Anladım peki işçilik tutarı yazıyorsa yazan diğer parçalar serviste kesin değişmiş midir? Birde değişen parçalarda karşı tarafın parçaları da yazar mı?
  • Sorgulamadan Sağ 2 kapı, marşpiyel ve orta direk orijinali ile değişik gözüküyor.

    Ancak exper ve servis kontrolünde degisen sadece marşpiyel.

    Kapılar islemli orta direkte işlem sadece marşpiyel değiştiği için alt kısımda.

    Nasıl düzeltebilirim bu kaydı diye sordum. Mahkeme yolu ile dediler bende bıraktım öyle..
  • Yok mu sigortadan anlayan aydınlatsa bizi net olarak
  • Hayır. Binbir türlü yol var maalesef.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wantastik

    Anladım peki işçilik tutarı yazıyorsa yazan diğer parçalar serviste kesin değişmiş midir? Birde değişen parçalarda karşı tarafın parçaları da yazar mı?

    ilki yine hayır. ikincisi kesinlikle hayır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.