Şimdi Ara

Pardus açılış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iki işletim sistemi kurulu ama açılırken 5 seçenek çıkıyor. Normalde Windows ve Pardus olarak iki seçenek çıkmalıydı. Neden böyle çıkıyor. Bilen var mı?

     Pardus açılış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Açılış ekranında bir sorun yok.

    PAE seçenekleri 32-bitle çalışan bir işlemcinin 4 GB'tan daha fazla bellek alanına erişebilmesi içindir.
    http://puppylinux.org/wikka/PAE

    İşlemciniz 32-bit ise ve sistemdeki bellek miktarı 4 GB'tan fazlaysa 1. seçenekle açın pardusu. Aksi halde 3. seçenekle devam edin.
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ediyorum. Ama galiba ben yanlış hatırlıyorum. Çünkü daha önce Pardus kurduğum zaman bu şekilde 5 seçenek çıkmazdı. Sadece Windows ve Pardus çıkardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RapperKabus kullanıcısına yanıt
    Bu arada Pardus nasıl sizce? Yani kullanılabilir durumda mı?
  • Windows'tan daha sade aslında. Tabi ilk başta yabancılık çektiğin için bazı şeyler zor gibi gözüküyor. Bence ikinci bir işletim sistemi olarak D'ye kurup dene. Seversin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RapperKabus kullanıcısına yanıt
    Hocam Pardus hakkında şöyle bir sorunum var:

    Pardus kullanıyorum Neredeyse bütün paketleri tek tek denedim. Hepsinde aynı sonuç. Hata şöyle bir şey:
    Birde Pardus için Windows destekli bildiğiniz bir USB boot programı var mı?
    Şimdiden teşekkürler.
     
    Error while installing package: subprocess new pre-installation script returned error exit status 1


    Bir de ATI 4300 serisi ekran kartım var acaba bunun kurulumunu nasıl yaparım Pardus da? Siz nasıl kurdunuz?
  • Pardus ne yazıkki eskisi kadar kaliteli değil, amd ekran kartına bende sahibim ve ubuntu kullanıyorum. fakat 16.04 sürümünde amd yeni bir projeye gecti diyebilirim. bana açık kaynak kodlu surucu yetiyor, illa kullanman gerekirse 14.04 ile sorunsuz kullanırsın ekran kartini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cetinodinson kullanıcısına yanıt
    Açıkçası sürekli işletim sistemleriyle uğraşmak istemiyorum. Bu sistemi rayına oturtamazsam yarın Windows yükler geçerim.
  • bu Pardus ile gerçekten zor olur. diskinden bolum ayırıp ubuntu denemeni öneririm. icon ve tema kurduğun zamab tadından yenmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatayı maalesef anlayamadım hocam. Rufus programı ile USB boot yapabilirsin. Pardus kurunca ek olarak ekran kartı kurmanıza gerek var mı tam olarak bilmiyorum. Çünkü ben kurunca ses ve ekran kartını gördü. Görmediyse paket yöneticisi var. Belki ordan bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaslar,
    bende bilgisayarimin D kismina pardus kurdum ve acilista pardus aciliyor ben bunu windows olarak degistirmek istiyorum fakat bir türlü basaramadim. Internette birkac arkadas asagida yazdigim gibi ayarlanmasi gerektigi yazmislar fakat tam aciklayici olmamis örnegin "Dosyayı kaydedip çıktıktan sonra ayarların etkin olması için aşağıdaki komutu çalıştırın." dosyayi nasil kayit edecegim? ve komutu nerde ve nasil calistiracagim? Bi yardim ederseniz sevinirim. Simdiden tesekkürler.

    Pardus Kurumsal dağıtımı windows yüklü bir makineye kurduğunuzda açılış (boot) menüsünün varsayılan seçeneği Pardus oluyor. Bunu değiştirmek için /etc/default/grub dosyasında ufak bir değişiklik yapmanız yeterli. grub dosyasını herhangi bir metin editörü ile açarak, 0 olan Default değerini 2 olarak (1 değeri pardus güvenli kiptir) ayarlayın. Tabiki dosyayı düzenlemeden önce su root komutunu vererek, root kullanıcısına geçiş yapmalısınız. Örneğin nano editörünü kullanarak şunu yazın:

    nano /etc/default/grub

    Ayrıca bu dosyada yer alan Timeout değeri ile otomatik seçenek üzerindeki bekleme süresini de saniye cinsinden düzenleyebilirsiniz. Dosyayı kaydedip çıktıktan sonra ayarların etkin olması için aşağıdaki komutu çalıştırın.

    update-grub




  • buelent111 B kullanıcısına yanıt
    http://www.pardus.org.tr/forum/t/cozuldu-windows-10-ve-pardus-yuklu-ancak-acilista-windows-yok/258 buradaki çözüm işini görebilir.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.