Şimdi Ara

pardus grafik driveri yükleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar notebook'umda sadece pardus 2011 kurulu ve ekran kartım; ATI technologies inc & RC410 [Radeon Xpress 200M] dir.
    sorunum; .exe leri nasıl çalıştırabilirim ve grafik driveri nasıl yüklerim. şimdiden teşekkür ederim.



  • 1. pardus windows degildir dolayisiyla windows uzerinde calismak icin yapilmis calistirilabilir dosyalari yukleyemezsin. onun yerine ayni uygulamanin linux surumunu veya alternatiflerini yuklemen gerekir. mesela google chrome linux icin de var, bunu yukleyebilirsin ama muzik icin winamp kullaniyorsan linux surumu olmadigi icin audious veya amarok kullanmak durumundasin. program yuklemek icin sistemdeki pisi uygulama yoneticisini kullanabilirsin.
    2. ati x serisi kartlarina destek vermeyi uzun sure once durdurdu. haliyle en guncel suruculer 2008 veya 2009 yilindan kalma. linux grafik altyapisindaki guncellemeler sonrasi bu eski suruculer calismiyor ama halihazirda sistem uzerinde acik kaynak suruculer mevcut ve calisir durumda. kisaca ektradan surucu yuklemeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 18 Ağustos 2011; 17:15:06 >
  • pardusa pek alışamadım açıkçası grafik driveri yükleyemediğimi düşünüyorum çünkü youtube dan video açtığımda ekran çok yavaşlıyor ayrıca 7-8 tane sekme açtığımda da oluyor. ve yükleyip yükleyemediğimi nerden bakacağımı bilmiyorum ekran kartım kaç mb göremiyorum =)
  • o ekran kartinin surucusu sistemde var. sistem araclarindan gerekli bilgileri alabilirsin ya da sistem bilgi merkezinden.

    alisma meselesi kolay degil tabi. ben yillarca dergilerin verdigi knoppix live cd'leri ile gelisimini gorup korkudan pc'ye kuramamistim. ilk kez 2005 yilinda ubuntu kurabildim ve yillar sonra bile bazi durumlarda sinirden agladigim oldu. simdi yine insanlar rahatca kurup kullanabiliyor. eskiye gore alisamiyor olmak bile luks.

    videolarda yavaslama olmasinin bir cok sebebi var. oncelikle, ekran karti surucusu acik kaynak yani ati tarafindan desteklenmeyen, gonullu toplulugun kendi cabalari ile yazdigi bir surucu. ati tarafindan resmi olarak dagitilan surucuye gore kart ve modele gore degismesine ragmen kabaca %30 civarinda aleyhte performans farki var. bu da xpress 200m gibi dusuk kartlarda ciddi derecede fark ediliyor. bunlarin yaninda adobe flash player'in linux surumunun cok iyi kodlanmis olmamasinin yarattigi performans kayiplari var ki windows uzerinde de cok iyi oldugu soylenemez, ayrica pardus'un masaustu ortami kde4'un en agir grafiklere sahip olmasinin getirdigi yuku dei hesaba katinca videolarda performans kayiplari kacinilmaz. su an icin yapilabilecek bir kac seyden biri flash reklamlari bloklamak icin adblock kullanmak ve grafik arayuzundeki kompozit efektlerini kapatmak.

    pardus'u gorsellik icin sectiysen donanimin pardus'u rahatca calistirabilecek kadar iyi degil. eger guvenlik ve peformans, bedava ve acik kaynak olmasi, merak vs gibi nedenlerden sectiysen onun yerine Lubuntu yuklemeni tavsiye ederim.




  • tavsiye ve bilgilerin için çok teşekkür ederim ellerine sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.