Şimdi Ara

Pardus Sistem Yavaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar core2duo 1.83 1gb ram laptopumda xp nin yanına pardus 2007 yi kurdum. Ama xp güzüel bir şekide çalışırken pardusu grubta seçtikten sonra login ekranınn gelmesi 2 dakkaya yakın sürüyor ve giriş yaptığımdada özellikle müzik çaldığım zamanlar sistem sık sık bir kaç saniyelik yavaşlama yapıyor. Bu normalmi sizce sorun nerede olabilir?



  • Bu normal değil. Ya kurulurken bir sorun oluştu, ya diskinizin o bölümünde bir sorun var ya da sisteminizle uyumsuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger

    Bu normal değil. Ya kurulurken bir sorun oluştu, ya diskinizin o bölümünde bir sorun var ya da sisteminizle uyumsuz.


    Kurulurken bir sorun olusmadı en azından öyle bişey söylemedi. Diskle ilgili bilmiyorum bi bakıyım. Sistemle uyumsuz olsaydı benim laptopu düzgün bir şekilde modeline kadar tanırmıydı? Hd bi kontrol ediyim bari.
    Lütfen yardım edin pardus 2007 baya güzel olmus ama bu olay çok kötü oldu.

    Bide bişeyi belirtmek istiyorum. Pardusu kurmadan önce xp altında acronis disk directorla 10 gblık bir ext3 partisyon ve 1.9 gb lık bir takas partisyonu oluşturdum. Kurarkende bunları kullandım. Bunlardan kaynaklaıyo olabilirmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateso8634 -- 2 Mart 2007; 21:21:13 >
  • Hmm, bir de sıfırdan, Pardus' un kendi disk düzenleyicisiyle oluşturmayı deneseniz? Windows bölümüne dokunmayın. Sadece ext3 ve takası silin ve tekrar oluşturun.
  • bende laptopa aynı senin gibi pardus kurdum aynını bende yaşıyorum yalnız benim ses kartını falan tanımadı ben onunla ilgili bir problem olabileceğini değerlendiriyorum bu arada laptopun markası nedir bende asus a3ac var ethernetten internete bağlanabiliyorum ama henüz kablosuzu çalıştıramadım ses kartını ve webcami de tanımadı....
  • arkadaşlar eğer sisteminizde en az 1GB ram var ise takas alanınızı çok büyük tutmanıza gerek yok. "gkrellm" programı ile swap alanını takip ediyorum, swap alanına hiç gerek kalmıyor. Bende 750MB swap alanı var ve bomboş duruyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yoğurt

    bende laptopa aynı senin gibi pardus kurdum aynını bende yaşıyorum yalnız benim ses kartını falan tanımadı ben onunla ilgili bir problem olabileceğini değerlendiriyorum bu arada laptopun markası nedir bende asus a3ac var ethernetten internete bağlanabiliyorum ama henüz kablosuzu çalıştıramadım ses kartını ve webcami de tanımadı....

    aynı sorunu bende yaşıyorum bendede ses kartını tanımadı arkadaslar ne yapabiliriz (asus f3jc kullannmaktayım)
  • Bu PARDUS ta zor iş be kardeşim
  • yavas yuklemesinin sebebi buyuk olasilikla network interface ve servislerle ilgili.

    linux acilirken internete baglanmaya calisiyor, baglanamayinca alternatif yontemler deniyor, vs... internet kapaliyken bazen bende de 1 dk filan takiliyor.

    bir de bazi servisler cok yavas yukluyor. Farkinda olmadan bir servis belirlediysen, isletim sistemi o servisi baslatmaya calisiyor, servis de ne yaptigini bilmedigi icin uzun suruyor olabilir.
  • Ali_7, onlar tamam da müzik çaldığı zaman sistemin yavaşlaması hiç normal değil.
  • Eğer önemli bir veriniz yoksa baştan kurulum yapın, yine sorun olursa biz buradayız.
  • ses kartını hala tanıtamadım ayrıca kablosuzdan da nete bağlanamıyorum marka asus a3ac bu sorunu yaşayıp çöze varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.