Şimdi Ara

Pardus-Win7 Yardim,delirecegim !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,
    Milli olusundan ve Linux'e de kafa yormak isteyisimden birazda gorselligini sevdigimden Pardus'a el attim ancak soyle bir sorunum var.Normalde Win7 uzerine pardus kuracaktim ancak pardus hdd leri tam gormuyordu,biraz arastirma ile disk tablosu bozuldugu sonucuna vardim ve en temiz-garanti yol format dediler !! Bende o an elimde win7 yoktu ve sifirlayip pardusu kurdum,Simdi win7 dvd'm var ancak ne Win7,ne vista ne xp kurulm cdlerim HDD'leri gormuyor,algilayamiyor,Pardustan yaziyorum bunu da .Bir yardim ederseniz sevinirim...
    Makinam Sony Vaio - VGN-NW150J



  • Bios AHCI ayarından kaynaklanıyordur.IDE yada Native gibi bir ayar olması lazım.
  • Oralar ile bir oynayayim dostum o zaman,tesekkurler ilgin icin,bir bakip geliyorum hemen... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sse

    Bios AHCI ayarından kaynaklanıyordur.IDE yada Native gibi bir ayar olması lazım.


    Dostum oyle bir ayar yok,3 menu var Bios'umda.Nereden ilk bilgisayari calistiracagi(cdrom secili),cikis menusu ve de password menusu. Bu arada Pardus ile ve bios'tan 320gb harddiskimi tamamen goruyorum... Vista,Win7 ile denedim ancak goremiyorum hdd...Pardus'tan da bicimlendirme yaptim halbuku kalan kismi ntfs olarak ama...
  • Pardus'ta gparted isimli program ile disklerimi NTFS'de yapsam bicimlendirilmemiste biraksam,bios ve pardus kurulumunda 320gb'lik hdd'mi gordugum halde windows kurulumda goremiyorum,ne olur ciddi anlam bir cozum istiyorum gunlerdir ugrasiyorum :)
  • Öyle bir ayar yoksa uğraşacaksın demektir :)
    NLite ı ve bilgisayarının sata sürücülerini netden indir nlite ile elindeki windows cd sine entegre et.Tabiki bu iş için çalışan başka bir Windowsa ihtiyacın var.
    Entegre ettiğin cd/dvd yi yaz onunla güzelce kurarsın.NLite nın kullanımı bu forumdada, internetdede detaylı şekilde var.
  • Hmm,bunu da okumustum bir kac yerde.Deneyecegim ;)
  • Nlite'e driver entegre edecegim ancak driver'lar exe seklinde simdi onlari extract yapmaya calisiyorum :S
  • inf seklinde bulabilecegim bir yer ya da linux ortaminda bunu parcalayabilsem...
  • Selam normalde win7 diskiniz ahci de olsa görmesi lazım o sorun sadece winxp için geçerli. Bence siz Pardus kurarken tüm diski ext4 formatına çevirdiniz. Pardus kullanırken herhangi bir ntfs ya da fat32 disk görebiliyormusunuz. alt+f2 konsole yazip enter yapin. açılan terminal'e sudo fdisk -l yazip çıkan bilgiyi buraya yapıştırın bi bakalım.
  • linuxte çekirdeğinde bu gibi driverlar bulunur ama windows 7 tüm driverları barındırmaz. kurarken win7 yi anakart sitesinden indireceğin ahci driverları tanıtarak kurabilirsin. floppy veya usb(destekler mi bilmiyorum) ile harddisk seçim ekranında driver yükleyecen. ama sona grub'u tekrar yüklemen gerekecek windows diğer işletim sistemlerini anlamada yetenekli değil.
  • Kurarken biçimlendirilmemiş olarak bıraktım kalan kısmı,pardus için 20gb ayırıp.gparted programı ile tekrardan pardus içerisinde ntfs ve fat32 olarak biçinlendirdiysem de göremedim bir türlü,yani ntfs ya da fat bölümü görebiliyorum pardusta.dediğinizi konsola yazınca çıkan durum aşağıda





    fdisk:geçersiz seçenek -- 1

    Usage:
    fdisk [options] <disk> change partition table
    fdisk [options] -l <disk> list partition table(s)
    fdisk -s <partition> give partition size(s) in blocks

    Options:
    -b<size> sector.size (512, 1024, 2048 or 4096)
    -c[=<mode>] compatible mode: 'dos' or 'nondos' (default)
    -h print this help text
    -u[=<unit>] display units: 'cylinders' or 'sectors' (default)
    -v print program version
    -c<number> specify the number of cylinders
    -H<number> specify the number of heads
    -S<number> specify the number of sectors per track







    @kalamar
    dostum sony kendi sitesinde hdd ile ilgili sürücü indirdim ancak exe şeklinde,anakart sitesinde gerekli dosyayı indirip nlite ile cd ye gömüp kurulama geçsem olur mu ki ?




  • nlite'i win7 de kullanabiliyor muyuz ki,sanki kullanamıyoruz
  • "1" değil "l" olucak (L) yani neyse fat32 ve ntfs diskleriniz varsa ozaman başka bir sorun var. Elinizde ubuntu cd'si varsa eğer onunla sistemi açıp gparted ile tüm disk'i biçimlendirmeyi deneyin ntfs olarak. O da olmazsa sistem cidden disk'i görmüyor demektir.
  • Elimde ubuntu yok ancak elde edebilirim.Bunu pardus'ta yapmam mumkun degil mi peki ? Sistemin tamamini ntfs yapmak.
    Kotu ihtimal olan 2.ce ne yapacagiz peki :))) sistem de daha 3 gun once win7 vardi kurmustum da kendim ama...
  • Pardus live olarak çalışmıyor. (kurulan cd yani) http://gparted.sourceforge.net/download.php burdan gparted live çekip. Cd ye usb ye yazabilirsiniz. Onunla sistemi açip diski Ntfs veya fat32 olarak formatlayın. Daha önce win7 kurabildiyseniz şimdide kurabilmeniz gerekiyor.

    Eğer sorun cidden ahci sürücüsünde ise ki ben öyle olmadığını düşünüyorum. Şu videoyu izleyinhttp://www.pclabs.com.tr/2007/10/25/vista-kurulurken-ahci-raid-suruculeri-nasil-yuklenir/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 13 Şubat 2011; 15:44:42 >




  • Artık son noktaya gelmiştim bir abim vardı bilgisayarcı ona yaptırdım bana dediği partition kısmını gizlemişim.Tam ne dedi ne anlatmak istedi anlamadım,ısrarda etmedim ama BeAr çok teşekkür ederim yardımların için.Bir çok şey öğrenmiş oldum açıkçası.Seyirliği de izleyeceğim bilgi için.Teşekkürler tekrar tekrar...
  • Kardes sorununun nasil cozuldugunu yazsaydin keske biz de faydalansaydik.

    Ayni sorun bende de var. Suan bilgisayarimda ubuntu kurulu. Windows 7 cdsini kurulum icin takiyorum hard diski gormuyor!! Ubuntu kurulu degilken Win 7 sorunsuz kurulmustu.Sonra tamamini formatlayip 320 Gb'tin 50 gbtina Ubuntu kurdum. Ubuntu icinde diskin bi kismini NTFS olarak formatladim yine gormuyor. Ne yapabilirim??
  • ahci modu vista ve 7 de desteklenmektedir.
  • Bak bunu dene kesin olur netten Gparted live diye bir program var sen onu bul bir cd'ye yaz.Cd'yi tak reset at pc'ye açılışta kendisi otomatik olarak başlayacaktır.Programın kullanımı çok kolay nette bakarsan görürsün basit bir kullanımı var.Şimdi Program açılışta çalıştı senin sorunun büyük ihtimal harddiskinin tüm bölümlerini ext4 yapmış olmam.Şimdi programda disk bölümlerini göreceksin pardus ve ext4 olan tüm bölümleri(tabi veriler puffff) sil tek bir bölüm olarak gözükecek sen win7'ye ne kadarlık bir bölüm ayırmak istiyorsan ona göre ayarlamalarını yap dosya sisteminide ntfs yada fat32 yap.Kalan bölüme eğer pardus kurmak istersen ona göre bir alan bırak sonra yedeklerini saklayabileceğin bir bölüm oluştur.Bu bölümüde ntfs yap çünkü hem winde hemde pardusta bu bölümü kullanabilirsin.
    Gerçi bunu pardus cdsi ilede yapabilirsin yanlış hatırlamıyorsam ama gpartedlive gerçekten güzel bir program tavsiye ederim.Umarım sorununu yanlış anlamamışımdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.