Şimdi Ara

Pardusun Geleceği Benim Elimde!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pardus artık hikaye sitesine girdim geçen amele bir duvar kağıdı ile pardus 2012 anka denen saçma neolduğu belirsiz aynı zamanda komik, pardus kullanıcılarını aptal zannettirebilecek bir dağıtım sürülmüş ortaya..

    Sayın Nihat karslı sen bu projenin nesisin? Zaten 2012 nin yarısındayız nedir bu mantık.

    Gerçekten bir kampanya başlatsa sayın avukat bey ve deseki pardus a herkesi desteğe bekliyoruz ve bu desteği sağlayacak gerekli materyalleri tanıtsa.

    Ve profosyonel bir iskelet bırakılsa bugün pardus hayranı ben dahil 300.000 kişi var (Türkiyede) bunun %25 i aktif görEv alma potansiyeline sahip ve her türlü fedakarlığı yapmaya hazır insanlar.

    Benim Pardus Hakkındaki kişisel görüşüm;

    1- Diğer dildestekleri tamamen devre dışı bırakılmalı ve Bunun için ayrı bir grup kurmak değil. Linux hakkında herşeyi türkeye çevirebilicek zamanını ayırabilicek bir takım kurmak.

    1a-Diğer Dildeki destekleri yabancı pardus forumlarındaki arkadaşlar sağlayabilir. Bizim işimiz bu değil öncelikle.

    2- Sistem iskeletini Sadece Kde ye uyarlamak değil. Diğer bütün masaüstü ve pencere yönetimine uygulamak ( tabiki bu aşama bir miktar gelişildiğinde uygulanacak)
    3- paket derleme hakkında herkesi bilgi sahibi yapacak materyaller hazırlamak ve yaymak ( reklam ) ( Devlet sadece reklam yapsın biz gerisini hallederiz)
    4- Bir site kurmak ve Bu siteye pardus kullanıcılarının katılımını sağlamak için reklam yapmak (devlet)

    4a- Bu sitede yer alacak olan anketlerle en sık kullanılan uygulamaları belirlemek ve bunları dağıtımda temel almak, Fazlasına girişmeMek ( İsteyen depodan yüklesin).
    4a1- yani hem Clementie hemde Amarok olmaz.

    4b- Sitede forum ile birlikte profosyonel destek sağlamak. Acemiler içinde sağlam belgeleme yaparak onlarında üst seviyeye ulaşmalarında yardımcı olmak.( Kendini geliştir bölümü)
    4c- Sitede yer alacak Materyallerde Seçici davranmak ( özgür diye her geleni her amatör çalışmayı koymamak)
    4c1- Amatör çalışmalar için 2.Forum diye bir bölüm oluşturmak yada amatör forum..

    4d - Sitede yer alacak tasarımlarda devlet desteği aranmalı ( görselliğe uygun ve ihtiyacı karşılayabilen aynı zamanda karmaşıklığı önleyen)
    4d1- Devlet desteği bulunamıyorsa Topluluktan Bu iş için üye alımı ( herkez çalışmasını koyar ama en güzel olanı bu göreve getirilir, diğerleride özgür diye her luzumsuzu paylaşmaz)

    Site ile ilgili düzenlemeler devam edecek şimdilik yarım bırakıyorum

    5- Bu toplulukta yer alan her birey bağlı bulunduğu üniversite de bir grup kuracak veya buna ön ayak olacak.
    5a1 - varsa liseli gençler okullarında böyle bir kol kurulmasını sağlayacaklar.

    6- Gösterişli kuruluma son verilecek. Sade ve anlaşılır bir yol izlenecek (sonuçta en fazla 30 dk ya kurulum yapıyor bunun için bu konunun çokta önem gösterilmemesi kanaatindeyim.
    7- Parduskullanıcılarıderneği (pdk) yenilenecek ve hada anlaşılır bir hal alarak bağış yardımında bulunmak isteyenler için bir ön ayak olacak. (mageia örneği)
    8- Hiçbir Siyasi terim siyasi tartışmaya izin verilmeyecek ( zaten şimdide yok ama bir kaç ufak pürüzlerde halledilecek).
    9-Dağıtım devlet bünyesinde değil topluluk tarafından disiplinli bir şekilde yürütülecek. Sayın Nihat Karslı gibi nicceleri var
    10- Liderlik vasfı olanlar ( henüz bölümlendirme yapmadık ama taslak olarak yaptığı işi en iyi yapanlar, bir konuda uzmanlaşmış kişiler), bu projenendirmenin yönetiminden sorumlu olacaklar, topluluk tarafından oluşturulmuş birimlerin başında bulunacaklar.
    11- Kısa süreli değil uzun bir plan yapılacak mesela 5 yıllık.
    12- Çıkacak olan dağıtım kararlı bir yapıya sahip olmadan yayınlanmayacak ( 2011 gibi olmayacak yani)( Alfa beta gama-yeni- serileri olacak)
    13- Latince isimler kullanılmayacak Tamamiyle Türkçe ve Türkiye gelişimini aştıktan sonra -uzun zaman- Latince ibareler, dağıtım yan isimleri kullanılabilecek.


    Ama belirttiğim gibi en önemli konu geliştirilme aşamalarında profosyonel belgeler sunarak topluluğu tümüyle gelişime dahil etme (Ana Amaç )


    Dahada uzatabilirdim ama yarım haliyle bırakıyorum . Eklemeler olursa sevinirim. Yada bunula ilgili özgürlükiçinde bir konu açmalıyım ama iyice detaylandırdıktan sonra bunu yapabilirim. Şimdilik bunlar taslak..

    Evet Arkadaşlar Maddelendirme hakkında sizlerden yardım bekliyorum bir anayasa gibi hazırlayalım topluluğu bir arada tutalım. Aklına gelenler madde başlıksayısını istedikleri kadar uzatabilirler...



    Saygılarımla..




    Son dakikada özgürlükiçinde bununla ilgili dünyaçapındaki pardus kullanıcıların birinde şu teklif gelmiş ve aslında benim burada karalamaya çalıştığım, çalakalem birşeyler yaptığım bu konu hakkında...


    http://worldforum.pardus-linux.nl/ adresinde yeni bir anka topluluğu oluşturulmaya çalışıyor.
    Bu konuda richdb isimli kullanıcı söyle bir konu açmış. Bence hepimiz worldforumda fikirlerimizi beyan etmeli ve güç birleştirmeliyiz, google translate ile dahi olsa fikir paylaşımı önemli diye düşünüyorum.
    http://worldforum.pardus-linux.nl/index.php?topic=4390.0
    Richdb fikirlerini şu şekilde sıralamış:
    Asıl Kaynak:
    https://docs.google.com/document/d/13zcSKA2wyKKbji7wh2_xWqpltFGchEZShXiVud7EI4c/edit?pli=1


    ANKA TOPLULUĞU (TASLAK)

    Topluluk konseyi (6-8 üye)

    Anka topluluğunun sosyal yapısını ve topluluk sürecini bu konsey yönetir. Yeni bir ekibin kurulması, yeni bir projenin kurulması, bir ekibe yeni bir takım lideri atanması işleri ile konsey ilgilenir. Konseyin arasında iletişim internet üzerinden sağlanır.

    Teknik Kurul (6 Üye)

    Teknik kurul Anka'nın teknik alanlarda izleyeceği yoldan sorumludur ve paketleme politikası, paket seçimi, proses ve sistem yükleme, çekirdek, X sunucusu, kütüphane sürümleri ve paket bağımlılıkları gibi konularla ilgili kararlar alır. Teknik kurul doğru bir şekilde ve görüş birliği içinde içinde çalışabilmesi için bilgili ve tecrübeli kişilerden kurulmalıdır. Kurulun arasında iletişim internet üzerinden sağlanır.

    Çekirdek ekibi

    Anka projesinde linux-çekirdeğinin bakımından sorumlu ekiptir. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Masaüstü ekibi

    Ekip hangi paketlerin Anka projesine yükleneceğine karar verir. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Kalite ve güvence ekibi

    Ekip sistemin kaliteli ve istenilen bir biçimde çalışabilmesi için çalışmalar yapar, direktifler verir, Pardus araçları geliştirir (PiSi, Kaptan, Comar, Yalı). Bunların yanında genel tavsiyeler verir ve sistemin gözetiminden sorumludur. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Kurum ekibi

    Anka sisteminin çekirdeğidir (ISO). Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Güvenlik ekibi

    Ekip sistemin güvenlik açıklarını bulur ve düzeltmeye çalışır. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Tercüme ekibi

    Anka sisteminin başka dillere çevrilmesinden sorumlu ekiptir. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Topluluk ekibi

    Ekip anka topluluğunun üyelerini motive ve koordine eder, onlara ilham kaynağı olur. Üyelerin takıma katılmasını, sorumluluk almasını ve sonunda iş bitirici olmasını sağlar. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Paketleme ekibi

    Anka için gerekli olan ve aynı zamanda depoda hazır bulunan paketlerden sorumlu ekiptir. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Sunucu ekibi

    Bütün anka sunucularının sürekli çalışmasına ve güncel tutulmasına özen gösterir. Bir liderin öncülüğünde çalışır. Ekibin arasında iletişim haftada bir kere internet üzerinden sağlanır.

    Sanat ekibi

    Anka için görsel çalışmaları yapar.

    Bu arkadaşa sadece şu konuda katılmıyorum Haftada birkez ekip internet üzerinden görüşmeleri sağlar. Bence Her an iletişimde olmaları gerekir . İşin ciddiyetiyle telefon numaraları dahil bilmeleri, gelişmeleri aktaraları lazım gelir. Samimi bir ortam kurabilirsek benim düşüncem bu iş ancak böyle yürür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanpolt -- 23 Haziran 2012; 11:11:43 >







  • İyi güzel hoş ama ubuntu gibi güçlü bir sistemin tükiyedeki ayağını düşünecek olursak böyle bir ekip oluşturmanız çok zor.
  • Pardus baştan büyük bir yanlış yaptı. Tübitak kendi sistemini kendi oluşturmak yerine başka bir dağıtımı %100 Türkçe 'ye çevirecekti. Devlet kurumlarında da Pardus kullanımı zorunlu yapılmalıydı. Vatandaşların kullanımı içinde ücretsiz milli işletim sistemi diye reklam yapılabilirdi.

    1. mesajdaki Anka Topluluğu taslak fikride şu anki durum için iyi. Ama devlet desteği olmadan ne kadar ilerleyeceği tartışılmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merhaba80

    Pardus baştan büyük bir yanlış yaptı. Tübitak kendi sistemini kendi oluşturmak yerine başka bir dağıtımı %100 Türkçe 'ye çevirecekti. Devlet kurumlarında da Pardus kullanımı zorunlu yapılmalıydı. Vatandaşların kullanımı içinde ücretsiz milli işletim sistemi diye reklam yapılabilirdi.

    1. mesajdaki Anka Topluluğu taslak fikride şu anki durum için iyi. Ama devlet desteği olmadan ne kadar ilerleyeceği tartışılmalı.

    Reklamı işinin ehli olan kişiler yaparsa sesimizi daha çok kişiye duyurabiliriz diye düşünüyorum.

    Çünkü fuardaki tanıtımlar bile zayıf kalabiliyor.
  • Tamamen Duygusal,

    Tabi işin içine devlet girdimi ohooooooo...

    Yürümez bu işler yürümeez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    Tamamen Duygusal,

    Tabi işin içine devlet girdimi ohooooooo...

    Yürümez bu işler yürümeez.

    Devlet azcık elini cebine atsa kadro genişler sonuçta bu programcılar da evine ekmek götürüyor.

    Adamlar haklı olarak daha iyi koşulları tercih ediyor.
  • Yazının neresine yorum yapayım şaşırdım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    Tamamen Duygusal,

    Tabi işin içine devlet girdimi ohooooooo...

    Yürümez bu işler yürümeez.

    Devlet azcık elini cebine atsa kadro genişler sonuçta bu programcılar da evine ekmek götürüyor.

    Adamlar haklı olarak daha iyi koşulları tercih ediyor.

    Devlet elini cebine atmış, başbakanlıktan destek gelmişti. O paralar nereye gitti bilmiyoruz. Kullanımını devlet dairelerinde mecbur yapılmadıktan sonra elini cebine atsa bile sonuç ne kadar değişir?
  • beyler bana kızmayın ama mint örneği dururken bu yazılım geliştiriciler ne yapıyordu.... compiz örneği dururken diğerlerinden farklı ne yapabildiler... pardus muş 2 defa kurdum 7 defa isyan ettim
  • pardüs felsefe olarak ölü doğmuş yaşam destek ünitesine bağlı sakat bir projedir.
    ( biri bunun fişini çeksin artık ! :(

    pardusün adı aslında pardüse kostüm falan olmalı çünkü zaten tek yaptığı linux'e kostüm giydirip
    milli işletim sistemi adıyla fanboy toplamanın ötesinde hiç bir bilimsel yeniliği yok !

    aynı şekilde dünyanın tüm ülkelerinde sözüm ona akademisyen kimliği ile ortak insanlık kültürüne yeni değerler kazandırmak yerine

    her ülkenin kendi içinde sadece milliyetçi söylemlerle bir işletim sistemini bir spor araba gibi neo ışıklarıyla nasıl süslenip püsleniyor ise

    bu bilimsellikten çok uzak bir anlayış ve bilim etiğine yakışmayan bir davranıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Temmuz 2012; 8:56:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    pardüs felsefe olarak ölü doğmuş yaşam destek ünitesine bağlı sakat bir projedir.
    ( biri bunun fişini çeksin artık ! :(

    pardusün adı aslında pardüse kostüm falan olmalı çünkü zaten tek yaptığı linux'e kostüm giydirip
    milli işletim sistemi adıyla fanboy toplamanın ötesinde hiç bir bilimsel yeniliği yok !

    aynı şekilde dünyanın tüm ülkelerinde sözüm ona akademisyen kimliği ile ortak insanlık kültürüne yeni değerler kazandırmak yerine

    her ülkenin kendi içinde sadece milliyetçi söylemlerle bir işletim sistemini bir spor araba gibi neo ışıklarıyla nasıl süslenip püsleniyor ise

    bu bilimsellikten çok uzak bir anlayış ve bilim etiğine yakışmayan bir davranıştır.

    sıfırdan sistem yazmak daha pahalı ve çok zor ama.

    reklamdan zerre kadar anladıkları yok bunların.

    devletin göz boyamak için yapmış olduğu bir projeydi bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    pardüs felsefe olarak ölü doğmuş yaşam destek ünitesine bağlı sakat bir projedir.
    ( biri bunun fişini çeksin artık ! :(

    pardusün adı aslında pardüse kostüm falan olmalı çünkü zaten tek yaptığı linux'e kostüm giydirip
    milli işletim sistemi adıyla fanboy toplamanın ötesinde hiç bir bilimsel yeniliği yok !

    aynı şekilde dünyanın tüm ülkelerinde sözüm ona akademisyen kimliği ile ortak insanlık kültürüne yeni değerler kazandırmak yerine

    her ülkenin kendi içinde sadece milliyetçi söylemlerle bir işletim sistemini bir spor araba gibi neo ışıklarıyla nasıl süslenip püsleniyor ise

    bu bilimsellikten çok uzak bir anlayış ve bilim etiğine yakışmayan bir davranıştır.

    pardus aslında kara kuvvetleri komutanlığının talebi nedeniyle ortaya çıkmış bir proje projenin ilk açıklandığında ben de o salondaydım Pardus hiçte ölü doğmuş bir proje filan değil çünkü felsefesi;

    içeriği tamamen tubitak tarafından geliştirilmiş ve dışarı veri aktarımı yapmayacağı garantilenmiş bir işletim sistemi oluşturmak amacı ile oluşturulmaya başlanmıştır.
    yapısı tamamen tubatak tarafından geliştirildi hatta geliştirilen bazı yazılımlar ubuntu tarafından bile kullanıldı ( wireless bağlantı programıydı yanılmıyorsam) yeni donanım bulma katmanı da yazıldığı dönemin en iyisiydi.
    ama sonraki süreçte develtin hantallığı bürokrasi v.s. nin etkisi ile parlak çıkış sürmedi, bill gates in Türkiye ziyareti sonrası iice yavaşladı.

    ve artık yapı geliştirmek yerine al kullan yapan bir linux dağıtımı haline geldi.

    bundan sonra ne olacak göreceğiz çünkü ubuntu, debian v.b. gibi toplulukça geliştirilen ve desteklenen bir dağıtım değil malesef biz millet olarak değer üretmek yerine öldü bitti, rezi, kopya v.b. gibi tenkitlere bayılıyoruz.
    japonya taklit ve ucuz ürünlerle bu gün Japon malı markası noktasına gelmiştir, 10 sene sonra çin de aynı noktaya gelecek, Hindistan bu gün aynı yoldan giderken biz parasıyla değil mi kardeşim alırım en iyisini diyerek vahşi kapitalizmin gözü körleşmiş bir kurbanı halindeyiz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTEC

    quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    pardüs felsefe olarak ölü doğmuş yaşam destek ünitesine bağlı sakat bir projedir.
    ( biri bunun fişini çeksin artık ! :(

    pardusün adı aslında pardüse kostüm falan olmalı çünkü zaten tek yaptığı linux'e kostüm giydirip
    milli işletim sistemi adıyla fanboy toplamanın ötesinde hiç bir bilimsel yeniliği yok !

    aynı şekilde dünyanın tüm ülkelerinde sözüm ona akademisyen kimliği ile ortak insanlık kültürüne yeni değerler kazandırmak yerine

    her ülkenin kendi içinde sadece milliyetçi söylemlerle bir işletim sistemini bir spor araba gibi neo ışıklarıyla nasıl süslenip püsleniyor ise

    bu bilimsellikten çok uzak bir anlayış ve bilim etiğine yakışmayan bir davranıştır.

    pardus aslında kara kuvvetleri komutanlığının talebi nedeniyle ortaya çıkmış bir proje projenin ilk açıklandığında ben de o salondaydım Pardus hiçte ölü doğmuş bir proje filan değil çünkü felsefesi;

    içeriği tamamen tubitak tarafından geliştirilmiş ve dışarı veri aktarımı yapmayacağı garantilenmiş bir işletim sistemi oluşturmak amacı ile oluşturulmaya başlanmıştır.
    yapısı tamamen tubatak tarafından geliştirildi hatta geliştirilen bazı yazılımlar ubuntu tarafından bile kullanıldı ( wireless bağlantı programıydı yanılmıyorsam) yeni donanım bulma katmanı da yazıldığı dönemin en iyisiydi.
    ama sonraki süreçte develtin hantallığı bürokrasi v.s. nin etkisi ile parlak çıkış sürmedi, bill gates in Türkiye ziyareti sonrası iice yavaşladı.

    ve artık yapı geliştirmek yerine al kullan yapan bir linux dağıtımı haline geldi.

    bundan sonra ne olacak göreceğiz çünkü ubuntu, debian v.b. gibi toplulukça geliştirilen ve desteklenen bir dağıtım değil malesef biz millet olarak değer üretmek yerine öldü bitti, rezi, kopya v.b. gibi tenkitlere bayılıyoruz.
    japonya taklit ve ucuz ürünlerle bu gün Japon malı markası noktasına gelmiştir, 10 sene sonra çin de aynı noktaya gelecek, Hindistan bu gün aynı yoldan giderken biz parasıyla değil mi kardeşim alırım en iyisini diyerek vahşi kapitalizmin gözü körleşmiş bir kurbanı halindeyiz...



    hocam türk yazılımcı arkadaşlarımız ubuntu fanlığını bırakıp pardusa destek verselerdi keşke.




  • Bence bu projede tübitak yalnız bırakıldı.Halbuki tüm üniversitelerden destek gelseydi ve madem ulusal bir işletim sistemi iddiası var tüm devlet ağına yaygınlaşsaydı en azından üniversite ve okullarda kullanımı zorunlu tutulsaydı sonuç çok daha farklı olurdu.Bu biraz da bizim F1 pistine döndü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: minolta35

    Bence bu projede tübitak yalnız bırakıldı.Halbuki tüm üniversitelerden destek gelseydi ve madem ulusal bir işletim sistemi iddiası var tüm devlet ağına yaygınlaşsaydı en azından üniversite ve okullarda kullanımı zorunlu tutulsaydı sonuç çok daha farklı olurdu.Bu biraz da bizim F1 pistine döndü.

    Tam tersine Pardus projesinin bu duruma düşmesinin en büyük sebebi olarak, proje ekibi dışındaki tüm seslere kulaklarını tıkamış olmaları gösterilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merhaba80

    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    Tamamen Duygusal,

    Tabi işin içine devlet girdimi ohooooooo...

    Yürümez bu işler yürümeez.

    Devlet azcık elini cebine atsa kadro genişler sonuçta bu programcılar da evine ekmek götürüyor.

    Adamlar haklı olarak daha iyi koşulları tercih ediyor.

    Devlet elini cebine atmış, başbakanlıktan destek gelmişti. O paralar nereye gitti bilmiyoruz. Kullanımını devlet dairelerinde mecbur yapılmadıktan sonra elini cebine atsa bile sonuç ne kadar değişir?

    bir süre pardus kullandım o paraların pardusun gelişmesine harcanmadığına eminim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabcian

    quote:

    Orijinalden alıntı: merhaba80

    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    Tamamen Duygusal,

    Tabi işin içine devlet girdimi ohooooooo...

    Yürümez bu işler yürümeez.

    Devlet azcık elini cebine atsa kadro genişler sonuçta bu programcılar da evine ekmek götürüyor.

    Adamlar haklı olarak daha iyi koşulları tercih ediyor.

    Devlet elini cebine atmış, başbakanlıktan destek gelmişti. O paralar nereye gitti bilmiyoruz. Kullanımını devlet dairelerinde mecbur yapılmadıktan sonra elini cebine atsa bile sonuç ne kadar değişir?

    bir süre pardus kullandım o paraların pardusun gelişmesine harcanmadığına eminim

    +1




  • Yazilimci degilim fakat bos zamanim cok. Yardimci olmak isterdim.

    Bizde sorun esasinda pardus vs degil vizyon eksikligi. Bazi seyleri parayla alamazsiniz. Guvenli isletim sistemi gibi. Devlet ne olursa olsun devam etmeliydi. Pardus iski de kullaniliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Yazilimci degilim fakat bos zamanim cok. Yardimci olmak isterdim.

    Bizde sorun esasinda pardus vs degil vizyon eksikligi. Bazi seyleri parayla alamazsiniz. Guvenli isletim sistemi gibi. Devlet ne olursa olsun devam etmeliydi. Pardus iski de kullaniliyor

    Benimde biraz bilgim olsaydı bende yardım edebilsem keşke.

    En fazla gimp kullanarak duvar kağıdı yapıp(daha doğrusu gimp öğrenmeye çalışıp) yayınlıyordum özgürlükiçin de.

    Aslında forumda bir grup kursak biraz katkı sağlayamaz mıyız projeye?

    En azından güncellemelerini yapmaz mıyız?
  • ,jvo83758o 7snkl neas u9wgeoui gwawr l wag eersg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 13:55:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.