Şimdi Ara

Paris'ten 5 kat büyük! Dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projesinde süreç başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Paris'ten 5 kat büyük! Dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projesinde süreç başladı
    Paris'in beş katı büyüklüğünde, uzaydan bile görülebilen dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projesinde süreç başladı. Proje tamamlandığında ortaya çıkan enerji tesisi İsviçre'ye yetecek kadar elektrik üretimi gerçekleştirecek. Projenin arkasında ise kömür milyarderi Sagar Adani’nin Adani Green Energy Limited (AGEL) şirketi bulunuyor ve tesis Hindistan’da inşa ediliyor.



    Dünyanın en büyüğü Hindistan’da kuruluyor



    Adani Group’un temiz enerji birimi AGEL, Hindistan'ın batısında yer alan Gujarat eyaletinde yaklaşık 20 milyar dolar maliyetle mega ölçekli bir güneş ve rüzgar enerjisi santrali inşa ediyor. Yaklaşık beş yıl içinde tamamlanması planlanan tesis, dünyanın en büyük yenilenebilir enerji parkı olacak. Tam kapasiteye geçildiğinde ise 16 milyon haneye temiz enerji sunacak. Bu, İsviçre'ye yetecek kadar elektrik üretileceği anlamına geliyor. Tesis aynı zamanda Paris şehrinin 5 katı büyüklüğünde olacak.



    Hindistan’ın 2070 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefi bulunuyor olsa da ülke, bu on yılın sonuna kadar enerji talebinin yüzde 50'sinin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasını planlıyor. Bu hedefin tutması için 6 yıl içinde 500 gigawatt (GW) yenilenebilir enerji kapasitesinin kurulması gerekiyor.



    Paris'ten 5 kat büyük! Dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projesinde süreç başladı
    Khavda Renewable Energy Park’ın (KREP - Khavda Yenilenebilir Enerji Tesisi) başarısı, dünyanın en kalabalık ülkesi ve en hızlı büyüyen büyük ekonomisinin artan enerji ihtiyaçlarını karşılarken Hindistan'ın kirliliği azaltma ve iklim hedeflerine ulaşma çabaları için kritik önem taşıyor. Kömür hala Hindistan'ın ürettiği elektriğin yüzde 70'ini oluşturuyor olsa agresif projelerle bunun radikal hızla düşürülmesi öngörülüyor. Khavda tesisi ilk enerji üretimini geçtiğimiz ay gerçekleştirmeye başlamıştı. Şimdilik tesiste 551 MW güneş enerjisi kapasitesi olsa da proje tamamlandığında 30 GW’lık temiz enerji üretimi gerçekleştirilecek.



    Ayrıca Bkz.Dünya'nın en büyük gelgit enerjisi türbini ABD'ye kurulacak



    KREP sayesinde Hindistan’ın hedeflediği yenilenebilir enerji arzının yüzde 9’u karşılanmış olacak. Bu arada tesis yaklaşık 520 kilometrekarelik bir alana kurulacak. Tesisin kurulacağı yer ise tamamen çorak, bitkilerin ve yerleşimin olmadığı bir yer. Adani Group, önümüzdeki on yıl içinde ayrıca enerji dönüşümüne 100 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımların yüzde 70’i doğrudan temiz enerjiye ayrılacak.



    Başarısızlık bir seçenek değil



    Paris'ten 5 kat büyük! Dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projesinde süreç başladı
    Sagar Adani, yenilenebilir enerjiye geçişte başarısız olmanın bir seçenek olmadığını söylerken “Hindistan için daha önce hayal edilmemiş büyüklükte ve ölçekte işler yapmaya başlamaktan başka seçenek yok” ifadelerini kullanıyor.



    Aktarılanlara göre Hindistan, önümüzdeki otuz yıl boyunca her yıl kentsel nüfusuna bir Londra'ya eşdeğer miktarda nüfus ekleyecek. Bu evlerde sadece klimaların kullanılması bile Hindistan'ın elektrik ihtiyacının 2050 yılına kadar Afrika’yı geçmesi anlamına geliyor. Ülkenin en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğu düşünüldüğünde enerji ihtiyacı hızla artış gösterecektir.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/energy/renewable-energy-project-india







  • Böyle projelerde duyuruyorlar inanılmaz rakamlar sonra oralara ulaşılmıyor inşallah ulaşırlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kapladığı alana 2263 (iki bin iki yüz altmış üç) Akkuyu nükleer santrali sığdırıp, bunun üreteceği enerjinin 471 katını üretirsin



    Çöp ettiğin onca arazi en azından gerçek enerji üretir de çöp edildiğine değer :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 21 Mart 2024; 22:31:39 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Nükleer karşıtı lobi yüzünden bu hallerdeyiz, eğer tersi olsaydı şimdiye kadar mahalle hatta bina altı mini kapalı sistem reaktörlerimiz olurdu.

  • Ben de hiç sevmiyorum nükleeri ama seçenekler sonucu belirler ve en mantıklısı hala fisyon ve hidroelektrik ki keşke yapabilseler füzyonu da kurtulsak enerji derdinden

    Bu "çevreci" yatırımlar daha "çevrecilerin" hayalini kurduğu elektrik çağına yetmiyor ki hiçbir şekilde
    Üstüne de tamamen Allah'a emanet bir teknoloji

    İmamlar önde güneş ve rüzgar duasına çıkarız artık tüm dünyaca :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkesini seven akıllı adam helal olsun darısı başımıza

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nükleeri maytap sanan bebeler seri üzülmüş.

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Çöp ettiğin derken?


    Alıntı

    metni:
    Tesisin kurulacağı yer ise tamamen çorak, bitkilerin ve yerleşimin olmadığı bir yer.

    Arazi zaten çöpmüş. Ayrıca 2263 nükleer santrali nereye kuruyorsunuz pardon? 5 yıl içinde hem de. Hadi kurdunuz bunların nükleer atıklarını nereye koyacaksınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Arabın çölün ortasına şehir kurduğu

    Çin'in kum çöllerini yeşillendirdiği çağda

    Gayet yerleşime açılır orası

    20 senede çöp olacak güneş panelini 5 senede kurduk diye övüneceğime, 20 senede nükleeri diker kafam rahat enerji üretirim

    Önde imam "Allaam bu ay güneşsiz kaldık, güneş ver yarabbii" diye duaya çıkmam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten verimsiz görünüyor rakamlara ve hindistanın nüfusuna bakınca ama küçük bir ülke olsa o zaman iyi görünüyor. Bununla birlikte ömür problemini düşünmeden edemiyor insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 23 Mart 2024; 12:11:56 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Araplarda petrol var ve zengin. Çöp edecek para çok ama Hindistan öyle değil. (Gerçi çöp edecek diyoruz ama ilginç bir şekilde kâr getiren turizm yatırımına da dönüşebilir. Ama en kötü ekonomilerinde bir ekstra devinim yaratacaktır.)

    5 senede bu kadar büyük alanı güneş panelleriyle dolduruyorsan 20 sene gibi bir sürede de yenileme, değiştirme çalışmasını çok rahat yaparsın. Varsaydığın sayıda nükleer santralini oraya zaten kurmanın imkânı yok da kursan bile nükleer atıkları problem. Tabii yeşil enerji konusunda sadece Güneş enerjisine bel bağlamamak gerekir. Yanında rüzgâr enerjisi gibi alternatifler de gerekir. Ayrıca enerjiyi depolama konusunda da çalışmalar yapılmalı.

    Bahsettiğin Çin çevreci enerjiye yatırım yapıyor. Hatta dünyanın en büyük rüzgâr türbinini yapmaya çalışıyorlardı en son. Yine enerjiyi depolamak için kinetik enerji temelli devasa bir yapı inşa ediyorlardı. Haberi vardı birkaç hafta önce. Yani istenirse çözüm var, önde imam ile enerji duasına çıkmaya gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Mart 2024; 12:40:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mutlaka daha verimli güneş paneli yapılması gerek artık.Atiyorum bu haberdeki metrekareden örnek verirsek,Paris'in beş katı büyüklüğünde değilde,bire bir Paris büyüklüğünde bir alanda isvicreye yetecek enerji üretilmesi lazım.Yoksa güneş tarlalarinin kapladığı alanda az buz alanlar değil.

    Fakat daha verimli paneller icat edilebilirse sallıyorum bir binanin sadece çatısındaki paneller ile bile o binanın asasnsorleri,otomatik ışıkları,dış aydınlatmaları bile uretilse gayet iyi bence.

  • Crauls kullanıcısına yanıt

    Güneş panelleri zaten verimlilikte maksimuma dayandı, daha verimlisi nasıl yapılacak?


    Bu arada, bu forum beni gerekçesiz olarak 4 ay blokladı. Geçen 4 aylık sürede Reddit'e takıldım, İngilizcem gelişmiş güçlenmiş olarak geri döndüm.


    Bu forumun beni engelleme sebebi mevcut enerji sistemlerini ve elektrikli araçları eleştiriyor olmam olmalı. Reddit'te de bu yönde onlarca yorum göndermeme karşın hiç engellenmedim çünkü tüm yorumlarım Reddit'in ilan ettiği kurallara uygun. İlgilenen varsa Reddit'teki kullanıcı adım: u/BerkanEngineer


    Parisin 5 katı büyüklükte enerji santrali, sadece adı ile sükse yaratma amaçlı görünüyor içinde üretilecek enerjinin önemi yok.


    Sadece üretiyor görünmesi, medya başlıklarında yer alması için yapılıyor bu göstermelik tesisler. Bu tesislerin yapılış amacı, bize gösterilenden farklı.





  • Sanırım Konya şehrinde de dünyanın sayılı büyüklükte bir güneş enerji santralı Kalyon firması tarafından yapılıyordu.

  • Nükleer güç çok büyük bir yalan üzerine kurulmuş bir tuzak arkadaşlar. Radyoaktif çöpler onbinlerce yıl boyunca saklanmak zorunda. Onbin yıl kim nasıl koruyacak lan o çöpleri kim onun sözünü verebilir kim masraflarını karşılayabilir? Bir de ucuz diyorlar çöpler asla hesaba katılmadan hesap yapılıyor ama var olan çöpler şimdiden her sene onmilyarlarca dolar masraf çıkarıyor. Ama o masrafları nükleer santraliden kar eden şirkete değil vergi veren halka ödetiyorlar. Dünyayı altından kalkılması imkansız sorunlarla baş başa bırakacak aptallıktır nükleer güç!

  • Şimdi güneş enerji sistemleri tam olarak verimli değil henüz güneşi tam olarak kullanamıyoruz alınan güneşin bir kısmı elektriğe dönüştürüldüğü gibi bu sistemler ısınıp ısıyı abzorbe ederler ve o bölgede sıcaklığı arttırırlar çölleşme yanı sıra küresel ısınma yada neden olur. Etrafı saçla kaplı bir duvar yada bina çatısı yanından geçerken sıcaklık nasıl sizi ulasiyorsa bu sistemlerde aynı şekilde tüm bölyeyi kavuracaktır.Hem neden diğer ülkeler kurmuyorda hindistan kuruyor bu büyüklükte ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.