Şimdi Ara

Park Cezası ve Araç Çekme Cezası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
106.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benimde başıma geçen hafta geldi güneşli meydanda şirket aracını çektirdim otoparka gittim 70 lira dedi paşa paşa ödedim sonra bunu trafik cezası ne oluyor diyince otoparkcıya polisler kesmiyor tamam gidebilirsiniz dedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_absold_06

    sayın arkdaşlar sayın yöneticiler size bisey soramak istiyorum .. bu konu beni gercekten cok üzüyor ve yoruldum artık.. benım evinin yanında dersane var ...oranın hocaları hep bizim kapının önüne cekiyor.. benim garajıma girerken hep sorun yasıyorum.. gecen sene acil bir durum oldu ambulans eve giremedi.. eger biraz daha vakit gecseydi babaanem hayatını kaybedecekti.. simdi sokak arasına park etmek yasak mı ...yada park edilen arabayı sikayet etsem kaldırırlar mı ?.. ve etsem nereye edeceğim .. Lütfen bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.. cünkü cok sıkıldım ve bunaldım artık.. can bu baska bıseye benzemez... :( :(

    Evinizin bulunduğu sokakta park yasağı olup olmadığını tabelalardan anlayabilirsiniz. Park yasağı olmasa bile eğer bir araç sizin garajınızın girişini kapatıyorsa şikayet edebilirsiniz. Ki, bir kaç kez şikayet ederseniz o dersanedeki görevliler de oraya park etmelerinin zararlı olduğunu anlayacaklardır. Aklınızda bulunsun, şikayetinizi yüzyüze değil de, 155 hattına yapmanız faydalı olur. Çünkü polis imdata gelen her çağrıya bakmak zorundalar. (Yüzyüze yapılan şikayette kaza sonrası polisten "aranızda anlaşın" lafını duymuşluğum vardır... )




  • Dün gece Tophanede, kaldırıma çıkış için asfalttan bir rampa olan noktada, kaldırımın uç köşesine, elektrik direği ile duvar arasına arabamı bıraktım. Hiçbir şekilde kaldırımdan geçişi de engellemiyor fakat aynı yeri zaman zaman yakındaki bir mekanın valeleri de kullanıyordu. Daha önce bir kez sileceklerimi kaldırmışlar, bir kez de tekerleğin hemen arkasına tuğla koymuşlardı.
    Velhasıl, saat 12 gibi arabamı bıraktığım yere geldiğimde arabanın yerinde yeller esiyordu. 155i aradım, 1050'ye PARK plakanızı yazıp yollayın, bilgisi gelir dedi. Bilgisi geldi de o anda yolmaya başladılar. Mesaj ücreti 2TL, otoparka gittim giderken taksi parası - tophaneden ta okmeydanı tarafına çekmişler - 60 TL çekici ücreti ve 10 TL park ücreti. Kimse cezadan bahsetmedi ve makbuz da ibraz etmedi. İnternet vergi dairesinde de herhangi bir ceza görünmüyor. Emniyet müdürlüğünün internet sitesinde trafik cezaları ile ilgili bir çizelge var ve 66 TL de ceza görünüyor. İyice kafam karıştı yukarıdaki yorumları da okuyunca, bana ceza gelir mi gelmez mi diye. Gecenin bir saatinde, o ayazda araba arama derdine düşünce iyice uyuz oldum, hiçbir şeyi engellememişim, yaz cezamı bırak ya !

    Yukarıdaki durumlara da yorum yapayım, trafikle ilgili bir resmi yazıda bu çekici fiyatları trafik vakfının fiyatlarıdır, özel çekicilere yolda kalırsanız da çektirtmeyin, fahiş fiyat isterler, gerekirse bizi arayıp şikayette bulunabilirsiniz diye not vardı.
    Otopark girişine park yapıp giriş çıkışı engelleyen aracı telefon edip şikayet ettiğinizde gelip çekmek zorundalar çünkü trafik cezaları yönetmeliğindeki cezayı gerektiren park durumuna giriyor. 61. maddenin alt maddelerinden birindeydi.




  • arkadaslar öncelıkle polıs ınsan ne yanı kımseye yaranamıyor polısler trafık bıtmez sızın aracınız cekıldı nıe baskası cekılmıo nerden bılıyorsunuz baskasını cekılmedca ortadan araba cekılıo benımkı ortadaydı dıgerlerı cekılmedı doyorsunuz ya sız aracınız cekılırken basına mıydınız belkı dığer aracın sahıbı basına geldı hemen polıs kımseye yaranamza onun ıcın en ıyısını yapıyolar bu arada benımde aracımcekıldı

    ığını trafıgı cekmekle bıtıremezsın o zaman yolarda prklamadan dolayı gıdemıyoruz dıye sıkayet edmıyeceksınız ayrı
  • Apartmanınızın park yerine gelişi güzel park edilmiş yabancı bir araç var ise
    kırtasiyelerde satılan kırmızı renkli cam kalemi ile ön camın sürücü görüş alanına uyarıcı mesaj yazınız
    gayet etkili bir yöntemdir ( cam kaleminin yazısı sadece uygun sölüsyonlar ile çıkıyor da)
  • arkadaşlar bende park çezası yedim 22-12-2011 tarihinde ama ceza tutanağı yada bildirim kağıdı03-01-2012 tarihinde geldi 66 lira yemişim araç çekilmemiş, en geç 7 gün içerisinde bildirilmesi gerekmiyormu. yada yapılan bildirim yılbaşından sonra galiba yılbaşında geçerli olacak zammıda uygulamışlar sizce ne yapmalıyım.
  • Arkadaşlar bu ceza konusunda yakın zamanda benimde başım yandı. bir araca aynı yerde aynı nedenden iki ayrı ceza yazılabilirmi? farklı saatlerde yazmışlar cezaları. park cezası 66 tl diğeri de 66 tl. 27.12.2011 de yazlmış elime 10 gün sonra ulaştı. 7 gün içinde ceza elimize ulaşmazsa itiraz hakkı doğmuyor mu?
  • Arkadaslar ayni durum bende mevcut capa hastanesinin orda cektiler aracimi gittim aldim 10 tl otopark ucreti 60 tl de odedim makbuzunu verdiler 29.11.2011 tatihindr oldu bu olay
    Neyse bugunde 11.01.2012 tarihinde teblig edilmek uzere ayni yerin cezasi 66 tl ceza geldi.
    Daha oncede arabami cekmislerdi ama sadece oyopark ucreti ve 60 tl odemistim makbuzunu almistim bu sekilde bir ceza evime gelmemisti nedir bu olay simdi ne yapmam gerek bana yardimci olurmusunuz. Birde trafik ceza sorgulama bolumune girip sorguladigim zaman aracimi trafik cezasiniz yoktur diyor nedir bu simdi lutfen bana yol gosterin yardimlRinizi rica ediyorum.
  • Herkese Merhaba;

    Bugün Mecidiyeköy'de işyerimin önünde herkes gibi park ettiğim arabama bir arkadaş Park cezası yazdı. Yanına gidip neden sadece bana yazıyorsun dediğimde ise "yanlış yere parketmişsin" cevabını aldım. Neyse diğer arabalarla aynı tarafta ve aynı hizada olmasına rağmen neden sadece bana yazıyorsun gibi konuşmalardan ve bağırış çağırıştan sonra etraftaki tanıyan esnaf başımıza toplandı. Bu içimden sövdüğüm ceza yazıcı şahıs sıkıştırmadan sonra derdini dile getirdi. Arkadaşın derdi arka camın sol üst köşesinde ufak olarak yapıştırılan ATATÜRK imzasıymış. Sonunda az kaldı kaçamasaydı meydan dayağı yiyecek olan bu polis muhtemelen birdaha gelemez. Bu konuşmalar yapılırken telefonumdan ses kaydı da aldım. 155'i arayarak şikayetçi oldum ama bilirsiniz bilmem ne bilmem neyi ısırmaz derler ya ben sonuçta şikayetimi yapayım kayıtlara geçsin gerisi önemli değil. İşi büyütüp mahkemeye kadar götürebilirim ama malüm 700TL civarında dava paraları oldu artık. Sonuç itibariyle ATATÜRK imzası var diye gıcık kapılıp park cezasıda yemek varmış. O imzayı aslında o anda söküp onun sırtına yapıştırmak gerekirdi ama işte böylelerini birde kanun koruyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE

    Yeni bir yasa çıkmış
    Artık polisler park yasağı olan yerlerde trafiği engellemediği sürece aracı çekemiyorlar sadece plakaya ceza yazmaları gerekiyormuş
    Bu konuda bilgisi olan var mı?


    http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011/05/01/artik-araclar-cekilemeyecek-422482698866

    Şu genelgenin tam metnini 1 sattir arıyoom bir türlü bulamadım
    Bakmadığım yer kalmadı
    İç işleri bakanlığı, Basbabakanlik, emniyet müdürlüğü, resmi gazete, trafik gov tr
    Tam metni bulup arabada taşımak lazım

    geçen gün aracımı bıraktığım yere geldim çekici aracı yanaştırmış tam tekerlekleri kitliyordu ben geldim araç benim deyince bıraktı,eskiden o anda geri dönüş olmazdı çeker götürürlerdi demekki kural değişmiş aklınızda olsun.

    bu arada bunun yasal dayanağı nedir,çekim işlemini polis yapmıyor mu,istanbulda dernekler bu işi yapıp özel otoparka çekiyorlar

    EMNİYET HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ. kimdir nedir bu dernek?




  • yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
    benim aracımı 100 mtre ötedeki otaparkaçekmişler bende işten gece 12 de geldim araba yok yerinde gittim arabayı buldum otoparkın görevlisi yerinde yoktu aracımı alıp çıktım gittim ne otopark parası ne yardım makbuzu hiç bişey ödemedim bunu benden daha sonra tahsil etme gibi bi durumları olabilirmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.guney

    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
    benim aracımı 100 mtre ötedeki otaparkaçekmişler bende işten gece 12 de geldim araba yok yerinde gittim arabayı buldum otoparkın görevlisi yerinde yoktu aracımı alıp çıktım gittim ne otopark parası ne yardım makbuzu hiç bişey ödemedim bunu benden daha sonra tahsil etme gibi bi durumları olabilirmi?


    O iş biraz sakat. Hem otopark görevlisi mağdur olur hemde siz aracı gizli çıkardınız diye suçlu duruma düşersiniz.
  • bugünde istanbul çapanın önünde benim aracı çekmişler.herkes park etmişti bende selektörleri yakıp parkettim daha 1 dk olmadan baktım araba çekicinin üzerinde 60tl bayılıp indirttim ceza eve gelecekmiş.emniyet müdürlüğüne ve içişlerine şikayet yazdım.genelge yayınlanmıştı araç çekicinin üzerinde dahi olsa indirmek zorundalar ve sadece eve trafik cezasını göndermek zorundalar.makbuzun fotoğrafını çektim gönderdim bakalım ne olacak.işin kötüsü cepte 50tl vardı sadece. esnaftan 10 tl borç alıp karttan geçirttim valla varsa yanlış davranışları manevi tazminat bile açacağım.sonucu yazarım buraya :)
  • ARkadaşlar 1 hafta içinde park cezası ödenirse %25 indirime giriyor diye biliyorum aracı sorgulatıyorum fakat cazada görünmüyor ceza ödeyen arkadaslar tebliğden sonraki 1 hafta sonrayı mı beklememiz gerekiyot yoksa cezanın kesildiği tarihten sonra mı 1 hafta içinde?Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi?
  • Hakkınızı arayın. Park cezası ne demek ? Buraya yasak yere park ettin..Sana ceza kesiyorum..Demek...Peki ceza kesiyorsun..Ben suç işledim...Bu çekip götürme ne ? Otoparka ve çekicilere para kazandırma..Vakıf her kimse...İKİSİ AYNI ANDA SUÇ....İTİRAZ EDİN...lafla değil yazı ile itiraz edin..Sessiz kalmayın..Ben 10 yıl kadar önce bir gün İstanbul Valiliğe telefonla şikayet ettim..Eyüp Haliç köprüsünün altındaki otoparktan sadece yasak yere park ceza makbuzu ile arabayı çıkardım..Oradaki otoparkçılar ve çeken ekip çok bozuldular..Benden asla öyle bir şey beklemiyorlardı..Belki arabası çekilen yüz kişiden ya biri ya ikisi böyle yapar....GENELGE YUKARIDA...OKUYUN....Çekip götürüyorsan ceza ne ?..Zaten adamdan o kadar parayı alıyorsun..Ceza kesiyorsan makbuzu camına koy git...Arabasını niye çekiyorsun ?..Hakkınızı arayın..Gittiğiniz yere kadar gidin..Bir deve bir yerinden bıçaklanır...İki yerinden bıçaklanmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Temmuz 2012; 13:14:09 >




  • Merhabalar, bende cumartesi günü park cezası aldım ve aracımı çekmişlerdi. Parkta 75TL ödeyip aldım aracımı, ama arabanın camında ceza makbuzu vardı park cezası olduğuna ait. Ceza 1 hafta içerisinde adrese gelir dedi polis ama ne MTV sitesinde var nede eve gelen bişey. Acaba bu %25lik indirim için, o makbuzdaki Seri No ile MTVden yatırsam cezayı ne olur? Eve gelecek cezanın seri numarası ile makbuzdaki aynı mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf89

    Merhabalar, bende cumartesi günü park cezası aldım ve aracımı çekmişlerdi. Parkta 75TL ödeyip aldım aracımı, ama arabanın camında ceza makbuzu vardı park cezası olduğuna ait. Ceza 1 hafta içerisinde adrese gelir dedi polis ama ne MTV sitesinde var nede eve gelen bişey. Acaba bu %25lik indirim için, o makbuzdaki Seri No ile MTVden yatırsam cezayı ne olur? Eve gelecek cezanın seri numarası ile makbuzdaki aynı mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

    Tebligat gelmesine gerek yok elinizdeki ceza makbuzu ile gidin odeyin. Kendimden biliyorum tebligat 1 yil olacak hala yok internette gozukmeside 3 ayi buldu.

    Sozde cezayi iptal ettirecektim ama tebligat olmayinca olmadi erken odemeyide kacirdim bende hep saldim 101 lira olmus ceza 1 yil dolmadan odeyecegim. Bu arada arac 52 plaka benimkinede cezayi ankarada yazdilar. 7 yildir ayni muhitteyim aracimin sirasi bastan asa arac dolu benimkine ceza tazmis baska bir aracida cekmis digerleri duruyor.

    Adini siz koyun artik.

    Not: tebligat yapilmis artik nasil yapildiysa haftanin 6 gunu sabahtan aksama kadar acik olan is yerine gelmiyor. Ne hikmetse faturalar geliyor kargolar diger postalar geliyor tebligat yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 26 Aralık 2012; 20:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: farks

    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf89

    Merhabalar, bende cumartesi günü park cezası aldım ve aracımı çekmişlerdi. Parkta 75TL ödeyip aldım aracımı, ama arabanın camında ceza makbuzu vardı park cezası olduğuna ait. Ceza 1 hafta içerisinde adrese gelir dedi polis ama ne MTV sitesinde var nede eve gelen bişey. Acaba bu %25lik indirim için, o makbuzdaki Seri No ile MTVden yatırsam cezayı ne olur? Eve gelecek cezanın seri numarası ile makbuzdaki aynı mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

    Tebligat gelmesine gerek yok elinizdeki ceza makbuzu ile gidin odeyin. Kendimden biliyorum tebligat 1 yil olacak hala yok internette gozukmeside 3 ayi buldu.

    Sozde cezayi iptal ettirecektim ama tebligat olmayinca olmadi erken odemeyide kacirdim bende hep saldim 101 lira olmus ceza 1 yil dolmadan odeyecegim. Bu arada arac 52 plaka benimkinede cezayi ankarada yazdilar. 7 yildir ayni muhitteyim aracimin sirasi bastan asa arac dolu benimkine ceza tazmis baska bir aracida cekmis digerleri duruyor.

    Adini siz koyun artik.

    Not: tebligat yapilmis artik nasil yapildiysa haftanin 6 gunu sabahtan aksama kadar acik olan is yerine gelmiyor. Ne hikmetse faturalar geliyor kargolar diger postalar geliyor tebligat yok.

    Cevap icin tesekkurler :) Birde boyle bi sorgulama var, belki sizin bilgiler vardir bi kontrol edin.http://ankara.pol.tr/ilanen_teblig/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf89

    quote:

    Orijinalden alıntı: farks

    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf89

    Merhabalar, bende cumartesi günü park cezası aldım ve aracımı çekmişlerdi. Parkta 75TL ödeyip aldım aracımı, ama arabanın camında ceza makbuzu vardı park cezası olduğuna ait. Ceza 1 hafta içerisinde adrese gelir dedi polis ama ne MTV sitesinde var nede eve gelen bişey. Acaba bu %25lik indirim için, o makbuzdaki Seri No ile MTVden yatırsam cezayı ne olur? Eve gelecek cezanın seri numarası ile makbuzdaki aynı mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

    Tebligat gelmesine gerek yok elinizdeki ceza makbuzu ile gidin odeyin. Kendimden biliyorum tebligat 1 yil olacak hala yok internette gozukmeside 3 ayi buldu.

    Sozde cezayi iptal ettirecektim ama tebligat olmayinca olmadi erken odemeyide kacirdim bende hep saldim 101 lira olmus ceza 1 yil dolmadan odeyecegim. Bu arada arac 52 plaka benimkinede cezayi ankarada yazdilar. 7 yildir ayni muhitteyim aracimin sirasi bastan asa arac dolu benimkine ceza tazmis baska bir aracida cekmis digerleri duruyor.

    Adini siz koyun artik.

    Not: tebligat yapilmis artik nasil yapildiysa haftanin 6 gunu sabahtan aksama kadar acik olan is yerine gelmiyor. Ne hikmetse faturalar geliyor kargolar diger postalar geliyor tebligat yok.

    Cevap icin tesekkurler :) Birde boyle bi sorgulama var, belki sizin bilgiler vardir bi kontrol edin.http://ankara.pol.tr/ilanen_teblig/

    Linki bilmiyordum iyi oldu tesekkurler. Bilgilerim yok ama elbet bigun bizide afise ederler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar aracınız çekilirse 1 kuruş çekici+otopark parası ödemeden aracınızı geri alabilirsiniz. Türkiye bir hukuk devletidir, mahkeme veya savcılık kararı olmadan kimse sizin özel mülkiyetiniz olan aracınızı çektirip otopark ücreti talep edemez. Aracınızın çekildiği otoparktaki hanzolara "avukat çağırırım" diyin bakın ne oluyor. Hır gür çıkarırlarsa gidin dava açın %100 kazanırsınız. Ayrıca bunların talep ettiği çekici+otopark ücreti "bağış ücreti" olarak geçer ve size karşılığında bağış makbuzu keserler, dolayısıyla bağış yapmak istemediğiniz sürece kimse sizden bu bedeli talep edemez, zaten o araçları çektiren ve otoparklardan komisyon alan Trafik Vakfı denilen kurumun hiçbir resmiliği yok, dediğim gibi "bağış"larla para kazanıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loverdosed -- 26 Aralık 2012; 21:47:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.