Şimdi Ara

park etmekkkkkkk:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • profesyonel sürücüler, park etmek için ipuçlarınızı paylaşırsanız çok memnun oluruz biz acemiler:)



  • Bu işin ipucu falan yok ki. Öncelikle altındaki arabayı iyi tanıyacaksın. Araba nerde başlıyor, nerede bitiyor bileceksin ki arada daha 50 cm. varken vuracam sanıp durmayasın veya gelip gelip dan diye tamponu oturtmayasın. Bir de sen sürücü olarak ne yaparsan bunun karşılığında araba ne yapar buna hakim olmak lazım. Arabayı istediğin açıya getirmek için ne kadar direksiyon çevirmek gerekir, nerede toplanır buna hakim olmak lazım.

    Bir de park sensörü diye bir şey var ki bazen çok faydalı olabiliyor. Çok da pahalı bir şey değil; Ufak bir kaporta göçüğünden daha ucuza taktırılabilir.

    Amerikan filmlerinde görürüz ya; bul iki tane büyük plastik çöp bidonu, aralarında aracın boyundan 1-1,5mt daha fazla aralık kalacak şekilde koy bir kaldırımın veya çizginin kenarına, bunları araba gibi düşünüp bol bol alıştırma yap. Çarpsan da bir şey olmaz ve ne zaman çarptığını öğrenirsin böylece. Bu işi kaldırım veya çizgi kenarında yapmak da önemlidir çünkü kaldırıma makul bir yakınlıkta durmadığın sürece iki arabanın arasına girmek birşey ifade etmez.

    PS: Üzerime alınıp cevap yazdım diye profesyonel sürücü falan olduğumu da sanma. Hala acemi sayılırım ve hiç bir zaman yukarıda yazdığıma benzer bir alıştırma yapmadım. Usta bir sürücüden 2-3 manevra fazla yapmam gerekse de istediğim yere öyle veya böyle girerim. Zaten şimdi arabada 20 cm.ye kadar gösteren park sensörü de var; iyice kebap oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 22 Mayıs 2006; 21:58:10 >




  • bu konuşuldu arattırırsan bulabilirsin.çok da güzel bilgiler vardı.resimli falan....
  • yardımlarınız için çok teşekkürler..çok yeniyim bu site de..hemen araştırıyorum..aslında bir bölüm açılsa acemiler için ve orada paylaşılsa siz profesyonellerin bilgileri ..ne güzel olur:)
  • Aceleye gerek yok dostum,korkmadan yavaş yavaş bir-iki defa denesen rahatlıkla başarabileceğin bir iş.Fazla bir tekniği de yoktur,arabanın boyunu ve cüssesini iyi bilmek yeterli.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_6497643/mpage_1/key_park//tm.htm#6758946

    burdan devam edebiliriz arkadaşlar hem güzel bilgilerde var
  • vurayım kilidi bari.

    verilen linkten devam ederiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.