Şimdi Ara

park halindeki araç triger kopartır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2009 model Audi 1.8 tfsi otomatik araç 120 binde. triger setinin bir kısmı zincirli bir kısmı kayışlıymış öyle dediler. aracın sıkıntısı şu akşam işten çıkıp eve gelip aracı park ettim olumsuz hiçbirşey yoktu. sabah işe gitmek için aracı çalıştırdım çalıştı ve stop etti sonrada bidaha çalıştıramadım. sabah çalışmayınca aküdendir dedim takviye yaptık yine çalışmadı. bu arada göstergede epc ve egsoz lambaları yanıyor. usta çağardım bilgisayara bağlayıp baksın diye. usta geldi marşa bas dedi bastım boşa dönüyo motor dedi. motora giren boğaz hortumunu söktü elini dayadı motor havayı emmiyor dedi boşa dönüyor triger ya kopmuş yada atlama yapmış dedi açılıp bakılması lazım ne çıkcağını bilemeyiz dedi. araç çalışmıyor çekiciyle gitmesi gerek. bu triger araç park halindeyken nasıl kopar anlamadım başka birşey olabilirmi yakıt pompası olabilirmi dedim yok yakıt geliyor dedi. araba çevirmiyor boşa dönüyo motor dedi. motor içinde benzinin patlama yapması için havayla temas edip sıkışması lazım dedi motora hava girmiyor emme yapmıyor motor dedi. o zaman emme manifoltu arıza yapmış olamazmı. aracı götürüp açtırmak istemiyorum ön kapağı söküp bakmamız lazım triger kayışına diyo oda sıkışık biyerde ön tamponu sökmemiz lazım diyor. söküp taktırmak istemiyorum. bilgisayara bağlamadı bile aracı. doğuş otoyu aradım triger koptuysa ne olur masrafı diye biz hiç triger kopmasından gelen araç yapmadık bişey diyemem ama koptuysa baya masraflı olur dedi. tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim.







  • Geçmiş olsun park halindeyken değil de yaptığınız o ilk marştan sonrakı çalışıp stop etme esnasında olmuş ne olduysa. Trigerin kopup kopmadığını anlamak için bloğun en üstündeki külbütör kapağını söküp marş esnasında egzantrik miline bakabilirsiniz dönüyorsa kayış kopmamıştır. Sıyırdıysa o başka...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ilk çalıştırma esnasında kopması olası. Kuzenin opel corsa da bu şekilde kopmuştu.

    Sürekli marşa basıp durmayın, araştırdığım kadarıyla 1.8 TFSi motor interference tip bir motor.
    interference tip bir motorda, sıkıştırma bayağı yüksek ve valfler; piston kafasının en üstteki seviyesinden daha aşağıya açılıyor.
    Bu ne demek, triger zamanlaması bozodulduğunda yahut koptuğunda, valf en açık durumda kalırsa; siz marşa basarken piston valfe çarparak deforme eder hem valfi hem de silindir kapağındaki diğer elemanları.
    Tamiri masraflı olur ve fabrika ortamında toleranssız düzgün kurulu geometrisini atölye ortamında tekrar ayarlamaları pek mümkün olmaz.
  • Bu aşağıdaki youtube videoyu izleyin; tek bir triger zinciri var;

    diğer gözüken kauçuk kayış ise triger ile alakası yok, vantilatör kayışı, alternatör kayışı tabir edilen farklı bir kayış.

    Siz yetkili servis mi olur kim olursa; düzgün bir teşhis koydurun; tamirini masrafını ayrıca araştırırsınız.
    Yetkili servis bu konuda güvenilir adres olacaktır. Arıza teşhisi için para ödersiniz, yaptırma kısmını başka bir adreste yaptırabilirsiniz, buna hakkınız var.


    https://www.youtube.com/watch?v=IssutZDcjMA
  • Ben arabayı alalı 2 ay oldu alır almaz trigeri değiştirmek için koşturdum durdum ordan oraya belki 5-6 ustaya sordum trigeri zincirli dediler güvenemedim doğuşu arayı yetkili servise sordum sizin arabanızın trigeri zincirli ses yapmadıkça değiştirmenize gerek yok dediler. Arıza olduktan sonra tekrar aradım doğuşu bu seferde bir kısmı zincirli bir kısmı kayışlı dediler. Çağardığım ustalar trigerden şüphelendi açmak bakmak lazım dediler araba kapının önünde yatıyor teşhis koymak için bile çekiciyle götürmem lazım kime gğveneceğimi şaşırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.