Şimdi Ara

Park Halindeki Aracımın Zıplatılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, olay çalıştığım hastanenin kapalı garajında gerçekleşiyor. Akşam 17:30'da eve dönmek için aracin yanına geldiğimde karşılaştığım durum fotoğraflardaki gibiydi. Belirtmek isterim ki aracin kaskosu mevcut. Sigortam.net üzerinden yaptırdığım için Müşteri hizmetlerini aradım ve polis çağırarak tutanak tutulması istendi. Memur arkadaşlar sagolsunlar 15 dakikada olay yerine geldiler ve tutanağın birkaç gün içerisinde e-devlete düşeceğini ve şikayet için hangi karakola gitmem gerektiğini tutanakta yazacağını belirttiler. Aracı kaskodan yaptırmam durumunda hasarsizlik indiriminin sonlanabilecegi bilgisini ilettiler. Otoparkta kameralar var ve yarın görüntülere ulaşmaya çalışacağım. Bunu da temin edip o şekilde karakola gitmeyi düşünüyorum.

    Bu aşamada nasıl bir yol izlemeliyim size de danışmak istedim. Kasko şirketine en geç 5 gün içerisinde başvurmam gerekiyor diye okudum internette, diğer yandan doğru olan karşı tarafın sigortasının karşılaması ve benim indirim oranının bozulmaması ancak edevlete düşmesi gereken polis tutanağı 5 günden geç duserse sisteme, kasko kullanım hakkımı da kaybetme durumum var galiba.

    Bir de kameraların olduğu bir ortamda bile vurup kaçmayı benimsemiş kişinin yanına kalmasını da istemiyorum, hikayeyi bir şekilde maksimum zarar ile karşılaması için eksik birsey yapmamaya çalışıyorum.

    Ek: arkadaki otopark demirinin üstüne zıplatılmıştı arka teker, nasıl bir darbe ile vurduysa kısacık mesafeden.

    Park Halindeki Aracımın Zıplatılması


    Park Halindeki Aracımın Zıplatılması


    Park Halindeki Aracımın Zıplatılması


    Park Halindeki Aracımın Zıplatılması


    Park Halindeki Aracımın Zıplatılması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYKA -- 29 Nisan 2024; 21:46:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sorma hocam bugün karakola giderken aklıma geldi. Adam şu an evinde kahve içiyor ben ise yağmurda karakola ulaşmak için yürürken, rica minnet işimi gördürmeye çalışacağım dedim. Üç defa karakola gittim, arabayı yürür hale getirip tamirciye götürmek için iş yerindekilerle iple parçaları tutturmaya çalıştık lastiğe değmesin diye, bilmediğim bir tamirciye arabayı bırakma hali, 20 iş günü tamir süresi boyunca araçsız kalacağım, iş yerinden sürekli izin alma durumu cabası. Daha da mahkeme süreci falan olur mu bilinmez. Tüm bu emekler vurup kaçanın yanına kar kalmasın diye. Kamera kayıtları için karakola gittiğimde bana görüntü inceleme tutanağını ve adamın vurduğunu kabul ettiğine dair başka bir tutanağı verip gönderdiler. Bunları şimdi tekrar arabayı verdiğim servise götürüp evrakların arasına işlemelerini isteyeceğim. Yine bana yollar yani...

  • Kamera goruntulerini hatirla almaya calisin yoksa ancak savcilik karariyla savciya verirler size de vermezler. Bi usb flash bellek bulundurun belki verirler diye. Sonra siz kaskodan dosya actirin goruntulerle zaten kasko carpan araca rucu eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Benim kasko hasarsizlik indirimi ortadan kalkar mı acaba dediğiniz şekilde işlem yaptirirsam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYKA G kullanıcısına yanıt

    sen kaza yapmadığın için sana birşey olmaz ama işte servise götürürsen bi ton para... aracın siciline işlenecek .

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Karşı tarafa ulaşıp sigorta şirketine de yaptirsak yine tramere işlemeden kaçış yok galiba. Masraf da az çıkmaz gibi görünüyor, sigortadan yaptirmayim da cepten yaptırayım demez karşı taraf.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYKA G kullanıcısına yanıt

    yok ondan kaçış yok. ya takma kafaya bu kadar ufak tefek bişey olsa göçükçüde çelik rötuşla falan yaptırırsın da adam ırzına geçmiş.

  • Hani karşısı da tam benim araç koyduğum yerin simetrik karşılığı. Arada sadece 1 araba boyu kadar mesafe var, sonrası yine paralel park eden araçlar. Bu kısa mesafede ağır yüklenmiş gaza. Neyse, yarın bir usb ile gideyim bakayım, teşekkür ederim yardim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYKA G kullanıcısına yanıt
    Kusur sizde olmadığı için hasarsızlık bozulmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu haliyle kaskodan yaptirirsaniz hasarsizlik bozulur. kusur olmasa da kusurlu ortada yok. kaskoda kimsenin pesinden kosmaz.

  • GYKA G kullanıcısına yanıt

    kasko eğer zararı , kazaya sebep olana rücü edebilirse sizden masraf almayacağı için hasarsızlık bozulmaz. toıpkı trafik kazasında 100% karşı taraf suclu olunca da hasarsızlık bozulmadıgı gibi.

  • https://forum.donanimhaber.com/park-halindeki-aracima-carpip-kactilar-yapilmasi-gerekenleri-anlatiyorum-resimli--139951853

  • Mesleğim icabı bilgi vermek isterim kamera görüntüleri savcılık kararı olmadan alamazsınız ancak izlemek konusunda böyle bir yasal engel yok o nedenle yetkili kişilere izlemek istediğinizi iletin ve Zarar veren araç veya kişinin olduğu o birkaç saniye telefonunuz ile çekin bu yasaya aykırı değil nedeni ise size USB veya CD üzerinden verdikleri çıktı yasal delil ancak sizin aldığınız kayıt delil niteliği taşımaz o nedenle büyük ihtimalle halledersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gittim görüntüyü almaya, kaza anını gösterdiler ancak aracin plakasını göstermediler, emniyetten yazılı talep istediler. Dün gelen polislerin tutanağı edevlete düştü ve raporun altında da şikayette bulunmam için gitmem gereken karakol adı yazıyordu. Karakolda gayet yardımcı oldular 2 polis arkadaşı ile beraber tekrar kaza yerine gittik. Kameralardan vuran kisiyi tespit ettik ancak video için yazılı bir talep hazırlanmadi. Memur arkadaşlar geri döndükten 10 dk sonra beni aradılar. Kisiyi bulduk taksi ile karakola geliyor siz de gelin diye. Kişi ile yüzlestik ve benim kasko sirketinin anlaşmalı firmalarindan birinden yaptırmam ve tutarın karşı tarafın trafik sigortasına yansıtılması üzerine anlaştık. Tabi resmiyete dökülecegi için şikayetçi oldum, ifade verdim ifade esnasında trafik polisi odaya girdi ve karşı taraf vurup kaçtığı için trafik sigortasının ödemeyecegi bilgisini verdi. Cebinden öder dediler. Benden sonra vuran kişi girdi ifade vermeye, sonra ne oldu bilgim yok. En kısa haliyle durum bu şekilde oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akşama doğru arabayı anlaşmali bir servise bıraktım. Benim ifademi ve dün tutulan tutanağı aldı firma. Tabi sonradan geliyor aklıma bazı şeyler. Serviste görüntü adına bir belge yok, benim ifadem dışında vuran kişi hakkında bir bilgi yok (ifademde sadece karşı tarafın plakasını verdim, vuran araç diyerek). En azından vurma videosunu firmaya veya ileride mahkeme gibi bir durum olması halinde edinmem gerekiyor diye düşünüyorum. En kısa sürede karakola gidip bir yazılı talep istemelerini rica edeceğim veya karşı tarafın ifadesinin bir kopyası verilebiliyorsa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYKA G kullanıcısına yanıt

    "benim kasko sirketinin anlaşmalı firmalarindan birinden yaptırmam ve tutarın karşı tarafın trafik sigortasına yansıtılması üzerine anlaştık. "


    nasil bir anlasma bu? oyle kafaniza gore anlasamazsiniz, yani anlastik dersiniz de bu anlasmanin sigorta tarafinda bir karsiligi olmaz.


    karsi tarafin suclu gorundugu bir tutanak olmasi gerekir masrafin karsi tarafa rucu edilebilmesi icin. ifade, karsilikli anlasma, goruntu vs bunu saglamaz.


    karsi tarafla kendiniz tutanak tutup (kacmamis da sizi bulmus gibi) onunla islem yaptirmaniz en kolayi olur su asamada.


    kendinizi garantiye almak adina kaskoyu hic karistirmadan karsi tarafin sigortasi uzerinden dosya acmaya calisabilirsiniz ancak degismesi gereken parca varsa yan sanayi filan gonderme haklari olur o durumda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 1 Mayıs 2024; 2:14:23 >
  • Vuran kişi bayan mıydı acaba :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    adamın kaskosu var. karşı taraf da yakalanmış ve zabıt tutulmuş. gidecek kaskodan yaptıracak, kasko kendi parasını kendi dava açıp alır karşıdan, arkadaşı ilgilendiren bir durum yok. ayrıca değer kaybı talep edebilir arkadaş. eğer karşı taraf kaçmasaydı onu da karşının sigortasından alacaktı.

  • Böyle bir olay durumunda vuran kişinin kaçmasının hiçbir yaptırımı olmuyor anladığım kadarıyla.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Vurup kaçtığı için bir para cezası varmış, polis arkadaş bu durumu söyleyince adam hemen kaza şimdi olmuş ve kacmamis gibi tutanak tutsanız falan dedi ama nafile, olay günü adamın vurup kaçtığına dair polis tutanağı mevcut zaten. Yani adam biraz "şey". En büyük ceza, hasarın cebinden çıkması olacak bu para sevdalısı arkadaş için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi yapmışsınız uyanık şark kurnazı kameralardan tespit edilmese yanına kâr kalacaktı.şimdi misli misli çıkar inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.