Şimdi Ara

Parke altı ısı izolasyonu.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
72.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • havalar tam soğumadı ama şu ana kadar ki izlenimleriniz nedir arkadaşlar? bende muhtemelen seneye zemindeki eski laminantı söküp yeniden yaptıracağım. en alt kattayız ve yer biraz soğuk oluyor. Bu konuyu gördüğüme sevindim.
  • Bende cevabınızı bekliyorum hocam. Strafor zamanla deforme oluyor mu onu merak ediyorum.
  • .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag67 -- 8 Kasım 2017; 15:34:25 >
  • Merhabalar, bende yeni evime laminat yaptıracağım. Ev 20 yıllık yerlerde marley var. 2 oğlumda epey gürültücü olduğundan alt kattakilerle papaz olmamak için ses yalıtımının mümkün olduğu kadar iyi olmasını istiyorum. Marleyleri sökmeden gıcırtı da yapmayacak şekilde ne yapabilirim? Birde şu kanserojen laminat mevzusu var. Kanserojen olmayan sesi de çok geçirmeyen parke tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1cm strafor usrune aluminyum silte ustune parke yaptirdim , arkadaslar inanin cok farketti siddetle tavsiye ederim, ev daha sicak kaliyor ve yerlere yalinayak bastiginizda hali sermeye bile gerek kalmiyor kesinlikle tavsiye ederim. Onceki parkenin ustune yaptirdim 1 cm bi yukseklik oldu girislerde kapilarin alti kesildi fioan ama degdi dogrusu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prozium77 P kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşlar eğer mantar şilte kullanırsanız çok daha iyi olur hem ses hem izolasyon açısından araştırın görün mantar şiltenin faydalarını düz zemine artık bırakın laminat parkeyi artık mantar 10 mil. karo kulanıyo millet alışan başka bir kaplamaya hayatta bakmaz die yorumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: landmoon

    bauhausta laminant parke altına özel ısı yalıtım malzemesi var , gri strafor gibi birşey , ben yaptım memnunum

    eğer yeni parke yaptıracaksanız eskiyi sökmeden araya yaltım koyup üstüne yapın
    Bu iyi bir fikir. Acaba şişme yapmazmı ? Biz giriş katta oturuyoruz. Benim alt kat: Bodrum. Karşı komşunun alt katında bodrum yok. Temel ve altı toprak. Onun parkeleri şişme yaptı. Ben eski tip parke üstüne, yeni çıkan parkelerden direk uyguladım. İnce şilte üstüne parke döşendi. Şişme olmadı. Sanırım rutubet etkiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mac14

    merhaba arkadaşlar eğer mantar şilte kullanırsanız çok daha iyi olur hem ses hem izolasyon açısından araştırın görün mantar şiltenin faydalarını düz zemine artık bırakın laminat parkeyi artık mantar 10 mil. karo kulanıyo millet alışan başka bir kaplamaya hayatta bakmaz die yorumlar
    Merhaba. Üzerinden uzun zaman geçmiş ama bende bu konu hakkında bir soru sormak istiyorum. Yeni bir inşaatım var. Ev tuğlalar örüldü. Kaba sıva yapılacak. Tek kat. Zemin kat. Köyde. Her yerde kuyu var. Yani rutubetli toprak hakim bir alan. İlerde bir problem olmaması için: temel betonun üzerine 10 cm. strafor onun üzerine şap at dediler. Şapın üstü, parke, mutfakta fayans olacak. Temel betonun yerden yüksekliği 40 cm. Bodrum kat yok. Bu konuda ne düşünürsünüz ? Fikri ve deneyimi ve öneresi olanlar yazarsa, sevinirim.




  • arkadaşlar ara katlardaysanız parke altına 5mm kapronlar yeter diyorum fakat alt katlarboş evde kimse yok yerler soguk diyorsanız o zaman 1cm lik straforlardan kullanın yanlız straforlar bütceye göre degişmekte straforun kalitelisini alın iki parmagınızla kırmaya calıştıgnızda kırılmasın köpükler dagılmasın biraz kaliteli olursa faydasını cok iyi görürsünüz laminant parkeye gelince onunda kalitelisini kulanırsanız iyi olur normali 8mm dir 10 mm kullanabilirsiniz bütce meselesi camsan-agt- varioo parkeleri tavsiye ederim
  • Birbilenesormalı B kullanıcısına yanıt
    Ne soyluyorlarsa %20 fazlasını koy. Fazla Yalıtımın zararı olmaz. Uzun vadede kendini kolaylıkla amorti eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laminat parke altına önerilen şiltedir, daha yüksek esnek yalıtım malzemeleri parkenin kenet yerlerinin açılmasına sebep olur. Eğer yapabiliyor iseniz balkon altından kirişleride kaplayacak şekilde ısı yalıtım levha uygulaması yapın. Su tesiri olan bölgelerde öncelikle bu sorun çözülüp işlem yapın. Laminant parke, ahşap parke gibi doğal bir ürün değildir insan sağlığı için uygun olan ürün seçimi yapmaya özen gösterin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • prozium77 P kullanıcısına yanıt
    üstadım kolay gelsın sızınle bır konu hakkında gorusebılırmıyız yalıtım ıle alakalı pm den mesaj atabılırmısınız.
  • prozium77 P kullanıcısına yanıt
    Nereye yaptırdınız ne kadar maliyet oldu acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar evim 1. kat ve binada dışarı doğru saçak mevcut. Saçak altları soğuk oluyor.
    Eski parke üzerine 5 mm kapron üzeri parke yapma fikrim var. Acaba yalıtım için yeterlimidir.
    Yada ne yapabilirim öneride bulunabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.
  • Mstfshnksk M kullanıcısına yanıt
    en az 1cm xps tavsiye ederim.
  • Normalde mantolama yapılırken dış cephe ile birlikte çıkma kat altlarınında yapılması gerekirdi. Çünkü yalıtım temelden çatıya kadar bir bütün olmalı ki faydası daha fazla olsun. Tüm dış cephede yalıtım yapılmışsa sadece dışarı çıkma olan kısımlar yapılmamışsa sonradan da yaptırılabilir. 5 cm eps veya xps ile çıkmanın dışardan tavan kısmına yalıtım yapılabilir. Doğrusu da budur. Ayrıca sadece bu kısımlarda yalıtım yapılmamışsa ısı köprüsüde oluşabilir.

    Buna imkan yoksa zeminde yapılacak tedbirler de nispeten fayda sağlayacaktır.

    Ahşap parke laminat, lamine ve masif parke olarak üçe ayrılır. Laminat parke doğal bir malzeme değildir. Lamine parkede üstte kalan kısmı değerli ağaçtır. Masif parkede tamamı tek parça değerli bir ağaçtan imal edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyurtalan -- 4 Temmuz 2020; 13:21:29 >




  • Merhaba arkadaşlar bende bu konuda çok araştırma yaptım en son bu konuyla ilgili burada, parke altı şilte kaç mm olmalı olarak daha çok ısı yalıtımla ilgili detaylı detaylı bir açıklama yapmışlar, gözden kaçırdığımız çok şey var bence firma sanırsam üretici bu arada, yazıyı güncellemek istedim. geçen gün bir arkadaşımın yeni aldığı dairenin parke altı ısı yalıtımı ile ilgili sorunları vardı. bu yüzden daha detaylı bir açıklama var.parke altı şilte kaç mm olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silanimla -- 21 Mart 2022; 13:35:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim alt katım bina girişi boşluğu, neredeyse evin altı komple boş gibi giriş tavanından ısı yalıtımı yapılmamış sanırım. Girişin tavanının büyük bir kısmında alçıpan ve üzerinde spotlar var. Bu alçıpan kısımları kırdırıp ısı yalıtımı yaptırıp tekrar yaptırsam çok tuzlu olur diye düşünüyorum. Evin içerisinden laminant altına 10 mm xps + aliminyum şilte yada 5-10 mm mantar levha + aliminyum şilte döşettirsem faydası olur mu ? Evin içerisi ısınıyor ama zeminden soğuk geliyor terlikle halı üzerinden ayaklar üşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skeskin

    Benim alt katım bina girişi boşluğu, neredeyse evin altı komple boş gibi giriş tavanından ısı yalıtımı yapılmamış sanırım. Girişin tavanının büyük bir kısmında alçıpan ve üzerinde spotlar var. Bu alçıpan kısımları kırdırıp ısı yalıtımı yaptırıp tekrar yaptırsam çok tuzlu olur diye düşünüyorum. Evin içerisinden laminant altına 10 mm xps + aliminyum şilte yada 5-10 mm mantar levha + aliminyum şilte döşettirsem faydası olur mu ? Evin içerisi ısınıyor ama zeminden soğuk geliyor terlikle halı üzerinden ayaklar üşüyor.

    İzocam 1cm xps parke altı straforu koydum.

     Parke altı ısı izolasyonu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Faydası oldu mu peki ? Parkenin alt şiltesinin üzerine mi döşediniz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.