Şimdi Ara

pasaport kaydı hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar,öncelikle ilk sorumdan başlayayım. ben telefonu yurtdışından getirip pasaportuma kaydedecektim ama yurtdışı planım ertelenince sahibinden.comda yurtdışından gelen uluslararası garantili s3 satan bir dükkan buldum ankarada,buradan telefonu alıp kendi pasaportuma kayıt yaptırsam herhangi bir problem olur mu?

    pasaport kaydı için 100 lira vergi bir devlet kurumuna mı veriliyor yoksa pasaport kaydı yapılan yere mi veriyoruz?

    pasaport kaydını herhangi bir avea,tcell,vodafone şubesinden yapabilirmiyim?

    pasaport kaydı yaptırırken dikkat etmem gereken herhangi bir nokta var mı?

    kayıt işlemi ile kayıt parası(100tl) aynı işlem mi oluyor? yoksa adam kaydı yapıp 100 lirayı cebe de indirebilir mi?

    kaydım resmi olarak yapılmış mı nereden öğrenebilirim?

    bunların haricinde bilgilendirmek istediğiniz bir konu olursa dinlemeye hazırım

    not:sorularımın en önemlisi ilki benim için.







  • üstad telefonu istediğin pasaporta kayıt yaptırabilirsin fakt sen kendi pasaportuna kayıt yaptırcaksan en fazla 1 ay öncesinde yurtdışına çıkmış olman gerekli. Yadeyse pasaportunun olması sadece bu işi kurtarmıyor.

    100 lira vergiyi kendi pasaportuna kayıt yaptırcaksan direk gidip defterdarlığa yatırıyosun yani direk devlete gidiyor.

    Pasaport kaydını herhangi bir iletişim merkezlerinden tim avea filan yaptırabilirsin cüzzi bir ücret alıyorlar evrak parası onun dışında bir para yatırmıyosun oralara

    Kendi yada yakının dışında birinin pasaportuna yani parayla yaptırcağın bir pasaport kaydında dikkat etmen gereken çok şey var. Kendin veya yakının pasaportuna kayıt ettirceksen iki şey önemli birincisi en fazla 1 ay içinde yurtdışına çıkılmış olmalı ve o pasaporta 2 yıl içinde telefon kayıt edilmemiş olmalı.

    Kayıt işlemini başkasına yaptırcaksan o para 100 de olur 150 de 80 de o adamın sana çektiği fiyattır. Fakat devlete yani defterdarlığa yatırılan para 100 tl fikstir değişmez. Sen 100 tl nin üzerine artık dışardan birine yaptırırsan o adamla anlaştığın fiyatıda koycaksın. Yani toplamada ortalam 200 tl yakın bir para çıkar cebinden.

    Kaydın resmi olarak yapıldığını imei nihttp://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php bu adrsten girerek sorgulayabilirsin. Orda telefonun modeli ve yolcu beraberinde kayıt edilmiş ibaresi çıkar.

    Not: Defterdarlık derken herhangi bir vergi dairesini kastettim. Şu konuyada okursan çoğu soruan cevap bulursun.

    http://forum.donanimhaber.com/m_62322246/mpage_1/key_/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 10 Eylül 2012; 1:34:32 >




  • hocam çok teşekkür ederim çok yardımınız dokundu benim pasaportun girişi 1 ayı geçti ancak babamınki uygun vaziyette ve üzerine kayıtlı telefon yok,vergi+kayıt 105-110 lira civarına halledicem,bir kez daha teşekkür ederim :)
  • bir de son kez teyit amaçlı soruyorum,bu sahibinden.com'dan satın alacağım yurt dışından gelen cihazı kayıt ettirmemin bir problemi olmaz değil mi?
  • cihaz sıfırsa yani daha önce kayıt yaptırılmamış yada kaydı filan düşmemişse hiçbir osrun olmaz. Yani bu dediklerim olsada halledilir fakat biraz prosedür farklı. Siz sıfır cihaz alıyorsanız imei hakkında bir sıkıntınız olmaz kayıt için diğer cihazla ilgili konuları size bırakıyorum zaten araştırmışsınızdır artısını eksisini tartabilirsiniz. Fakat özetle imei konusunda babanızın üsütne yaptırcaksınız herhangi bir sıkıntı çıkmaz.
  • tamamdır hocam çok teşekkür ederim iyi geceler :)
  • günaydın arkadaşlar, 6 ay önce dogubanktan sony arc s aldım ama alırken pasaport kaydı yok demedı adam bende hıc sormadım cahıl gıbı!
    neyse uyarı gelınce telefona ınternetten bır sıte buldum ve oraya para karsılıgında kayıt ıslemını yaptırdım.gel görki 3.defa kapandı telefonum.gecen hafta çarşamba gunu hıc bır uyarı mesajı gelmeden dırek kapandı bende imeı sorgulama yaptım kayıtdışı olrak görünüyor şuanda!yaptrıdıgım adamın numarasını ıyıkı kaydetmısım tekrar aradım o gunden berı hala kapalı-maılı yazarken bı daha bakıyorum sımdı hala açılmamış!-öğlene dogru adamı yenıden arayıp konusucam paramı gerı ıstıcem arıza cıkartırsa nereye sıkayet edeyım bu adamı?sıtenın adını verıcem yenıden bulup sıze.sakın olakı ordan pasaport kaydı yaptırmayın-adamın fıks lafı ben yolladım evragı silinik çıkmıstır eksık vardır.vs.son durumu soylerım ogleden sonra.
  • sikayetvar.com'a bir şikayet düş bence ama resmi olarak nereye başvurman gerektiğini bilmiyorum
  • aradım 20 dk once adamı,bana bızden yaptırmamışsınız dedı!!!!dedım numaranız bende nasıl kayıtlı dedım,listemızde evraklarımızda adınız yok dedı!tamam dedım,bankadan yolladım sıze parayı dekontlarımı kontrol edıp donucem dedım,ınternet subesınden dekontu cıkardım yolladım maılle adama,bı daha bakın dedım!tamam dedı halledıcez dedı!bazen dıyorum allah bana bukadar sabır vermese ne olurdum!!!
    sitenın adını soylerım sonra ordan yapmayın sakın!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.