Şimdi Ara

Pasaportum Yıprandı Sorun Çıkar mı ? [SS EKLENDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeşil pasaport sahibiyim.

    En son seyehatimde pasaport cebimde açılan kısmı üstte olacak şekilde kalmış ve cebime telefonu koyup çıkarırken sayfaları katlanmış. Dönüşte herhangi bir sıkıntı olmadı yurtdışından gelirken orda da Türkiyeyede de. Sorunsuzca ülkeye giriş yaptım.

    Bu süre zarfında pasaportu halı altına koyarak düzlettim şuan düz duruyor ancak isim ve fotoğraf bulunan ilk sayfası dahil olmak üzere ilk 2-3 sayfasında kat izi var boydan çapraz şekilde. Bu durum herhangi bir sorun teşkil edebilir mi acaba ?

    Önümüzdeki ay kullanacağım ve tabi AB ülkesine (fransa) gideceğimden zaten vize istenmiyor o yüzden daha fazla dikkat edebilirler, ülkeye girişte sıkıntı çıkabilir mi ?

    Daha önceden 3-4 kez yaptığım AB seyehatlerinin damgaları var üzerinde. Çipi çalışıyor ve yırtılma söz konusu değil yani yazılar da okunabiliyor. Ama yine de insan sorun çıkar mı diye düşünüyor.

    Sizin düşünceniz nedir problem olabilir mi ?

    Şimdiden teşekkürler


    Pasaportun resimleri


     Pasaportum Yıprandı Sorun Çıkar mı ? [SS EKLENDI] Pasaportum Yıprandı Sorun Çıkar mı ? [SS EKLENDI]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TGYüksel -- 5 Haziran 2014; 4:08:21 >







  • Kesin bir şey söylemek çok zor ama benim de interrailde başıma gelmişti, sıkıntı çıkmadı. Sonra 2 sene daha kullandım yine sorun çıkmadı. Ama o eski çipsiz pasaporttu. Söylediğine göre chip çalışıyor ve yazılar okunuyor diyorsun, eğer resim de net görülebiliyor ve hologramları scanner'da okunacak gibiyse sorun olmaz sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkk77

    Kesin bir şey söylemek çok zor ama benim de interrailde başıma gelmişti, sıkıntı çıkmadı. Sonra 2 sene daha kullandım yine sorun çıkmadı. Ama o eski çipsiz pasaporttu. Söylediğine göre chip çalışıyor ve yazılar okunuyor diyorsun, eğer resim de net görülebiliyor ve hologramları scanner'da okunacak gibiyse sorun olmaz sanki.

    Dedigim gibi donuste kullandim ve bi sorun olmadi ama kendi ulkeme gittigim icin olabilir ,hatta o zaman daha da kotu durumdaydi simdi duzlettim en azindan.

    Cipi kesin calisiyor nfc ile kontrol ettim zaten zarar gorucek bi seyde olmadi. Yazılar vs rahat okunuyor resmdeki kat izi disinda bisey yok.

    Hologram kismi da calismasaydi turkiyeye girerken sorun olurdu ve degistirmem konusunda uyarirlardi diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorun çıkacağı tutar başınız ağrir. Riske edilecek bir sey degil takdir edersiniz ki. Benim 0 pasaportumu vize için konsolosluga verdiğimde polisin hatasiyla ilk sayfadaki presin kenarında ufak bir açılma vardi.(eski tip pasaporttan bahsediyorum, preslilerdi.) Pasaportu teslim almak icin elcilige gittigimde islem yapmadiklarini gördüm. Bir de ufacık açılmayi konsolosluk gorevlisi fark edince iyice yirtmiş. Gidip rica minnet polise tekrar presletip muhurlettim. Ne olur ne olmaz diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci resimde ordaki kesik yeri gösteriyorsunuz sanırım o her pasaportta var bişey olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obama_TR

    ikinci resimde ordaki kesik yeri gösteriyorsunuz sanırım o her pasaportta var bişey olmaz

    Çok hafif bir açılma var sağ tarafa göre onu göstermiştim de asıl önemli olan ilk resimdeki kat izi.

    Ama büyük ihtimal sorun olmayacağını düşünüyorum sonuçta görevli bile farketmeye bilir çok küçük bir kusur. Değiştirilme (sahte) riski taşımıyor en azından.
  • Benimde pasaportumun ucunu kopegim kemirdi bir sey olurmu 1 cm civari defterin sayfalarini degil ama kabinin kenarlarini kemirmis sorun yasar miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxum

    Benimde pasaportumun ucunu kopegim kemirdi bir sey olurmu 1 cm civari defterin sayfalarini degil ama kabinin kenarlarini kemirmis sorun yasar miyim
    bir fotoğraf göndersen daha iyi olmaz mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.