Şimdi Ara

Pasif Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi Askerlik Tecili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar. KTÜ Makina Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans alanında öğrenciyim ama ders seçmediğim için öğrenciğilim pasif duruma düşmüş. 29 Yaşını geçtim ve askerliğimi şu anda yapmayı düşünmüyorum. Sene sonu yoklama kaçağına düşeceksiniz tarzı bir uyarı aldım ve şu anda 1 ocak itibariyle yoklama kaçağıyım ama daha okula kaydımı yapalı 1 sene olmadı (Şubatta kayıt oldum). Bu durumda askerlik tecili devam eder mi? 32 Yaşına kadar devam ettirebiliyoruz diye biliyorum.








  • Enstitü öğrenci işleri ile görüşünüz. Sanki erteleme başvurusu yapılmamış gibi. Kardeşim, 2021 şubattan beri pasif öğrencilikle tecili devam ediyor. Pasif - aktif öğrenciliğe SGK takık. Yetim aylığı, Genel sağlık sigortası gibi konular için.

    Öğrenci işlerinden sonuç alamazsanız kayıtlı olduğunuz askerlik şubesini arayınız. Edevlette askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin telefonu var.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler gerçekten
  • Pasif öğrencilik öğrencilik döneminin bir parçası olarak kabul edildiği için tecil düşmüyor. Kayıt dondurma için de aynısı geçerli iki dönem dondurmuştum tecilim devam etmişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 9 Ocak 2024; 3:21:16 >
  • Herkese bir güncelleme geçeyim. Bağlı olduğum askeri şubeyi aradım ve okulumdan halletmemi söylediler. Okuluma dilekçe gönderdim ve tecilimi düzelttiler. 2026 Şubat ayına kadar yani toplam 3 yıl tecillendi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.