Şimdi Ara

passat 1.4 122tsi // yeni mondeo 1.6 125 titan (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
11.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • garantiden neden çıksın araçta chip olduğunu nasıl anlayacaklar yada rapid ara beyin uygudınız servise gitmeen sökün servisten sonra çıkartın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: budak_1903

    garantiden neden çıksın araçta chip olduğunu nasıl anlayacaklar yada rapid ara beyin uygudınız servise gitmeen sökün servisten sonra çıkartın.



    zaten adamlar 1.4 motordan 122 hp çıkarmışlar.tamam 140 ve 170 liğide var ama ben olsam orjinali ile fazla oynamazdım.0.5 1 snlik değerler için hem o riske değmez hemde boşuna tüketim artmış olur.
  • passat tsı yı test etmeye gittiğimde araçlara bakan bi adam bu araca tüp taktırılır mı diye soruyodu.yaww 50 milyarlık araba bu hemşerim 2-3 kuruşun hesabını yapacaksan binme.gerçi hummere bile takan varda neyse bir araba sever olarak lüx araçlarda bu işleme karşıyım.
  • MKH6, Mondeo'yu 2 defa test edip (1.6 lt benzinli 5-ileri vites) Passat'i alan biri olarak (1.4 lt benzinli TSI 6-ileri vites) asagidaki artilar listesinde bazi duzeltmeler yapmak isterim:

    [1] Passat'in bagaj hacmi kamyon kasasi gibi olup eger boyunuz 1.80 m'den az ise bagajin en arkasina arabanin icinden, arka koltuklardaki pencerevari bagaj gozunden ulasmanizi tavsiye ederim.

    [2] Tüketim olarak konusacaksak, Passat benzini Ciragan Sarayi Kempinski Inn otelinin kafetaryasinda kopuklu sampanyasini icen bir aristokrat gibi icer. Mondeo ise, Metallica konserinde kutu kolasini icen bir metalci gibi. (Te$bihte kusur olmaz)

    [3] Fiyat olarak Passat Mondeo'dan olsun olsun 1500 YTL daha pahalidir.


    LAKIN:
    Limitler zorlandiginda Mondeo'nun virajda onden veya arkadan savrulma konusundaki guvenliginin Passat'tan biraz daha iyi oldugunu kabul ederim. Herkesin de kabul etmesini beklerim. Zira, butun Almanca yayimlanan yol testlerinde de bu durum gozlemlenmis ve ifade edilmistir.


    Ha bu arada: benzinli motora chip tuning uygulamasi ile mucizeler yaratilamaz. O dediginiz dizel motorlarda olur. VW'nin 1.4 TSI motorlarindan 140, 150 (Tiguan'a kondu), ve 170 beygirliklerde hem turbo, hem de kompresör varken, Passat'taki 122 HP'lik 1.4 TSI motorlarda ise sadece turbo vardir. Bu da chip tuning ile bu motorlarda ciddi bir beygir gucu arttirimi yapilamayacagina isarettir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: MKH6

    Passat Artıları
    +İç mekan kalitesi
    +işçilik
    +Konfor
    +Performans
    +iç mekan kullanımı

    Mondeo Artıları
    +Bagaj büyüklüğü
    +Yüksek Limitlerde Daha iyi yol tutuş
    +Tüketim
    +Fiyat




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LagrangePasha -- 14 Ağustos 2008; 23:08:24 >




  • TSI motorların ömrü kanıtlanmadı daha 1.4 motordan o kadar güç ve tork çıkarılması mutlaka teknoloji ve mühendislik başarısıdır ama bence çok yeni
  • 2005'ten beri piyasada bulunan 1.4 litrelik TSI motorlara "çok yeni" demek biraz haksizlik oluyor aslinda.

    Benzer sekilde Mondeo'ya takilan 1.6 lt 125 HP 160 Nm CCVT motorlara da "Bunlar daha yeni..." dense, gene ayni tepkiyi verirdim. Zira Mondeo'nun motoru da piyasaya cikali 1 seneyi gecti ve motor gucunu degil, fakat dayanikliligini ziyadesiyle ispatladi.


    quote:

    Orjinalden alıntı: muhammedda
    TSI motorların ömrü kanıtlanmadı daha 1.4 motordan o kadar güç ve tork çıkarılması mutlaka teknoloji ve mühendislik başarısıdır ama bence çok yeni
  • Sonuç ne oldu acaba?

    Büyük olasılıkla ve inşallah VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI COMFORTLINE Metalik Boya / Sunroof almıştır. Hayırlı ve uğurlu olsun.

    Taner Göde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sonuç ne oldu acaba?

    Büyük olasılıkla ve inşallah VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI COMFORTLINE Metalik Boya / Sunroof almıştır. Hayırlı ve uğurlu olsun.

    Taner Göde


    passat sayfanızın tamamını okudum neredeyse, ibre passata doğru kayıyor galiba, kendime engel olamıyorum.
  • Sayin Hexa,

    bence siz 2.0 TDI VW Passat Highline ile 2.0 TDCi Ford Mondeo Titanium X arasinda kararsiz kalmalisiniz. Eger ki bencileyin benzinli motorlari tercih ediyorsaniz yilda 20K km'den az yaptiginizdan dolayi, o zaman VW Passat 1.4 TSI 6-ileri düz vitesin tek alternatifi gene 1.4 TSI 7-ileri DSG veya 1.8 TSI 6-ileri düz vites olabilir ancak ve ancak...

    Bunu size 4 yil boyunca Almanca-Türkçe-Ingilizce web sitelerinde ve dergilerinde araba konusunda ara$tirma yapan, aylarca yeni Mondeo'yu bekleyen, ardindan son bir ümit ile makyajlanmis kasa Focus II Sedan için gün sayan, günün sonunda ise VW Passat 1.4 TSI'da karar kilan 11 yillik eski bir Fordçu olarak söylüyorum.

    Ke$ke yorganim (yani bütçem :-) yeterince uzun olaydi da 2.0 TDI VW Passat Highline ve 2.0 TDCi Ford Mondeo Titanium X arasinda son çare olarak yazi-tura ataydim...

    "Ah Devlet Baba ah!" dedim, "Sana 14-15 bin YTL sirf alirken vergiden, 3 sene boyunca kullanirken de her sene 1000 YTL gene vergiden kaptiracagima Taner Göde Ustamin deyi$i ile bezelye motorlusuna binerim daha iyi..."

     passat 1.4 122tsi  // yeni mondeo 1.6 125 titan

    quote:

    Orjinalden alıntı: hexa
    passat sayfanızın tamamını okudum neredeyse, ibre passata doğru kayıyor galiba, kendime engel olamıyorum.




  • passatın dizelini 100.000 km de amorti ettiğini bilmiyosunuz galiba.o da 1.8 tsı ya göre.demekki 1.4 tsı için 150.000 km lazım.
  • Sayın Lagrange Pasha,

    bir yerde "fordçu" sözcüğü mü geçti yoksa bana mı öyle geldi...???

    FOREVER VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI
    122 HP 200 NM COMFORTLINE FULLLLLL


     passat 1.4 122tsi  // yeni mondeo 1.6 125 titan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 18 Ağustos 2008; 13:25:18 >




  • Taner Göde Üstadim, zaten Almanya konsoloslugu vizeyi vermiyor. Bir de siz üzerime gelmeyiniz...

    Almanya'ya gidemesem de, FORD MOTOR COMPANY KÖLN rulez! VOLKSWAGEN AG WOLFSBURG / ZWICKAU coolz!

    Aksam saat 7'ye makale düzeltmesi yeti$tirmem lazim. Istanbul'da hava 34 derece, nem %70, klima yok... Buz mavisi Passat resimlerine baka baka serinlemeye çalisiyorum, ancak sanal bir serinleme oluyor tabi...


    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode
    Sayın Lagrange Pasha,
    bir yerde "fordçu" sözcüğü mü geçti yoksa bana mı öyle geldi...???
    FOREVER VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI
    122 HP 200 NM COMFORTLINE FULLLLLL





  • quote:

    Orjinalden alıntı: LagrangePasha

    Taner Göde Üstadim, zaten Almanya konsoloslugu vizeyi vermiyor. Bir de siz üzerime gelmeyiniz...

    Almanya'ya gidemesem de, FORD MOTOR COMPANY KÖLN rulez! VOLKSWAGEN AG WOLFSBURG / ZWICKAU coolz!

    Aksam saat 7'ye makale düzeltmesi yeti$tirmem lazim. Istanbul'da hava 34 derece, nem %70, klima yok... Buz mavisi Passat resimlerine baka baka serinlemeye çalisiyorum, ancak sanal bir serinleme oluyor tabi...


    Gerçekten serinleme şekliniz ilgi çekici Umarım istediğiniz arabaya kavuşursunuz.




  • passat al woswagen sonuçta
  • Büyük Bir Araç İstiyorsan Zaten Tartışmasız Passat Derim Hayırlısı Olsun İnşallah...
  • mondeo, passattan her yönden daha üstün bir otomobil.

    ama 2000 cc altı motorlu ve 0 km alınacaksa türkiye şartlarında passat almak bana göre daha mantıklı.
  • mondeo nun bagajı daha geniş ve daha iyi yol ttan araç onun hariçinde iç kullanım alanı passatın daha geniş,malzeme kalitesi passatın daha iyi,kofor konusunda passat daha iyi,sanzıman konusunda passat daha iyi,motor yelpazesi konusunda passat daha iyi,ikinci el konuusnda passat daha iyi,karsılastırılan motorlarda hem ekonomi hemde performans konuusnda passat daha iyi
  • Bana soracak olursaniz Ford Mondeo'nun artilari:

    • Mukemmel yol tutus, viraji savrulmadan alabilme.
    • Arka koltuklarda sinema locasi konforu.
    • Diz havayastiginin standart olmasi
    • Titanium olmayan donanimda dahi koltuklarinin sert ve dolgulu olmasi.
    • Önden çarpmalarda 15 puan almis olmasi (Passat 14 puan almis, yandan çarpmalarda her ikisi de 16 puani kapmislar.)

    Yukaridaki avantajlar, Bosch'un icadi olan yeni teknolojili (Common-rail) 2.0 TDCi Mondeo Titanium A/T ile Common-rail'e göre daha gürültülü olmakla beraber daha az ariza yapan ve birazcik daha az dizel yakit harcayan püskürtme memeli 2.0 TDI Passat Highline DSG arasinda insanin kararsiz kalmasina yol açiyor.

    Istanbul'da yasasam kesinlikle Mondeo'yu tercih etmezdim. Zira transatlantik gibi araba yapmislar, ama park sensörü ve yokus kalkis destek sistemi koymamislar 1.6'sina. Mondeo'nun yeni kasasiyla Istanbul'da kalabalik yerlere gitmek azap olur. Fakat Eskisehir, Izmir, Konya, Bursa, Denizli gibi illerde oturuyor isem Mondeo'yu tercih ederim elbette. Mübaregin yaninda balina kasa Susurluk Mercedes'i bile ufak kaliyor

    Ha, eger 1.4 TSI Passat Comfortline ile (ne yazikki Highline donanimi getirmiyor Dogus Otomotiv 1.4 TSI motor için) 1.6 CVT motor benzinli Mondeo Titanium derseniz, o zaman derim ki: ayni ikili arasinda ben de kaldim ve 11 yillik müsterisi oldugum Ford'tan VW'ye geçtim. Neden mi?

    Çünkü 1.4 TSI Passat Comfortline'da su özellikler var:

    • Daha seri, daha atak, daha çabuk hizlaniyor ve son sürati azicik daha iyi.
    • 3 beygir daha zayif (122 HP) , ama 40 Nm daha fazla torku var (200 Nm). Üstelik bu torka 4000 degil, 1500 devirde ulasiyor. 1250 devirde ise motor 160 Nm tork çevirmeye basliyor bile.
    • 6 düz vites yüksek hizlarda ciddi oranda yakit tasarrufu sagliyor, 100 km/h hizda 6. vitese attiginizda devir saati en fazla 2200 gösteriyor.
    • 1.4 TSI her halikârda daha az benzin tüketiyor. Bu sehiriçi için de geçerli, sehirdisi için de.
    • Park sensörleri hem önde, hem de arkada standart.
    • Daha kisa, daha dar bir araba. Parketmesi park sensörleri ve boyu sayesinde Mondeo'ya kiyasla kadar daha kolay. Buna karsilik içi, bilhassa soför ve ön yolcu koltuklarinin oldugu yerler daha genis.
    • Istanbul'un yokuslarinda Mondeo ile zorluk yasarsiniz. Ama Passat 1.4 TSI'in 3. vitesine taktiginizda arabaniz yokusu alabilecektir. Yokus kalkis destek sistemi (Auto-Hold) ise Mondeo'nun ancak 2.0 TDCi modellerinde bulabileceginiz bir kolaylik.

    2008 Subat-Mart ve Nisan aylarindaki Otohaber, AutoShow ve Auto-Motor-und-Sport dergilerinin testlerinde, 3'ünde de 1.4 TSI Passat tavsiye edildi. Auto-Motor-und-Sport dergisinin karsilastirmali testinde ise yol tutus ve sürüs keyfi kriterleri disinda Passat 1.4 TSI, Mondeo 1/6 CVT'yi geçmesini bildi.

    Son olarak her zamanki tavsiyemi tekrarlayayim:
    En azindan 3 defa Mondeo ve 3 defa da Passat ile farkli güzergâhlarda test sürüsüne çikmadan karar vermeyin. Sonra da akliniza en çok yatan, içinize en çok sinen araci alin. Hayirli yolculuklar diliyorum. Allah kaza-bela vermesin, hastanelere, karakollara, mahkemelere, hapishanelere düsürmesin. AMIN!

    quote:

    Orjinalden alıntı: MKH6
    mondeo nun bagajı daha geniş ve daha iyi yol ttan araç onun hariçinde iç kullanım alanı passatın daha geniş,malzeme kalitesi passatın daha iyi,kofor konusunda passat daha iyi,sanzıman konusunda passat daha iyi,motor yelpazesi konusunda passat daha iyi,ikinci el konuusnda passat daha iyi,karsılastırılan motorlarda hem ekonomi hemde performans konuusnda passat daha iyi




  • makyajsız passatı almak bence mantıksız. hem sıradan bir otomobil oldu dağ taş passat burada, ayrıca da iç tasarımı o kadar güzel değil bence (direksiyon basit, klima ve kontrollerdeki alüminyum görünümlü kısımlar bozmuş, ilk çıkan simsiyah olanlar bence daha güzeldi)..

    Yine de bunlar mondeo almak için yeterli değil bence..

    Ben olsam paramı faize yatırır ve kesinlikle passatın makyajını beklerdim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 23 Ağustos 2008; 9:02:01 >
  • Ama Passat makyaj yemeyecek ki. Kasasi degisecek 2011'de. Beklentiler bu yönde.

    Istanbul'da dag tas sadece Passat degil, BMW 5.20d ve 3.20d ile de dolu. Keske yorganimin uzunlugu yeteydi de Istanbul'un dagina tasina adini yazdirmis BMW 5.20d alaydim

    quote:

    Orjinalden alıntı: doubleford

    makyajsız passatı almak bence mantıksız. hem sıradan bir otomobil oldu dağ taş passat burada, ayrıca da iç tasarımı o kadar güzel değil bence (direksiyon basit, klima ve kontrollerdeki alüminyum görünümlü kısımlar bozmuş, ilk çıkan simsiyah olanlar bence daha güzeldi)..

    Yine de bunlar mondeo almak için yeterli değil bence..

    Ben olsam paramı faize yatırır ve kesinlikle passatın makyajını beklerdim...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.