Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.745
Cevap
5
Favori
312.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ada2009 ben öğretmenim... yakıt benim için önemli... bu aracı lpg li olursa rahat kullanırım. ne dersin? yoksa hemen sipariş vermeyi düşünüyorum....
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizikchi -- 17 Ağustos 2013; 11:50:23 >
  • Sayın kasko arkadaşım,

    Bu konuda önceki sayfamdaki mesajı okuduğunuzu anlıyorum. 3C kasanın son 6 aylık üretim evresine girdiği şu günlerde, yeni çıkacak B7 tipi (aslında ağır makyajlanmış B6 tipi) PASSAT'ın ve Türkiye'deki vergi, yakıt, marka, model ve diğer hususların şu andaki durumunu ele alırsak.

    1. Benzin 3.61 TL/litre
    2. LPG 2.06 TL/litre
    3. BRC marka LPG kiti 1.500 TL
    4. ÖTV 1.6 litre hacim % 37
    5. En ucuz PASSAT 42.000 TL ve 102 HP
    6. En pahalı PASSAT 112.000 TL ve 200 HP
    7. Ucuz/Pahalı fiyat farkı tutarı 70.000 TL
    8. Ucuz/Pahalı fiyat farkı katı: 2.5 kat
    9. Ucuz/Pahalı HP farkı 98 HP
    0. Ucuz/Pahalı HP farkı katı: 1 kat

    Yani yukarıdaki tablo adaletsiz ve haksız bir vergilendirme ve fiyat politikasını gösteriyor. 1 katı daha güçlü bir motor için 2.5 katı para ödemek zorunda kalmak şu anda ülkemizde çok az kişinin göze alabileceği bir durum.

    Her iki aracın SON HIZI arasındaki farkı hiç yazmıyorum...

    Bu nedenle, kendi aracımdaki, diğer PASSAT ve sahiplerindeki, ara sıra kendim de kullandığım 1.6 MPI 102 HP 8V SOHC motorlu ("BSE") PASSAT, bunun fiyatı, yeni tipinin çıkacağı şu günleri, düşük sayılacak ÖTV ve MTV oranı ve tutarı, ikinci el değeri, aracın donanımı, üretildikten sonra aradan geçen 5 yılda araçta yapılan düzeltmeler, geliştirmeler ve değişiklikler ile, kullanım rahatlığı, tamamen yeterli ve makul motor gücü ve herşeyin yanında da LPG uyumu benim size bu aracı gönül rahatlığıyla ve gözünün kapalı alabileceğimi tavsiye etmeme ve bu tavsiyemin arkasında durmama da yeter.

    Şu anda olsa aynı aracı ben de alırdım. Neticede sadece motor ve şanzıman değili, bir bütün alıyorsunuz. Önce PASSAT, sonra motor, şanzıman ve donanım. Bu araç bu donanımıyla Almanya'da aksesuarlı bir COMFORTLINE ama Türkiye'de TRENDLINE diye geçiyor. Zaten aradaki farklar çok az.

    Tavsiyem doğru olmasaydı, bu motor bu araca ağır kalsaydı, çekmese/gitmese ve uygun olmasaydı bu araçlar bir defa hiç üretilmez, bu kadar çok satmaz, alan ve kullanan insanlar da bu kadar memnun olmazdı.

    LPG'siz de kullanabilirsiniz ama bu durumda pahalı olan benzini kullanmak zorundasınız ve bu motor öncelikle LPG uyumu nedeni ile tercih ediliyor. Kaliteli bir kit ile LPG'de de sorun yaşamayacaksınız. Benim tavsiyem BRC. Montajı çok profesyonelce ve garantisi, ithalatçısı ve dönüşüm servisi bu konuda kurumsallaşmış, markanın ve ürünün arkasında duran, bırakıp kaçabilecek bir şirket değil.

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizikchi

    1.6 102 hp lerin Taner abininde yazdığı gibi LPG ye dönüşümü sorunsuz oluyor.


    Kardeş meslektaşız öncelikle ,yakıt tabii ki önemli bizim için.Benim daha önce 2006 polo trendim vardı ve 1.yılın sonunda lpg[zavoll]taktırmıştım inan yakıtta da çekiş konusundada benzinden daha iyiydi diyebilirim .Ayrıca Taner beyin dediği gibi bu araç lpg uyumlu,tsilere de kit takma çalışmaları sürüyor ama daha gelişim aşamasında ,ayrıca fiyat farkı malum.Kısacası ben araca siparişimi verdim bugünlerde gelmesi gerekiyor.Çekmeme ve bu kasaya ağır gelme konusuna gelince çekmeme kavramı kişiden kişiye değişir,atraksiyon isteyen GOLFR32 alır(50000 euro):)))Sınıfına ve donanım durumuna,lpg uyumlu olmasına bakarsak araç benim için ideal.Ayrıca VW kalitesi de ayrı bir olay kanımca.




  • peki hocam, ne zaman lpg taktırmayı düşünüyorsun? ben şahsen 1-2 ay benzinli kullanıp lpg ye geçmeyi düşünüyorum. ne dersiniz? benimde 2006 da polo dizelim vardı. şimdide aslında dizel otomatik düünüyordum. jetta veya corolla. ama passat çok konforlu olduğu için ikileme düştüm..

    BU arada TANER BEYE, ADA2009 VE FİZIKCHİ teşekkürlerimi sunarım.
  • 1.6 mpi passata ağzımın suyu akıyordu, Taner abinin açıklamalarıda tuz biber oldu. gerçekten trenline passata baz donanımlı demek haksızlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 23 Şubat 2010; 18:53:56 >
  • Yani bende 3-4 ay bindikten sonr lpi düşünüyorum,bu daha yeni bir sistem,Temsa global dist.almış,Vialle diye bir sistem.Gazı likit olarak yani benzin gibi kullanıyor.Passata taktıran bir arkadaşla konuştum sıfır performans kaybı diyor.Hayırlısıyla hele bi aracım gelsin,biraz binelim lpg işi sonra.Ayrıca vialle fsi ve tsi motorlar içinde çalışmalar yapıyor.Corollaya 38 39 verene kadar biraz fazla ver passat al derim ben,selamlar...http://www.vialle.com.tr/
  • Hocam dalga mi geciyorsun tam anliyamadim ama faiz degilde kar payi diyelim.
    akil vermis gibi olup vebalini ustumuze almiyalim
    quote:

    Orijinalden alıntı: aytunca

    Aradaki parayı faize yatırma fikri de gerçekten harika....Bu bizdende zeki olan arkadaşa KOCAMAN ALKIŞ..... UNUTMAYIN BİZ 1,6'CIYIZ.... AŞIRI HIZ YAPMAZ.... SAKİN GİDERİZ... 180'i GEÇMEYİZ.... MOTOR ARABAYI KALDIRIYOR MU KALDIRMIYOR MU DİYE SORANLARA DİYORUZ Kİ... KALDIRMIYOR KALDIRMIYOR.... SEN GİT AYNI PARAYA MEGANE AL :)


  • 26

    Eskişehir'li misin ? Espri güzeldi ...
  • bende, türkiye finans tan kredi alarak kar payı ödeyeceğim!!!!!
  • Arkadaşlar bende dün 1.6 trendline izlanda gri aracımı teslim aldım beni tek korkutan performansıydı ama beklediğimin çok üstünde çıktı öyle bilmeyenlerin dediği gibi yok vites değiştirme falan diye birşey yok yüksek devirlerde çok güzel ivmeleniyor, çok sessiz tek kelime ile mükemmel bir araç dimdik yokuşta 2 ile rahatlıkla çıkıyor düşünen varsa hiç beklemesin pişman olmayacaksınız garanti veriyorum
  • quote:



    ben daha önce dizel polo kullandım. şimdi bu aracın yakıtı ve performansı beni korkutuyor.
  • arguss, hayırlı olsunn..
  • --



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizikchi -- 17 Ağustos 2013; 11:50:34 >
  • fizikchi,
    çok performans istemiyorum. kamyonları rahat sollamak istiyorum. birde kesinlikle tüp düşünüyorum. tabi bu arada passat 1.6 nasıl yakar, kaç kuruş yakıt gideri olur, bilmiyorum... selamlarr
  • 1.6 MPI 102 HP araca Türkiye şarlarına göre sıralı LPG sistemi tavsiyem BRC marka olurdu. Almanya'da VIALLE de takılıyor fakat Türkiye'de bütçeyi de düşünmek gerek. 1500 TL'ye kaliteli ve garantili bir BRC sistemi kendini sorunsuzluğuyla ve uyumuyla ispat etmiştir. Muhakkak diğer markalar da geri kalmaz fakat yaptığım incelemede şimdiye kadar en profesyonel ve fabrika standardında sıralı LPG sistemini BRC üretiyor ve takıyor.

    Almanya'dan sıfır 1.6 MPI 102 HP Passat'a Vialle resimleri.

    http://www.gag-autogas.de/?seite=fahrzeuggalerie&marke=VW&tank=vialle

     PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI


     PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI


     PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI


     PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI




  • --



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizikchi -- 17 Ağustos 2013; 11:54:40 >
  • geçen hafta vw e gitmiştim. bu hafta gidip kaporo vereceğim. hayırlısıyle...
  • hiç düşünmeden bu aracı alın derim. bir çok markanın aracını yıllarca kullandım. 9 araba değiştirdim. passat keyfini hiç birinde almadım. şu performans bekleyen arkadaşlara sesleniyorum. siz motor gürültüsü ile ölümle dans ederek red line ı görmeye devam edin. ben arkanızdan salonumun konforunda zevk içinde kasılmış araç sürerken yanımdan geçişinizi izlemek inanın beni rahatsız etmez. şimdiye kadar aldığım araçların içinde bağlandığım tek araç oldu passat. bilen bilmeyen 15 yaşındaki bazı arkadaşlar burada yorum yapıyorlar. sadece gülüyorum. passat ...
  • Ayrıca araç gitmeyede gidiyor yani 10 senedir vw kullanıyorum hepsinden iyi bundan önceki aracım chipli t5'di 135hp falandı onu aratır diyordum ama ondan çok daha iyi beni tatmin etti baya çok çok çok memnunum tekrar söylüyorum bu aracı alan kesinlikle pişman olmaz bizde almadan önce bu ikilemde kaldık ama beklemek hataymış gerçekten...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.