Şimdi Ara

Passat 1.6 TDI 'DSG' Neden Yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam TSİ farklıdır

    Maks. Tork Nm / dd 200 / 1500-4000

    http://www.seat.com.tr/seat/modeller/leon/techtables/14_125.htm

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    DSG konusunda bence bir muamma var.. bildiğiniz gibi iphone 4 te retine ekran isimli bir ekran kullanılıyor, bu ismi almasının sebebi apple ın insan gözünün bu ekrandaki pikselleri göremeyeceğini iddia etmesi, ancak bu durumun tersi kanıtlandı ve retina isminin gerçekçi olmadığı söylendi.. benzeri bir durum bence dsg de de var.. bir sürü spor müsabakasında 0.4 saniyenin altında zaman kalması durumunda oyun yeniden başlatılmadan önce süre 0.4 e tamamlanır.. bu 0.4 saniye ortalama bir insanın birden fazla kas grubunu seri olarak çalıştırarak bir hareketler bütününü oluşturması için gerekli "ortalama minimum" süredir.. bu süre bilimsel olarak bulunmuştur.. hatta NBA de LA lakers tan derek fisher ın 0.4 saniye içinde topu oyuna sokan arkadaşından aldığı, arkasını döndüğü, zıpladığı ve topu potaya atıp sayı yaptığı efsane maçın videosunu bulabilirsiniz.. bu 0.4 ortalama bir süre olduğuna göre yeterince çalışan birisi bu sürenin altında vites de değiştirebilir.. yani dsg nin 0.4 saniyede vites değiştirmesi çok ahım şahım birşey değildir.. zaten bu yüzden 6 vitesli ilk versiyonundan sonra çıkan versiyon 7 vitesli olmuştur.. 5 vitesli bir aracın 0-100 hızlanmasını düşünelim; 3. viteste 100 e ulaştığı için 2 kere vites değiştirilmiş olur.. şöförümüz 0.4 saniyede vites değiştirebilmiş olsa gücün aktarılmadığı kayıp zaman 0.8 saniyedir..
    ancak vites sayısı az olduğu için 2 vites arasındaki devir farkı (atıyorum; 2 den 3 geçtiğiniz anda devir saatinin geriye düştüğü aralıktan bahsediyorum) daha büyük olduğu için vites büyüdükden sonra devir sayacı en yüksek güç bölgesine daha uzak bir noktaya düşecektir.. dsg nin ise 0-100 hızlanmasını 4. viteste tamamladığını sanıyorum çünkü 7 tane vites var ve aralıkları daha sık, buna göre kayıp 1.2 sn olacak ancak her vites değişimi sonunda devir saati en yüksek güç bölgesine çok yakın bir noktaya düşecektir ve daha rahat hızlanacaktır.. yani kayıp zamanını daha yüksek güç ortalaması ile telafi ediyor.. mesela tsi 122 yi düşünelim, 5000 devirde en yüksek gücünü veriyor, muhtemelen de 5500 den sonra vites değiştirmek gerekiyordur, manuelde diyelim ki 5500 de bir üst vitese atınca 4000 e düşüyorsunuz.. bu durumda hızlanma gücü ortalamanızı bulmak için 5000 deki 122 bg i değil, 4000-5500 aralığındaki tork eğrisinin ortalamasını alıp devir farklıyla çarpmanız lazım.. benim hesabıma göre 4000 devirde 110 bg üretiyor, yani siz 4000 den 5500e çıkana kadar 115-117 gibi bir ortalama yakalıyorsunuz.. dsg de ise vites büyüyünce 4500 civarında devirlenmeye başladığını hesap edersek (bunların hepsi tahminsel rakamlar, vites oranlarını ve hatta arabayı bile bilmeden anlatıyorum, amacım dsg nin manuele göre farkını teorik olarak anlatmak) 119-120 bg ortalama tutturuyorsunuz , bu da dsg nin vites değiştirirkenki kaybını telafi ediyor.. bu yazıyı niye yazdım? bence dsg nin güzel olan şeyi 7 vitesli olmasıdır, insandan hızlı vites değiştirdiğine inanmıyorum demek için ..

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    aslında t82 küsür arkadaş doğru düşünüyor;
    dsg 6 veya 7 ileri olarak sunuluyor bu da en ideal devrinizi 7 farklı hıza tekabül ettirebilirsiniz demek.. araç küçük turbosu ile çok erken devirlerde en yüksek torkuna ulaşıyor ancak unutmamak lazım ki yola aktarılan tork değil, güçtür.. güç de devir x tork olduğu için tork ne kadar yüksek olursa olsun dsg aracı tasarruf amaçlı olarak düşük devirlerde tutmaya çalışacaktır ve sürekli bir hantallık ortaya çıkacaktır.. spor modunda kullanılacak olursa da haliyle tasarruf özelliğini kaybedecektir.. devrine nazaran bu kadar geniş bir tork bandı sunan bir motor karakteristiğinde tasarruf için çok vites sayısına değil geniş vites aralıklarına ihtiyaç vardır.. dsg olur mu olur tabi ki , 102 bglik benzinliye bile oldurdular sonuçta ama tsi tadını vermez..

    bir de kasa çekmesi konusuna gelirsek; 102 bg lik benzinli motoru ele alalım, en yüksek güç devrinin yarısı olan 2700 devirde 102 bglik gücünün sadece 35-36 sını oluşturabiliyor.. bu 2700 devirin bant yüzdesine dizelde karşılık gelen devir yaklaşık olarak 2000-2200 devir.. 105 bg lik dizel motor ise bu devirlerde 73-74 bg üretebiliyor.. dizel için 2000-2200 ve benzinli için 2700 şehir içinde kullanmamız olası olan devirler olduğu için bu örneği verdim.. yani bu hesaba göre çekmemesi imkansız, hatta tork grafiğine bakarsak benzinli olan kardeşinden her türlü verimli bir motor ancak vites aralıkları çok geniş tutulmuş, bu motorla bunu kaldırabilir, aynı genişlik 102 lik kardeşinde olsaydı 13-14 saniyede 0-100 yapardı, ya da 102 lik motordaki vites aralıkları bu motora uygulansaydı 11 saniyenin altında değerler yakalanabilirdi bence..
    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: t821926

    Geçenlerde bir konu vardı, nedir bu otomatik aşkı diye. Hakikaten nedir bu otomatik sevdası. Passata 1.6 motor koyduklarına şükredin. Daha ne istiyorsunuz? Dsg 1. 6 Tdı Passatta olursa o araba yürümez. Laguna 1.5 Dci'de, 407 1.6 Hdı de ya da C5 1.6 Hdı de otomatik var mı ki? Motor kasayı ancak kaldırıyor , üstüne bir de otomatik olursa araba hiç gitmez diye düşünüyorum. Teknik bilgi sahibi kişiler daha aydınlatıcı bilgiler verebilirler. Biz de hiç tatmin olmuyoruz. Adamlar Passat gibi arabaya 1.6 dizel koymuşlar . Yetmiyor nerde daha Dsg diyoruz.



    DSG konusunda hiçbir şey bilmediğiniz açık,bence yorum yapıp yanlış bilgi vermeyin.



    Normal modda DSG ile manuel arasında bir hızlanma farkı yok.Zaten DSG daha hızlı vites değiştiriyor insana göre;ama ya bahsettiğiniz husustan dolayı ya da daha fazla vitesten dolayı sonuçta ikisinin de 0-100 km/h hızlanması aynı oluyor.







  • Merhaba arkadaşlarım,

    Aradan 1 yıl geçti, 1.4 TSI benzinliden 1.6 TDI dizele geçtim, B7 kasa Yeni PASSAT çıktı, burada sorulan soru diğer forumda da sorulduğundan aynı cevabı buraya yazmayı uygun buldum.

    1.6 TDI motora 7-DSG eklenip bu şekilde üretilirse gerçekten çok sevinirim ama bir o kadar da şaşırırım. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, ki daha önce de belirttim, D sınıfı 1500 kg'lik bir araç için optimum motor güçleri ve hacimleri mevcut motor paleti ile benzinlide 1.8 TSI 160 HP ve dizelde 2.0 TDI 140 HP'dir. Almanya'da en çok satılan benzinli ve dizel motorlar bunlardır.

    Peki o zaman neden 1.4 TSI 122 HP ve 1.6 TDI 105 HP var, ya da 2.0 TSI 211 HP ve 2.0 TDI 170 HP, hatta 3.6 V6 FSI 300 HP? Bunun sebebi Türkiye'deki vergilendirme sisteminin üreticinin sunduğu motor paleti seçeneklerini bir hayli kısmasıdır. Birkaç ay önce de belirttim, Giriş Motorları, İdeal Motorlar, Performans Motorları olarak tüketiciye renk, donanım, kasa gibi seçenekler sunulması gibi tahrik sisteminde de seçenek sunulmaktadır, 4MOTION, DSG vb. bunlar arasından seçim yapıp konfigürasyona uygun ise sipariş geçip üretime aldırmanız mümkün.

    Almanya'daki, ya da Avrupa'daki, Giriş Motorları (1.4 TSI, 1.6 TDI) Türkiye'de vergilendirme sistemi nedeni ile İdeal motor haline geliyor. Keza oradaki İdeal Motor da burada Performans Motoru haline geliyor. Oradaki Performans Motorların burada ne hale geldiğini belirtmeme gerek yok.

    Şimdi, 1.6 TDI motora 7-DSG konulması hususuna gelirsek, 1.6 TDI Almanya'da bir bir önceki, bir önceki, önceki ve mevcut PASSAT'ta "Stammmotor", yani "Esas Motor" olarak adlandırılan meşhur 1.9 TDI 105 HP 8V SOHC motorun yerini aldı. Bu motor Almanya'da farklı vergilendirme ve sigortalandırma sistemi nedeni ile çokça tercih edilmiş ve birçok kişi tarafından da basit bir chip ile gücü arttırılmıştır. Ayrıca bu motor ucuz, az yakan ve makul güç üreten bir motordu ve PD olmasına ve sesli çalışmasına rağmen de eski teknolojiye sahip ama dayanıklıydı.

    1.6 MPI 102 HP 8V SOHC benzinli motor gibi yani. Genç yaşta ölen şarkıcılar gibi kıymeti üretimi bittikten sonra anlaşıldı.

    Almanya'da PASSAT için "DİZEL" denilince akla 2.0 TDI 140 HP 6-DSG gelir. Bu böyledir, böyle olmuştur ve şu anda da böyle devam etmektedir. Neden 2.0 TDI 6-DSG? Çünkü Almanya'da 3 ayda bir ödenen Motorlu Taşıt Vergisi, Tam ve Yarı Kasko Sınıfı, Trafik Sigortası gibi kriterlere göre çok yol yapan, konfor arayan ve dizelin çok kilometreyi ucuza yaptırabilmesi yeteneğinden faydalanmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Almanya'da satılan PASSAT'ların % 40'ı 2.0 TDI 6-DSG 140 HP'den oluşmakta, % 1'i 3.6 V6 FSI 4MOTION 6-DSG'den oluşmaktadır. Elbette 1.6 TDI de satılmakta, elbette 1.4 TSI de satılmakta ama aslan payı 2.0 TDI 6-DSG 140 HP motorundur.

    Almanya'da her otomobilin sınıflandırması, vergi, kasko, sigorta sınıfı vb. devlet ve devletin yetkilendirdiği özel kurum ve kuruluşlar tarafından belirlenmektedir. Bizdeki gibi ilkel bir motor hacmi sistemi yoktur Almanya'da. Zaten devlet bu cesareti ya da aklı bulamadığı için 1970'ten kalma saçmasapan bir vergilendirme sistemimiz var.

    AYRICA, en çok PASSAT'ın satıldığı Almanya'da otomatik ve dizel alınacaksa bu yukarıda da belirttiğim gibi 2.0 TDI 6-DSG 140 HP'dir ve hiçbir Alman "bunun ÖTV'si % 80, bunu ödeyemem" demez, alır.

    ama biz deriz, alamayız.

    Bizim için de VW kalkıp 1.6 TDI 7-DSG 105 HP üretmez. "İllâ istiyorsan git JETTA al" der. Yılda 10.000 adet 1.6 TDI 105 HP PASSAT satacağım diye üretim sistemini, homologasyonu, AB Uygunluk Raporu, binlerce imalat kodu, kökten değişiklik yapılması gereken yedek parça, donanım, sipariş listeleri vb. değişiklikleri yapmaz.

    Umarım bir fikir verebildim. 1.6 TDI 7-DSG 105 HP çıkarsa da sıraya gireceğimden emin olabilirsiniz. Fakat bunun satış teknikleri olduğunu düşünüyorum. VW Yetkili Satıcısının bildiğini iddia ettiği bir bilgiyi ya da duyumu biz ondan çok daha önce biliriz. Bu yeteneğimiz forumda var.

    Şu anda Türk siteleri dışında (!) "VOLKSWAGEN PASSAT 1.6 TDI 7-DSG" şeklinde hiçbir sonuç yok.

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Merhaba arkadaşlarım,

    Aradan 1 yıl geçti, 1.4 TSI benzinliden 1.6 TDI dizele geçtim, B7 kasa Yeni PASSAT çıktı, burada sorulan soru diğer forumda da sorulduğundan aynı cevabı buraya yazmayı uygun buldum.

    1.6 TDI motora 7-DSG eklenip bu şekilde üretilirse gerçekten çok sevinirim ama bir o kadar da şaşırırım. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, ki daha önce de belirttim, D sınıfı 1500 kg'lik bir araç için optimum motor güçleri ve hacimleri mevcut motor paleti ile benzinlide 1.8 TSI 160 HP ve dizelde 2.0 TDI 140 HP'dir. Almanya'da en çok satılan benzinli ve dizel motorlar bunlardır.

    Peki o zaman neden 1.4 TSI 122 HP ve 1.6 TDI 105 HP var, ya da 2.0 TSI 211 HP ve 2.0 TDI 170 HP, hatta 3.6 V6 FSI 300 HP? Bunun sebebi Türkiye'deki vergilendirme sisteminin üreticinin sunduğu motor paleti seçeneklerini bir hayli kısmasıdır. Birkaç ay önce de belirttim, Giriş Motorları, İdeal Motorlar, Performans Motorları olarak tüketiciye renk, donanım, kasa gibi seçenekler sunulması gibi tahrik sisteminde de seçenek sunulmaktadır, 4MOTION, DSG vb. bunlar arasından seçim yapıp konfigürasyona uygun ise sipariş geçip üretime aldırmanız mümkün.

    Almanya'daki, ya da Avrupa'daki, Giriş Motorları (1.4 TSI, 1.6 TDI) Türkiye'de vergilendirme sistemi nedeni ile İdeal motor haline geliyor. Keza oradaki İdeal Motor da burada Performans Motoru haline geliyor. Oradaki Performans Motorların burada ne hale geldiğini belirtmeme gerek yok.

    Şimdi, 1.6 TDI motora 7-DSG konulması hususuna gelirsek, 1.6 TDI Almanya'da bir bir önceki, bir önceki, önceki ve mevcut PASSAT'ta "Stammmotor", yani "Esas Motor" olarak adlandırılan meşhur 1.9 TDI 105 HP 8V SOHC motorun yerini aldı. Bu motor Almanya'da farklı vergilendirme ve sigortalandırma sistemi nedeni ile çokça tercih edilmiş ve birçok kişi tarafından da basit bir chip ile gücü arttırılmıştır. Ayrıca bu motor ucuz, az yakan ve makul güç üreten bir motordu ve PD olmasına ve sesli çalışmasına rağmen de eski teknolojiye sahip ama dayanıklıydı.

    1.6 MPI 102 HP 8V SOHC benzinli motor gibi yani. Genç yaşta ölen şarkıcılar gibi kıymeti üretimi bittikten sonra anlaşıldı.

    Almanya'da PASSAT için "DİZEL" denilince akla 2.0 TDI 140 HP 6-DSG gelir. Bu böyledir, böyle olmuştur ve şu anda da böyle devam etmektedir. Neden 2.0 TDI 6-DSG? Çünkü Almanya'da 3 ayda bir ödenen Motorlu Taşıt Vergisi, Tam ve Yarı Kasko Sınıfı, Trafik Sigortası gibi kriterlere göre çok yol yapan, konfor arayan ve dizelin çok kilometreyi ucuza yaptırabilmesi yeteneğinden faydalanmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Almanya'da satılan PASSAT'ların % 40'ı 2.0 TDI 6-DSG 140 HP'den oluşmakta, % 1'i 3.6 V6 FSI 4MOTION 6-DSG'den oluşmaktadır. Elbette 1.6 TDI de satılmakta, elbette 1.4 TSI de satılmakta ama aslan payı 2.0 TDI 6-DSG 140 HP motorundur.

    Almanya'da her otomobilin sınıflandırması, vergi, kasko, sigorta sınıfı vb. devlet ve devletin yetkilendirdiği özel kurum ve kuruluşlar tarafından belirlenmektedir. Bizdeki gibi ilkel bir motor hacmi sistemi yoktur Almanya'da. Zaten devlet bu cesareti ya da aklı bulamadığı için 1970'ten kalma saçmasapan bir vergilendirme sistemimiz var.

    AYRICA, en çok PASSAT'ın satıldığı Almanya'da otomatik ve dizel alınacaksa bu yukarıda da belirttiğim gibi 2.0 TDI 6-DSG 140 HP'dir ve hiçbir Alman "bunun ÖTV'si % 80, bunu ödeyemem" demez, alır.

    ama biz deriz, alamayız.

    Bizim için de VW kalkıp 1.6 TDI 7-DSG 105 HP üretmez. "İllâ istiyorsan git JETTA al" der. Yılda 10.000 adet 1.6 TDI 105 HP PASSAT satacağım diye üretim sistemini, homologasyonu, AB Uygunluk Raporu, binlerce imalat kodu, kökten değişiklik yapılması gereken yedek parça, donanım, sipariş listeleri vb. değişiklikleri yapmaz.

    Umarım bir fikir verebildim. 1.6 TDI 7-DSG 105 HP çıkarsa da sıraya gireceğimden emin olabilirsiniz. Fakat bunun satış teknikleri olduğunu düşünüyorum. VW Yetkili Satıcısının bildiğini iddia ettiği bir bilgiyi ya da duyumu biz ondan çok daha önce biliriz. Bu yeteneğimiz forumda var.

    Şu anda Türk siteleri dışında (!) "VOLKSWAGEN PASSAT 1.6 TDI 7-DSG" şeklinde hiçbir sonuç yok.

    Saygılarımla,

    Taner Göde

    selamlar..oyle dolanıyordum bos bos gordum yazayım dedım..
    2012 passat ıle 1.6tdı dsg gelmıs..temmuzda bızde arac arayısındaydık passatta o zaman bu kombınasyon olsa ıdı kesın tercıhımız pasat olacaktı ama hayırlı artık yapacak bısey yok..




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.