Şimdi Ara

Passat B8 DSG Arızası (2018 Guncelleme: Yine Bozuldu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
8
Favori
40.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yine arkasına bakmadan uzaklasmis uyemiz,bmw kovaliyor herhalde
    Biz diger arkadasimiza gecelim,bakin burda ne var:
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113412547&p=1#113412547

    @trust06



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Nisan 2016; 9:02:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel bir sikette çalışıyorum ,genel müdürlük edc fluence verdi,arabaya binen inen belli değil,bir ya da iki defa kararsızlık yaşadı şanzıman ve motorla ilgili en ufak bir problem görmedim. Renault araçları sevmem, kendi aracim astra 1.4t. Daha önceki aracımda Opel'di, şunu rahatlıkla söyleyebilirim Renault motor ve şanzıman işini gerçekten çok iyi yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rafii

    Özel bir sikette çalışıyorum ,genel müdürlük edc fluence verdi,arabaya binen inen belli değil,bir ya da iki defa kararsızlık yaşadı şanzıman ve motorla ilgili en ufak bir problem görmedim. Renault araçları sevmem, kendi aracim astra 1.4t. Daha önceki aracımda Opel'di, şunu rahatlıkla söyleyebilirim Renault motor ve şanzıman işini gerçekten çok iyi yapıyor.

    Son derece tarafsız bir görüş

    Motor sanziman uyumu çok iyi, bende corsa 1.2 eastronic araç vardı,sanziman insanı deli ederdi,1-2 arası çok kararsizdi,Ama diğer yönlerden güzel aracti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg sanzimandan uzak dururum, cevremdekilere de almayin derim her zaman ama bu ariza klasik dsg arizasi degil de hatali uretim gibi geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahtan Passat alacak kadar durumum yok
  • Üzülüyorum yeminle.. Bu insanların o kadar para verip aldıktan sonra ki daha rodajdan çıkmamış bir arabada böyle olması üzücü..
    Almanlar bu işi oldukça bozdu.. Adam akıllı bir sistem yapamıyorlar mı ki.. Yoksa para mı harcamıyorlar.. Ya şu bmw ye biraz baksa vag.. Her şey iyi olacak ama o kadar kin nefret var ki en basit örneğini fuarda görüyoruz. Mercedes s class ın içerisi çocuk dolu adeta tepiniyorlar.. Ama audi ye gelince bırak s8 i en dandik arabasında bile bu sorun var. Test sürüşü için vw e gidiyorsn ama adamlar selamını bile almıyorlar. Hepsine ayrı bir hava.. Ama suç biraz bizim insanımızda da var. Peşin para ile 8 ay sıra bekle. Sonra da daha rodajdan çıkmadan/yeni çıktıktan sonra bu arıza gelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık ayında passat tsi dsg highline almaya niyetlenmiştim, bayiler getirmediklerini söylediler. Aynı paralara BMW 3.18 Mpaket aldım, arabaya bindikçe ve böyle konuları gördükçe teşekkür ediyorum doğuş otoya.
    Araç sahibinede geçmiş olsun, sıkıntısız bir süreçle telafi edilir umarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı hatasidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg pişmanlıktır
  • pspfreak P kullanıcısına yanıt
    Bence biraz şans işi.Bizim 1.6 tdi dsg 80 bin oldu tık yok.Ama bu kadar az km de arıza vermesi gerçekten düşündürücü.Ve bizim dsg kuru kavrama sizinki yaş sizinki daha sağlam olanı
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Lan bu arabada mı 250nm torklu deyip çip atmış 320d kovalıyordur
    Yağlısı bile patlıyor o da savunamıyor artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam. Bu kilometrelerde sorun yaşamak çok can sıkıcı.Bizde de şirket aracı 1.5 tdci focus powershift var 6 ileri ıslak kavrama. Hafiften bi tırsma olmadı değil Maşallah diyelim 9000 km oldu bir sorunumuz yok şimdilik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid

    Ya çok basit bi soru soracam, hadi bizi geç, vw bu şanzımanı almanyada da satmıyor mu. Yani bu kadar riskli bir mühendisliği olan bir parça nasıl olur da almanya gibi bir ülkede satılabiliyor. Bu öyle "orda şu kadar sene garantisi var" denerek geçiştirilemez. Orda arka arkaya iki araba aynı arızayı verse markanın başı belaya girer. Oralarda nasıl oluyor bu iş.

    En büyük yanlışlık şurada yapılıyor. Bu araç tüm dünyada satılıyor felan deniliyor. Arkadaşlar bizim yollarımız ve trafigimiz diğer ülkelerdeki gibi değil. Dur kalk dur kalk yokuş cık in tümsekler çukurlar toz duman yağmur çamur vs.. bildiğim bir konuda vw yetkililerinin bu konuyla ilgili Türkiye ye geldiklerinde bu yollarda bu sistemin arızalanması normal karşılanmış. Bunu dedikodu olarak ta degerlendirebilirsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2000 motor 6 leri yağlı arıza cıkraıyormuydu şaşırdım.6 ileri sağlam diyorduk oda riskli galiba 7 ileri gibi.
  • bende 7 ileri yağlı tip s-tronic var, araba 82.000 km'de çok şükür bir sorun olmadı bu zamana kadar, fakat içim rahat değil. her an bi şey olacak gibi tedirgin ediyor:S
  • Hee, biz de b8 olunca DSG sorunsuz sanıyorduk bir tane bozuk çıktı demek ha, iyi ki gösterdin sağol varol
  • 10 senedir bu formdayim artık kafaniza dsg kadar taş düşsün demek geliyor içimden... Bıktık ya tamam patlıyor almayın aldırmayın , bi bitmediniz ya... Şeytan taşlama ayini gibi oldu artık bu konu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Yine arkasına bakmadan uzaklasmis uyemiz,bmw kovaliyor herhalde
    Biz diger arkadasimiza gecelim,bakin burda ne var:
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113412547&p=1#113412547

    @trust06

    Bmw yi coktan aldim 1500 km yol yaptim bile dunyadan haberin yok ne kovalamasi

    Bu arada konuya cevap vereyim. Henuz bukadar dusuk km de ariza yasanmasi DSG nin hassas bir sanziman olmasi yuzunden degil o araçtaki muhtemel üretim hatasindan kaynaklidir.. Bayiden çıktıktan 30 km sonra motoru biten c180 gibi misal..

    Bu arada Tamir bekleyen yada degisim bekleyen ZF8 lerde çoğaldı.. Daha dün Onur BMW deydim yanindada Aydoğmuş şanziman var 2 tane sifir şanziman bekleyen f30 ve 1 tane f10 vardi. Zf8 sifir sanziman 21.000 TL , revizyon 9.000 tl revizyona 1 sene garanti veriyorlar.. Ek bilgi olarak yazayim dedim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Guya 2.0 Tdi daki 6 ileri islak kavrama Dsg sorunsuz diye bilinirdi

    Demekki Dsg nin hicbir varyasyonuna bulasmamak gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun, sırf bu sebepten 4 ay kadar önce aldığım passat'ı dsg şanzıman yerine manuel aldım. Açıkçası aklımda ufacık bir soru işareti kalırsa o arabadan keyif alamazdım.

    Dsg şanzımanı arızası sebebiyle ünlü olmayı başardı, konforu ve rahatlığı ayrıdır fakat bu şanzıman sıkıntıları sebebiyle bunları anlatmaya sıra gelmiyor.

    Umarım olabilecek en az hasar ve zararla işin içinden çıkarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.