Şimdi Ara

PASTA-CİLA-WAX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle belirtmek isterim ki konuyu açmadan evvel forumda kapsamlı bir arama yaptım. Fakat bu mevzu ile (Pasta-cila-wax) alakalı türlü konulara rağmen tatmin edici bir bilgi alamadım. Tabiki bunu kendim adına söylüyorum. Konulara iştirak eden kişileri tenzih ederim.

    Naçizane ricam beni aydınlatmanız. Biliyorum ki pasta yüzeyi incelterek yeni bir katman meydana getirir. Cila ile bu yüzey parlatılır ve wax ile yapılan işlemler koruma altına alınır. Sanırım buraya kadar problem yok. Anlamadığım en kritik nokta şu.
    Arabam 2001 model ve Lacivert renkli. Bugüne kadar hiç pasta yaptırmadım. En incesinden pasta yaptıracağım. Daha sonra bir cila alarak kendim bizzat cila yapacağım. Ve son aşamada wax ile işi bitireceğim. Bunları yaparken herhangi bir süre sınırı varmı? Yoksa eğer, bir anda tüm kimyasalların karışması ne kadar etkili olur.

    ilkinde pastayı yaptırdım, cilayı yaptım sonrada wax ı uyguladım diyelim. Diğer seferinde ne yapmalıyım. Sadece wax yapmak yeterli olurmu yoksa yine cila sonrasında wax mı yapmalıyım. Son olarak cila da hangi marka ve ürünü wax ta hangi marka ve ürünü tavsiye edersiniz. Biraz uzun oldu. Hakkınızı helal edin... Sağlıcakla kalın.







  • Bence bütün hepsini kendiniz yaparsanız işin zevkini daha çok anlarsınız. Vaktiniz varsa bence kendiniz uğraşın. Son cila olarak size önerebileceğim polish olarak geçen ciladır. Litrelik olarak piyasada bulabilirsiniz çok uzun bir süre gider o size... Pasta ve cilayı aynı anda uygulanması bir sorun olmaz bildiğime göre bunun üzerine de cila yı uygulamanız bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum.
  • Evet benim düşümcemde kendim uygulamak yönünde. Sadece pastayı işin ehline bırakacağım. Cilayı kendim uygulamak istiyorum. Fakat sorum tam olarak o değildi sayın Yarbay. Teşekkür ederim.
  • valla be eski paliomdan beri cila yı kendim yapıyorum hiç pasta yapmadım

    çbs nin belko cilasını kullanıyom kaportacı işi:)

    ama bi arkadaş arexons u tavsiye etti bilemiyom

    bu wax olayınıda duymadım desem yalan olmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrt_sy

    Evet benim düşümcemde kendim uygulamak yönünde. Sadece pastayı işin ehline bırakacağım. Cilayı kendim uygulamak istiyorum. Fakat sorum tam olarak o değildi sayın Yarbay. Teşekkür ederim.


    Diğer sorunuza da yanıt vardı sanırım farketmediniz. Arka arkaya uygulama da sorun olmaz. Cila tavsiyesi çbs nin polish i.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrt_sy

    Evet benim düşümcemde kendim uygulamak yönünde. Sadece pastayı işin ehline bırakacağım. Cilayı kendim uygulamak istiyorum. Fakat sorum tam olarak o değildi sayın Yarbay. Teşekkür ederim.


    Diğer sorunuza da yanıt vardı sanırım farketmediniz. Arka arkaya uygulama da sorun olmaz. Cila tavsiyesi çbs nin polish i.
  • peki arkadaşlar, pasta cilayı araca uygulamak için üstübü, pamuklu bir bez mi önerilir yoksa koçtaş ta 29 ytl ye satılan car polisher adındaki polisaj makinesi bu iş için uygun mudur?
  • En iyisi ve benim her zaman kullandığım üstübüdür. Her benzincide bulunur. Başka hiçbirşey kullanmam. Özel birşeye gerek yoktur. Sadece bol üstübü yeterli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lapseki

    peki arkadaşlar, pasta cilayı araca uygulamak için üstübü, pamuklu bir bez mi önerilir yoksa koçtaş ta 29 ytl ye satılan car polisher adındaki polisaj makinesi bu iş için uygun mudur?


    pasta için üstübü yeter

    cila içinde pamuk aldınmı tamamdır

    motorlu makinalar tavsiye edilmiyor çünkü bazı yerlere fazla dalıyor ve dalgalar oluyormuş boyada
  • Cevaplar için teşekkür ederim ...
  • arkadaşlar... birşey diyeceğim ama kimse söylememiş ben de söylerken huzursuz oluyorum o yüzden.

    wax kelimesi cila'nın ingilizce karşılığıdır.

    yani ciladan farklı özel bir malzeme değil, bizzat cilanın kendisidir. boya koruma adı altında yapılan işlem, cilanın üstüne özel bir malzeme uyguluyorlar. bu malzemeyi de zaten sır gibi saklıyor boya korumacılar ki bu iş kendilerine özel olarak kalsın...

    geçenlerde autowax'a gittim.

    önce pasta... 1.5 saat sürdü. makina ile yapıldı. sarımtırak idi.
    sonra cila... o da 1.5 saat sürdü. yine makina ile yapıldı (markası yukarıdaki arkadaşların dediği gibi çbs idi). beyaz renkli idi.
    en son da boya koruma... bu da 1.5 saat olmak üzere yine makina ile yapıldı. çok açık yeşil renkli idi.

    böylece toplam uygulama 4.5 saat sürdü. toz girmeyen kapalı ortamda yapıldı ve 100 lira ücret ödedim. yer: haramidere carrefour bahçesi.

    araç pırıl pırıl oldu. showroom aracı gibi... tavsiye ederim.




  • bir ara ben de kendim yapmayı düşünmüştüm ama işin ustasının elinde makina ile 4.5 saat arabanın her cm'sini 3 kere baştan geçtiğini ve adamın ter akmayan bir yerinin kalmadığını görünce bu işe kalkışmamakla ne kadar doğru yaptığımı anladım. eğer kalkışsaydım mümkün değil herşey bir günde bitmezdi ve düzgün olacağının da bir garantisi yok... berbat olabilirdi.

    dikkat edilecek bir şey: pasta araçtaki plastik kapı fitili gibi yerleri beyazlatıyor. yani pasta buraya değdiği taktirde o siyah kauçuk parçalar beyazlıyorlar. o yüzden autowaxda önce arabadaki cam etrafları ve diğer bu gibi hassas parçaları kağıt bir bant ile kapattılar. uygulama ondan sonra yapıldı. kendiniz yapacaksanız dikkat edin derim!
  • Ben geçenlerde bir cila kullandım ama boya yüzeyini kayganlaştırmaktan başka bir işe yaramadı yani pek parlaklık sağlayamadım.
  • arkadaşlar ben antalyada yaşıyorum ve passat markalı aracım var.aracımı bugün yıkarken boyanın cok kötü bi hal aldığını farkettim ve acilen pasta,cila ya sokmaya karar verdim.şimdi sizden isteğim ben bu ii profesyonel olarak antalyada nerede yaptırabilirim.kendim yapmak istemiorm cünki boyaya zarar veririm diye korkuorm.yardımlarınız bekliorm.teşekkürlerr.
  • ARKADAŞLAR UYGULAMA YAPTIRDIĞINIZ YERLERİ YAZARSANIZ BİZDE FAYADALANIRIZ
    İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA ÖNERCEĞİNİZ BİR YER VAR MI ?
    TEŞEKKÜR EDERİM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gokhansengul

    ARKADAŞLAR UYGULAMA YAPTIRDIĞINIZ YERLERİ YAZARSANIZ BİZDE FAYADALANIRIZ
    İSTANBUL ANADOLU YAKASINDA ÖNERCEĞİNİZ BİR YER VAR MI ?
    TEŞEKKÜR EDERİM


    Forumda TUFANELKA diye bir arkadaş var. İstersen bi ona PM at kadıköy de
  • ya Turtle Wax ın ıslak cilasını alın yıkadıktan sonra sürün cillop gibi yapıo , FISS FISS
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oligarşi

    ya Turtle Wax ın ıslak cilasını alın yıkadıktan sonra sürün cillop gibi yapıo , FISS FISS



    evet onu tavsiye ettiler..
  • zor olmuyormu tum arabaya cila yapmak..emk istiyor epey..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avukatkemal

    zor olmuyormu tum arabaya cila yapmak..emk istiyor epey..


    Kendi çabanın sonucunu görünce tüm zorluğu unutuveriyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.