Şimdi Ara

Paypal'lar inceleme altına alınırsa ne yapacaksınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
9.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onaylı olan uyeligi olan arkadaşlar devlet NERDEN KAZANDIN ile paypalları incelemeye alacak (r10 dayazıyormuş)
    bu konuda ne yapacaksınız



  • Arkadaşlar konu ciddi. Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

    Şurada baya bi tartışılmış ama net birşey yok. Maliye paypal hesaplarını inceleyerek vergi borcu çıkarabilir.
  • Benim için sorun yok paypal hesabım onaysız her ay kira ödemesi alır gibi 500 dolar çekiyorum banka hesabıma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: comm

    Benim için sorun yok paypal hesabım onaysız her ay kira ödemesi alır gibi 500 dolar çekiyorum banka hesabıma


    Eee banka hesabına çekiyomuşsun işte
    Maliye inceliyecek hesabı nerden gelmiş bu para bi bakacak filesonic/fileserve den gelmiş sora dicekki bunlar sana neden para gönderiyo ayrıca vergisi nerde bunların vs..

    Bu inceleme daha çok yurtdışına satış(ebay üzerinden vs.) yapan kişiler için sözkonusu gibi.
    Ayrıca maliye 500 doların vergisinin peşinde düşmez heralde. Daha büyük miktarları gözetler.




  • ooo bu vampirlerde abarttı işi iyice...gg nin peşine düştüler yetmedi şimdide paypal mı?...nereye saldıracaklarını şaşırdılar...ayıptır be...kanal istanbulun parasını mı toplamaya çalışıyorlar ne yapıyorlar anlamadım ki?...

    geçen gün eve rahmetli babam adına vergi dairesinden bir yazı gelmiş...vergi borcunuzu ödeyin diye...2001 yılında babam vefat etmişti...gittim vergi dairesine sordum...1999 yılı ağustos ayından 58tl lik gelir vergisi faizi ile beraber 200tl olmuş...vergi indirimi falan filan 100tl ye düştü...ödedik tabi...1999 yılında deprem olduğunda restorant işletiyorduk...depremden sonra dükkanı kapadık ve bir dahada hiç açılmadı...adamlar o 16 günlük verginin peşine düştüler...ama bunca senedir geçici olarak alınmaya başlanan deprem vergisini 12 sene olmasına rağmen hala ödüyoruz...hadi bunu geçtim...bu paypaldir, gg dir bunların peşinde koşacağına şu kuyumcuları bir inceleseler ya...3 sene kadar önce 50-60 tl ye satılan en ucuz cep telefonları sonradan telefon başına konulan 50tl vergi ile 100tl olmuştur...akaryakıt zaten herkesin malumu, "benzin nerde 4tl, ben hiç rastlamadım" diyen bir bakana sahibiz...ama şu anda benzinin litresi 4,19tl...4 nerde artık 5tl konuşuluyor...yazıklar olsun diyorum...hala garibanları kandırmak, gündem saptırmak, seçim yatırımı için istanbul kanalmış falan filan...oraya o kadar para harcayacağına ülke için daha elzem şeyler yapılabilir...eskiden orta direk diye bir sınıf vardı...artık orta filan kalmadı...ya zengin var ya fakir...böyle gittiği müddetçede zengin daha zengin, fakirde daha fakir olacak...




  • 25 milyar dolar lazım hukumete malum 2ci kanal accaklar

    ya sen nediyorsun 18 sene once calınan arabamızı calan adam vergisini ödememiş 18 sene cezalı vergisi babama geldi
    babamda karakol tutangı ile gidince kuzu kuzu PARDON demiş vergi dairesi artık kimden alacaklar o parayı bilemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingDwa®F -- 30 Nisan 2011; 0:36:41 >
  • Hocam zaten paranın filesonic fileserve gibi yerlerden banka hesabına geldiğini öğrenirlerse daha kötü.Kendi çektiğimiz filmleri upload yapmıyoruzki sonuçta yasa dışı Ha bizden vergi almış ha korsan dvd satan abimizden Maliye internetle uğraşacağına futbolculardan alınan vergiyi arttırsın az bir vergiyle kurtuluyorlar
  • @Rapator

    Çok güzel yazmışsın hocam.


    @comm

    Daha ne olacağı belli değil hemen telaşe etmemek lazım ama üstteki verdiğim linkte birisi 7 yıldan beri açık olan Ebay dükkanını sırf bu yüzden kapatmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .AnasoN.




    Bu inceleme daha çok yurtdışına satış(ebay üzerinden vs.) yapan kişiler için sözkonusu gibi.
    Ayrıca maliye 500 doların vergisinin peşinde düşmez heralde. Daha büyük miktarları gözetler.



    5 doların bile peşine düşer bunlar, hele 500'ü telaffuz ettiğini duyarlarsa birazdan sarı zarfı gönderirler evine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 30 Nisan 2011; 2:02:18 >
  • Konu siyaet olacak ama, Partilerin seçim beyannamelerine herkes hilal kart, vatandaşlık maaşı, sosyal yardımlar, bakım parası gibi vaatler ile oy toplamaya çalışıyor. Ki bunların yapılabilmesi için kaynağa ihtiyaç var. Bu kaynağın kaynağı da vergiler. Kimse daha yapılabilir olan ve daha fazla oy getirmesi mümkün olan yolları söylemlerinde kullanmayı akıl etmiyor. bir kamuoyu araştırması yapılsa mevcur düzenden en fazla rahatsız olan kesimn esnaf ve arta gelir düzeyine sahip kimsler olduğu görülür. Vergde adalaeti sağlayacağız vaadi ile değil, zira bu herzaman vergileri yükselteceğiz anlamını içinde taşıyan bir söylem olur, doğrudan vergileri düşüreceğiz avantaları kaldıracağız, sosyal güvenlikte kadar delik haline gelmiş hakedilmemiş ve karşılığı olmayan harcamları kısacağız deseler hem inandırıcı olur hem de böyle bir şey gerekli de.
    Saçma bir uygulamadan örnek vereyim. Hasta alt bezleri var. Prim ödemiş ve sigortalı olan kimseler bu beze ihtiyaç duyarlarsa alınabilcek miktar bir aylık iken, hiç prim ödememiş ve devletin himmeti sayesinde alacak olan yeşil kartı kimseler için miktar 3 aya kadar oluyor. Burada adaletsizlik yok mu? Sizin sigortalıyı avantajlı halde tutarak yeşil kartla sağlık hizmeti alan için sigortalı olmayı özendirmeniz gerekirken tersini yapıyorsunuz. Çalıştığı halde hem üç kuruş fazla almak hem de yeşil kartını kaybetmemek için insanlar, sigortalı olarak çalışabilcekken bu ndenle işssiz olarak görülüyorlar. Sonra da devlet olarak paypal'dan 500 doları peşine takılacak ugulamalarla vatandaşını ürküyüyorsun. Ne uğruna? Buralardan vergi aldıklarında biz maliyeyiz uçan kuştan, kaçandan vergi alırız diye övünmek için mi? Ne kaybettirdiğini düşünüyorlar mı acaba? Anarşizmi özendiriyorlar.
    Seçimler yaklaşıyor. Sinek küçük ama mide bulandırır.




  • Telaş yapacak birşey yok arkadaşlar. Her eski paypal kullanıcısı bilirki paypal hesabı 2 kere kilitler. Birincisinde onay ister, diğerinde para gelmeye başlayınca para akışının kaynağını sorar ve açar. Bu standart prosedürdür. Belli bir kullanımı geçen hesaplara uygulanır. Bana 2008de olmuştu bu , o zamanlar ufak tefek paralar geliyordu ve bu tarz bir mail geldi. Gerekli bilgileri ilettim ve yaklaşık 3 senedir elleyen yok. Eğer hesabınıza bu daha önce gelmemişse yada hesabınız yeniyse bunun gelmesi çok doğal. Panik , telaş ve siyaset yapmaya gerek yok yani
  • buarada sorun paypal degil MALİYE, sana nerden buldun bu parayı nerden kazanıyorsun derse nasıl hesap verecen.
    Eskiden paypal anlaşması yokdu hukumetle, şimdi anlaşması da var.
  • Bu konu ciddi mi yoksa söylentiden mi ibaret arkadaşlar? Eğer Paypal hesabı onaylı değilse kontrol edilemeyecek mi? Onaylı olan bir hesabı tekrar onaysız hale getirmek mümkün mü? Ben avantajını bilmeden onaylatmıştım Paypal hesabımı, onaylı olmasının sağladığı avantaj ya da onaysız olmasının getirdiği kısıtlamalar nelerdir?
  • türkiye'ye sıcak para lazım

    kolay kolay soracaklarını sanmıyorum
  • Net üzerinden yapılan tüm alışveriş ve para girişlerine belli bir Vergi koymayı planlıyor hükümet .
    Eğer olursa Paypal üstünden bankaya havale olan paradan Direk % olarak Devlet banka üstünden parasını alır .
    Daha miktar belirlenmedi , detaylarda ortaya çıkmadı , onun için neye ne kadar vergi alırlar bilemiyoruz .
    Yapım aşamasında yeni bir vergi var hükümet tarafından Taslak halinde .
    Seçimden sonra hükümet tekrar TEK parti olarak iktidar olursa 1 günde yasalaşır bu kanun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoEroin -- 1 Mayıs 2011; 16:34:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77
    Bu konu ciddi mi yoksa söylentiden mi ibaret arkadaşlar? Eğer Paypal hesabı onaylı değilse kontrol edilemeyecek mi? Onaylı olan bir hesabı tekrar onaysız hale getirmek mümkün mü? Ben avantajını bilmeden onaylatmıştım Paypal hesabımı, onaylı olmasının sağladığı avantaj ya da onaysız olmasının getirdiği kısıtlamalar nelerdir?


    Sorularıma yanıt verebilecek bir arkadaş yok mu?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77
    Bu konu ciddi mi yoksa söylentiden mi ibaret arkadaşlar? Eğer Paypal hesabı onaylı değilse kontrol edilemeyecek mi? Onaylı olan bir hesabı tekrar onaysız hale getirmek mümkün mü? Ben avantajını bilmeden onaylatmıştım Paypal hesabımı, onaylı olmasının sağladığı avantaj ya da onaysız olmasının getirdiği kısıtlamalar nelerdir?


    Sorularıma yanıt verebilecek bir arkadaş yok mu?..



    Ben böyle bişeye ihtimal vermiyorum

    Türkiye kısa bir süre önce açıklama yaptı

    Yurtdışında ki paranızı Türkiye'ye getirin hiçbir şekilde sormayacağız nerden geldi diye dedi.

    Ve anında İsviçreden türk iş adamı tüm servetini buraya taşıdı 23.000.000 tl vergi ödeyerek koç ları 2.sıraya itti

    1.liğe oturdu

    Bunlara para nerden geldi diye sormayıp bize soracaksa..




  • Umarım tahminin doğrudur Ogameci.. Ama bu sistem zaten zengine hiç dokunmayan, üç kuruş parası olanın iki kuruşunu almak için omzuna binen bir sistem değil mi ki.. O yüzden ben söylentilerin doğru olabileceğine olasılık veriyorum, bizim kan emiciler emebileceği bir kanın kokusunu almışsa bırakmaz onun peşini..

    Bu arada Türkiye neden böyle bir açıklama yapmış olabilir ki?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Umarım tahminin doğrudur Ogameci.. Ama bu sistem zaten zengine hiç dokunmayan, üç kuruş parası olanın iki kuruşunu almak için omzuna binen bir sistem değil mi ki.. O yüzden ben söylentilerin doğru olabileceğine olasılık veriyorum, bizim kan emiciler emebileceği bir kanın kokusunu almışsa bırakmaz onun peşini..

    Bu arada Türkiye neden böyle bir açıklama yapmış olabilir ki?..



    bu tip şeyleri şak diye yaparlar önce söylenti yayıp değil

    mesela anında sporcu gıdaları yasakladılar

    geçen haftadan itibaren anında kozmetiğe kesin yasak getirdiler

    bunlar söylenti halindemiydi hayır

    onun için hiç tedirgin olma..
  • zaten sansür geldiğinde film paylaşarak para kazanmanında anlamı kalmayacak çünkü çoğu forumlara ulaşamayacağız..adamlar öyle bir liste yapmışki açık kalan siteler engellenen sitelerin yanında çerez kalıyor..dns proxy olayını kulanıcı adı şifre gibi yapacaklar servis sağlayıcı ile uyuşmazsa internete bağlanamayacaksın duyduğuma göre illegal korsan yayın yapan siteler forumlarda engellenecek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsuperx -- 4 Mayıs 2011; 3:14:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.