Şimdi Ara

Pazartesi için gün içi al-sat öneri hisseleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 Liralık hisseler var, 1000 tane alıp, gün içerisinde 0.05 bile yakalayabilirsem, komisyonu saymazsak 45+ kazanırım.
    önereceğiz stabil ve 1-2 liralık hisseler var mı? harçlık olur



  • BromForValden kullanıcısına yanıt
    Bir hissenin bir lotunun kaç lira olduğunun (bedelsiz bölünme, profesyonal seviyede lot değerinin insan psikolojisine olan etkisi vb haricinde) amatör seviyede pek bir önemi yoktur.
    Lotu 1 tl olan hisseden 1000tl’ye 1000 lot alırsın. Hisse o gün %5 değer kazanırsa gün sonundaki toplam paran 1050tl olur.
    Lotu 10tl olan hisseden 1000tl’ye 100 lot alırsın. Hisse o gün %5 değer kazanırsa gün sonundaki toplam paran yine 1050tl olur.
    Ek olarak genelleme yapacak olursak hisse senedi değeri 1tl’ye yakın olan şirketlerin çoğu büyük olasılıkla yüksek riskli ve ya spekülatif hisse grubundadır. Muhtemelen firmanın ait olduğu sektör, yaptıkları iş/yatırım planları ve rakip bilgilerine kolayca erişim sağlayamayacaksın (çok fazla değerlendirilmesi gereken bilgi) ya da teknik olarak grafikleri değerlendirecek yeterli bilgiye sahip değilsin şu an için. Harçlık yapayım derken başkasına harçlık verebilirsin.
    Benim tavsiyem paranın 200 lirası ile ekonomi/finans/borsa alanındaki kitapları okumaya başlayarak ilk adımı at. Eğer borsada illa hemen yatırım yapmayı planlıyorsan okumanın yanında daha küçük bir mebla ile (max 500tl) deneme yanılma ve pratik kazanma işine girişebilirsin.
    Ben bu sene başında bu işlere merak salıp şubat ayında yatırım yapmaya başladım borsada ve bugüne kadar sırasıyla fotoğraftaki kitapları okudum. Sanada tavsiye ediyorum. İnternetten teknik analiz ile ilgili dokümanları da incelemeye devam ediyorum ve ilgili youtube finans/borsa kanallarını takip ediyorum. Bunun yanında 1000tl olarak pratik kazanma amaçlı borsaya yatırdığım ana paramı şubat-mayıs ayı içerisinde kademeli olarak 6000tl’ye çıkartıp toplam parayı da 20000tl (14000tl kar) seviyelerine çıkardım. Hala öğrenecek ders alacak çok şeyim olduğunu düşünüyorum ve okumaya, öğrenmeye devam ediyorum.
    Sonuç olarak herkesin parasının 1 lirası bile kıymetli. Bu paranın bir kısmına kıyarak belki sonrasında değeri çok daha fazla anlaşılacak ve zahmetli olan bilgi edinimine yatırım yapmanı tavsiye ederim. Halkımız görmeden inanmaz ama kulaktan kulağa gelen bilgiye parasını yatırır.
    Başkalarının fikirlerini tabiki takip et değerlendir ancak kendi fikrinle yatırım yap.
    İyi günler diliyorum.

    Pazartesi için gün içi al-sat öneri hisseleri?

    Pazartesi için gün içi al-sat öneri hisseleri?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • AliCanTumay A kullanıcısına yanıt
    Cidden teşekkür ederim, bu kadar düzgün ve güzel bir entry beklemiyordum. Şaşırdım açıkcası.
    Bilgiye cidden ihitiyacım var sanırım. Benimki kumardan hallice bir girişim olucak gibi çünkü.
    Kitaplar koymuşsunuz. Acaba ilk okumam gereken hangisi olur? Okuduğunuzdan dolayı hangisi daha faydalı olur merak ediyorum. Çünkü çok ağırsa anlamamak da sıkıntı olabilir veya gereksiz okuma da yapmak istemem.
  • BromForValden kullanıcısına yanıt
    Bence hepsi faydalı kitaplar, Kendi Kendine MBA benim meraktan okuduğum bir kitaptı. Borsa zeminini hazırlarken sana pek katkı sağlamayabilir, sadece onu pas geçebilirsin. Ama diğerlerini okumanı tavsiye ederim. Basitlik açısından Türk yazarlarınkilerle başlayabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstad kesinlikle sağı solu belli değil hisselerin sana birisi şu der o gün taban görür ve sermayenin yüzde 10 u nu kaybedersin riski çok yüksek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.