Şimdi Ara

Pc Açılışında fanlar en yüksek seste çözüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar pc donanımları konusunda kendimi orta seviyede görüyorum.Soğutucu olarak H100i kullanıyorum 2adet fan h100i nin kendi soketine bağlı ayrıyetten kasanın ön ve arkasında toplamda 2 adet 120cm lik fanlarda bulunmakta.fanlar acılışta cok yuksek rpm de başlıyorlar acaba bu fanların rpm hızlarını en düşük değerde başlatma imkanım varmı.Anakartım Asrock z77e ITX biosunda ayar var fakat olmadı.İlla fan kontrolcü mü gerek? Sessizlik konusunda usta arkadasların desteğini bekliyorum.
    Teşekkürler.



  • Yanlış bilmiyorsam butun pcler ilk açlışta bileşenlerin hepsini test ederek acılır buda bütün bileşenler max değer alırki overclock yaptiginizdada genelde bu yuzden mavi ekran alırsınız ilk açılışta voltaj yetmez ise.
    Bildigim kadariyla ilk açılışda fanlari düşük rmpde dondurecek bi ayar yok sanirim ama düşük rmpde fan alabilir yada voltaj düşüren fan kablolari var onlardan temin edebilirsiniz.Yardimci olabildiysem ne mutlu bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overlord7134

    Yanlış bilmiyorsam butun pcler ilk açlışta bileşenlerin hepsini test ederek acılır buda bütün bileşenler max değer alırki overclock yaptiginizdada genelde bu yuzden mavi ekran alırsınız ilk açılışta voltaj yetmez ise.
    Bildigim kadariyla ilk açılışda fanlari düşük rmpde dondurecek bi ayar yok sanirim ama düşük rmpde fan alabilir yada voltaj düşüren fan kablolari var onlardan temin edebilirsiniz.Yardimci olabildiysem ne mutlu bana

    Hocam değerli bilginiz için teşekkür ederim.Bu da demek oluyor ki dediğiniz gibi fanları 5v a indirecek kablolardan temin etmem lazım.
    peki fan kontrolcü alsam ve bu fanları kontrolcüye bağlasam yine yüksek rpm demi döner?Çözüm olurmu?




  • KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Evet oda güzel bi seçenek olabilir aynen o aklıma gelmemişti.ama dikkat et bazi fan kontrolculer ses yapiyormuş
  • tamam hocam tesekkür ederim.Fan kontrolcü önerin varmı üstadım.En Az 5 fan desteklemesi lazım.
  • İlk açılışta arkadaşın dediği gibi fanların max'da çalışması gayet normal bir durum olmak ile beraber bu süre ortalama 5 10 sn sürmektedir. Bu kadar kısa süreli bir durumdan rahatsızlık duyuyorsanız işiniz zor çünkü max değerinde dahi bir fanın sessiz olabilmesi için CFM ve Static Pressure değerlerinden biraz feragat etmeniz gerekmektedir. Sessizlik ve olabilen en verimli CFM değerleri için örnek olarak Noctua markasını önerebilirim max RPM seviyesinde bile fanları 21 16 db gibi degerlerde ses çıkarır yani duyamazsınız bile fakat fiyatı konusunda pek kullanıcı dostu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 6 Mart 2015; 16:10:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esTFyz

    İlk açılışta arkadaşın dediği gibi fanların max'da çalışması gayet normal bir durum olmak ile beraber bu süre ortalama 5 10 sn sürmektedir. Bu kadar kısa süreli bir durumdan rahatsızlık duyuyorsanız işiniz zor çünkü max değerinde dahi bir fanın sessiz olabilmesi için CFM ve Static Pressure değerlerinden biraz feragat etmeniz gerekmektedir. Sessizlik ve olabilen en verimli CFM değerleri için örnek olarak Noctua markasını önerebilirim max RPM seviyesinde bile fanları 21 16 db gibi degerlerde ses çıkarır yani duyamazsınız bile fakat fiyatı konusunda pek kullanıcı dostu değildir.

    hocam acılısta ses cıkmasından rahatsızlık duyduğum durum pc nin bulunmus olduğu oda cocuk ve yatak odalarının bulunduğu bölümde geceleri millet uyuyunca acınca sesler muthiş cıkıyor.Beni konuyu acma amacım cözümü varsa öğreneyimdi ama olayı biraz abarttım sanırım.
    üstatlar fan kontrolcü arayısına girdim ve bir kontrolcü buldum link sizce özellik ve görüntü acısından nasıl.




  • Anladım endişenizi :) haklısınız yatak odasında ise büyük sıkıntı bu durum. Gösterdiğiniz ürün hakkında bilgim yok fakat sizin ihtiyacınızı görecek ürünler 70 - 110 tl aralığında bulunur gereksiz yere paranızı heba tek istemezseniz şayet.

    Örnek:http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6548

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.