Şimdi Ara

PC Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar
    dün overclock yaptığım pc ye bi fan aldım.. cooler master jet7..
    işlemci amd 2600 overclock ile 2.3ghz stabil hiçbir sorun çıkarmadan çalışıyoduama ısınma vardı biraz.. fanı değiştirirsem iyi olur diye düşündüm..

    yeni fanı aldım içinden iletken jel çıktı onu sürdüm işlemcinin soğutucuyla temas ettiği yere taktım sonra fanı açtım pc yi hiçbir görüntü gelmeden 5sn içinde kapandı.. tekrar denedim açıldı sıcaklığa baktım 95 gösteriyodu sonra kapandı.fan büyüktü ve power supply e baya yakındı ondandır diye düşündüm söktüm p.s. açtım bios geldi sıcaklığa baktım düşmüştü tamam dedim sorun bu ama yeniden başlattım yine açılmadı..eski fanı taktım aynı sorun oldu fandan kaynaklanmıyo o zaman dedim yeni aldığım fanı taktııp iletken jeli sildim biraz açtım açılmadı tekrar denedim bikaç kez, açıldı ama sıcaklık 85 falan gösteriyodu.. bide her açıldığında işlemcinin ayarlarının yapılmadığı yazıyordu.. ayarları default yapıp (overclock yapmadan) kaydedip çıktım win başlasın diye bıraktım win açılış ekranında kilitlendi reset yaptım win açıldı sorunsuzdu bi kaç işlem yaptım sorun olmadı.. yeniden başlattım yine açılmadı.. sorunun power ın fanı kapattığı için olmadığını anladım p.s. yi yerine taktım fanın altındaki jeli temizledim yayılmıştı etrafa bide sanki orda jeli sürdüğüm yerde metal tozu vardı anlamadım..topladım pcyi açılmadı yine bios pilini söktüm taktım bikaç denemeden sonra açıldı.. bios ayarlarını yaptım açtım açıldı win işlemciye biraz yüklendim bişey olucakmı diye hiç bi sorun çıkmadı.. pc yi yerine koyup yeniden başlattım yine açılmadı gece çok geç olmuştu uyudum..
    sabah işe gelirken tekrar denedim bios geldi işlemci ayarları yapılmamış dedi yaptım kaydettim açılırken yine 5sn içinde kapandı.. bios pilini söktüm yeniden başlattım bios geldi işlemci ayarları yapılmamış yazdı del e basıp biosa girdim ve hiçbişey yapmadan ve kaydetmeden çıktım pc açıldı windows geldi işlemciye yüklendim bişey olmadı evde açık bırakıp çıktım download yapıyo ve tv den program kaydediyo yarım saat kadar evdeydim sorun çıkarmadı.. 2.3ghz çalışıyo şu an. ve bios pili yok üstünde..ama eve gidip reset atınca yine açılmaybileceğinden korkuyorum..

    asus a7n8x-x
    amd 2600
    512mb ddr kingston
    128mb geforce fx5200
    120gb samsung ide sistem bu..

    sizce sorun nerden kaynaklanıyo ne yapmam gerek.. yardım edebilirseniz sevinirim.. okuduğunuz için teşekkürler...







  • Overclock oldukça zahmetli ve zor bir işlem.Özellikle de amd işlemciler için.Amd nin yanması o kadar kolay ki ne olduğunu bile anlayamazsın.Bi de anakart faktörüden çok önemli ve sen Amd için en körü anakartı seçmişsin.Asus markalı herhangi bir chip setli anakartların hemen hepsinde amd ile çok sorun yaşadım.Benim tavsiyem işlemcini fazla zorlama.Var olan hızda çalışmaya devam et.Zaten yeterince iyi işlemciler.
  • uzun zamandır stabil kullanıyodum hiç sorun yoktu ve dediğim gibi işlemci yanmadı sağlam şu anda full kapasite çalışabiliyo evde açık çalışıyo şimdi..
    ama yeniden başlatınca yine aynı sorunu verip hiç görüntü gelmeden kapanmasından korkuyorum bios pilinide söktüm.. şu an ne yapabilirim düzeltmek için.. sanırım anakartımın kingston çipiyle bi çakışma yapması da sözkonusu... teşekkürler...
  • Bios update yapmayı deneyebilirsin. Ayrıca bios pilin bitmiş olabilir, bunu da değiştirebilirsin. Aslında asus sitesinde kingston listede yok ama hynix chipsetli ise zaten bir sorun çıkarmaz. Benim imzam kısmında bilgisaarımın özellikleri yazıyor ve son derece stabil çalışıyor. Sen yine de sistemindeki parçaları arkadaşının birinde bilgisayar varsa değiştirerek deneyebilirsin. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.