Şimdi Ara

Pc Clear Cmos yapmadan açılmıyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıktada belirtigim gibi Pc Clear Cmos yapmadan açılmıyor pc çalışıyor ama görüntü yok. Azda olsa bilgim var. bu arızanın sebepleri bios ram ekran kartı ve anakart sorunu olabilir düşüncesindeydim. (geriye ne kaldıki zaten) ve clear cmos yaparak pc yi açmayı denedim ve pc çat diye açıldı. evet ama sorun ortadan kalkmadı nedenmi pc yi normal windows tan kapatıyorum tekrar açmak istedigimde ise yine pc çalışıyor ama görüntü yok. yine clear cmos yapıp açıyorum. bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar cmos suz açamıycam mı ben bu pc yi?

    Şunu söyleye bilirsiniz sistem eski at çöpe ama ben bu ve bunun gibi problemleri olan sistemleri tamir edip ihtiyacı olan çocuklara veriryorum çabam o yüzdendir bilginize şimdiden teşekürler

    sistem: asus p4s800-mx anakart
    128mb palit ekran kartı
    512 mb ram
    80 gb samsung hdd







  • islemcin nedir? 512 ram in hizi nedir?
  • intel celeron 1.7 ddr 400
  • yaa arkadaşlar asusun sitesindeydim az önce bir şeyin farkına vardım asus bios güncellemeleri işlemci ler üzerine güncelliyo genelde işlemcilere desteklemesi için. ve benim işlemcim intel celeron 1.7 işlemci destek bios sürümü 1011c.awm beta olarak gösteriyor site bende beta oldugu için biosa yazdırmamıştım beta oldugu için bunun bir önceki versiyonunu yazdırmıştım biosa yani 1011.awm yi. bi deneyeyim bakalım ne olacak belki biostandır diye düşünüyorum
  • celeron 1.7 yi tum bioslar goruyor biosunla alakali bir sıkıntın yok. peki biosu kaydedip ciktiginda restartta makine calisiyor mu?
  • evet çalışıyor sadece windows açıldıktan sonra ister power tuşu ile kapat ister başlattan kapat birdaha görüntü gelmiyor. mutlaka clear cmos yapmam gerekiyor, ama windows geldikten sonra yeni başlat yaparsan reseti atıyor ve normal açılıyor pc birde bu durum var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel50 -- 9 Haziran 2010; 12:08:57 >
  • clear cmos yerine psu nun guc soketlerini sokerek dene.. eger sokup geri taktiginda calisirsa anakart degil psu da sorunlu olabilir.
  • psu yu şuan kullandıgım sistemden soktum problem yoktu. neyse denemekte fayda var. peki işlemci yaparmı bu işi
  • yapabilir neden olmasin. denemekte fayda var
  • neden işlemci diye şüphelendigimi söyleyeyim. bu anakart üzerinde idi işlemci bana anakart çalışmıyor kesin demişlerdi ben bu anakartı çalılştırdım ama sorunlu çalışma biliyorsunuz işte.
    ama işin ilginç yanı anakartı aldıgımda işlemci fanı takılı degildi ama işlemcinin üzerinde beyaz bişey sürmüşler bu ne dedim termal macun allah allah dedim termal macunun beyazını hiç görmemiştim. sanki etrmal macun degil diş macunu. neyse cpu fanı nerde dedim onuda verdi arkadaş sagolsun. hem işelmciye sürmüşler hemde sogutucu ızgaraya. ama ne sürmek macun dedigi şey nasıl sürdüler ise işlemci pimlerini 4 yada beşine bulaşmış ben iyice temizledim ama şüpheleniyorum.
  • beyaz thermal macun normal bizim teknik servisimizde de mevcuttur çok kullananlar işyerleri için büyük kavanozlarda bulunur gayette iyidir ısı iletimi ve uzun süre dayanım açısından tavsiye ederim fakat tabi bir damla kullanmak lazım, abartmamak lazım. işlemci ve anakart soketini Selulozik tiner ve boya fırçası kullanarak temizleyin.

    sorun çözülmüyorsa bilgisayar açılınca bıos ayarlarına girin ve ram hızlarını elle ayarlayın en düşük değerlerde tutup deneyin.

    bir kaç adet ram varsa hele hele farklı markalarsa helehelehelehele hızları ve cas latency değerleri farklıysa mutlakaaa bunu hemen deneyin.

    tek ramle de deneyebilirsiniz bilgisayarı çalıştırmayı. Anakartın SPD den alıp yorumladığı bilgi her zaman en doğru olamayabilir.

    Bkz.SPD.http://www.tvt.com.tr/Teknik-Terimler-Sozlugu-S-Z,DP-9.html




  • islemci bacaklarina bulasan macunu tabi ki temizleyin. beyaz macun var ama piyasada en yaygini su elektronikcilerin kullandigi bir cok arkadasin cok iyi diye tavsiye ettigi cok etkili olmayan termal pasta. Elektronik devreler icin tasarlanmis bir madde... onu kullaniyorlar tabi herkesin tercih meselesi. macunu surdugunuzde sadece islemci uzerinde kalmaz fana da bulasir ikinci durum normal.
    Siz o islemciyi takarken 266mhz bir ram ile deneyin. bende de benzer sorun var. elimde 1 gb ddr400 hi-level var. ms-7060 boardda p4 3.2 de calisiyor ama celeron 2.4 ve celeron 1.8 de calismiyor. onunla benzer ozellikleri olan baska bir ram ise hic sorunsuzca calisiyor. bunlari birlikte takarsam gene calisiyor ama tek basina mumkun degil. hi level hizindan taviz vermiyor...
  • tek ram ile denedim yine olmadı. Allah Allah çıldırcam yaa. bir çocuk sevindirecez onun için bu çaba. birde şu şekilde yaklaşalım bakalım anakart bios ram vs. arızalarında speaker dan sesli uyarı gelmesi lazımdı ama o gelmiyor. fakat pc clear cmos ile açabildigimde uyarı sesi normal şekilde tek bip sesi ile açılıyor. donanimin bir yerinde problem olsa otmesi lazım degilmi
  • olabilirde olmayabilirde. bir sıkıntı var ki bios makine kapandiginda tekrar acilabilecek bir duruma gelmiyor. ya psu ya anakart. hocam ama ramleri dene. elimde bir ram var intel perl 865 ile sap gibi bekliyordu. arada aciliyor arada acilmiyordu. rami kesinlikle dene
  • tamam 3 adet ram var hepsini tek tek deneyeyim bakalım ne ıolcak cevabı yarın yazarım şim işe gitmem gerek yardım larınız için teşekürler
  • I I I

    bu cmos clear jumperi olsun

    U I

    Clear konumuna alıp bekliyoruz

    I U

    tekrar normal moda alıyoruz

    cmos jumperini clear konumunda bırakıyor olmayalım sakın? yada bu clear bu normal mod diyorsanız ya tersi ise? anlatabildimmi bilemiyorum.

    Usb portlarda kısa devre olmasın, hiç bir kart cihaza takılı olmasın bios resetleyip tekrar deneyelim olur büyük ihtimalle diye düşünüyorum.

    her ram denemesinden sonra clear cmos tavsiye ederim.
  • hepsini denedim tek ram ve degişik bütün ram leri tek tek denedim olmadı şimdi clear cmos yapıyorum görüntü artık hiç gelmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.