Şimdi Ara

PC Controller ları Hakkında 1 Soru ve Öneri Talepleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,


    Playstation 4 ümü satmamla oyunlar için bilgisayar dönemi benim için başlamış oldu. Bir kaç yıldır da gayet güzel bir şekilde eski DS4ümü PC de kullanıyorum. Bir çok oyunda hiç sorun yaşamadan kullanıyorum. 


    Ancak ikinci bir kontrolcüye ihtiyaç duymaktayım. Bu nedenle PC tarafında sorunsuz kullanabileceğim, kablolu olan yada kablo ile şarj edilebilen (tercihim bu yönde, kablosuz kullanabileyim ama pilli değil de şarjlı olsun) (pil takma çıkartma pil arama derdi olsun istemiyorum) uzun süre kullanabileceğim bir kontrolcü aramaktayım. 


    Bu anlamda araştırma yaparken, zaten elimde bir DS4 var, bir tane de XBOX kontrolcüsü alayım diye düşündüm. Ancak XBOX kontrolcüsü kablo ile PC ye bağlanabiliyor mu - yada - pilli olmayan, şarj edilebilen bir versiyonu var mı bilemiyorum?


    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.








  • Xbox'ın kolları DS kadar konforlu değil. Kablosuza çevirmek istesen özel aparat alman lazım. Daha buradan direk elediğim ve elime haybeden DS4 kolu geçtiği için xbox kolları pc de kullanmadım hiç. Ama arkadaşlarıma, eski kablolu modellirini aldırdım.


    Hiç bir derdim olmasın, direk takayım ve bütün oyunlarda çalışsın diyorsan xbox kolu.


    Sıkıntı yok yeri geldiğinde 3.parti programları da kurabilirim dersen DS4 süper işler çıkarıyor DS4windows programı ile. Hatta cemu ve yuzu emulatorlerinde DS4 üstündeki jiroskopu bile kullanabiliyorsun. Gamepad'da jiroskop yoksa, program üzerinden telefonu-tableti bağlayıp; cihazın jiroskop özelliğini kullanabiliyorsun. Ayrıca DS4 küçük bir bluetooth dongle ile eşleşip kablosuz olarak da çok güzel çalışıyor.


    Çok nadir bazı oyunlarda HidHide ile gamepad'i gizleyip sadece Xbox 360 kontrolcü gibi göstermem gerekiyor ama bu oyunu yapan hırt firmanın ayıbıdır. Oyun da Elden Ring bu arada  .


    Şahsen DS4 ve DS4Windows ile hiç sıkıntı yaşamadım. Muhtemelen bir sonraki gamepad'i de Dualsense alıcam.


    Konudan bağımsız, Türkiye de orjinal gamepad kalmadı. Dikkatli olun, orjinal diye satılan ürünlerin büyü kısmı sahte ve HB-Trendyol-Amazon'da vs bile satılıyor bunlar. Şahsen artık bu tarz aletlerin siparişini ya direk yurt dışından çekiyorum ya da yurtdışından eşt-dost akraba gelirken onlarla getirtiyorum.


    Uzun oldu ama durum böyle.





  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Hiçte uzun olmamış bu arada  


    Elimde bir tane DS4 kontrolcüm var zaten. Bir çok oyunda kusursuza yakın performansla oynuyorum hiç sorun yaşamıyorum. Bazı oyunlarda da dediğiniz gibi 3. parti yazılımlarla hallediyorum. Çok eski belki bir iki tane oyunda da kontrolcü desteği olamadığından oyunu klavye+mouse ile oynamak zorunda kaldım ama hiç sorun olmadı.


    Kısacası DS4 ten oldukça memnunum aslında.


    İkinci bir kol ihtiyacım, oğlum büyüdüğünden onunla birlikte aynı anda oynayabilmekten. Zaten elimde DS4 olduğu için ikinci kol tercihimi de hem kablosuz hem kablolu şekilde kullanabileceğim XBOX kontrolcüsünden yana kullanayım demiştim. Hem kablolu hem kablosuz kullanabilmek benim için güzel olacak.


    PC de DS4 ü kablosuz şekilde kullanabiliyor muyum acaba?   Hiç denemedim bluetooth ile bağlamayı olur mu acaba?


    Onun dışında bu orijinal - sahte mevzusunu başka forumlarda da okudum. Yurt dışından eş - dost akraba ile getirtme şansım yok ne yazık ki. Ancak amazondan, satıcısı amazon yada microsoft olan bir ürünü alsam herhalde korsan ürün göndermezler diye düşünüyorum. Yada vatanbilgisayar itopya vs gibi bir yerden?

    Gelen ürünün orijinalliğini kontrol edebileceğim bir kod - aktivasyon - kayıt işlemi var mı biliyor musunuz?





  • TakoPlay kullanıcısına yanıt

    Bluetooth ile oluyor pc de. Amazonda, microsft da filan ürünler sahte değildir. Vatan'a filan gerek yok onlar çok daha pahalı satar.

    Lisans kontrolü için muhakkak bir yöntem vardır ya. Laptoplarda vs bile sn ile resmi sitesinden kontrol edilebiliyordu.


    Ben yurtdışından getirtmeyi biraz daha uyguna geldiği için tercih etmiştim, o da denk gelmişti. Konudan alakasız bazı çin malı gamepadler gerçekten çok iyi. Aralarında isim yapmış markada vardı hatta ama adını hatırlayamadım. Onlara da bakabilirsiniz.


    Youtubedan ds4 pc bluetooth işlerine bi göz atın Öyle karar verin. Bazen ayar edebiliyor bağlarken ama bunun asıl nedeni elimde ki bluettoh dongle'ın kaza bela bulduğum gerçek driverını kaybetmemden dolayı. Windows un eline kalınca da çalışıyor ama bir gerçek driver gibi olmuyor. Bu dediklerim sadece bağlantı için ve çok uç nokta örnek. %90 tak-bağla-çalıştır.


    Kablo olarakta ugreen diye bir markanın fileli 2metre kablosundan aldım mesela, ds4 soketine tam uygun yapılmış kaliteli ucu da var. Diğer markasız kablolar zamanla o ucu bozuyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.