Şimdi Ara

Pc de kilitlenme sorunu :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar:
    Soruna gelmeden önce özetle bilgisayarın bileşenlerini yazıyorum.

    Amd x4 620
    MSI 770 c-c45 Anakart
    3 x 2 GB 1333 A data Ram
    His ve /veya Powercolor 4870 Ati Ekran kartı 1 gb dd5
    320 Gb Hdd
    Termaltake 500 watt kasa

    Sorun: Olur olmaz yerde 10 dk içinde bilgisayar kilitleniyor.

    Şimdi çözüm için sırasıyla yaptıklarımızı yazıyorum.

    1- 64 bit xp ve win7 kurduk, tüm güncellemelerini yaptık, driverlerin güncel sürümlerini kullanıyoruz.
    2- Biosun güncel versiyonunu kullanıyoruz.
    3- Parçalarda arıza olasılığına karşı ( PSU, CPU, RAM, ekran kartı, Anakar ) tek tek değiştirdik. ( Bu sistemden 4 adet mevcut )
    4- Şase olma olasığına karşı kasa dışı halının üstünde çalıştırdık.
    5-Isınma olasılığına karşı yeni fanlar taktık; ama ısınma gibi bir problem yok.

    En son olarak donma yapmayan aynı sistem bir makinenin işlemcilerini donma yapan bir bilgisayara taktık ve donma olmadı. Donan bilgisayardaki işlemciyi de donmayana taktık dondu...

    Şimdi bizimde ilk aklımıza gelen işlemci arızalı cevabı. Ama; arızalı olan bir işlemci bilgisayarı neden çalıştırıyor?

    Bir aydır günde 5-6 saat bu makinelerle cebelleşmemize rağmen sorunu çözemedik. Yapılabilecek herşeyi yaptık. Bi çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden çok teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Tamam da işlemciyi değiştirdiğinizde donma yapmadığını, eskiden donma yapan bilgisayarın işlemcisini sağlam pcye taktığında donma yapmaya başladığını söylediniz.
    Sizce de işlemci bozuk değil mi?
    Bunun başka bir açıklaması yok.

    Yani işlemci donma yapar, ama bilgisayarı da açar.Bu olabilir.Her bozuk işlemci bilgisayarı kesinlikle açtırmaz diye geçerli bir kural yok.
    Bir bakın üzerinde yamulmuş diş. vs var mı

    Yapacağınız şey basit..Eğer işlemci takasında sorun gidiyor diğer pcde sorun başlıyorsa işlemciyi aynen aldığınız yere geri götüreceksiniz.
    Ve imkanınınz var ise başka model bir işlemciyi o kasada denemeye çalışın

    Kolay gelsin
  • 4 tane kutulu işlemcinin 2 tanesi bozuk cıkar mı?
  • Tamam da sen 1 bilgisayarda sorun var dedin..3ü sağlam dedin.

    Buradan yola çıkarsak 1 işlemci arızalı gibi görünüyor.
    Şimdi 2si nasıl bozuk olur diye nereden çıkardın?

    En son olarak donma yapmayan aynı sistem bir makinenin işlemcilerini donma yapan bir bilgisayara taktık ve donma olmadı. Donan bilgisayardaki işlemciyi de donmayana taktık dondu...


    Yazmışsınız..Buradan 1 işlemcinin problemli olduğu ortaya çıkıyor,2 nereden çıktı ki?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yok dostum 4 tane aynı parcalardan sistem var. 2 tanesi full arıza cıkartıyor 2 tanesi de arada bir çıkartıyor. Az önce calısan bir işemciyi calısmayan bir sisteme taktık acılışta dondu.
  • Kusura bakma ama ben sistemlerden birisinde arıza var diye algıladım..Yani sizin ilk mesajınıza bakan sizden başka herkes aynı şeyi düşünürdü kanımca..

    E şimdi olay bambaşka bir boyut aldı..2 tanesi full arızalı donuyor 2 tanesi arasıra diyorsan daha da berbat oldu şimdi..
    Yukarıda birisi sorunun driver.vs ile çözüldüğünü yazmış.Hiç pclerden birisine başka işletim sistemi kurarak deneme yaptınız mı?Bence elinizde 4 aynı aynı sistemden varken,yani imkan var iken bunu denemenizi öneririm.
  • Şimdi arkadaş söyle birşey yaptık. Sıraladık makineleri. 1-2-3-4 diye adlandırdık. Senin anlaman acısın kolay olsun diye de bu örnek güzel olur. 4 numaraya win 7 kurduk. Donan makine stabil calısmaya başladı. Deneme yanılma yoluyla bunun hdd sini aldık. Donan 2 numaraya taktık. 2 saat güzel calıstı. 2 saat sonra yine cakıldı. 4 numara yani stabil calısan işlemciyi 3 numaraya taktık. 2 dk sonra sonra o da çakıldı. İşletim sisteminden değil, parçalardan değil. Bulamıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleli81

    Şimdi arkadaş söyle birşey yaptık. Sıraladık makineleri. 1-2-3-4 diye adlandırdık. Senin anlaman acısın kolay olsun diye de bu örnek güzel olur.


    Teşekkür ederim..

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaleli81

    4 numaraya win 7 kurduk. Donan makine stabil calısmaya başladı.


    Daha önce ne vardı işletim sistemi olarak?

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaleli81

    Deneme yanılma yoluyla bunun hdd sini aldık. Donan 2 numaraya taktık. 2 saat güzel calıstı. 2 saat sonra yine cakıldı. 4 numara yani stabil calısan işlemciyi 3 numaraya taktık. 2 dk sonra sonra o da çakıldı. İşletim sisteminden değil, parçalardan değil. Bulamıyoruz.


    Hdd'den işlemciye geçtin.Yine karıştı.

    Sen şunu söyler misin?Bu pcleri yeni mi topladın?Direk w7 mi kurdun?
    Yok yeni toplamadı isen w7den önce ne işletim sistemi vardı?




  • ::=) farkındayım arkadaş çok karıştı ortalık aynı şuan bulundugum oda gibi.
    Daha önce bu sistemlerde 64 bit xp kurduk. Sonra dedik sorun acaba xp de mi diye 64 bit win 7 kurduk.

    Karışan şey 4 numaranın hdd'sini aldık nasıl olsa parçalar aynı diye 2 numara taktık. Çalıştı ve dondu.

    Şimdi aklımıza geldi. 4 tane bilgisayarı tek bir çoklu prizden cekiyoruz. Böyle bir voltaj düşüklüğü falan olabilir mi?
  • Olabilir.Kasanın birtanesini direk topraklı bir prize bağlayıp deneyin..O kadar güç çekecek 4 kasayı tek bir prize bağlamak da sebep olabilir.Ama bir ihtimal tabi
  • bizde bağladık prize ya sigorta attırıyor ya stabil çalışıyor. güç ile ilgili değildir. zaten belli baya bunaltıcı bir durum oluşmuş. :) aklıma gelen pc test yazılımları var değerleri karşılaştırıp sorunun kaynağını bulabilirsin. herkez hakverirki bu takılma kitlenme olayları parçaların ısınmasından kaynaklanır genelde. ısı sensörlü bir kasada deneme yaparsan gözden kaçan bişey çıkar belki. soğutuculardan birinin işlevini yapamaması gibi.
  • Arkadaşlar dün gece aklımıza geldi topraklama olmayan faz ve nötr olan bir prizden çekmiştim kabloyu. Benim günlük kullandığım makinemde hiç sorun olmuyordu. Dün deneyelim dedik. Gece 5 de yattık ve bilgisayarları yükte bıraktık. Sabah 10 gibi 3 makineden 1 tanesi yine gitmiş.

    Bakın bu makineler 3dmark testini bile bitirdi. Ama olur olmaz yerde donuyor. Özellikle açılış sonra 10 dk içinde. Şuan kullandığım sistem de aynı ve 32 bit windows yükledim. Ve birde öyle test edeceğim. Daha önce bir forumda okumuştum. Ses kartı, lan driverlerinin 64 bit sürücüsü sağlam olmadığı için donmalara neden olabiliyormuş. Senelerdir kullandığım xp yi kurdum bakalım ne olacak..

    Tekrar ediyorum; ısınma gibi bir problem hiç yok. Ekran kartı 50 yi geçmiyor; işlemci 45 C yi geçmiyor. Ramlar biraz ısınıyor ama normalin yine altında.
  • Evet. 32 bit win xp net frame 3.5 güncellemesi yaparken dondu. Actım buraya yazayım derken yine dondu... Artık az birşey kaldı delirmeye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.