Şimdi Ara

PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
33.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum selamlar, Benim açtiğim konuda yazilabilecek bi çok şey burdada yazilmiş zaten farkli olarak ekleyebileceğim bişiy kalmamiş.. Ancak şu son 720p'deki videolar hakkinda şunu söyleyebilirim, Onboard ekran karti gerekli codecleri desteklemiyor olabilir o yüzden yeşil yeşil lekeler oluşuyo.. Filmlerde dizilerde codec problemi yada herhangi bi görüntü driveri yüklü olmamasindan kaynaklanabiliyor..

    Sen şu bahsini ettiğim Windows update meselesini bi deneyebilirmisin müsait zamanda.. AMA ayni dediğim şekilde yap ve bekle bakalim İnşAllah sorun çözülür..
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    kesinlikle deniyecem hocam.Olumlu olumsuz dönüş yapıcam buraya.
  • jacquer kullanıcısına yanıt
    @veysi89 nickli arkadaşın dediği sebepten dolayı ise sorun dediğiniz mantıklı olabilir fakat benimde falza bir bilgim yok.Şimdilik sedat arkadaşımın dediği yolu deniyecem birde olmadı powera yönelicem.

    Cidden berbat bir sorun bu,yazılımsal olabilir,bu hata görüntüleyicideki kritik olarak çözümünü bulamadğım sorun,power sorunu,anakart sorunu.Var oğlu var açıkcaı durum kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyan_ -- 6 Ocak 2018; 23:58:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noyan_

    @veysi89 nickli arkadaşın dediği sebepten dolayı ise sorun dediğiniz mantıklı olabilir fakat benimde falza bir bilgim yok.Şimdilik sedat arkadaşımın dediği yolu deniyecem birde olmadı powera yönelicem.

    Cidden berbat bir sorun bu,yazılımsal olabilir,bu hata görüntüleyicideki kritik olarak çözümünü bulamadğım sorun,power sorunu,anakart sorunu.Var oğlu var açıkcaı durum kötü

    Hocam bağlantıda kalalım, mutlaka haberdar edin. Sizden haber bekliyor olacağım. Bu süreçte internetten araştırmalara devam edeceğim bende, belki bir ihtimal yabancı sitelerden bir şeyler bulurum. Artık çözümü geçtim, sorunun sebebini bulsam kafi.




  • Son durum nedir var mi bi gelişme.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi bütün windows güncellemelerini kaldırdım.Birde ekran kartı drıverını silip temiz kurulum yapayım diyerek ekran kartı drıverını programla kaldırdım.advance system care ve cc clenar ile temizlik yaptım .
    ekran kartı drıverını en güncel kurdum ve denemeye koyuldum.

    Battlefield 1 oynadım 1 saat ultra ayarlda,hiçbir sorun olmadı ne kapanma ne bişey ekran kartı 43 dereceyi bile geçmedi

    Kapattım oyunu açtım youtubeda video izliyorum 15-20 dk geçti ve malum olay tekrarladı

    Bu seferde Windows güncellemelerini yaparak denemek istedim dediğiniz gibi ,yaptım fakat sonuç yine aynı.Tekrardan donma sorunu oluştu.
    ---kısacası windows güncellemesi olmadan da dondu,windows güncellemesini tekrar kurdum o şekilde de dondu---

    Şuanda ise 250 lik arşiv için kullandığım harddiskin içindekilerin hepsini 1 tb lık harddıske attım onuda çıkarttım anakarttan.

    İçi boş harddiske Windows 10.pro kurdum.Windowsun güncel olan güncellemeleri kuracam fakat bu sefer 2-3 ay eski bir ekran kartı drıverı ile deniyecem.

    Böylelikle drıverdan mı yoksa donanmdan mı belki daha iyi kavrarız.


    Çok araştırdım türk ve yabancı sitelerden kesin çözümü yok hocam,tam kanser yani.

    ++FİKİR VE ÖNERİLERE AÇIĞIM ARKADAŞLAR++



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyan_ -- 8 Ocak 2018; 22:9:22 >




  • Hocam sanıyorum ki sorun donanımsal. Üstteki yazınızdan yola çıkarak konuşuyorum; ben bilgisayarı haziran 2015'de toplamıştım. O tarihten beri onlarca güncelleme kurdum, onlarca farklı windows sildim kurdum. Hatta bir defasında teknik servisten "korsan windows kullanıyorsunuz ondan oluyor" gibi savsak bir cevap almamın akabinde 1 yıldır orjinal windows kullanıyorum ama ne yazık ki durum hala aynı.

    Yalnız bu süreçte dikkatimi çeken bir nokta var. Bunu sizinle paylaşmak isterim, imkanınız olursa birde siz deneyin derim. Yakın tarihte bende bu hata özellikle pubg'de oluyor. Windows'u formatladığım zaman harddiski de formatlamıştım. Akabinde pubg indirdim ve tek oyun pubg'di. O zamanlar hata minimuma inmişti. hergün 3-4 kere tekrarlayan sorun o zamanlar 2 hatta 3 günde 1 oluyordu. Harddisk doldukça hata sıklığı arttı. Ayrıca ek olarak belirtmem gerekirse; size ekran kartı değişimi aldığımı, bilgisayarın 2 kere servise gittiğini söylemiştim. İlk hatayı yaşadığım 2015 yılında cs, arma, gta 5 vs hiç bir oyun oynanmıyordu. Tek bir oyun oynanıyordu o da dayz'di. Daha sonraları fark ettim ki dayz SSD'e kuruluydu. Harddisk'e kurulu olan oyunlarda bu hatayı alırken ssd'de almamıştım.


    Şimdi yazdıklarımı toparlayacak olursam; bugüne kadar ki araştırmalarım ve denemelerim ışığında elimde 2 tane veri var.

    1-) Her ne kadar saçma gibi dursa da harddisk bu problemi yaşatıyor olabilir. Çünkü farkındaysanız biz bu hatayı aldığımız esnada windows çalışmaya devam ediyor. windows ssd'de kurulu olduğu için sıkıntı yaşamıyor sistem çalışmaya devam ediyor ama oyunlar ve diğer şeyler hdd içine kurulu olduğu için sorun oluşuyor ve o tuhaf sesler vs geliyor. (Umarım sizin windows'da ssd'e kuruludur ve bir ortak nokta daha buluruz)

    2-) Yaşanan sıkıntılar power veya anakart kaynaklı olabilir. Çoğu sitede ram kaynaklı olduğuda söylenmiş ama ben bu ihtimal üzerinde durmuyorum çünkü ram bozuk olsa bende 4x4 8GB ram var. Dual ram kullanıyorum. İkisininde aynı anda bozuk olması biraz zor bir ihtimal ayrıca kaldı ki ramler'de sevise gitti.


    Umuyorum bu veriler elinizi biraz daha rahatlatır ve sonuca ulaşırız. Bu sıralar oldukça yoğunum pc ile ilgilenemiyorum. Eğer bariz bir şekilde bu sorunu yaşadığınız bir oyun varsa sizden ricam o oyunu ssd'e kurun birde öyle deneyin bakalım bu lanet sorunu yaşayacak mıyız ? Kurup test ettikten sonra silersiniz malum ssd'lerimiz sınırlı kapasitede




  • jacquer kullanıcısına yanıt
    Kullandığım windows orjinal windows dvd'sinden USB ye iso olarak atılmış ve orjinal lisans ile kurulan bir windows bunu belirtmek istiyorum.

    Maalesef sistemimde SSD yok.Sistemi iki tane harddisk ile yönetiyorum.Biri 1TB henüz 7-8 aylık.İkincisi ise 250 GB lık 6 senelik bir harddisk.

    Sorunu iki harddiskde de yaşıyorum. Harddiskleri yaptığım tarama sonucnda hiçbir badsector vb. harddisk problemi ile karşılaşmadım.

    Sorunu az yaşatan veya yaşatmayan oyun,program vs. karşılaşmadım.

    Sizinle aynı fikirdeyim sorunun ramle alakası olacağını düşünmüyorum.Memtast86 ile 6-7 ram testtinde sorun çıkmamıştı.
  • Bütün arkadaşlara ithafen:

    Sorunu yaşadığım işletim sisteminin kurulu olduğu harddiski çıkartıp içindekileri silip biçimlendirdiğim temiz bir harddiske dün Windows 10 pro işletim sistemimi yükledim arkadaşlar.

    Sistemi yükledikten sonra Windows gerekli olan güncellemeleri yapması için bilgisayarı açık bıraktım.Evde ses olsun işlerimi gerçekleştirirken şarkı dinlemek maksadıyla internetten de bir şarkı açtım bilgisayarı öylece bıraktım.

    Ben diğer odada işlerimi hallederken o berbat sesi hoparlörden yine işittim.Bilgisayara baktığımda yine aynı şekilde bilgisayar donmuş kesinlikle hiçbir şeye tepki vermiyordu.Yanı kısacası sorun yine tekrarladı.


    Ve ben burdan şunu kestiriyorum.Daha bilgisayarda hiçbir Drıver kurulu bile değilken bu sorun oluştu.Kanımca bendeki bu sorunun yazılımsal bir sorun olmadığı yönünde.

    Bundan sonra yapmam gerekenler,garantiye gönderilmesi gerekiyorsa gönderilmesi gerekenler gibi konularda


    XemreG
    Noctivagant
    K120
    fp
    veysi89
    jacquer
    Sedat.


    Nickli Arkaşlarımdan en ufak bir fikri olanın paylaşmasını rica ediyorum.Bu sorunu yaşamış olan kişiler demek istediğimin önemini çok daha iyi anlıyacaktır bundan eminim.Amansız bir hastalık gibi,çaresi yokmu bu hastalığın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyan_ -- 9 Ocak 2018; 15:30:52 >




  • noyan_ kullanıcısına yanıt
    Dostum geç cevap veriyorum kusura bakma tekrardan, 3 yorumunuda okudum ve Sorun net şekilde Donanimsal diyebiliriz artik.. Harddisk testlerini zaten hem yazilimsal hemde PC'den sök tak yaparak farkli harddiske windows kurarak Donanimsal olarak denedin ve sorun devam ediyor.. Harddisklerin sorunsuz olduğundan emin olduğunu söylüyosun..

    Sorun Powerda olsa ya sistemi yeniden başlatir yada Tamamen kapatir, öyle PC'i dondurup birakmaz.. Neblim PC'i yeterli gelmez sistemi kapatir falan yani.. En azindan ben dondurup biraktiğina hiç denk gelmedim.. Anakart ram soketi ve işlemcinden şüpheleniyorum artik.. Sana tavsiyem şudur bak hiççççççç stres yaşama uğraşma yani artik daha fazla ne sen yipran nede pc'i yiprat gönder kaliteli %100 düzgün şekilde ilgili bi servise uzun süre orda test etsinler.. Orda onlar test için Anakarti değiştirir bakarlar ramleri değiştirir bakarlar 654 farkli ekran karti denerler ederler, Powera bakarlar Belki kasada Anakart ile kasa arasinda şase yapiyodur ona bakarlar incelerler yani..

    Çünkü böyle sağlam bileşenleride bozma ihtimalini arttiriyosun bi yerden sonra.. Bende durum düzeldi diyebilirim şimdilik o son konuşmamizdan sonra bi daha donma falan yaşamadim hiç.. Geçen Biosuda ne olur ne olmaz diye tekrar yükledim Herşeyi sifirladim yine dedim göz atayim diye herşey şuan normal ilerliyor.. Denemediğim ne yazilimsal ne donanimsal bşiy kalmamişti çok şükür ''şimdilik'' çözdüm bi daha donma monma olmadi umarim hiç olmaz.. Arkadaş ne güzel demişti bu bir PC kanseri tedavisi zor ve tahmin edilemiyor diye, tamda öyle işte..

    İnşAllah kalici bir şekilde sorunun çözülürde sende bi rahat nefes alirsin artik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 9 Ocak 2018; 19:47:48 >




  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    iyi niyetiniz değerli fikirleriniz için canı gönülden teşekkürler.

    Ben bilgisayarı nisan ayında İtopya'dan kendim parçalarını seçerek toplattırmıştım. Hazır markalı bir sistem olmadığı için(yani msi,asus,casper vb.) Ne şekilde bir servise vericem nereye göstericeğim konusunda hiçbir fikrim yok açıkcası.Bütün parçaların teknik servisi ayrı,tek bir muhattabım yok.

    Normal bir mahalle tamircisine götürmek istemiyorum daha 16-17 ay garantisi var (ekran kartı ve anakartın +3 ay) daha var.Garanti kapsamından çıkmak istemiyorum.

    İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz teknik varsa önerebileceğiniz öneriye de açığım.

    İçinde bulunduğum durumun farkındasınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noyan_

    iyi niyetiniz değerli fikirleriniz için canı gönülden teşekkürler.

    Ben bilgisayarı nisan ayında İtopya'dan kendim parçalarını seçerek toplattırmıştım. Hazır markalı bir sistem olmadığı için(yani msi,asus,casper vb.) Ne şekilde bir servise vericem nereye göstericeğim konusunda hiçbir fikrim yok açıkcası.Bütün parçaların teknik servisi ayrı,tek bir muhattabım yok.

    Normal bir mahalle tamircisine götürmek istemiyorum daha 16-17 ay garantisi var (ekran kartı ve anakartın +3 ay) daha var.Garanti kapsamından çıkmak istemiyorum.

    İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz teknik varsa önerebileceğiniz öneriye de açığım.

    İçinde bulunduğum durumun farkındasınız.

    Mahalle aralarindaki kekolara götürme zaten, onlarin bi halt bilenine bugune kadar 1 kez bile denk gelmedim..

    Avrupa yakasinda bildiğim bu işi gerçekten yapan bi yer yok malesef, Keşke olsa ama böyle bi yer yok.. Tavsiye edilecek yerlerde yine bizim onun bunun tanidiği mahalle arasindaki yerler olur... Senin için tek seçenek itopya ile görüşüp parçalari Onlara veya onlarin vereceği servise söküp yollaman.. Gerekirse yolla anakarti işlemciyi ramleri kontrol etsinler.. Bence anakart sıkıntısı ama yinede kontrol etmeden ne desek boş..

    Şu saatten sonra daha fazla uğraşip kendinide PC'ide yipratma.. Forum üzerinden yapabildiğimiz önerebildiğimiz herşeyi yaptik diyebilirim.. Gerisi artik Servislik durum.. En azindan garantiside varmiş baktin yine yine yine yine PC sorun veriyo, yasal hakkinda var ürün değişimi istiyorum dersin olur biter.. Servise Ennnnn ince ayrintisina kadar izah et yaptiklarinida izah et çünkü sorunun yüzeysel olmadiğini bu işi çözmek için herşeyi yaptiğinida anlat ki onlar sorunu küçümseyip biosu güncelleyip formati atip geri sana yollamasinlar..




  • 1-)Olay görüntüleyiciyi çalışıtırıp sorunun kernel-power 41 (63) olduğunu anladım.

    2-)Eset Antivirüs ücretli versiyon ile genel tarama yaptım.

    3-)Memtest86 ile 7 saat ram testi yaptım.

    4-)sfc/ scanow,chdsk/f /r disk komutlarını çalıştırdım.

    5-)Hd tune ile 2 harddiski de 2-3 kere uzun test yapıldı.

    6-)Ekran kartsız(onboard) kullanım yapıldı.
    --> 6. maddeye istinaden onboard kullanımda gpu artifacts oluşuyor.

    7-)Windows güncellemeleri Kaldırılıp test edildi , tekrardan kurulup kullanıldı.

    8-) Advanced systemcare ve ccleaner ile temizlik yapıldı.

    9-)Temiz kurulum yapıldı.


    ### Tüm bunlara rağmen sorunu çözemedim.Sanırım bir teknik servisin yapması gereken herşeyi yaptım fakat yinede çözemedik.Haklısınız aldığım satıcı olan İTOPYA Bilgisayar ile iletişime geçicem.

    Yardımlarınız için size ve tüm arkadaşlara teşekkürler




  • noyan_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptiniz ? Gonderebildiniz mi servise ve ya nasil geri donusler aldiniz ?



    Ayrica asil ben tesekkur ederim sahsim adina, konuyla bu denli ilgilendiginiz ve her meseja ayri ayri cevap verdiginiz icin. Konuyu hala takipteyim. En ufak bir bilgilendirme alirsaniz lutfen haberdar edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jacquer kullanıcısına yanıt
    İtopya'ya göndermeden önce bir deneme daha yaptım,bu kezde rami diğer portta çalıştırdım.Ram diğer portta çalışınca bilgisayarda donma sorunu olmuyor fakat olay görüntüleyiciye baktığım zaman hata halen artarak devam ediyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam siz iki kanal olarak 4+4 ram kullanıyordunuz.Tek kanal olarak her iki porttada tek tek 4 gb olarak ram denediniz mi?

    İtopya bilgisayara sorunumu yaptığım işlemleri açıklayıcı bir şekilde bir kağıda yazı yazdım kutuyla beraber kargoladım.Şuanlık bir cevap gelmedi beklemedeyim.Cevap gelirse buraya yazacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noyan_

    İtopya'ya göndermeden önce bir deneme daha yaptım,bu kezde rami diğer portta çalıştırdım.Ram diğer portta çalışınca bilgisayarda donma sorunu olmuyor fakat olay görüntüleyiciye baktığım zaman hata halen artarak devam ediyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam siz iki kanal olarak 4+4 ram kullanıyordunuz.Tek kanal olarak her iki porttada tek tek 4 gb olarak ram denediniz mi?

    İtopya bilgisayara sorunumu yaptığım işlemleri açıklayıcı bir şekilde bir kağıda yazı yazdım kutuyla beraber kargoladım.Şuanlık bir cevap gelmedi beklemedeyim.Cevap gelirse buraya yazacağım.

    Evet 4+4 iki ram kullanıyorum. Benim ram konusunda ki düşüncem eğer 1 ram'de veya ram portunda sıkıntı olsaydı diğeri işi götürürdü diyordum. Tabii ki bu arada 2 ram'in veya 2 slotunda sıkıntılı olma ihtimalide ver. Ama sizin testinizden sonra düşüncem ram veya ram slotunda bir sıkıntı olabilir. Şuan aslında benden avantajlı durumdasınız çünkü sizin bilgisayarınız bunu internette dolaşırkende yapıyor ancak benimki sadece oyunlarda yapıyordu ve teknik servisler olaya oyun oynayarak bakmadığı için bulunamıyor. Şuan sizden gelecek haberi bekliyorum hocam. Mutlaka ama mutlaka beni haberdar edin lütfen ona göre bende gerekli donanımları dğiştireyim




  • bu durum çoğu zaman ram den kaynaklanır, ram e yük bindiği zaman sesi yavaşlatıyo, ve sizin dediğiniz durum yaşanıyor, ram de yük olmadığı zaman deneyin, olucak mı olmayacak mı bi test edin. ek olarak pc niz toshiba mı ?
  • ve cızırtı sesi geliyo, pc donuyor, yeniden başlatmadan düzelmiyor.
  • jacquer kullanıcısına yanıt
    SON DURUMLA ILGILI BILGILENDIRMEMI ISTEMISTINIZ

    2 saat once itopyadan aradilar sorunun yazilimsal olabileceginden bahsettiler windowsumun orjinal olup olmadigini sordular driver kuramadiklarini soyledi .Lisansi herhangi bir serial key programi ilemi yaptigimi ima etmek istedi telefondaki yetkili kisi orjinal oldugundan bahsettim vs.

    Az once tekrar aradilar gerekli driver kurulumunu yaptiklarini 1 saati askin oyun ve video testini yaptiklarindan bahsetti fakat sorunu bulamadiklarini soyledi

    istersem butun parcalari kendi teknik servislerine gonderebileceklerinden bahsetti bende kabul ettim .

    Son durum bu sekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyan_ -- 22 Ocak 2018; 17:05:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noyan_

    SON DURUMLA ILGILI BILGILENDIRMEMI ISTEMISTINIZ

    2 saat once itopyadan aradilar sorunun yazilimsal olabileceginden bahsettiler windowsumun orjinal olup olmadigini sordular driver kuramadiklarini soyledi .Lisansi herhangi bir serial key programi ilemi yaptigimi ima etmek istedi telefondaki yetkili kisi orjinal oldugundan bahsettim vs.

    Az once tekrar aradilar gerekli driver kurulumunu yaptiklarini 1 saati askin oyun ve video testini yaptiklarindan bahsetti fakat sorunu bulamadiklarini soyledi

    istersem butun parcalari kendi teknik servislerine gonderebileceklerinden bahsetti bende kabul ettim .

    Son durum bu sekilde.

    Aynısı başka bir firma tarafından banada yapılmıştı. Windows orjinal değil kesinlikle ondan vs demişlerdi. Bu söylemib üzerine gidip orjinal windows aldım ve yapmaya devam etti. 1 hafta sonra pc'i tekrar servise yollamıştım, sorunun yazılımsal olmadığını başka bir problem olduğunu belirtmiştim. Tüm parçaları tek tek servise yolladılar ama bende bir sorun çıkmadı vs denildi. Umarım sizde sorun bulunur hocam.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.