Şimdi Ara

PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
14
Favori
9.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, PC'den film izlerken DTS-HD MASTER sesli bluray filmlerdeki DTS-HD MASTER sesi PC'de cözdürmeden
    kayıpsız olarak amfiye gönderip (yani passthrough olarak) DTS-HD MASTER sesin amfiye çözdürülmesi işlemini anlatmak istiyorum.Konuyu çok uzun yazdım farkındayım fakat aslında 15,20 dakikada yapılacak ayarlar,bazı arkadaşlar programlara yeterince hakim olamayabilir o yuzden konudan ayrıntılı olarak bahsettim, konunun daha kolay anlaşılması için resimleride paylaştım.
    Bu konuyla ilgili anlattıklarımın dışında da örneğin Power Dvd,Daum Pot Player gibi playerlarla bazı pratik kısa ayarlarla çözdürme yöntemleride var,fakat o yöntemlerle dts-hd sesi alamayan arkadaşlar bu bahsettiğim yöntemi deneyebilirler.

    Arkadasımda Pioneer HTP-071 model sinema sistemi var,Bu sistemin icindeki AVRnin ismi Pioneer VSX-321,yazımda ağız alıskanlıgından dolayı genelde amfi diye bahsetrtim sonucta sinema amfisi oldugu icin AVR denilmesi daha doğru ,amfi dedigim kelimeleri siz AVR seklinde düsünebilirsiniz.
    DTS-HD MASTER seslerin AVR'ye iletilmesi için mutlaka en az 1.3 versiyonlu HDMI kablo tercih edilmelidir,1.3 ten daha alt versiyonlu HDMI kablolar dts-hd sesi desteklemez ve iletemez.Eger kayıpsız 3D bluray film izleyecekseniz kullandıgınız kabloların mutlaka Hdmı 1.4 Olması gereklidir.1.3 versiyonlu hdmı kablosu kayıpsız 3d bluray filmleri aktaramaz.MPC-HD playerda 3D bluray film denemedim ,aktarılır mı bilemiyorum fakat Power Dvd programında kayıpsız 3D Bluray filmi pcden 3D TVnize HDMI 1.4 kablo ile aktarabiliyorsunuz.

    PC nin ekran kartına takılı olan hdmi kablosunun diger ucunu amfimizin BD in kısmına takalım,Amfide PC icin ayrı bir hdmı belirtilmedigi icin BD in tercih ettik,hdmi soketlerinde eger pc in diye bi yazı olsaydı onu tercih ederdik,amfinin ayarlarından BD in kısmını seceriz,HDMI OUT yazan kısmına başka bi HDMI kablo takıyoruz,kablonun diger ucunu tvmizin HDMI in kısmına takıyoruz.Kullanılan pcnin ekran kartı Sapphire HD 7730 2GB DDR3,işletim sistemi windows 7 32 bit,anakartında dahili realtek alt model ses kartı var ve optik baglantı deskteklemeyen modellerden biri,PC'den film izlerken dts-hd master seslerin amfiye kayıpsız olarak gönderilip
    amfide çözülmesi işlemi icin anakarttaki onboard ses kartının bi işlevi olmadıgını anladım,cünkü ekran kartının icindeki kendi sesişlemcisi kullanılıyor,ilk başlarda cok ugrastık ekran kartının kutusunda gelen cd sindeki driver ve programları yükledik,ve asagıda yazdıgım player ve filtreyele ilgili bütün ayarları yaptıgımız halde dts-hd sesleri bir türlü alamıyorduk,çat çut diye sesler geliyordu,dts sesli filmlerde sorun yoktu,dts sesli filmlerde amfide dts ışıgı yanıyordu,sonra farklı playerlar denedigimiz halde bir türlü DTS-HD MASTER sesleri çözdüremedik,daha sonra ekran kartının önceki sürücü ve programlarını Sapphire marka ekran kartı oldugu icin sapphire nin kendi sitesinden uygun driver ve programları yükledik fakat yine aynı sorun devam ediyordu,en önemli kısım burası,sonra amd nin kendi sitesine girdik arkadaşımın ekran kartı Sapphire HD 7730 2GB DDR3 oldugu icin amd nin kendi sitesinden drivers sonra support kısmına girip kendi ekran kartı modelimizi seçip ve kullandıgımız işletim sistemine uygun kısmıda secerek download kısmına girdigimiz zaman AMD Catalyst™ Display Driver sürücüsünü indiriyoruz ve AMD Clean Uninstall Utility programınıda indiriyoruz ilk basta pcde eski amd sürüceleri olabilir diye ya da windowsun ekran kartını otomatik tanıdıgı sürücülerde olabilir onları temizleme icin ilk başta AMD Clean Uninstall Utility programını calıstırıyoruz,daha sonra pc yi yeniden başlatıyoruz ve AMD Catalyst™ Display Driver programını kuruyoruz.
    Eğer amd dısında bi ekran kartı kullanıyorsanız yukarıdaki programları yüklemeyin,kendi sitesinden driver ve programlarını yüklersiniz.
    Asagıdaki ayarları da yaptıkdan sonra amfinin ekranında DTS HD ısıgı yandı,Dolby TRUEHD sese sahip filme sahip olmadıgım icin Dolby TRUEHD sesi deneme imkanımız olmadı fakat büyük bi ihtimalle Dolby TRUEHD seside amfinin cözecegine inanıyorum.PC yeni format atıldıgı icin suan icin belki etkileyebilir diye codec ve farklı playerlar yüklemedik.
    1-)Öncelikle kullandıgımız amfinizin ve ekran kartınızın DTS-HD MASTER VE Dolby TRUEHD sesi desteklediginden emin olmak icin özelliklerine bakarsınız. Eğer desteklemiyorsa bu ses formatlartını iletemezsiniz.
    İlk başta ekran marka ve modeline göre kartının sürücü ve programlarını yüklemek gerekiyor,eger amd hd ekran kartı kullanıyorsanız yukarıda yazdıgım önemli noktaya dikkat ederseniz sevinirim.

    2-)Pc deki DirectX versiyonunu öğrenmek için Başlat düğmesini tıklayıp, Çalistir komutunu çalistirin satıra dxdiag yazın ve entera basın,eger bu yontem olmazsa arama kutusuna dxdiag yazıpardından ENTER tuşuna basarak Sistem sekmesini tıklayın ve ardından Sistem Bilgileri altında, DirectX Tanı Aracı'nı açın.Yani 1.Directx Versiyon yazan resme bakıp kendi pencerenizdeki DirectX sürüm numarasını kontrol edin.Resimdeki diger ozellikler her pcde farklı olabilir,
    Eğer sürüm DirectX 11 Yazıyorsa bi sorun yoktur, fakat pc nizde directx 11 den daha düsük bi sürüm varsa güncellemenizde fayda var.

    Resim 1.Directx Versiyon

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    3-)Önemli not,pcye amfi baglı ve acık olmalı,ayrıca amfide tvye baglı olmalı ve pcden ekran olarak tv secilmelidir,yani tv monitor gibi kullanılmalıdır,zaten amaç tvden film izlemek,eger tvyi acmazsak denetim masasındaki ses kısmında amd hdmı sürücüsü pasif olur ve gerekli ayarları yapamayız,bu noktaya özellikle dikkat edelim tv monitor olarak secili ve acık olsun.

    Denetim masasında ses kısmına girip,ekran kartınız amd ise yani amdnin sitesinden indirdiyseniz muhtemelen AMD HDMI Output gibi bisey yazar,arkadasımın pcsindeki ayarları anlattıgım icin bazı sürücü isimleri tam yazamıyorum.Bazı PClerde Realtek HDMI out yazabilir, ekran kartınız icin onun üzerine gelip sağ tıklayıp ve varsayılan yapıyoruz,sonra üzerine yeşil onay isareti görülür,bunu yaptıktan sonra 2.Ekran Kartı HDMI isimli resme bakıp ayarların aynı mı diye kontrol ediyoruz 2.ekran kartı resmindeki ekran kartının sürücü ismi farklılık gösterebilir cünkü önceki yıllarda kullanılan ekran kartının sürücü ismi oldugundan sizinki farklı isimde olabilir sorun degil önemli olan sürücü isminde HDMI kelimesi gecsin.

    Resim 2.Ekran Kartı HDMI

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    Ayrıca AMD HDMI output yani ekran kartının ses sürücüsünün icine girip gelişmiş kısmından 24 bit 48000 Hz seçiyoruz,ekran kartı sürücüsüne yani AMD HDMI output sağ tıklayıp hoparlörleri yapılandır kısmını seciyoruz ve sonra 5.1 i seciyoruz, resme bakabilirsiniz,ileri deyip devam ediyoruz orda tıklanıcak kısımları sistemimiz uygunsa işaretliyoruz.

    Resim 3.Sound-HDMI

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    4-)Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız 32 bit mi 64 bit mi hangisi size uygunsa asagıdaki linkten ffdshow filtresini indirin.

    http://www.xvidvideo.ru/ffdshow-tryouts-project-x86-x64/ffdshow-tryouts-project-svn-4516-x86-x64.html

    indirginiz filtreyi kurrarken language kısmında English secersiniz, filtre ayarları ingilizce yazıyor.Programı kurarken
    speaker setup la ilgili bölüme gelene kadar kurulumdaki ayarları degiştirmiyoruz, speaker setup karsınıza gelince 5.1 i secersiniz.Programı kurarken son kısma geldigimizde finish yazısına tıklamadan once Run Audio Decoder kutucugunu tıklayalım, Run Video Decoder kısmı tıklı olmasın, sonra finish e tıklayalım.Karsımıza bi pencere gelicek.
    Programda açılan pencerenin sol üst kısmında codec yazıyor, o kısımda tıklıyken yine sol tarafta asagıda output yazan yere tıklıyoruz,tıkladıktan sonra sağ taraftaki bölüm degisiyor ve 4.FFDShow-Audio-Output resmi açıp ayarları resimdeki gibi yapalım.Sonra sağ alttaki apply ye basıyoruz yani ayarların kaydedilmesi icin Apply e basmak gerekiyor,sonra OK ye tıklıyoruz.

    Resim 4.FFDShow-Audio-Output

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    5-)Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız 32 bit mi 64 bit mi hangisi size uygunsa sitesinden mpc-hd programını indirirsiniz,bu sayfadaki Standalone filters dosyasını indirmeyin, sadece mpc-hc yi indirin.

    http://mpc-hc.org/downloads/

    mpc-hc playeri kuraraken language kısmında english secersiniz,dts-hd sesi aldıktan sonra isterseniz türkçe yapabilirsiniz ama suan icin english secili olsun,programı kurarken cıkan pencerelerdeki ayarları degiştirmeyin,
    sona gelince finish e tıklatın,programın kısayolu masaustunde olucaktır.Masaustundeki kısayoldan programı calıstırın,ilk kuruldugu için program acıldıgı zaman ekranda belki Do you want to check..... diye bi pencere acılabilir.Güncelleme yapılsın mı diye cıkan bu pencerede no ya tıklayın.Zaten siteden en güncelini yükledigimiz icin suan icin tekrar güncellemeye gerek yok.

    6-)Program acılınca programın siyah boslugunda mouse ile sağa tıklayıp Options kısmına tıklayın,acılan pencerede sol tarafta Output yazısına tıklayın,resmin sag tarafındaki ayarları 5.MPC-Output isimli resimdekiyle karsılastırın.

    Resim 5.MPC-Output

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    7-)Pencerede Sol kısımdaki İnternal Filters kısmını bulun ve tıklayın,pencerenin sağ kısmındaki ayarları 6.MPC-Internal-FIlters isimli resimdeki gibi yapın,resimde görüp kendi pencerenizde göremediginiz yazılar olursa sağ taraftaki çubugu asagıya indirin. Buradaki ayarları yapınca pencerenin alt kısmında yazan Apply
    kısmına tıklayın yani ayarları kaydetmek icin cok önemli.

    Resim 6.MPC-Internal-FIlters

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    8-)Sonra sol tarafta External Filters yazan kısma tıklayın,Resim 7.MPC-External-FIlters e bakın.

    Resim 7.MPC-External-FIlters

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    Sonra pencerenin sağ üst kısmında Add Filter yazan yazıya tıklayın,cıkan pencerenin 8.MPC-External-FIlters-Select-FFDShow isimli resimdeki gibi oldugu görüceksiniz, ffdshow Audio Decoder yazısını bulun.Bütün kelimeler aynı olsun Yani ffdshow Audio Decoder seklinde yazsın.Üzerine 1 kere tıklayın,sonra penceredeki OK'e tıklayın.

    Resim 8.MPC-External-FIlters-Select-FFDShow

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    Daha sonra 9.MPC-External-FIlters-Select-FFDShow-Prefer ismindeki resime bakın ve gerekli ayarı yap,ffdshow Audio Decoder üzeri mavi yani secili iken sag tarafındaki prefer yazısını secin.

    Resim 9.MPC-External-FIlters-Select-FFDShow-Prefer

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    Sonra biraz önceki işleme benzer sekilde fakat aynı degil,tekrar Add Filter kısmına tıklayın ve acılan penceredeki alttaki cubugu soldan saga dogru getirin ve Microsoft DTV-DVD Audio Decoder yazan filtreyi bulun,dikkat edelim buna benzer yazılarda var o yuzden butun kelimeler aynı olsun,üzerine 1 kere tıklayın ve penceredeki OK ye tıklayalım,sonra 10.MPC-External-FIlters-Select-Microsoft-DTV-Block yazan resimle kendi penceremizi karsılastırp ayarları yapalım,ve resimdeki gibi Microsoft DTV-DVD Audio Decoder üzeri mavi olsun,tıklı olsun ve sag tarafındaki Block yazan kısma tıklayın.Pencerenin sağ altındaki Apply kısmına muhakkak tıklayalımki ayarlar kaydedilsin.Sonra OK e tıklayalım ve playera kapatalım.

    Resim 10.MPC-External-FIlters-Select-Microsoft-DTV-Block

     PC EKRAN KARTINDAN AMFİYE DTS-HD MASTER VE DOLBY TRUEHD SESLERİN ÇÖZDÜRÜLMESİ

    Sonra DTS-HD MASTER sese sahip bluray filmi mpc-hc player ile acınız,masaüstündeki sağ alt tarafta saatin sol tarafındaki ikonların göründügü yerde FFa diye mavi ikon görünecektir, eger film oynarken bu ikon görünmüyorsa ayarlarla ilgili atladıgınız veya yanlıs yaptıgınız bi yer olabilir. Mavi ikon görünüyorsa ve DTS-HD MASTER sesli bluray filmi actıgınızda amfinizde DTS-HD ısıgı yanıyorsa DTS-HD MASTER sesi pc'de cözdürmeden
    kayıpsız olarak amfiye gönderip (yani pass through olarak) DTS-HD MASTER sesin amfiye çözdürülmesi işlemini başarıyla tamamlamış bulunmaktasınız.

    Yukarıda anlattıgım konuyu kendi cümlelerimle anlattım, ilgili ayarlar için aşagıdaki linkteki yabancı siteden yararlandım ve paylastıgım resimlerin cogunu o siteden alıntı yaptım.Bu konuyla ilgilenen arkadaşlardan ingilizce bilmeyenler olabilir,o yuzden kendim açıkladım.Aşağıdaki linkteki sayfadaki cogu adımı uyguladım, sadece Download necessary EDID yazan kısmın oldugu bölümleri uygulamadım,yani o adıma gerek kalmadı,ama DTS-HD sesle ilgili sıkıntı yaşayan farklı marka bazı amfilerde Download necessary EDID ile ilgili monitor sürücüsünün dosyasının degiştirilmesi ile ilgili durum olabilir fakat amfinin garanti kapsamıyla ilgili bi soruna yol açıp açmayacagını bilemiyorum.O konuda bilgim yok.Yazdıklarımla ilgili yanlıs yazdğım yerler varsa düzeltirseniz sevinirim.

    http://www.mediasmartserver.net/2010/02/02/guide-setting-up-bitstreaming-with-your-windows-7-htpc-part-i/

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowsouth -- 4 Mayıs 2014; 13:17:19 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    Bu mesaj silindi.
    hocam çok teşekkürler, emeğine sağlık. harfiyen yaptım ve avr'de dts ışığı yandı. aylardır çözmeye çalışıyordum. süper oldu
  • Orijinalden alıntı: JARKKO


    kardeş paylaşım için teşekkürler, tam detaylı okumasam da eve gidince sözünü ettiğin ayarları deneyeceğim. bende harman kardon avr 156 var. sanırım onun için de geçerlidir anlattıkların. bir de pc den sesi optik çıkıştan alıyorum ben sanırım bu daha efektif olabilir. bir de müzik dinlerken 5.1 sistemler çok uygun olmasa da en uygun (Stüdyo kalitesi) ayarlar bunlar mıdır? Asus Z87-A anakartta onboard Nvidia HD Audio ses kartı var (optik çıkışlı). 24 bit 192 khz destekliyor


    rica ederim,amfiniz dts-hdmaster ve dolby truehd sesleri destekliyor,fakat ekran kartınızda dts-hd ma özelligi yoksa sesi yukarıdaki gibi aktaramazsınız,yani onboard ses kartı ile optik bağlantı ile dthdma sesi alamazsınız,bu ayarlar genel ayarlar bu ses formatlarını destekleyen tüm amfilere uygulanabilir.Kendimde dts-hdma amfi olmadıgı icin baska playerlarla denemeler yapamadım,fakat bluray tarzı filmlerdeki dts-hdma sesi alabilmek icin optik kablo yeterli degildir,optik kablo ile ancak dts sesi alabilirsiniz,HDMI kablo(en az 1.3 versiyon yada yukarısı) ile dts-hdma sesi alabilirsiniz,5.1 müzik içinde foobar2000 programıyla ilgili bölümlere bakabilirsiniz akat jriver media center programınıda önerebilirim,digital amfim olmadıgından denemedim fakat sacd 2.0 veya 5.1 albümleride gerekli ayarları yaptıktan sonra onboard ses kartınızlada foobar2000 yada diger alternatiflerden jriver media center programı ile gayat kaliteli bi sekilde dinleyenlebilirsiniz,muhtemelen digital amfiyede ekran kartı aracılıgıyla ya da onboard ses kartından gönderilebilir fakat ekran kartı destekliyorsa ekran kartının onboard ses kartına göre daha iyi sonuc vereceghini tahmin ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    hocam çok teşekkürler, emeğine sağlık. harfiyen yaptım ve avr'de dts ışığı yandı. aylardır çözmeye çalışıyordum. süper oldu

    sağolun,pcyi amfiye hdmı ile bagladınız yoksa optik kablo ile mi bağlı?eger optikle baglı ise dts ses alabilirsiniz,hdmı kablonun bir ucu ekran kartına baglı ise ve diger ucu da amfiye baglı ise amfidende hdmı out kısmından tvnin hdmı in kısmında ayrı kablo ile bagldıgınız zaman dts-hdma sesli filmlerde dts-hdma sesi alırsınız fakat her amfide dts-hdma yazıları farklı olabilir,yani dts-hdma sesi alınca amfide dts-hd diye bi ısık yanar bazı amfilerde ise dts-hdma diye yazabilir,eger sadece dts ısıgı yandıgı zaman dts-hdma sesi almıs olmuyorsunuz,dts-hdma sesin icindeki cekirdek dts sesi amfi sadece çözmüş oluyor, ama amfide dts-hd ısıgı yansaydı yada dts-hdma diye bi ısık yansaydı o zaman dts-hdma sesi amfinin cözdügünden emin olabilirdiniz,foobar2000 ile ilgili ayarlar icin size pm attım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowsouth -- 15 Nisan 2014; 0:54:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    hocam çok teşekkürler, emeğine sağlık. harfiyen yaptım ve avr'de dts ışığı yandı. aylardır çözmeye çalışıyordum. süper oldu

    pcyi amfiye hdmı ile bagladınız yoksa optik kablo ile mi bağlı?eger optikle baglı ise dts ses alabilirsiniz,hdmı kablonun bir ucu ekran kartına baglı ise ve diger ucu da amfiye baglı ise amfidende hdmı out kısmından tvnin hdmı in kısmında ayrı kablo ile bagldıgınız zaman dts-hdma sesli filmlerde dts-hdma sesi alırsınız fakat her amfide dts-hdma yazıları farklı olabilir,yani dts-hdma sesi alınca amfide dts-hd diye bi ısık yanar bazı amfilerde ise dts-hdma diye yazabilir,eger sadece dts ısıgı yandıgı zaman dts-hdma sesi almıs olmuyorsunuz,dts-hdma sesin icindeki cekirdek dts sesi amfi sadece çözmüş oluyor, ama amfide dts-hd ısıgı yansaydı yada dts-hdma diye bi ısık yansaydı o zaman dts-hdma sesi amfinin cözdügünden emin olabilirdiniz

    optik kablo ile bağlı durumda. ben lg smart tv kullandığımdan dts ses kalitesine biraz alışığım. aynı sesi şu anda pc den de alabildiğim için sevindirik oldum. teknik kısmını bir tarafa bırakacak olursak dts nin o yankısız, pürüzsüz, adamı hoplatan kalitesine alışınca başka bir şey beğenmez oldum. pc'de de aynı kaliteyi yakaladığıma memnun oldum. yani kulağım tatmin oldu hocam. yalnız programı kapatıp tekrar açtığımda ayarlar bozulmuş onu farkettim, sanırım baştan ayarlamam gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JARKKO -- 15 Nisan 2014; 0:58:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    hocam çok teşekkürler, emeğine sağlık. harfiyen yaptım ve avr'de dts ışığı yandı. aylardır çözmeye çalışıyordum. süper oldu

    pcyi amfiye hdmı ile bagladınız yoksa optik kablo ile mi bağlı?eger optikle baglı ise dts ses alabilirsiniz,hdmı kablonun bir ucu ekran kartına baglı ise ve diger ucu da amfiye baglı ise amfidende hdmı out kısmından tvnin hdmı in kısmında ayrı kablo ile bagldıgınız zaman dts-hdma sesli filmlerde dts-hdma sesi alırsınız fakat her amfide dts-hdma yazıları farklı olabilir,yani dts-hdma sesi alınca amfide dts-hd diye bi ısık yanar bazı amfilerde ise dts-hdma diye yazabilir,eger sadece dts ısıgı yandıgı zaman dts-hdma sesi almıs olmuyorsunuz,dts-hdma sesin icindeki cekirdek dts sesi amfi sadece çözmüş oluyor, ama amfide dts-hd ısıgı yansaydı yada dts-hdma diye bi ısık yansaydı o zaman dts-hdma sesi amfinin cözdügünden emin olabilirdiniz

    optik kablo ile bağlı durumda. ben lg smart tv kullandığımdan dts ses kalitesine biraz alışığım. aynı sesi şu anda pc den de alabildiğim için sevindirik oldum. teknik kısmını bir tarafa bırakacak olursak dts nin o yankısız, pürüzsüz, adamı hoplatan kalitesine alışınca başka bir şey beğenmez oldum. pc'de de aynı kaliteyi yakaladığıma memnun oldum. yani kulağım tatmin oldu hocam. yalnız programı kapatıp tekrar açtığımda ayarlar bozulmuş onu farkettim, sanırım baştan ayarlamam gerekiyor.

    Alıntıları Göster
    bir de hdmi kablo dts HDMA sese kaynak olduğu için optikten iyidir diyorsunuz. yanlış anlamıyorum değil mi? dts HDMA daha iyi bir kalite midir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    hocam çok teşekkürler, emeğine sağlık. harfiyen yaptım ve avr'de dts ışığı yandı. aylardır çözmeye çalışıyordum. süper oldu

    pcyi amfiye hdmı ile bagladınız yoksa optik kablo ile mi bağlı?eger optikle baglı ise dts ses alabilirsiniz,hdmı kablonun bir ucu ekran kartına baglı ise ve diger ucu da amfiye baglı ise amfidende hdmı out kısmından tvnin hdmı in kısmında ayrı kablo ile bagldıgınız zaman dts-hdma sesli filmlerde dts-hdma sesi alırsınız fakat her amfide dts-hdma yazıları farklı olabilir,yani dts-hdma sesi alınca amfide dts-hd diye bi ısık yanar bazı amfilerde ise dts-hdma diye yazabilir,eger sadece dts ısıgı yandıgı zaman dts-hdma sesi almıs olmuyorsunuz,dts-hdma sesin icindeki cekirdek dts sesi amfi sadece çözmüş oluyor, ama amfide dts-hd ısıgı yansaydı yada dts-hdma diye bi ısık yansaydı o zaman dts-hdma sesi amfinin cözdügünden emin olabilirdiniz

    optik kablo ile bağlı durumda. ben lg smart tv kullandığımdan dts ses kalitesine biraz alışığım. aynı sesi şu anda pc den de alabildiğim için sevindirik oldum. teknik kısmını bir tarafa bırakacak olursak dts nin o yankısız, pürüzsüz, adamı hoplatan kalitesine alışınca başka bir şey beğenmez oldum. pc'de de aynı kaliteyi yakaladığıma memnun oldum. yani kulağım tatmin oldu hocam. yalnız programı kapatıp tekrar açtığımda ayarlar bozulmuş onu farkettim, sanırım baştan ayarlamam gerekiyor.


    dts sesi aldıgınıza sevindim,program ayarları aslında durup dururken bozulmaması gerekiyor,acaba program ayarlarını yaparken Apply yazan kısma yani türkçe uygula olan kısma tıklamayı mı unuttunuz?Uygulaya veya apply ye tıklamayınca ayarlar kaydedilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowsouth -- 15 Nisan 2014; 1:02:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    bir de hdmi kablo dts HDMA sese kaynak olduğu için optikten iyidir diyorsunuz. yanlış anlamıyorum değil mi? dts HDMA daha iyi bir kalite midir?

    hdmı 1.3 ve sonrası versiyonlu kablolar dts-hdma sesi destekledigi icin optik kablo ile alınan dts sesten daha iyidir,yani edindigim bilgiye göre boyle düsünüyorum,bluray filmlerle ilgili olarakta kesinlikle dts-hdma ses kbps olarakta dts sesten yüksektir ,dts ses max 1500 civarı kabps ise, filmlerdeki sesler için dts-hdma ses 1500 ile 5000 caivarların da degisir,yani kbps farkı vardır,bazı filmlerdeki sesler 16 bit bazıları 24bittir,tabiki 24 bit dts ses 16bitten daha iyidir.Fakat bazı arkadasların dedigine göre kücük sistemlerde dts ile dts-hd ma ses arasındaki kalite farkını anlamak kolay degilmiş,ama ben kesin olarak bilemiyorum fakat sıralamada dts-hdma> dolby true hd>dts olarak sıralayabiliriz,sacdleri bu sınıfa koymadım onlar farklı bi bölüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowsouth -- 15 Nisan 2014; 22:13:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    bir de hdmi kablo dts HDMA sese kaynak olduğu için optikten iyidir diyorsunuz. yanlış anlamıyorum değil mi? dts HDMA daha iyi bir kalite midir?

    hdmı 1.3 ve sonrası versiyonlu kablolar dts-hdma sesi destekledigi icin optik kablo ile alınan dts sesten daha iyidir,yani edindigim bilgiye göre boyle düsünüyorum,bluray filmlerle ilgili olarakta kesinlikle dts-hdma ses kbps olarakta dts sesten yüksektir ,dts ses max 1500 civarı kabps ise, filmlerdeki sesler için dts-hdma ses 1500 ile 5000 caivarların da degisir,yani kbps farkı vardır,bazı filmlerdeki sesler 16 bit bazıları 24bittir,tabiki 24 bit dts ses 16bitten daha iyidir.Fakat bazı arkadasların dedigine göre kücük sistemlerde dts ile dts-hd ma ses arasındaki kalite farkını anlamak kolay degilmiş,ama ben kesin olarak bilemiyorum fakat sıralamada dts-hdma> dolby true hd>dts olarak sıralayabiliriz,sacdleri bu sınıfa koymadım onlar farklı bi bölüm.

    ya hocam sözünü ettiğin hdma nın, film indirirken torrent listesinde DTS'nin yanındaki MA olduğunu sonradan çaktım, o kayıtların varlığından bir süredir haberdardım, fakat indirmiyordum. geçenlerde indirdim bir tane ve seninle konuştuğumuzda DTS ışığının yandığını söylemiştim ya, şimdi MA kayıtlı filmi açtığımda DTS HD Master Audio ışığı yandı. yani emekler boşa gitmemiş gibi gözüküyor. bu arada Foobar ve eklentileriyle ilgili meseleyi de hallettim. Flac dosyaları artık ağlamıyor, çıkan sesten ben ağlıyorum :D herşey için çok sağol.




  • yellowsouth Y kullanıcısına yanıt
    hocam foobar 2000 ayarlarını ben de alabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    bir de hdmi kablo dts HDMA sese kaynak olduğu için optikten iyidir diyorsunuz. yanlış anlamıyorum değil mi? dts HDMA daha iyi bir kalite midir?

    hdmı 1.3 ve sonrası versiyonlu kablolar dts-hdma sesi destekledigi icin optik kablo ile alınan dts sesten daha iyidir,yani edindigim bilgiye göre boyle düsünüyorum,bluray filmlerle ilgili olarakta kesinlikle dts-hdma ses kbps olarakta dts sesten yüksektir ,dts ses max 1500 civarı kabps ise, filmlerdeki sesler için dts-hdma ses 1500 ile 5000 caivarların da degisir,yani kbps farkı vardır,bazı filmlerdeki sesler 16 bit bazıları 24bittir,tabiki 24 bit dts ses 16bitten daha iyidir.Fakat bazı arkadasların dedigine göre kücük sistemlerde dts ile dts-hd ma ses arasındaki kalite farkını anlamak kolay degilmiş,ama ben kesin olarak bilemiyorum fakat sıralamada dts-hdma> dolby true hd>dts olarak sıralayabiliriz,sacdleri bu sınıfa koymadım onlar farklı bi bölüm.

    digital sesin kalitesi kodlama yapısına ve bitrate'ine baglıdır.

    zaten aslında her digital ses veya goruntunun kalitesini bitrate degeri gosterir.

    bitrate saniyedeki veri sayısıdır..ne kadar cok veri o kadar kalite, ama o kadar da buyuk dosya boyutu

    degerleri yuvarlıyorum,

    dinlediginiz mp3ler sterero 2 kanal - 128kpbs ( kilobit per second) dır
    kanal basına 64 düşüyor.

    ac3 kodlu, yani dolyb digital kodlu 6 kanal filmler 448 kpbs oluyor genelde, kanal bası 70 kpbs ama 6 ayrı ses dinlemenin zevki.
    DTS kodlu 6 kanallar 1500 kpbs - kanal bası 250 kpbs yapar ki o yuzden daha iyidir dolyby digitale gore denir, ancak bunu farkı anlamak için evde amfi ve speaker, akustik yerleştirme vs olmalıdır.

    Dolby ve DTS suyunu cıkarıp HD kodlama adını verdikleri çok yuksek bitrateliler cıktı, evde farkını anlamak için mozart kulaklarına ve en az 5-10 binlik ses sistemlerine ihtiyaç var - mış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 18 Nisan 2014; 12:01:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    bir de hdmi kablo dts HDMA sese kaynak olduğu için optikten iyidir diyorsunuz. yanlış anlamıyorum değil mi? dts HDMA daha iyi bir kalite midir?

    hdmı 1.3 ve sonrası versiyonlu kablolar dts-hdma sesi destekledigi icin optik kablo ile alınan dts sesten daha iyidir,yani edindigim bilgiye göre boyle düsünüyorum,bluray filmlerle ilgili olarakta kesinlikle dts-hdma ses kbps olarakta dts sesten yüksektir ,dts ses max 1500 civarı kabps ise, filmlerdeki sesler için dts-hdma ses 1500 ile 5000 caivarların da degisir,yani kbps farkı vardır,bazı filmlerdeki sesler 16 bit bazıları 24bittir,tabiki 24 bit dts ses 16bitten daha iyidir.Fakat bazı arkadasların dedigine göre kücük sistemlerde dts ile dts-hd ma ses arasındaki kalite farkını anlamak kolay degilmiş,ama ben kesin olarak bilemiyorum fakat sıralamada dts-hdma> dolby true hd>dts olarak sıralayabiliriz,sacdleri bu sınıfa koymadım onlar farklı bi bölüm.

    digital sesin kalitesi kodlama yapısına ve bitrate'ine baglıdır.

    zaten aslında her digital ses veya goruntunun kalitesini bitrate degeri gosterir.

    bitrate saniyedeki veri sayısıdır..ne kadar cok veri o kadar kalite, ama o kadar da buyuk dosya boyutu

    degerleri yuvarlıyorum,

    dinlediginiz mp3ler sterero 2 kanal - 128kpbs ( kilobit per second) dır
    kanal basına 64 düşüyor.

    ac3 kodlu, yani dolyb digital kodlu 6 kanal filmler 448 kpbs oluyor genelde, kanal bası 70 kpbs ama 6 ayrı ses dinlemenin zevki.
    DTS kodlu 6 kanallar 1500 kpbs - kanal bası 250 kpbs yapar ki o yuzden daha iyidir dolyby digitale gore denir, ancak bunu farkı anlamak için amfi ve speaker, akustik dizayn olmalıdır.

    Dolby ve DTS suyunu cıkarıp HD kodlama adını verdikleri çok yuksek bitrateliler cıktı, evde farkını anlamak için mozart kulaklarına ve en az 5-10 binlik ses sistemlerine ihtiyaç var - mış.

    Verdiginiz bilgiler icin cok teşekkürler hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    bir de hdmi kablo dts HDMA sese kaynak olduğu için optikten iyidir diyorsunuz. yanlış anlamıyorum değil mi? dts HDMA daha iyi bir kalite midir?

    hdmı 1.3 ve sonrası versiyonlu kablolar dts-hdma sesi destekledigi icin optik kablo ile alınan dts sesten daha iyidir,yani edindigim bilgiye göre boyle düsünüyorum,bluray filmlerle ilgili olarakta kesinlikle dts-hdma ses kbps olarakta dts sesten yüksektir ,dts ses max 1500 civarı kabps ise, filmlerdeki sesler için dts-hdma ses 1500 ile 5000 caivarların da degisir,yani kbps farkı vardır,bazı filmlerdeki sesler 16 bit bazıları 24bittir,tabiki 24 bit dts ses 16bitten daha iyidir.Fakat bazı arkadasların dedigine göre kücük sistemlerde dts ile dts-hd ma ses arasındaki kalite farkını anlamak kolay degilmiş,ama ben kesin olarak bilemiyorum fakat sıralamada dts-hdma> dolby true hd>dts olarak sıralayabiliriz,sacdleri bu sınıfa koymadım onlar farklı bi bölüm.

    ya hocam sözünü ettiğin hdma nın, film indirirken torrent listesinde DTS'nin yanındaki MA olduğunu sonradan çaktım, o kayıtların varlığından bir süredir haberdardım, fakat indirmiyordum. geçenlerde indirdim bir tane ve seninle konuştuğumuzda DTS ışığının yandığını söylemiştim ya, şimdi MA kayıtlı filmi açtığımda DTS HD Master Audio ışığı yandı. yani emekler boşa gitmemiş gibi gözüküyor. bu arada Foobar ve eklentileriyle ilgili meseleyi de hallettim. Flac dosyaları artık ağlamıyor, çıkan sesten ben ağlıyorum :D herşey için çok sağol.

    sende sağol,genelde kısltmada kullanılır, DTS HD MA gibi,DTS HD Master Audio ısıgı yandıysa ve sesi dogru bi sekilde alıyorsanız amfiniz bu sesleri çözüyor demektir,zaten cözmese amfide o ısık yanmazdı,ayrıca film izlerken arada nadirde olsa cat cut diye sesler gelmiyorsa bi sorun yok demektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    bir de hdmi kablo dts HDMA sese kaynak olduğu için optikten iyidir diyorsunuz. yanlış anlamıyorum değil mi? dts HDMA daha iyi bir kalite midir?

    hdmı 1.3 ve sonrası versiyonlu kablolar dts-hdma sesi destekledigi icin optik kablo ile alınan dts sesten daha iyidir,yani edindigim bilgiye göre boyle düsünüyorum,bluray filmlerle ilgili olarakta kesinlikle dts-hdma ses kbps olarakta dts sesten yüksektir ,dts ses max 1500 civarı kabps ise, filmlerdeki sesler için dts-hdma ses 1500 ile 5000 caivarların da degisir,yani kbps farkı vardır,bazı filmlerdeki sesler 16 bit bazıları 24bittir,tabiki 24 bit dts ses 16bitten daha iyidir.Fakat bazı arkadasların dedigine göre kücük sistemlerde dts ile dts-hd ma ses arasındaki kalite farkını anlamak kolay degilmiş,ama ben kesin olarak bilemiyorum fakat sıralamada dts-hdma> dolby true hd>dts olarak sıralayabiliriz,sacdleri bu sınıfa koymadım onlar farklı bi bölüm.

    ya hocam sözünü ettiğin hdma nın, film indirirken torrent listesinde DTS'nin yanındaki MA olduğunu sonradan çaktım, o kayıtların varlığından bir süredir haberdardım, fakat indirmiyordum. geçenlerde indirdim bir tane ve seninle konuştuğumuzda DTS ışığının yandığını söylemiştim ya, şimdi MA kayıtlı filmi açtığımda DTS HD Master Audio ışığı yandı. yani emekler boşa gitmemiş gibi gözüküyor. bu arada Foobar ve eklentileriyle ilgili meseleyi de hallettim. Flac dosyaları artık ağlamıyor, çıkan sesten ben ağlıyorum :D herşey için çok sağol.

    sende sağol,genelde kısltmada kullanılır, DTS HD MA gibi,DTS HD Master Audio ısıgı yandıysa ve sesi dogru bi sekilde alıyorsanız amfiniz bu sesleri çözüyor demektir,zaten cözmese amfide o ısık yanmazdı,ayrıca film izlerken arada nadirde olsa cat cut diye sesler gelmiyorsa bi sorun yok demektir.

    hocam yaptığım şey dereyi görmeden açayı sıvamak olmuş. ben daha film inerken senin MPC de film için bir önizleme yaparak yorum yapmıştım. sesi duymadan avr'de DTS HD Master Audio görünce sorunsuz izleriz diye düşündüm. fakat tamamen inip filmi açtığımda görüntü donuk donuk geliyor ve ses de aynen şöyle. tıkıtıkıtıkıtıkıtıkıtkıtkı. :D şimdi benim ekran kartı Nvidia GTX650 TI BOOSt. bu tip ses formatlarını açan bir ekran kartı. kabloda da high speed hdmi cable with ethernet yazıyor. 1.4 sanırım. filmi önceki playerlarla açtığımda dts yazarak dts formatında oynatıyor. onda sorun yok. seninle indirdiğimiz ve ayarladğımız mpc de izlerken yapıyor. işin hangi kısmında takıldım anlamadım. var mıdır fikrin?




  • JARKKO J kullanıcısına yanıt
    yukarıda yazılanları adım adım uyguladınız mı?Filmi acınca asagıda sag tarafta ffdshow mavi ikonu görünüyor mu?Arkadasımın kartı amd,sizinki nvidia oldugu icin ekran kartı sürücünüzü nvidianın kendi sitesinden güncel indirip kurdunuz mu?Yani amd sitesine girip yanlıslıkla sürücü yüklemediniz dimi?denetim masası ses ayarlarında sez özelliklerinde dts hd master gibi formatları destekledigi yazıyor mu?Amfide hangi hdmı da ise o hdmi kısmını sectiniz mi?Amfinin hdmı outtan tvnin hdmı in kısmında 2. hdmı kablonuz baglı mı?hangi hdmıda ise tv acık olması lazım,nvidia deneyimim yok ama genel ayarlar bunlar.denetim massaı ses kısmında 24 bit 48000hz secili mi?amfiye göre ısık yazısı degisir,bazıları dts-hd sejklinde yazar,sadece dts filmse dts ısıgı yanar,onceden klite gibi kodek varsa kaldırın bu yukarıdakileri tekrar kurun,baska playerlarda etkileyebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    yukarıda yazılanları adım adım uyguladınız mı?Filmi acınca asagıda sag tarafta ffdshow mavi ikonu görünüyor mu?Arkadasımın kartı amd,sizinki nvidia oldugu icin ekran kartı sürücünüzü nvidianın kendi sitesinden güncel indirip kurdunuz mu?Yani amd sitesine girip yanlıslıkla sürücü yüklemediniz dimi?denetim masası ses ayarlarında sez özelliklerinde dts hd master gibi formatları destekledigi yazıyor mu?Amfide hangi hdmı da ise o hdmi kısmını sectiniz mi?Amfinin hdmı outtan tvnin hdmı in kısmında 2. hdmı kablonuz baglı mı?hangi hdmıda ise tv acık olması lazım,nvidia deneyimim yok ama genel ayarlar bunlar.denetim massaı ses kısmında 24 bit 48000hz secili mi?amfiye göre ısık yazısı degisir,bazıları dts-hd sejklinde yazar,sadece dts filmse dts ısıgı yanar,onceden klite gibi kodek varsa kaldırın bu yukarıdakileri tekrar kurun,baska playerlarda etkileyebilir.

    ok dostum, olabilecek bütün kötü senaryoları bildirdiysen, bu kötü senaryolardan hangilerinin bende olduğunu söyleyeyim. benim lg smart tv panel arızasından serviste ve sanırım yenisini alacağım. dolayısıyla eski lcd monitöre vga ile bağlıyım. yani avr den hdmi out ile çıkışım söz konusu değil. bir de klight kurulu bende. şimdi onu da kaldırarak deneyeceğim. senin saydıklarının arasında tek sıkıntı tv ye 2. hdmi bağlantı eksikliği oluyor




  • JARKKO J kullanıcısına yanıt
    yukarıdaki konu anlatımındaki resimlerdeki gibi ayarlar yapıldıysa o zaman baska nelerden olabilirim diye tahmin ediyorum,sonucta bizim denedigimiz ekran kartı amd idi,amdleri dts-hd konusunda daha cok öneriyorlar ama sonucta nvidianın destekleyen modeli ise sorun olacagını sanmıyorum,amfi harman kardon muydu?Bu ayarları yaptıktan sonra dts-hd sei alan arkadasımla tekrar iletisime gectim,tv kapalı iken ,pc monitore dvi ile baglı ve monitorden film izlerkende amfiden dts-hd sesleri aldıgını söyledi,vga yı bilemiyorum,yani tvnin baglı olması gerekli degil fakat ilk ekran sürücüsünü yüklerken,tv acık degildi,ekran sürücüsü sorunsuz kuruldu fakat denetim masası ses kısmına girince amd ekran kartı sürücüsüne tıklayınca sürücünün özellikleri görünmüyordu ve sürücüde pasif durumdaydı,sonra tvyi acınca amfide baglıydı zaten sürücü etkin göründü ve özelliklerine girebildim,denetim masası ses kısmındaki sürücünüzün capsını benim konu anlatımımdaki resim 2deki sekildeki resime benzer caps gonderebilir misiniz?Mutlaka varsayılan olarak secmeniz gerekiyor surucuyu,5+1 de scili olmalı,cunku ayarlar ona göre yapıldı,Resim 4.FFDShow-Audio-Output teki dts-hd mutlaka tıklı olsun resimdekiler gibi.Filmi acınca sag altta windows saatinin hemen solundaki ffdshow ikonunu görüyorsanız filtreyi mpcye eklemişssinizdir,ffdshow ikonuna tıklayınca resim 4teki gi pencere acılacaktır ve ayarları tekrar kontrol edin,ben aslında ekran kartınızının driverlarından süpheleniyorumindvidianın kendi sitesinden yüklemeden once onceki driverları kaldırın sonra yeni versiyon kurun,nvidia ekran kartı program ayarlarında bitsstream ya da pass thorugh seklinde yazılar varsa tıklı olsun.Sadece dts-hd ses mi alamıyorsunuz?dts sesli filmlerde dts ısıgı yanıyor mu?yukarıdaki programları kurarken 32 bit mi 64 bit mi işletim sisteminize uygun olarak kurdunuz mu?nvidia ekran kartınızın modeline baktım fakat dts-hd ile ilgili bi yazı göremedim,siz özelliklerinde boyle bi yazı ya da passthrough gibi yazılar gördünüz mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowsouth -- 21 Nisan 2014; 1:08:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellowsouth

    yukarıdaki konu anlatımındaki resimlerdeki gibi ayarlar yapıldıysa o zaman baska nelerden olabilirim diye tahmin ediyorum,sonucta bizim denedigimiz ekran kartı amd idi,amdleri dts-hd konusunda daha cok öneriyorlar ama sonucta nvidianın destekleyen modeli ise sorun olacagını sanmıyorum,amfi harman kardon muydu?Bu ayarları yaptıktan sonra dts-hd sei alan arkadasımla tekrar iletisime gectim,tv kapalı iken ,pc monitore dvi ile baglı ve monitorden film izlerkende amfiden dts-hd sesleri aldıgını söyledi,vga yı bilemiyorum,yani tvnin baglı olması gerekli degil fakat ilk ekran sürücüsünü yüklerken,tv acık degildi,ekran sürücüsü sorunsuz kuruldu fakat denetim masası ses kısmına girince amd ekran kartı sürücüsüne tıklayınca sürücünün özellikleri görünmüyordu ve sürücüde pasif durumdaydı,sonra tvyi acınca amfide baglıydı zaten sürücü etkin göründü ve özelliklerine girebildim,denetim masası ses kısmındaki sürücünüzün capsını benim konu anlatımımdaki resim 2deki sekildeki resime benzer caps gonderebilir misiniz?Mutlaka varsayılan olarak secmeniz gerekiyor surucuyu,5+1 de scili olmalı,cunku ayarlar ona göre yapıldı,Resim 4.FFDShow-Audio-Output teki dts-hd mutlaka tıklı olsun resimdekiler gibi.Filmi acınca sag altta windows saatinin hemen solundaki ffdshow ikonunu görüyorsanız filtreyi mpcye eklemişssinizdir,ffdshow ikonuna tıklayınca resim 4teki gi pencere acılacaktır ve ayarları tekrar kontrol edin,ben aslında ekran kartınızının driverlarından süpheleniyorumindvidianın kendi sitesinden yüklemeden once onceki driverları kaldırın sonra yeni versiyon kurun,nvidia ekran kartı program ayarlarında bitsstream ya da pass thorugh seklinde yazılar varsa tıklı olsun.Sadece dts-hd ses mi alamıyorsunuz?dts sesli filmlerde dts ısıgı yanıyor mu?yukarıdaki programları kurarken 32 bit mi 64 bit mi işletim sisteminize uygun olarak kurdunuz mu?nvidia ekran kartınızın modeline baktım fakat dts-hd ile ilgili bi yazı göremedim,siz özelliklerinde boyle bi yazı ya da passthrough gibi yazılar gördünüz mü?
    hocam ekran kartının Nvidia GTX650 - hdmi cıkısını kullandıgına emin misin,
    anakartın da olabilir ve ona takmıs olabilir misin kabloyu ))

    işlemcin nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 21 Nisan 2014; 8:22:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    hocam ekran kartının Nvidia GTX650 - hdmi cıkısını kullandıgına emin misin,
    anakartın da olabilir ve ona takmıs olabilir misin kabloyu ))

    işlemcin nedir?

    hocam gerekli uyarıyı arkadaş yapmıştı zaten. anakarttan optik kabloyla ses alıyordum. bu yolla yapılan ayarlarla avrde dts yi gördüm. ancak dts HD MA ışığı için ekran kartından hdmi bağlantısdı yapmamı söyledi ve ben de bunu yapınca avr de DTS HD Master Audio yazısını gördüm. ancak uygulamada tıkıtıkıtıkı sesinden başka ses yok, görüntü de kare kare geliyor. bugün ekran kartı özelliklerine tekrar baktığımda DTS HD MA yı desteklediğine dair bir şey göremedim. sanırım başka ekran kartlarının özelliklerine bakarken kendiminki zannetmiş olabilirim. anakart Asus Z87-A. işlemci i5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JARKKO -- 21 Nisan 2014; 9:31:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JARKKO

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    hocam ekran kartının Nvidia GTX650 - hdmi cıkısını kullandıgına emin misin,
    anakartın da olabilir ve ona takmıs olabilir misin kabloyu ))

    işlemcin nedir?

    hocam gerekli uyarıyı arkadaş yapmıştı zaten. anakarttan optik kabloyla ses alıyordum. bu yolla yapılan ayarlarla avrde dts yi gördüm. ancak dts HD MA ışığı için ekran kartından hdmi bağlantısdı yapmamı söyledi ve ben de bunu yapınca avr de DTS HD Master Audio yazısını gördüm. ancak uygulamada tıkıtıkıtıkı sesinden başka ses yok, görüntü de kare kare geliyor. bugün ekran kartı özelliklerine tekrar baktığımda DTS HD MA yı desteklediğine dair bir şey göremedim. sanırım başka ekran kartlarının özelliklerine bakarken kendiminki zannetmiş olabilirim. anakart Asus Z87-A. işlemci i5

    Alıntıları Göster
    hocam senin hem anakartının hem de ekran kartının HDMI outu var. optikten bahsetmiyorum.
    hangi hdmi outu kullandın ? ikisiyle de denedin mi?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.