Şimdi Ara

Pc için Genel bir sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, Sizden kendi fikir ve tavsiyelerinizi istiyorum, Genel olarak Film, Dizi ve müzik olacak şekilde kullanacağım bir sistem tavsiyesi istiyorum, 2+1 sistem veya 2+0 hatta soundbar dahi olabilir.


    Yaklaşık olarak 12 senedir sanırım Edifier X600 modelini kullanıyordum, Sistem duruyor ama onu kaldırıp yerine Çok daha eski bir müzik seti bağladım yerde kablo karmaşası olmasın diye birde Subwoofer'ın önündeki parça dökülmeye başlamıştı, Sistem temiz durumda olmaz ise yine buna geçeceğim.


    Bağladığım sistem şuan philips mcd510, Sistem genel olarak güzel olsada, Yer olmadığı için bunu masanın üstüne aldım yani yukarıda duruyor fotoğrafta olduğu gibi ses uzaktan ve dengesiz oldu bu şekilde, Yoksa ses performansı güzel, Tabi bilgisayar kapalı iken ve açılana kadar birde baya bir parazit yapıyor ses rahatsız edecek kadar, Sadece sistem açıkken. Lakin sesi biraz yükselttiğim zaman çok güzel bir sesi var bununda.

    https://www.philips.com.tr/c-p/MCD510_22/-


    Bulabilseydim eğer edifier s350db sistemini almak isterdim ama imkan bulamadım hiç şimdiye kadar. O yüzden üst limit olarak gerçekten değer ise 4000TL kadar çıkabilirim ama tabi yeterli olacak şekilde tavsiyelere açığım.


    Solo 7C, Samsung HW-B450/TK Samsung HW-A450/TK gibi çeşitli ürünler var, Sounbar almak mantıklı olurmu acaba buraya, Ne önerirsiniz yoksa hiç uğraşmaya ve harcama yapmaya gerek duymayıp elimdeki sistemlerden biri ile devammı edeyim.


    Pc için Genel bir sistem tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 15 Ocak 2023; 14:47:42 >







  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Eğer elinizdeki Philips set yada Edifier’ın sesinden memnunsanız hiç boşuna yeni bir cihaz alma macerasına girmeyin.

    Yerleşim olarak da şöyle bir öneride bulunmak isterim.
    Masanızı sol tarafa doğru biraz (15-20cm) kaydırın.

    Sonrasında Philips hoparlörün taban alanına göre (yaklaşık 20x20 cm gibi) iki tane mdf parça kestirin. Resimde yeşil ile çizmeye çalıştım:))
    Bu parçaları masanızın yan taraflarına resimdeki gibi 10x10cm’lik alüminyum L profiller ile masanın yanlarına tutturun. Hoparlörleri de bu yeni yan parçaların üzerine koyarsınız.


    Bir diğer alternatif de resimde kırmızı ile işaretlediğim yan dikmeleri iptal edip, masanın üst kısmını direkt duvara tutturun. Bu sayede eklemenizi önerdiğim yan çıkıntılar ile birlikte daha geniş bir yüzey alanınız olur ve istediğiniz hoparlörü rahatça yerleştirebilirsiniz.




    Pc için Genel bir sistem tavsiyesi



    Pc için Genel bir sistem tavsiyesi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Aslında benzer düşüncelerim oldu hocam ama müzik setini indirmem için sanırım masayı komple elden geçirmek mantıklı olur gibi...


    X600'ü kullanmaya devam etmek daha mantıklı gibi sanki şuan, Masanın alt kısmına bahsettiğin gibi bir şey düşünmüştüm bende Subwoofer'ı yerden yukarıda tutacak bir parça hem kablo kamaşası'da olmaz bu şekilde diye düşündüm.


    Böyle güzel öneriler için teşekkür ederimPc için Genel bir sistem tavsiyesi 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Eğer ki masayı biraz sola kaydırdığınızda sağda ve solda kapıyı engellemeyecek şekilde yeterli boşluk kalıyorsa dediğim gibi 2 tane 20x20 cm gibi parça kestirip onları monte etmek çok basit iş. O yüzden önce bir o kontrolü yapın derim.

    Eğer bu şekilde oluyorsa PC kasasını bile masanın sağında oluşacak boşluğa koyma şansınız bile olabilir. Bu sayede ayaklarınız da rahat eder.

    Bu arada Sub woofer’ı zemine koymalısınız. Eğer ara bir kat yada raf üzerine koyarsanız düzgün bir ses alamazsınız. Raf Sub’ın titreşimi ile rezonans yaratır ve sesi bozar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.