Şimdi Ara

Pc Kapanıyor Ekrar Kararıyor Ve Bı sorun daha !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar benım bı kac yardım alıcam konu var..

    oncelıkle benım sorunum bı kac gundur.pc kendı kendıne kapanıyor.ekran bı anda kararıyor.kafamı karıstıran konu ıse.ornegın wınamp acık muzık dınlıyorum.ekrar gıdıo kararıo ama muzık calıo devam edıyo.bı 3-5 sanıye sonra yenıden baslıo pc.sızce sorun nerden kaynaklanıo ve nası bı cozum yolu onerırsınız..

    bı dıyer sorun ıse.arkadasımın pc de ses taklılıyor sureklı donuyo dıyelım..bısı copy ederken felan muzık calar haldeyse ses takılıyor.kasılmaya gelmıyor ses donaklıyarak calıyor.sızce neden olabılır.ses kartımı update edılcek ??



  • bu sorun bilgisayar ne kadar sure çalıstıktan sonra oluyor ?
    kasanın içinde cok toz birikmişse işlemci fanın işlemciyi soğutmaz ve makina da fazla ısınınca reset atar tabi
    veya ramlerin çakışıyorsa makinanın ozellikleri cok ii olsa bile
    boyle kasılmalar kısa sure kullanmımda reset atmalar ve kilitlenmeler yapabilir
    veya ramin dusukse ve bir cesit virus makinaya girdiyse surekli kendini kopyalıyor olabilir ve makinayı rahat kullanamamana sebep olur boyle
    yani ilk yapman gereken kasanın içini ac ve temizle sonra da tek ramlew acmayı dene makinayı sorun dewam edese virus ihtimalini de dusun ve tarat makinayı komple

    arkadasın sorunu sadece dosya kopyalarken mi oluyor
    cunku benim ramim 256 mb ve dosya kopyalarken veya rarlarken vinampta muzik dinlemek mumkun olmuyor o kadar kasılıyor
    rami yetersiz olabilir diye dusunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 8 Eylül 2007; 12:33:53 >




  • kardeş boyle bir sorun bende de oldu,bu ekran kartından kaynaklanıyo olmalı,eğer ekran kartın yuvasına tam oturmamışsa ekran kartı koruması devreye girıo ve pc ınde ekran hariç herşey çalışıyo durumda kalıyo,diğer bi nedenıde ekran kartında kı ısnmadan da kaynaklanıyo olabilir eğer ffan çok fazla tozlanmışsa gerekli soğutmayı yapamayabilir ve otomatık olarak ekran kararır!!!sen en iyisi pc nın içini iice bi temizle olmada bilgisayarcıya götür fan ı falan yağlaması gerekebilri ama bu sana 40 -50 ytl ye patlar!!!
  • kardeş ekran kartından kaynaklanıyor ....

    muhtemelen ekran kartın ısınıyor yada arkadaşın dediği gibi yuvasından çıkmıs kendini korumaya alıyor ...
    sen önce ekran kartını güzelce bi sök tak.... aynı sorun devam ediyorsa ve ekran kartında fan yoksa bir fan al zaten 5 ytl civarı .... o fanı tak...muhtemelen sorunun düğzelecektir.. . .
  • oncelıkle arkadaslar bu benım sorunum hakkındakı yardımlarınız ve onerılerınız ıcın tsk ederım.soyledıklerınızın hepsıde olabılcek YUKSEK ıhtımaller.ozellıkle bu ekran kartının ısınma olasılıgı.ama aklımı kurcalıyan bısı pc o kadar uzun sure calısmadan oldu ıkı uc kez res attı bırısı bugun sabah saatlerınde pc yı actım 10 dk sonra oldu.normalde pc saatlerce acık olur su an oldugu gıbı ama sorun yok yanı bıraz karısık bı durum ama dedıklerınızın hepsını yapmak en ıyı cozum...;)

    arkadasın sorununa gelınce ramı yetersız olablır ama daha onceler yoktu boyle bı sorun yenı yenı ortaya cıkmaya baslamıs.bı kac gundur oyle oluyorr.ben sıstemle ılgılı bı sorun dıye dusundum pc acaıp kasılıodu zaten format attım.cozum olmadı.hdd ıle dusundum komple format attım bu kez yanlızca C ye degıl D yede attım.yıne sorun cozulmedı..
  • Ram yetersiz olduğu durumlarda pc kasılır fakat ekran kararmaz sorunun büyük ihtimal ekran kartındaya benziyor
  • kardeş ne demek ,rica ederiz!!! 10 dk falan demişsin ama benmkıınde açılır açılmaz ya da bi kaç dakka sonra flan oluyodu o kararma,yani sende kınde de boyle olması gayet normal,umarım sorunun çözülür!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.