Şimdi Ara

PC Kasam Oyun Sırasında Bir Anda Kapanıyor!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar sistemim
    ryzen 7 5800x3d işlemci
    Saphire Toxic 6900 xt Limited Edition ekran kartı
    Asrock b550m steel Legend anakart

    Sistemim genel olarak 520 waat güç tüketiyor ama oyun sırasında çat diye kasa kapanıyor yüksek yükte PSU NZTX 750 watt tam modüler gold güç kaynağım var sorun güç kaynağı yetersiz mi kalıyor yoksa arızalanmış olabilir mi yetersiz kalıyor ise kaç watt yeni Psu almam gerekecek. Ekran kartı oc yaptığım zaman aradaki 220 watt fark ile normalde sistem kapanmaması lazım ama kapanıyor oc 220 watt harcar mı 🤔🤔🤔



  • oc 220 harcamaz fakat soğutma yetersiz kalıyor gibi bir durum söz konusu sanırım. kasa kapandığı anda cpu veya gpu ısı durumunu elle kontrol etmeniz gerekli.
  • Windows olay görüntüleyicisine bakınız, kernel power 41 hatası vermiş mi? Kapanma sırasında hata kaydı tutulmuştur.

    Akım korumalı priz kullanıyor musunuz? Geçenlerde forumda yazan arkadaş olmuştu, sıkıntı akım korumalı prizde çıkmıştı.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Akşam eve geçince bakacağım çünkü önceden Psu 750 watt kaldırıyordu son 1 aydır böyle bir anda kapanıyor tabi o süre zarfında elektrik kesintisi 1 aydır şok oluyor Tedaş tarafından
  • inferior İ kullanıcısına yanıt
    Soğutma kaynaklı bi durum olsa restart atar kapatmaz. 2 önceki bilgisayarımda ekran kartının fanı dönmüyormuş ve macunuda bitmişti resmen. Lol gibi bir oyunda bile maçın ilk 5. Dakikasından sonra restart atıyordu. Bi baktım gpu ısısı 110 a kadar çıkıyormuş.

    Arkadaşın sorunu başka bi durumdan kaynaklı
  • watt değil de kalite önemlidir mesela bi rampage 750w vardır bi seasonic platin 750w vardır. biriyle 3060ti kullanamazsın ötekine 6900xt takarsın ama ikisinde de 750w yazar anlatabiliyor muyum? nzxt öyle süper bir marka değil eskimiştir oranın tedaşı bir iki zorlamıştır 6900xt dediğin az buz değil bir de 5800x3d ile kullanırsan sağlam bi 750w olmalı en azından ki değil. 217w mı ne çekmişti bende 5800x3d pcmark testinde yani senin ölçtüğün 520w yanlış anlık daha fazla çeker programına göre ve isterse 600w çeksin anlık yüklenmeyi psu kaldıramıyorsa kapanır sistem. kaç watt değil istersen yine git 750w al ama 10 bin lira olanlardan al ya da 850w al yine ucuz olmayanlardan çünkü o işlemci o karta olmaz kötü psu en az 7 8 bin liralık bir psu olmalı.

  • 6900 üreticisinin tavsiyesi 850w psu, bu değeri öylesine vermemişlerdir. 6900 ün anlık 530 watta kadar çekebildiği belirtilmiş internette denk geldim. İkinci konu elektrik kesintileri güç kaynaklarına hasar verebilir, kesinti nedeniyle güç kaynaklarının karşılaştığı şoklara, en kalitelisi bile dayanamaz. Bu şoklar psu'yu hemen bozmayabilir yani ufak ufak artan hasarlar şeklinde olabilir, 750w vermesini umduğun psu artık veremez olur vs. Bizim şebekemizin altyapısından kaynaklanıyor sorun. Yani bu 2 sebep de olabilir. Umarım olmaz ama ekran kartında da arıza olabilir düşük ihtimal. Bulabiliyorsan başka bir psu ile dene sistemini yoksa mecburen yenisini aşıp denemen gerekecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumartesi70 -- 23 Ocak 2024; 6:31:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.